[X2] WIELU GRACZY, JEDEN SEJW - wspolna rozgrywka na bazie MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

No hej, posłałem ci na maila tą wersje Bounty Huntera którą dostałem od JA
Pozdro
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Hejka!

Reel Mixer => Niop, dzięki za info. Gdybym jednak wiedział, że te linki na drugiej stronie tematu są, to bym posta nie pisał... :D Kiedy kurde wreszcie zacznie działać normalne wyszukiwanie na forum?! :evil:

Dracool => thx, pocztę odebrałem, pliczki doszły. :) Jutro wrzucę do X'a (dzisiaj chyba już nie zdążę), polatam trochę i opiszę wrażenia. :)

-Pozdrowionka,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

tylko nie zapomnij, że realizujesz zlecenia"prywatne", czyli prawie zawsze niekoniecznie w zgodzie z prawem i wiążące się z utratą reputacji( piszę prawie zawsze, bo zdarzają się zlecenia na piratów i za nich chyba kary nie ma :?: )
Miłej zabawy, bo to w sumie dosyć łatwa kasa :lol:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Wrzucam linkę do przetłumaczonych 3 pliczków tekstowych w katalogu t dla MWM. Ściagnijcie i zamieńcie ze swoimi. Sprawdźcie czy tekst się poprawnie wyświetla. Nie mam możliwości już sprawdzić samemu, bo jest za późna pora. :(

http://www.finsbud.neostrada.pl/x2/3.txt.mwmpl.zip
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Dziękujemy Ci, S11 :)

Wreszcie zrozumiem czego chcą ode mnie...

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Piquś - do którego teamu zamierzasz się podpiąć...?
- pytanie nieaktualne; patrz EDIT2 -

EDIT: Dlaczego pytam: dostałeś pliki spolszczające plugin BH, których my w WK nie mamy zainstalowanych. Nie wiem, czy sejv się nie pogryzie przy przejściu z wersji EN na PL, i z powrotem.
Pytanie do S11 - czy te trzy pliczki wystarczy przekopiować do katalogu 't', by cieszyć się polskimi napisami?
- pytanie nieaktualne; patrz EDIT2 -
+ w WK plugin Bountyhunter PL jest właśnie w fazie testów u Rasaloma. Rasalom, jak tam testy? Możemy instalować BH?

EDIT2: Aaa, chyba już qmam! To są pliki spolszczające komunikaty Urządzenia Maskującego (487778.xml), AL Script (489556.xml) i jeszcze czegoś, co wygląda na komunikaty o zagrożeniu (489952.xml). Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale wystarczy przekopiować je (te 3 pliki) do katalogu 't' i to wszystko? Sejv nie będzie się gryzł pomiędzy wersją EN u tych, którzy nie będą mieli tych plików, a wersją PL u tych, którzy te pliki sobie ściągną?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Stalovy
Niestety wczoraj nie miałem czasu na przepatrzenie tego modułu.
Powód prozaiczny - moja luba zdominowała cały wczorajszy wieczór :D

Sprawdzę dzisiaj. Zastanawiam się tylko, czy popsuć nim sejwa? Może lepiej zostawię Tobie ten zaszczyt?

Piqus
Wolna Kompania oferuje do wyboru jedną z trzech elektrowni w malowniczym sektorze Akeela's Beacon. Do tego dostarczony wprost z fabryki Argoński stateczek klasy M5 wyposażony we wszystkie udogodnienia. Lub do wyboru jeden ze statków, które są zadokowane w Centarali WK.
Ponadto oferujemy kursy prowadzone przez doświadczonych pilotów i handlarzy. Dzięki nim będziesz mógł szybko i sprawnie wziąć sprawy w swoje ręce i stać się handlarzem, który nie ustępuje w niczym Teladianwm lub pilotem mysliwca, który niczego się nie boi a jego umiejętności znacznie przewyższają to co potrafią piloci elitarnej 57 Argońskiej Eskadry.
W Wolnej Kompanii będziesz mógł zrealizować swoje najskrytsze marzenia i przyłączyć się do grupy ludzi dla których liczą się zysssk, honor bóg i ojcz... znaczy Wolna Kompania!
Nie zastanawiaj się - Twoje miejsce jest wśród nas!
Please cross your legs, I have only one nail left...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ras wrote:Zastanawiam się tylko, czy popsuć nim sejwa? Może lepiej zostawię Tobie ten zaszczyt?
Rasalom, Black
umówmy się, że wszyscy, na 'trzy-cztery', zainstalujemy BH plugin. Dodatkowo zaraz wyślę wam (o ile jeszcze tego nie macie) spolszczone wersje plików .xml z katalogu 't' z linku Saurona11 (Sau, pozwolisz...?). Wrzućmy je wszyscy do katalogu 't' - będzie przyjemniej się grało.

Piquś
Nie zastanawiaj się dłużej! WK czeka! A w Akeela's Beacon jest na prawdę ślicznie...
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Bracia z WK
To ja instaluję moduł. Chociaż nie potestuję go - nie mam takiej kasy, żeby go kupić. Ale w końcu dwa dni przede mną, więc pożyjemy zobaczymy.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

OK. Ja również instaluję plugin BH PL + te 3 pliki xml, które przetłumaczył Sauron. Przetestuję BH na naszym starym sejvie. A'propos sejva - kto jest nastepny w kolejce? Czyżby ja?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:...spolszczone wersje plików .xml z katalogu 't' z linku Saurona11 (Sau, pozwolisz...?)
Stalovy: pewnie że tak, w tym celu przecież zapodałem linkę. Na zdrowie :)
Last edited by Sauron11 on Tue, 29. Nov 05, 13:03, edited 1 time in total.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Pliczki od Saurona ściągnąłem nieco wcześniej. Wcale nie miałem złych zamiarów ;)
Co do BH PL to już uzgodnione :)
A kolej Twoja będzie bracie w czwartek.
Chwila! To oznacza, że Black znów będzie grał w łykend. Coś mi się zdaje, że tajne służby boronów maczały palce w tej sprawie ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ras wrote:Chwila! To oznacza, że Black znów będzie grał w łykend. Coś mi się zdaje, że tajne służby boronów maczały palce w tej sprawie :wink:
Black, albo... Piquś, jeśli się szybko zdecyduje na przystąpienie do tej wspaniałej organizacji, jaką jest Wolna Kompania!
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Z chęcią zamienię się na kolejki ponieważ w weekend mam zajęcia od 8 do 19 , także sobie wiele nie pogram. W ogóle bardziej na grę pasują mi dni robocze.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Spokojnie chłopaki, coście się tak na mnie rzucili? Macie na mnie aż taką.... ochotę??? :shock: :lol:

Na razie sprawa wygląda tak, jak już wcześniej pisałem - jeśli już, to najwcześniej po łikendzie będę się mógł dołączyć, jak już będę miał tego kolosa z głowy (nie ważne z jakim efektem. :D ) Tym czasem trzymajta się :)

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Off-topic:
Już niedługo ilość odpowiedzi w tym wątku sięgnie dotychczasowego lidera na naszym forum czyli wątku "Akcja S/M" :roll:
Chyba może to świadczyc o niebywałym apetycie jaki wszyscy mamy na X Online Universe. :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

S11 wrote:Chyba może to świadczyc o niebywałym apetycie jaki wszyscy mamy na X Online Universe. :D
...na co można by subtelnie zwrócić uwagę decydentów z Ego... :roll:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Stalovy wrote:
S11 wrote:Chyba może to świadczyc o niebywałym apetycie jaki wszyscy mamy na X Online Universe. :D
Może np. Captain Proton zwróci na to uwagę :roll:
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Nie wiem bo nie jestem programista, ale czy zrobienie z X gry sieciowej nie sprowadzało by sie do usunieća SETY?(to jest przecież chyba główny problem do rozwiązania w ceku zgrania czasu dla poszczegulnych graczy).
Tzn. wiem ,że jest mnóstwo innych kwestii, typu fabryki, sejwy, serwery itp.
ale może dostosowano by ją chociaż w jakiś sposób do LAN, czy jak.
A może chociaż jakąś opcję dogfightu? (taka niby"arena").
można by poprubować swoich sił z żywym preciwnikiem, przecież to o to głównie chodzi 8)
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

JA wrote:
Stalovy wrote:
Może np. Captain Proton zwróci na to uwagę :roll:
Zwróci "uwagę na MMWM" czy "uwagę decydentów..." :?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”