[X2] X2+1.4pl+bonuspack+MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

nie mam pojęcia gdzie można go ściągnąć, ale jeśłi uśmiechniesz się do Saurona, to może ci powie skądgo można ściągnąć. Albo polookaj na X-Center.
batalion33
x2

Post by batalion33 »

Sauron11 wrote: Rejestrując grę na forum pokazujesz innym użytkownikom, że masz legalną kopię gry. Rejestracja wymaga jedynie wpisania kodu online w profilu, a cała operacja zajmie Ci minutę. Jeśli mimo to nie widzisz powodu dla którego miałbyś sie rejestrować to zrób to choćby z szacunku do osób, które przygotowały polską wersję MWM i chciałyby aby tylko legalni użytkownicy z niej korzystali :wink: .
Rozumie z tego że jest polska wersja MWM tylko nie wiem gdzie jej szukać. Jak byś mógł mi podać jej lokalizacje.
Z góry dzięki :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Niestety, jeśli o pliki chodzi to nie ja, tylko Marcy jest od tego specjalistą, jego pytajcie, najlepiej na maila :) . Przydałoby się gdzieś powiesić na stałe to polskie MWM :gruebel: .

Przy okazji: batalion33, Twój avatar jest przewymiarowany, widzę, że bezpośrednio przekierowany z zasobów XUDB :wink: . Maksymalne wymiary avatara to 80x80 pikseli - zmień wymiary swojego.

Edit: zamiast linkować avatara, lepiej ściągnij go na dysk, zwymiaruj prawidłowo do max. 80x80pix jakimś programem graficznym, a potem wrzuć na http://imageshack.us/ i stamtąd podaj linkę w swoim profilu.
Last edited by Sauron11 on Sun, 28. May 06, 16:43, edited 1 time in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

CO!? :shock: Batalion, skasuj go! XuDB nie życzy sobie by grafiki inne niż screeny z gier lub banner były zewnętrznie linkowane bez naszej zgody ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

batalion33 wrote:Rozumie z tego że jest polska wersja MWM tylko nie wiem gdzie jej szukać. Jak byś mógł mi podać jej lokalizacje.
Z góry dzięki :)
Łapaj sznurka: http://rapidshare.de/files/20205022/MWM.rar.html

Jest to pakiet MMWM PL, na którym graliśmy. Jest tam instrukcja, co i jak. Powodzenia, pilocie!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Fireski
x2

Post by Fireski »

Witam Szanownych Miłośników X-universe!!!
Od dawna czytam to forum, ale dotąd nie brałem udziału w dyskusji.
Po dłuższej przerwie chciałbym znowu zagrać w X2. Ale trafiłem na ten temat o MWM pl i chciałbym zakosztować mocniejszych wrażeń. Czy ktoś mógłby mi podać linka gdzie mogę znaleźć ten pakiet.
Jeśli dobrze wyczytałem, to szczególnie uśmiecham się do kolegi Stalovego.
Pozdrawiam wszystkich.
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

:skull: Boshe, nekromancja sie szerzy. :P
A na temat, poszukaj na pierwszych stronach tematu, powinien byc tam sznurek do MWM.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Właśnie, niech mi ktoś podeśle ten plik, to wrzucę go przy okazji na XuDB ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ojoj, ja gdzieś mam ten pakiet, ale zarchiwizowany na CD, musiałbym trochę pogrzebać... ciekawe, czy w ogóle to znajdę - porozpożyczałem wiele płyt...
Fireski
x2

Post by Fireski »

O rany! Byłoby fatalnie, gdybyś tego nie znalezł. Przeszukałem już chyba wszystkie możliwe tematy na forum i owszem, są jakieś linki, ale nieaktywne.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nom, a tak pliczek będzie na serwie XuDB, i każdy będzie mógł go pobrać bez requesta ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Oto link, płoszę bałdzo. :D
http://rapidshare.de/files/32552389/Pak ... 1.zip.html

A to link do programiku, który ponoć skraca czas oczekiwania na download:
http://rapidshare.de/files/32552741/Spe ... 0.rar.html
Last edited by Stalovy on Sun, 10. Sep 06, 00:13, edited 1 time in total.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ok, za chwilę wrzucę na XuDB, gdzie w przeciwieństwie do rapidshare nie musisz czekać na swoją kolej ;)

:lol: Wrzuciłem, i przypomniałem sobie że na serwie XuDB już jest massive war mod, w wersji 1.6.

Teraz możecie sobie wybrać, którą wersję i paczkę ściągnąć:

http://xudb.i365.pl/modules.php?name=Do ... load&cid=5
Fireski
x2

Post by Fireski »

Dzięki wsystkim za szybką reakcję.
Już ściągam.
Posdrowienia.
TneLiS

Post by TneLiS »

Sprawa wyglada tak: zaliczylem teraz sesje i w koncu mam czas pograc w x2, ale mam kilka pytan, bo postanowilem grac z MWM 1.8 - mam sciagniete obie wersje tego moda with i without plot, A wiec czy mozna grac w w x2 tzn przechodzic watek fabularny z tym modem czy tez koniecznie trzeba zaczynac gre z custom universe. Jesli da sie grac z tym modem w watku fabularnym to czy ma jakies znaczenie ze moda zainstalowalem troche pozniej niz zaczolem grac tzn. bylem juz po chyba 3 misji z fabuly i dopiero teraz zainstalowalem moda.

Inna kwestia x2 mam spatchowane do wersji 1.4 a z tego co poczytalem to wersja 1.4 rozni sie bardzo od 1.0 np. poczatkowe i maksymalne przestrzenie na towar w transportowcu. Natomiast gdy uruchamiam MWM dane sa jakby przestarzale :/ 1.4 Argon Mercury ma 900 fraight bay an starcie a po aktywacji MWM ma 500. Co jest ? czyzby moja wersja MWM jest jakas nie dostosowana do 1.4, bo przeciez MWM 1.8 jest podobno specjalnie poprawione pod nowego patcha wiec o co chodzi ?
[ external image ]
TlenID: silent2 | JID: silent2@chrome.pl | GG: 1241104
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Massiw war mod ma własne ustawienia statków.

BTW: Olecko? To mieszkasz tam gdzie Stalovy :D:D
TneLiS

Post by TneLiS »

Uuu to lipa na maxa w takim razie chyba oleje MWM, no nic "czysty" x2 tez jest spoko :P

Szacunek za szybka odpowiedz.

A no Olecko, tyle ze juz nie dlugo bo od pazdziernika wracam do akademika (niech zyje i-net w akademikach) w Bialym
[ external image ]
TlenID: silent2 | JID: silent2@chrome.pl | GG: 1241104
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Masz jeszcze kupe modów przecież:

XuDB>Pliki>X2>Mody

a wkrótce pojawi się również Terradline ;)

Pozdrawiam Rafio
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Nom, a Terradine byl jednym z lepszych modow, na ktorych dalo sie wyzyc z naszego dizco jak sie wiedzialo gdzie latac i co huncic dla kaski :D

Potem jak sie da rade floty dorobic (carrier na transportery, carrier na fightery, obstawa z M2, pare mamutów z jumpdrive etc.) to moznaby sektor startowy skolonizowac.
Albin
x2

Post by Albin »

Witam, apropos terradine...
przeczytalem już chyba wszystko o Terradine mod i mam pytanie:
czy ktoś ma może linka do Teradine wersji 1.7 lub sposob na przeróbkę wersji 2.0 lub innej tak aby przywrócic zwrotnośc (prędkośc zawracania) myśliwcom ?

(Autor modu wprowadził nowe charakterystyki dla myśliwców w wersji 1.8 i z tego co widzę po zainstalowaniu wersji 2.0 zostało to nie zmienione)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”