[X2] WIELU GRACZY, JEDEN SEJW - wspolna rozgrywka na bazie MWM
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Czyli Licencję powinniśmy wykupić wspólnie, chociaż jeśli ktoś nie chce z niej korzystać... chyba nic się nie stanie jeśli zignoruje wezwanie do Stacji po zlecenie?
Licencja kosztuje nieco ponad 6 mln. Mam zamiar dziś ją wykupić. Chętnych do korzystania proszę o niezwłoczne zgłaszanie się w naszym topicu, bym wiedział jak podzielić koszty!
Pozdrawiam
Licencja kosztuje nieco ponad 6 mln. Mam zamiar dziś ją wykupić. Chętnych do korzystania proszę o niezwłoczne zgłaszanie się w naszym topicu, bym wiedział jak podzielić koszty!
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
No coz, ja sie pisze, choc splacic Cie bede mogl pewnie z pierwszej nagrody. Zreszta nikt na razie nie wie, jak wysokie te nagrody sa.Jones Abrahams wrote:Czyli Licencję powinniśmy wykupić wspólnie, chociaż jeśli ktoś nie chce z niej korzystać... chyba nic się nie stanie jeśli zignoruje wezwanie do Stacji po zlecenie?
Co do reszty, sprawdzimy w praniu.
Ciekawostka jest fakt, ze Bounty Hunter zostal napisany dla X3 i tam tez mozna go juz uzywac (znalazlem go na forum modderow x3). To tam ktos sie zachwycili tym pomyslem i zapytal, czy nie mozna czegos takiego zrobic dla X2. I autor chyba w 20 minut przerobil plug-in na wersje do X2. Tyle tylko, ze nie bedzie nowszych wersji, bo rozwija sie tylko ten dla X3.
Co pokazuje, jak bardzo 2 i 3 sa jednak podobne.
-
Jeśli mamy to zainstalować jako nowy dodatek to w takim razie co to jest już od jakiegoś czasu w menu tych stacji, kosztujące około 6 mln? Ja mam to niestety jako Radtext (z lenistwa i braku czasu nie chce mi się zaglądać do katalogu "t"
). Czy to nie jest aby Bounty Hunter, tzn czy myśmy już tego nie istalowali wcześniej?
Jeśli o koszta licencji i listy to oczywiście mogę je pokryć w całości

Jeśli o koszta licencji i listy to oczywiście mogę je pokryć w całości

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Pisałem już, ze sejw mimo wszystko w jakiś sposób modyfikuje mapę.
Możliwe, że ktoś miał już zainstalowanego bounty hunter, później go wywalił, ale jednak informacja na mapie(w tym przypadku w stacji) została.
A ponieważ właściwego pluginu już nie było w grze, nie miała (ta informacja)do czego odwołać w opisie i wygenerowała READ TEXT
Możliwe, że ktoś miał już zainstalowanego bounty hunter, później go wywalił, ale jednak informacja na mapie(w tym przypadku w stacji) została.
A ponieważ właściwego pluginu już nie było w grze, nie miała (ta informacja)do czego odwołać w opisie i wygenerowała READ TEXT

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
hehe! Dokładnie tak było! A tym kimś był nasz szefuńcio
Też miałem w tym miejscu readtexta, a teraz mam licencję huntera. Jutro podam szczegóły z pierwszego dnia używanaia nowego pluginu. Jedno tylko powiem od razu - licencja zdaje się być przynależna do statku, jest w ładowni i można ją przewalić na inną łódkę. Co by oznaczało, że każdy powinien ją kupić sobie samodzielnie
.
Pozdrawiam
edit JA: jest juz rano, więc naskrobię kilka zdań o licencji Łowcy.
Jak wspominałem wydaje się, że licencja jest przypisana do statku, nie wiem czy po wlceniu statkiem bez zainstalowanej licencji dostanie się misje. Trzeba to będzie sprawdzić.
Po zakupienu licencji, postanowiłem nie czekać na info, że już można, tylko od razu zacząłem ganiać po stacjach (oczywiście tylko Stacjach Handlowych i takich jak np. Federalna Instalacja Argonów w BHS). Okazało się, że słusznie. Najpierw dowiadywałem się, że "no bounty available" (o ile dobrze zapamiętałem). Taką informację otrzymuje się zaraz po wleceniu do stacji. A potem zaczęli mi dawać zlecenia. Zlecenie pochodzi od rasy, do Stacji której się wlatuje. W zleceniu podany jest boczny nr statku, jego typ (np. Nova), imię celu i sektor, w którym należy go szukać. Oraz (co najważniejsze) dwie ceny; pierwsza za trupa, druga za żywego. Jak na razie żadne z moich zleceń nie przekroczyło 500 000.
Nie wiem co należy zrobić jeśli się gościa "przejmie', bo mi się nie udało. Przypuszczam, że nic. Tak jak po zabójstwie dostanie się info o przelewie, a gościa do kopalni
. Misje są raczej proste, walka praktycznie żadna. Czasem pojawia się problem, gdy gość siedzi w stacji. Oczywiście za nic nie chce jej opuścić (być może dlatego, że w moim wypadku był to Boron
). Wleciałem do stacji, ale nie namierzyłem chłopaka w środku, pomimo, że figurował na liście obecnych. Najprostrzym rozwiązaniem wydawałoby się połechtanie stacji jonami, coby wypuściła swoich gnojków i pacnięcie wówczas koleżki w łeb. Tyle że za odstrzelenie dawali 0 kredytów. a jakoś trudno mi było sobie wyobrazić przejęcie bez rozwalenia całej obsługi stacji. To zadanie pozostawiam Temu, Który Nie Musi. On ma czas może się pogłowić nad rozwiązaniem, ponadto wiem, że lubi takie wyzwania. Ja muszę zarabiać
Kolejna sprawa; notowania u rasy celu spadają! Prawdopodobnie jak po normalnym ataku na niewinnego przedstawiciela rasy. I tu trzeba będzie wypracować jakieś zasady.
Mam dwie propozycje; pierwsza to taka by spisywać i publikować na forum stosunki ras do nas i ustalić, że nie mogą być niższe niż na początku tury. Oraz zastosować za obniżenie drakońskie kary. Np. po zakończeniu mojej tury - Paranidianie - Przyjaciel Kapłana 70%, Sau po swojej jest zobowiązany do zachowania minimum takiego stanu.
Druga, to olać to byle dało się handlować, byle do stacji wpuszczali. Osobiście skłaniam się ku tej drugiej ze względu na mniej biurokracji
. Jedno jest pewne trzeba nałożyć naprawdę ciężkie kary (przepadek mienia?) na gracza, który swoim postępowaniem uniemożliwi innym wlatywanie do stacji którejś z ras. I koniecznie trzeba zabronić wkurzania stacji! Mam szczerze dość latania i hakowania. Jaką groźbą to poprzeć, w naszym świecie, zostawiam to Marcysiowi, byle była naprawdę ciężka
. To chyba tyle.
Pozdrawiam

Też miałem w tym miejscu readtexta, a teraz mam licencję huntera. Jutro podam szczegóły z pierwszego dnia używanaia nowego pluginu. Jedno tylko powiem od razu - licencja zdaje się być przynależna do statku, jest w ładowni i można ją przewalić na inną łódkę. Co by oznaczało, że każdy powinien ją kupić sobie samodzielnie

Pozdrawiam
edit JA: jest juz rano, więc naskrobię kilka zdań o licencji Łowcy.
Jak wspominałem wydaje się, że licencja jest przypisana do statku, nie wiem czy po wlceniu statkiem bez zainstalowanej licencji dostanie się misje. Trzeba to będzie sprawdzić.
Po zakupienu licencji, postanowiłem nie czekać na info, że już można, tylko od razu zacząłem ganiać po stacjach (oczywiście tylko Stacjach Handlowych i takich jak np. Federalna Instalacja Argonów w BHS). Okazało się, że słusznie. Najpierw dowiadywałem się, że "no bounty available" (o ile dobrze zapamiętałem). Taką informację otrzymuje się zaraz po wleceniu do stacji. A potem zaczęli mi dawać zlecenia. Zlecenie pochodzi od rasy, do Stacji której się wlatuje. W zleceniu podany jest boczny nr statku, jego typ (np. Nova), imię celu i sektor, w którym należy go szukać. Oraz (co najważniejsze) dwie ceny; pierwsza za trupa, druga za żywego. Jak na razie żadne z moich zleceń nie przekroczyło 500 000.
Nie wiem co należy zrobić jeśli się gościa "przejmie', bo mi się nie udało. Przypuszczam, że nic. Tak jak po zabójstwie dostanie się info o przelewie, a gościa do kopalni

Kolejna sprawa; notowania u rasy celu spadają! Prawdopodobnie jak po normalnym ataku na niewinnego przedstawiciela rasy. I tu trzeba będzie wypracować jakieś zasady.
Mam dwie propozycje; pierwsza to taka by spisywać i publikować na forum stosunki ras do nas i ustalić, że nie mogą być niższe niż na początku tury. Oraz zastosować za obniżenie drakońskie kary. Np. po zakończeniu mojej tury - Paranidianie - Przyjaciel Kapłana 70%, Sau po swojej jest zobowiązany do zachowania minimum takiego stanu.
Druga, to olać to byle dało się handlować, byle do stacji wpuszczali. Osobiście skłaniam się ku tej drugiej ze względu na mniej biurokracji

Pozdrawiam
-
Oczywiscie, ze byl to Bounty Hunter. Tylko dlaczego wydawalo mi sie, ze wszyscy go sobie zainstalowali zaraz po tym, jak pisalem o nim pierwszy raz? W kazdym razie teraz bedzie dzialac. I Dracool ma racje, read text pochodzil z mojej gry, z mojego sejwa, bo ja mam ten plug-in. A u was nie mial co wyswietlac, bo nie mieliscie odpowiednich plikow. Teraz wszystko bedzie dobrze.Sauron11 wrote:Jeśli mamy to zainstalować jako nowy dodatek to w takim razie co to jest już od jakiegoś czasu w menu tych stacji, kosztujące około 6 mln? Ja mam to niestety jako Radtext (z lenistwa i braku czasu nie chce mi się zaglądać do katalogu "t"). Czy to nie jest aby Bounty Hunter, tzn czy myśmy już tego nie istalowali wcześniej?
![]()
Co wiecej, mam dla was promocje! Kazdy, kto grzecznie zaistaluje plug-in otrzyma ode mnie polska wersje tekstow! Szkoda, ze Jones juz licencje zakupil, teraz moglby kupic prawdziwa Licencje Lowcow Glow! Zaraz wysylam do wszystkich plik xml, ktorym nalezy zastapic ten oryginalny.
No to sprawa sie wyjasnila. Tak jest nawet lepiej, prawda?Jones Abrahams wrote:Jedno tylko powiem od razu - licencja zdaje się być przynależna do statku, jest w ładowni i można ją przewalić na inną łódkę. Co by oznaczało, że każdy powinien ją kupić sobie samodzielnie.
A wiec nie wystarczy latac, trzeba wlatywac do stacji. Dobra. \Jones Abrahams wrote: Po zakupienu licencji, postanowiłem nie czekać na info, że już można, tylko od razu zacząłem ganiać po stacjach (oczywiście tylko Stacjach Handlowych i takich jak np. Federalna Instalacja Argonów w BHS). Okazało się, że słusznie. Najpierw dowiadywałem się, że "no bounty available" (o ile dobrze zapamiętałem). Taką informację otrzymuje się zaraz po wleceniu do stacji.
Faktycznie, wczoraj zrobilem probe i jak latalem z godzine, to nic nie dostalem. Dopiero jak zrezygnowany dolecialem do stacji handlowej, to sie wiadomosc pojawila.
No coz, to nie sa misje oficjalne, policyjne, tylko prywatne porachunki. Cos za cos.Jones Abrahams wrote: Kolejna sprawa; notowania u rasy celu spadają! Prawdopodobnie jak po normalnym ataku na niewinnego przedstawiciela rasy. I tu trzeba będzie wypracować jakieś zasady.
Nie mam na razie pomyslu. Generalnie coraz czesciej sie lapie na tym, ze najbardziej przeszkadza mi grze dbanie o reputacje. Wiec wszystkie moje pomysly maja charakter wolnosciowy, zeby nie powiedziec anarchiczny.
-
Więc moja druga propozycja wydaje się bardziej odpowiednia. Zobaczymy co na to pozostali. Ale muszę przyznać, że BARDZO bym nie chciał gdyby czyjeś nieodpowiedzialne działania utrudniły mi kontakty handlowe z jakąś rasą. Byłbym wtedy zły
Stąd pomysł z drakońskimi karami za odpowiednie obniżenie reputacji u rasy. I proszę, koniecznie ustalmy zakaz wkurzania stacji!!! Chcesz gościa wyłuskać ze stacji, myśl! Prymitywne rozwiązania w rodzaju zaatakowania stacji przypominają mi trochę wysadzenie w powietrze domu by zabić latającego po pokoju komara...
A można to zrobić inaczej!.. Jak? A pogłówkujcie
Pozdrawiam

A można to zrobić inaczej!.. Jak? A pogłówkujcie

Pozdrawiam
-
Zgadzam się z JA w kwestii czepialstwa przyjaznych stacji - atakując kogoś w sektorze trzeba się zastanowić przed naciśnięciem spustu
Np. jeśli sektorowa policja nas skanuje a my mamy niewolnika lub ziele marzeń - wyrzucamy to w przestrzeń, albo szybko uruchamiamy napęd skokowy uciekając z sektora (nie wiem czy zadziała i stacja pozostanie przyjazna). Nie atakujemy jednostek policyjnych bo kończy się to czerwonką
Nawet Han Solo wyrzucił ładunek Jabby na widok statków Imperium - uczmy się od doświadczonych przemytników
A jeśli o łowcę głów chodzi to chyba ciekawsze byłoby nie strzelanie do stacji, wystrzelanie obrońców i ucieczka (no i jak piszecie obniżka notowania rasy) ale oczekiwanie w pobliżu stacji aż statek z niej wyleci, kręcenie się w pobliżu, nerwowe przytupywania albo coś innego - wywoływanie goscia ze spisu załogi i próba nawiązania kontaktu i dogadania poza listą
Jeśli zdarzy się komuś obniżyć rangę danej rasy poprzez wykonanie takiej misji, moim zdaniem powinien być on zobowiązany do jej podwyższenia z powrotem do tego samego lub wyższego poziomu przed końcem swej tury. Dopiero jeśli mu sie to nie uda, zestrzeli zbyt mało wrogich danej rasie statków albo zwyczajnie zbraknie mu czasu - wtedy można stosować karę finansową. Z racji dużej kłopotliwości i pracochłonności w podwyższaniu rangi kara powinna byc wtedy moim zdaniem liczona w milionach i powinna być równa dla wszystkich pilotów bez względu na ich dochody i stan finansów
EDit:
Co jest najważniejsze dla mnie jako pilota WFWK: aby pozostawić w spokoju rasę ARGONÓW. Z tej prostej przyczyny, że u nich mamy najwyżsżą rangę i już niedługo powinnismy mieć ją na tyle wysoką aby uzyskać dostęp do danych o technologii Khaaków. To oznacza koniec Nieznanych Obiektów i Nieznanych Statków. Chyba warto o tym pomyśleć

Np. jeśli sektorowa policja nas skanuje a my mamy niewolnika lub ziele marzeń - wyrzucamy to w przestrzeń, albo szybko uruchamiamy napęd skokowy uciekając z sektora (nie wiem czy zadziała i stacja pozostanie przyjazna). Nie atakujemy jednostek policyjnych bo kończy się to czerwonką

A jeśli o łowcę głów chodzi to chyba ciekawsze byłoby nie strzelanie do stacji, wystrzelanie obrońców i ucieczka (no i jak piszecie obniżka notowania rasy) ale oczekiwanie w pobliżu stacji aż statek z niej wyleci, kręcenie się w pobliżu, nerwowe przytupywania albo coś innego - wywoływanie goscia ze spisu załogi i próba nawiązania kontaktu i dogadania poza listą

Jeśli zdarzy się komuś obniżyć rangę danej rasy poprzez wykonanie takiej misji, moim zdaniem powinien być on zobowiązany do jej podwyższenia z powrotem do tego samego lub wyższego poziomu przed końcem swej tury. Dopiero jeśli mu sie to nie uda, zestrzeli zbyt mało wrogich danej rasie statków albo zwyczajnie zbraknie mu czasu - wtedy można stosować karę finansową. Z racji dużej kłopotliwości i pracochłonności w podwyższaniu rangi kara powinna byc wtedy moim zdaniem liczona w milionach i powinna być równa dla wszystkich pilotów bez względu na ich dochody i stan finansów

EDit:
Co jest najważniejsze dla mnie jako pilota WFWK: aby pozostawić w spokoju rasę ARGONÓW. Z tej prostej przyczyny, że u nich mamy najwyżsżą rangę i już niedługo powinnismy mieć ją na tyle wysoką aby uzyskać dostęp do danych o technologii Khaaków. To oznacza koniec Nieznanych Obiektów i Nieznanych Statków. Chyba warto o tym pomyśleć

-
Krótko mówiąc - Sau optuje za pierwszą propozycją. Wg. mnie ma ona ten mankament, że aby mieć pewność, iż wszystko będzie OK, należy spisywać NA PUBLICZNYM FORUM rangi u ras. Każdy po skończeniu tury. Inaczej zaczną się dociekania kto obniżył i co mu za to zrobić
Zresztą rangi spadają mocno również za utłuczenie celu...
Co do naszej rangi u Argonów
. Czy miałem jakąś misję, której celem był argończyk... Hmm, na pewno zaprzestałem działań, do czasu ustalenia co robimy z rangami u ras, ale
... Chyba nie zdjąłem żadnego argończyka... Było ze dwóch Boronów, Split, chyba dwóch Paranidian... Był! Jeden był! Ale to był Pirat, więc się nie liczy...
Pozdrawiam

Zresztą rangi spadają mocno również za utłuczenie celu...
Co do naszej rangi u Argonów

Pozdrawiam
-
-
Ponieważ korzystanie z listy obniża rangi, usługa ma wyraźne pirackie pochodzenie. Proponuję wyraźne przemianowac na:Marcybiskup wrote:2. Licencja Łowcy Nagród (proponowana polska nazwa)
Piracka Licencja Łowcy Nagród
lub
Piracka Licencja Łowcy
jeśli poprzednie sie nie zmieści w ramce.
Powinno być widoczne dla wszystkich czego się podejmują biorąc misję i że jej przyjęcie oznacza zysk ale i różne konsekwencje

-
Jestem za, tylko co wtedy, gdy jest kara finansowa niesciagalna? Moze powinno sie jakis procent okreslic?Sauron11 wrote:Jeśli zdarzy się komuś obniżyć rangę danej rasy poprzez wykonanie takiej misji, moim zdaniem powinien być on zobowiązany do jej podwyższenia z powrotem do tego samego lub wyższego poziomu przed końcem swej tury. Dopiero jeśli mu sie to nie uda, zestrzeli zbyt mało wrogich danej rasie statków albo zwyczajnie zbraknie mu czasu - wtedy można stosować karę finansową. Z racji dużej kłopotliwości i pracochłonności w podwyższaniu rangi kara powinna byc wtedy moim zdaniem liczona w milionach i powinna być równa dla wszystkich pilotów bez względu na ich dochody i stan finansów
Ale generalnie powinna byc zasada - chcesz poatakowac jakas rase? Musisz potem innymi dzialaniami nadrobic range. Choc w pewnym momencie moze to byc trudne, bo moze zadzialac ten skrypt, ktory zmusza wrogow do przyslania posilkow. Wtedy moze zaczac sie bledne kolo

Dobry pomysl.Sauron11 wrote:Piracka Licencja Łowcy Nagród
lub
Piracka Licencja Łowcy
jeśli poprzednie sie nie zmieści w ramce.
-
Sau, licencja nie jest piracka. Pochodzi wprost od rasy, do stacji której wlatujesz. I jest to wyraźnie podane w tekście. Np. Argoni dają Ci wykaz osobników, którzy się narazili w ten czy inny sposób jakimś argończykom (mogą to być również argończycy!). Ja bym to widział jako nieoficjalne działania wywiadów, które pragną czyimiś rękami zlikwidować niewygodnych osobników, lub działania prywatne. Ale z Piratami raczej bym tego nie wiązał, choćby dlatego, że w Bazach Pirackich zleceń nie dostaniesz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Tez prawda. Wycofuje sie i proponuje zostawic, jak jest.Jones Abrahams wrote:Sau, licencja nie jest piracka. Pochodzi wprost od rasy, do stacji której wlatujesz. I jest to wyraźnie podane w tekście. Np. Argoni dają Ci wykaz osobników, którzy się narazili w ten czy inny sposób jakimś argończykom (mogą to być również argończycy!). Ja bym to widział jako nieoficjalne działania wywiadów, które pragną czyimiś rękami zlikwidować niewygodnych osobników, lub działania prywatne. Ale z Piratami raczej bym tego nie wiązał, choćby dlatego, że w Bazach Pirackich zleceń nie dostaniesz.
A w ogole to chrzanic dobra reputacje!

Zaraz, ja to napisalem?

-
Jones mnie wyprzedził. Myślę dokładnie tak jak on - nazwa "Licencja Łowcy Głów" sama w sobie zawiera element ryzyka, jakie podejmuje się, 'łowiąc' kogoś...
Przy okazji: właśnie sobie uświadomiłem, że chyba nie ma ograniczeń co do statków, którym może poruszać się ofiara? A jak będzie w jakimś M1? Co wtedy?
EDIT
PS. Wyprzedził mnie też Marcy
. Co mi dzisiaj jest 
Przy okazji: właśnie sobie uświadomiłem, że chyba nie ma ograniczeń co do statków, którym może poruszać się ofiara? A jak będzie w jakimś M1? Co wtedy?
EDIT
PS. Wyprzedził mnie też Marcy

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Duuuża kasaStalovy wrote:...właśnie sobie uświadomiłem, że chyba nie ma ograniczeń, co do statków, którym może poruszać się ofiara? A jak będzie w jakimś M1? Co wtedy?

Ale jak dotąd były to u mnie tylko M4 i 3

Pozdrawiam
-
Panowie koledzy, nie wiecie przypadkiem, czy data w grze jest w jakiś sposób zależna od daty (i godziny) realnej? Pytam, bo można by w prosty sposób sprawdzić, ile czasu minęło od przekazania sejva do czasu jego ponownego otrzymania... pod warunkiem, że data w grze jest niezależna od rzeczywistej daty.
-
Eeee, no data jest o tyle zależna, że 1 wozura to tyle to a tyle jednostki czasu w "realu", ale przecież gra po jej zakończeniu zatrzymuje automatycznie czas gry, i raczej nie uaktualnia go w odniesieniu do czasu rzeczywistego...
Czyli innymi słowy, jak sobie zrobisz miesięczną przerwę w graniu, to po miesiącu zaczynasz od momentu skończenia
.
O ile zrozumiałem pytanie
Czyli innymi słowy, jak sobie zrobisz miesięczną przerwę w graniu, to po miesiącu zaczynasz od momentu skończenia

O ile zrozumiałem pytanie

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
No, dokładnie o tą informację mi chodziło.
Jeżeli data w grze nie uaktualnia się w oparciu o datę rzeczywistą, to gdy zapiszę ją sobie przed wysłaniem sejva, a następnie - po otrzymaniu sejva z powrotem - porównam z datą w sejvie, wtedy powinienem wiedzieć, ile czasu ktoś grał (z uwzględnieniem tego, że 1 sezura to około 2,5 sekundy).
W tym miejscu rodzi się kolejne pytanie: czy misje w BBS (przewóz czegoś w czasie np. 20 mizur) trwają 20 mizur czy 20 minut?
BTW: Marcy - czy w chwili wolnego czasu mógłbyś wysłać mi komponenty potrzebne do instalacji BountyHunter plugin'a? Z góry dzięki...!
Jeżeli data w grze nie uaktualnia się w oparciu o datę rzeczywistą, to gdy zapiszę ją sobie przed wysłaniem sejva, a następnie - po otrzymaniu sejva z powrotem - porównam z datą w sejvie, wtedy powinienem wiedzieć, ile czasu ktoś grał (z uwzględnieniem tego, że 1 sezura to około 2,5 sekundy).
W tym miejscu rodzi się kolejne pytanie: czy misje w BBS (przewóz czegoś w czasie np. 20 mizur) trwają 20 mizur czy 20 minut?
BTW: Marcy - czy w chwili wolnego czasu mógłbyś wysłać mi komponenty potrzebne do instalacji BountyHunter plugin'a? Z góry dzięki...!
-
Myślę, ze w tym przypadku "stwórcy" byli raczej konsekwentni
Stawiałbym na mizury
.
Tak w nawiasie czas , to mogłby być w tej grze bardziej"dostepny", bo skoro zdecydowano się na całkowita zmianę jednostek czasu sprawdzanie go poprzez "menu" jest jednak kłopotliwe (przynajmniej jak dla mnie)
pozdro

Stawiałbym na mizury

Tak w nawiasie czas , to mogłby być w tej grze bardziej"dostepny", bo skoro zdecydowano się na całkowita zmianę jednostek czasu sprawdzanie go poprzez "menu" jest jednak kłopotliwe (przynajmniej jak dla mnie)
pozdro
[ external image ]
[ external image ]