O wszystkim innym
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Z zupełnie innej beczki.
Zna ktoś jakąś firmę, co daje wirtualny dysk - uploaduję coś tam na swoje konto i sobie to leży, a jak potrzebuję, to sobie ściągam. Wolałbym, żeby to było płatne, ale niezbyt wiele - płatne dla tego, żeby nie znikneło sobie z niewiadomo jakich powodów. A jeszcze fajniej, jakby było to w polsce.
Zna ktoś jakąś firmę, co daje wirtualny dysk - uploaduję coś tam na swoje konto i sobie to leży, a jak potrzebuję, to sobie ściągam. Wolałbym, żeby to było płatne, ale niezbyt wiele - płatne dla tego, żeby nie znikneło sobie z niewiadomo jakich powodów. A jeszcze fajniej, jakby było to w polsce.
-
Nie no panowie, bez jaj. Ja wiem, że nikt nie lubi MS, ale tak po prostu wygląda rozwój oprogramowania. Przecież SP2 jest w pełni bezpłatny i ogólnie dostępny.Sauron11 wrote:Bezczelni monopoliści, takie praktyki powinny być zakazane.
@BQB - przy licencji OEM wystarczy ponowna aktywacja. Czym "wirtualny dysk" różni się od bezpłatnego ftp z udostępnionym uploadem?
Last edited by flymar on Tue, 10. Oct 06, 14:20, edited 1 time in total.
-
hmmm na szybko to tylko
www.edysk.pl
www.edysk.pl
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
uuu ale drogo. Liczyłem na pojemność rzędu 1-2GB za 50 zł rocznie netto.
@flymar
troszkę się różni, ale może być FTP, ale wolałbym coś płatnego z ceną max j.w.
A do licencji OEM wystarczy ponowna aktywacja ale na tej samej płycie. W/g licencji, jak zainstalujesz później system z inną płytą główną to licencja jest nieważna - poprostu dana instalacja XP OEM wiąże się na stałe z daną płytą główną i jeśli Ci się to nie podoba, to kup sobie wersję BOX.
@flymar
troszkę się różni, ale może być FTP, ale wolałbym coś płatnego z ceną max j.w.
A do licencji OEM wystarczy ponowna aktywacja ale na tej samej płycie. W/g licencji, jak zainstalujesz później system z inną płytą główną to licencja jest nieważna - poprostu dana instalacja XP OEM wiąże się na stałe z daną płytą główną i jeśli Ci się to nie podoba, to kup sobie wersję BOX.
-
AAA... w licencji;)
Ostatnio robiłem to na kompie, w którym płyta główna uległa sfajczeniu. Ponowna instalacja systemu, stary klucz OEM-owy (dobrze, ze naklejka była na obudowie) i aktywacja telefoniczna (świetna zabawa). Jak dla mnie proces jak najbardziej legalny, a jeśli nie to nie działo się to z moim sprzętem tylko u klienta:D, więc nie krzyżujcie mnie:)
Ostatnio robiłem to na kompie, w którym płyta główna uległa sfajczeniu. Ponowna instalacja systemu, stary klucz OEM-owy (dobrze, ze naklejka była na obudowie) i aktywacja telefoniczna (świetna zabawa). Jak dla mnie proces jak najbardziej legalny, a jeśli nie to nie działo się to z moim sprzętem tylko u klienta:D, więc nie krzyżujcie mnie:)
-
BQB, a może coś takiego : http://emaildisk.yifosoft.qarchive.org/ ??
Działa z gmail , gdzie na chwilę obecną masz do dyspozycji 2,7GB. ( jeśli nie posiadasz konta na gmail, mogę wysłać Ci zaproszenie ).
Działa z gmail , gdzie na chwilę obecną masz do dyspozycji 2,7GB. ( jeśli nie posiadasz konta na gmail, mogę wysłać Ci zaproszenie ).
-
-
-
-
-
Co do windowsa. to Flymar, nie no spoko, takie zagrywki sa normalne w swiecie biznesu i ekonomii, zupelnie jak to, ze na Viste mialy dzialac tylko i wylacznie programy "sponsorowane" i oznaczone logiem Microsoftu..... Albo to, ze Microsoft monopolizuje rynek juz od dluzszego czasu. Jasne, takie rzeczy sa codziennoscia robienia klientow w balona...
Po prostu oni maja o tyle dobrze, ze nie musze WALCZYC o klientow. Gdyz tak czy siak i tak jestesmy skazani w wiekszosci na widnowsy... To tak jakbysmy nagle chcieli zmienic nasz styl ubierania i powrocili powiedzmy do mody XVI i XVII wieku, gdzie ludzie nosili gorsety (sic!), i chodzili z parasolkami od slona, byleby nie opalic skory, jak i sie kapac gdzies tak raz na miesiac... Moze i sa tacy ludzie dzisiaj, ale w MIAZDZACEJ wiekszosci uzytkownicy PC sa skazani na produkty Microsoftu... Gdyby nie to, gdyby byla tutaj konkurencja, zalozylbym sie, ze Microsoft nie robilby takich chwytow, bo by slono zaplacil, za olewanie klientow.
I tez skarga na ego forum. Dzisiaj musialem skorzystac z kompa brata, bo moj sie sfajczyl... I zajelo mi GODZINE! logowanie sie tutaj na forum :/. Bo qrde, albo niby hasla nie chcial przyjac, potem meczenie sie z tymi glupimi validation codes... Masakra :/ :/.
Po prostu oni maja o tyle dobrze, ze nie musze WALCZYC o klientow. Gdyz tak czy siak i tak jestesmy skazani w wiekszosci na widnowsy... To tak jakbysmy nagle chcieli zmienic nasz styl ubierania i powrocili powiedzmy do mody XVI i XVII wieku, gdzie ludzie nosili gorsety (sic!), i chodzili z parasolkami od slona, byleby nie opalic skory, jak i sie kapac gdzies tak raz na miesiac... Moze i sa tacy ludzie dzisiaj, ale w MIAZDZACEJ wiekszosci uzytkownicy PC sa skazani na produkty Microsoftu... Gdyby nie to, gdyby byla tutaj konkurencja, zalozylbym sie, ze Microsoft nie robilby takich chwytow, bo by slono zaplacil, za olewanie klientow.
I tez skarga na ego forum. Dzisiaj musialem skorzystac z kompa brata, bo moj sie sfajczyl... I zajelo mi GODZINE! logowanie sie tutaj na forum :/. Bo qrde, albo niby hasla nie chcial przyjac, potem meczenie sie z tymi glupimi validation codes... Masakra :/ :/.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Czasem forum zalicza zwisy, sama strona działa, ale forum z jakiegoś powodu nie reaguje na próby odpalenia. W takich przypadkach warto przeczekać kilka minut i spróbować za jakiś czas. W przypadku wprowadzania kodu wizualnego przy logowaniu, u mnie skutkuje ciągłe wciskanie klawisza backspace, żeby nie wpisywać stale tych samych danych
. Jest to co prawda lekko denerwujące, jak się robi za n-tym razem, ale w razie częstego używania nawet osoby ze sprzętowym ograniczeniem widzenia kolorów (jak ja) mogą nabrać wprawy
.

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
He he ,nie ma się czemu dziwić....coraz więcej ludków dostaje w swe "lepkie" łapki swoje X3, to i o forum sobie przypomina....Sauron11 wrote:Z innej beczki, dawno na forum nie było takiego tłoku jaki teraz mamy.

Ja czekam z niecierpliwością, aż na moją wioche dowiozą do Empiku......bo dziś nie mieli....może jutro zahacze o Katowice.....

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Widzieliście to ?
http://www.bbc.co.uk/polish/020729141704.shtml
Napęd antygrawitacyjny to nie lipa (oby)
http://www.bbc.co.uk/polish/020729141704.shtml
Napęd antygrawitacyjny to nie lipa (oby)

Core 2 Quad 2.33 GHz
3GB DDR 2
Radeon HD4850
Vista Home Premium
3GB DDR 2
Radeon HD4850
Vista Home Premium
-
Czy to nie właśnie szef Boeinga, zapytany o antygrawitację parę lat temu , zamiast zaprzeczyć, odpowiedział, że jako student eksperymentował zrzucając kulę z plasteliny z powtykanymi w nią magnesami, ułożonymi tym samym biegunem do środka kuli? Może faktycznie coś tam się urodzi!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Ten supertajny ośrodek to pewnie ten słynny Area51
. Może jako napęd samolotów wykorzysta sie silnik z tamtego spodka, co to się był rozbił.
Przypomina sie od razu historia z X2 - ta z napędem skokowym z ziemskiego promu
.

Przypomina sie od razu historia z X2 - ta z napędem skokowym z ziemskiego promu

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.