[X2] WIELU GRACZY, JEDEN SEJW - wspolna rozgrywka na bazie MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Co do forum, to tak jakoś odkąd wyszło X3, chodzi (a raczej pełza) cieniutko.
taki dziwny :twisted: zbieg okoliczności :lol:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Mam sejva. W piątek rano wysyłam do Blacka. A z forum w ogóle dzieją się jakieś dziwne rzeczy... :?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

DRACOOL
Pewnie masz prawdę...

Stalovy
Czyli twoja tura dziś i jutro. Black gra piątek i sobotę.
A dla mnie jest niedziela i poniedziałek.

Black Dasz radę wysłać sejwa do mnie w niedzielę rano?

Forum już się ustabilizowało - może część ludzików ze szkoły/pracy poszła wreszcie do domu :?
Please cross your legs, I have only one nail left...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:A co do UM, to zauważyłem, że co jakiś czas wrogowie zauważają mnie dosłownie na ułamek sekundy - to takie mrugnięcie na czerwono...
Fajniaste efekty są jak się wleci z UM do sektora opanowanego przez Khaaków. Skoczyłem ostatnio do jednego z tych na płd. wsch. mapy, trzymałem się blisko bramy. Khaaki respawnując się grupą robia takie dzikie uniki i część z nich jest przez UM pokrywana a część nie. Nie wiem dlaczego ale UM dziwnie się zachowuje gdy w bliskości statku pojawia się znienacka (znaczy z innego wymiaru pewnie :roll: ) silna grupa kaczek.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Sejwa wyślę w sobotę wieczorkiem.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Stalovy wrote:Bracie Black, daj im po prostu sprawne, działające UM. Nie załatwi to wszystkich problemów, ale przynajmniej robale będziesz miał z głowy...
Nie do końca. Wczoraj robale utłukły doświadczonego marcysiowego pilota BPH (chyba 7-y poziom). Oczywiście miał UM. Nie wiem jak to możliwe, ale to fakt. Zdarza się.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Gdy automat z włączonym UM wleci w rozłączony klaster i zderzy się z robaczym statkiem, to ten automatycznie staje się czerwony, bez względu na fakt działającego UM...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Hmm, ciekawa obserwacja, nie wiedziałem o tym. Co ciekawe, pilot został zaatakowany, uciekł do stacji a potem ponownie wyleciał. I to był jego ostatni błąd. Nie miałem szans zdążyć na czas :( , zwłaszcza, że byłem zajęty w Alei Snajperów, ale wziąłem srogi odwet :twisted:

Pozdrawiam
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Sejv właśnie idzie do Blacka.

Pod koniec tury zadokowałem statki w S.Corp HQ (poza Persem, którym przyleciałem do KGWK). Nie mają żadnych aktywnych rozkazów, które zmuszałyby je do wylotu z bazy podczas nie mojej tury.
Black, Rasalom - pod koniec tury również zaparkujcie swoje statki; unikniecie niepotrzebnych strat związanych z niespodziewanymi nalotami Khaaków (i nie będą zamulały mi kompa ;) ).
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Stalovy
Postaram się zadokować wszystkie swoje statki.

Nie umieszczę zapisu ostatniej tury przed poniedziałkiem. Powód? Miałem opisane wszystko wraz ze skrinami na dysku w pracy, który wczoraj powiększył grono aniołków. Wszystko szlag trafił. Jeszcze się nie pozbierałem po tym zajściu...
Please cross your legs, I have only one nail left...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Panowie z WFWK, wiem, ze sie nie udzielam, ale to nie znaczy, ze sie nie interesuje, kiedy bedzie moja tura. Kto mi powie, gdzie teraz jest sejw? :D

Ktos musi zaplacic za smierc mojego zaufanego handlowca z 7 stopniem wtajemniczenia... :twisted:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcy? :o No, witaj :)
Zasadniczo to ktoś już zapłacił, ale to nie oznacza, że nie może zapłacić jeszcze raz :wink: .
Wedle moich informacji sejw powinien być teraz u Saurona. Dlatego że na dziś wypada Twoja tura. :D
OK. Wyjaśniam. Pisnąłem Moggetowi, żeby posłał sejw do Saurone jeśli nie będziesz widziany na forum. A nie byłeś. Ale na wszelki wypadek sprawdź skrzynkę, w sumie Mogget też się od kilku dni nie udzielał...
Jeśli już wróciłeś, Marcy, to dziś i jutro jest Twoja tura (nadrobisz tę jedną straconą?), a potem oficjalnym trybem; sejw do Saurona.

Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Małe zamieszanie, najpierw dostałem radosno-zazdrosną wiadomość od Jonesa, że moja tura przypad na weekend, a teraz odbiera się mi tę możliwość i oddaje turę Marcy'emu :roll: .
No patrząc w PM - wiadomość od Jonesa przyszła zanim Marcy się na forum wyprodukował, więc ehem uznaję, że ma pierwszeństwo :) . To i tak lepiej, taki ładny początek zimy za oknem, co tam będę siedział przed kompem :P
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Czy to oznacza, że sejw trafił do prawowitego właściciela - Marcy'ego?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jeszcze nie... ;)
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

Już powinno być tak :P

Przepraszam, że tak późno ale dopiero udało mi się wrócić ze szkoły.

A co do nie udzielania się to praktycznie ostatnio nie da się chodzić po tym forum zwłaszcza jeśli jest się zalogowanym, więc przeglądałem to forum nie zalogowany.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Panowie Bracia z WK: nasz sejv przekroczył wagę 10 MB i mojej poczcie nie udało się dostarczyć go na konto Blacka. W związku z tym sejva wyślę ponownie, z pracy, jutro rano; oznacza to, że kolejka Blacka zaczyna się dopiero jutro. Black - sejva potnę rarem i wyślę w dwóch kawałkach na twój dotychczasowy adres. Jeżeli jednak założysz nowe konto, to daj znać - będzie wygodniej wysyłać jednego, zamiast dwóch maili. Pozdrawiam!
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Rozwiązaniem problemu z wielkością sejwa mogło by być np przesyłanie ich przez np skrzynkę na O2.pl tam wielkość pojedyńczej wiadomości może wynieść chyba 20MB. :)
Pozatym można go chyba "podzielić" przed wysłaniem przy pomocy programów pakujących, pewnie Total Comander ma taką opcję (nie wiem , bo jeszcze z tego nie kożystałem, ale wiem ,że taka możliwość istnieje) i ponownie "złożyć u adresata.
Pozdro :wink:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Mam dwie nowe skrzynki :
romangiertych@walla.com - nie wiem ile tu można przesłać , ale skoro Stalovy polecał to założyłem.
litanyoffury@o2.pl to drugi adresik .
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Black: Podzieliłem i wysłałem na twój stary adres, w WP. Od teraz jednak będę wysyłał na O2.
Co do Walla.com, to prawdę mówiąc, sam nie wiem, jaki limit tam obowiązuje... :? Trzeba sprawdzić. Black, jesteś jedynym poza mną posiadaczem konta w Walla - zgłosisz się do testów? Wysłał bym ci 5 maili (albo mniej): 5MB, 10MB, 20MB, 50MB i 100MB. Jeśeli przejdzie pierwszy, to wyślę drugi; jeśli drugi przejdzie, to wyślę trzeci, itd. Co ty na to?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”