Najwiekszy statek w X2 (wedlug ciebie)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

mała wskazówka
Spoiler
Show
żeby się dostać do sektora trzeba być SPRYTNYM, opserwowac inne statki, nie ma żanej misi
poniżej niech tylko czytają ci co już jakiś tajny sektor odkryli!!!!!
Spoiler
Show
kto te bramy tam dał? żeby brama była ukryta za asteroidą... co zarzucili lasso i zaciągneli je tam? :D
:)
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Marcybiskup wrote:[...]wydaje mi sie, ze kazda zagadka musi miec jakies wskazowki, zeby byla przyjemna w rozwiazywaniu... czytalem gdzies, ze Xshuttle nie wystepuje juz w X2[...]
Wskazówki... na tym obrazku widać, że każdy statek jest wymieniony z przynależnością do rasy (np. "Split Mamba" albo "Xenon L") - każdy oprócz "Xperimental". To wskazówka.

klarix
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

KajtomatO wrote:kto [...]
No kto? Naturalnie ta tejemnicza Starożytna Rasa.
A tak naprawdę to ja. Przepraszam :-)

klarix
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

klarix wrote:
Marcybiskup wrote:[...]wydaje mi sie, ze kazda zagadka musi miec jakies wskazowki, zeby byla przyjemna w rozwiazywaniu... czytalem gdzies, ze Xshuttle nie wystepuje juz w X2[...]
Wskazówki... na tym obrazku widac´, z?e kaz?dy statek jest wymieniony z przynalez?nos´cia? do rasy (np. "Split Mamba" albo "Xenon L") - kaz?dy oprócz "Xperimental". To wskazówka.

klarix
Tiaaa... :o :twisted: Trzeba przyznac, ze ta "wskazowka" istnieje we wszechswiecie X od dawna. Tak od dawna, ze moze juz nawet przestala byc wskazowka :twisted: a statek byl jeden... a Ty masz cztery... i pewnie moglbys miec wiecej... a moze Xperimental powienien nazywac sie Unknown (nie mylic z UFO) ?
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ja swego czasu mogłem przesłać taki obrazek z 20 xperimentalami (w MWM przy skryptowaniu nie ma napisu modified) . Na angielskim forum modertorzy twierdzą że nie ma szans na znalezienie xperimentala bez skryptowania i tej wersji chyba trzeba się trzymać ( a szkoda bo miałem nadzieję na coś fajnego i tajemniczego ) :cry:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote: a statek byl jeden... a Ty masz cztery... i pewnie moglbys miec wiecej...
Moim zdaniem Statek Xperymentalny jest wyjątkową jednostką i nie podobają mi się te 4 szt. w spisie :wink: . Nawet jeśli osiąga się to skryptami to tworzenie takich kopii burzy całą latami budowaną atmosferę X, niszczy symbol przypisany do jednej niepowtarzalnej postaci. Jest symbolem bardzo wytrwałego, wielopokoleniowego już teraz poszukiwania drogi do domu.
Btw. jeśli komuś udaje się skopiować z. technologię, z pewnością poznaje też szczegóły napędu i współrzędnych na Z. :?: :twisted:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Sauron11 wrote:Moim zdaniem Statek Xperymentalny jest wyjątkową jednostką i nie podobają mi się te 4 szt. w spisie :wink: .
Też jestem tego zdania i mi się też nie podoba, że można mieć ich więcej. Ale cóż, taka jest już ta gra zrobiona.
Jeszcze raz podkreślam - gram bez skryptów.

klarix
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Klarix jaką masz range militarną w x2?
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

piotr11 wrote:Klarix jaką masz range militarną w x2?
W tej trzeciej z kolei grze - As Klasy 4 (tak to po polsku?)

klarix
piotr11
x4

Post by piotr11 »

klarix napisał
W tej trzeciej z kolei grze - As Klasy 4 (tak to po polsku?)
W tej grze co zrobiłeś screeny ze statkiem Xperymentalnym

a stopnie to:
as pierwszego stopnia (ace 3rd grade)
as drugiego stopnia (ace 2nd grade)
as trzeciego stopnia (ace 1st grade)
as bojowy pierwszego stopnia (combat ace 3rd grade)
as bojowy drugiego stopnia (combat ace 2nd grade)
as bojowy trzeciego stopnia (combat ace 1st grade)
zwierzchnik asów pierwszego stopnia (ace and ace's 3rd grade)
zwierzchnik asów drugiego stopnia (ace and ace's 2nd grade)
zwierzchnik asów trzeciego stopnia (ace and ace's 1st grade)

który z nich?

Przepraszam za słabą znajomość angielskiego

pozdrawiam Piotr
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

piotr11 wrote:W tej grze co zrobiłeś screeny ze statkiem Xperymentalnym
Tak, ten obrazek to z aktualnej gry.
Więc:
DE: Ass Klasse 4
EN: Combat Ace 3rd Grade
PL: As Bojowy Pierwszego Stopnia

klarix
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

nie zrobili tego statku czasem ludzie? i nie jest to statek w którym nasz ojciec przybł do x uniwerse??? (nie grałem w poprzednie części) może on jest tam gdzie w x1 zaczynaliśmy gre... gdzie to było? i czy znajomość fabuły :xbtf: jest potrzebna?
:)
Deady
x2

eh

Post by Deady »

no dobra klarix... weekend minal jakby nie patrzec... i udam ze (albo dluzej) nie bylo w Twojej wypowiedzi :) Latam jak nakrecony.. staram sie znalezc to to ustrojstwo eksperymentalne. Ale niestety jam ciemna masa widac... i nie czytajaca po eng i de. Wiec i ciezko czasem cos gdzies zalapac, doczytac, wywiedziec sie. Z polskich danych (tutejsze forum) i inna stronka jeszcze - nic podobnego nie wynika.

Chyba ze to ma cosik wspolnego z rangami, stanem posiadania i innymi. TO przyjdzie mi poczekac. Ubogie me podworko w sprzet niezasobne drogi :)

Ale jesli nie... hm...jakiegos wielkiego statku szybko sie nie dochrapie... wiec moze ten eksperymentalny bylby jakims lekarstwem na wiele bolaczek w moich podleglych sektorach ? :)
Pozdrawiam

PS - Poprosilbym w jakis sposob o jendego screena z nim. Jak nie mam go to niech chociaz wiem jak wyglada :)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Wiecej wskazowek, Klarix. Bo powiemy wszystkim, ze pracowales przy grze i na pewno wiesz o niej wszystko bez szukania i rozwiazywania zagadek ;)

:twisted: :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Wiecej wskazowek, Klarix. Bo powiemy wszystkim, ze pracowales przy grze i na pewno wiesz o niej wszystko bez szukania i rozwiazywania zagadek ;)
Myślę, że to nic nie da. I tak wszyscy widzieli już ostatnią stronę instrukcji :D :wink:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Jeżeli dobrze odczytałem podstępne :wink: wskazówki Klarix'a, to Xperimentale można będzie odnaleźć w niezamieszkałych sektorach (nieznanych). Jeden taki znalazłem (bez Xperimentala, jak sądzę), poszukam następnych. I w sumie o to chodzi; aby szukać, a nie znaleźć :P
To coś jak z Mirage'em we Frontierze.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Deady
x2

lol

Post by Deady »

No to sobie chyba zarty stroisz Jones :)
JA sie tego Mirage nie doczekalem :D Nie udalo mi sie znalezc - o ile istnial wogole :)
Wiec czytajac Was.. mam sobie latec w te a nazat... i myslec - ze gdzies tam sobie siedzi X a ja sobie moge jeno podumac ? :D VETO

Bardzo sie ciesze zescie tacy rozumni, dokladni, dociekliwi i systematyczni :P
Ale ja mimo to chcialbym sie nim pobawic :) Nowa zabawka... moze nie calkiem droga (albo za friko skoro kupic nie mozna)
Zaczynam i tu wychodzic z zalozenia ze jak za starej dobrej kmuny ktora troszke sie do dzis ciagnie - sa równi i równiejsi :P :D Bez obrazy chopoki :)

PS - jak za Gierka: Pomozecie ? :)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Myślę, że Mirage był tylko mitem...
A Xperimental... skoro Klarix ma kilka...
Deady, szukaj a znajdziesz. Chyba nie chcesz mieć go podanego na srebrnej tacy :wink:
Pomogliśmy?
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:
Marcybiskup wrote:Wiecej wskazowek, Klarix. Bo powiemy wszystkim, ze pracowales przy grze i na pewno wiesz o niej wszystko bez szukania i rozwiazywania zagadek ;)
Myślę, że to nic nie da. I tak wszyscy widzieli już ostatnią stronę instrukcji :D :wink:
No coz, tylko taki dziecinny szantaz przyszedl mi do glowy. Polatam, popatrze, choc przyznam, ze do tej pory tez oczu nie zamykalem 8) Mysle tylko, ze lepiej plotke (jesli taka jest) zdementowac poki czas, niz dac nadzieje, ktora nigdy sie nie zisci... caly wszechswiat moze od tego ucierpiec :twisted: :wink: i powtarzam - cala przyjemnoscia w rozwiazywaniu zagadki jest... analiza i szukanie odpowiedzi w tresci zagadki. A mnie sie wydaje, ze Klarix powiedzial tylko, ze zagadka jest. I tyle. :(
Deady
x2

e tam

Post by Deady »

Na pszenice z Wami z takimi pomocami :P
No nic :) bede pamietal... a po ilus tam latach jak sobie przypomne nawiedzal bede tycj ktorzy mi smaka narobili :D
Najgorsze co moze byc - to podpuscic ludka... :D:D:D Pozdrowka :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”