potrzebuje malej pomocy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Przeciez wlasnie w celu spróbowania-pogrania w dana gre zamieszczane sa w necie lub CD do gazet róznego rodzaju wersje demo.
Tak wiec nie jest to dla mnie zadnym wytlumaczeniem dla piractwa. :!:
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Ale nie jedne demo jest do du*y, przykładowo demko Soldier Of Fortune podobało mi się strasznie, za to pełna wersja (szczęscie, że właśnie pirat) mnie straszyła... nudą! Nie raz pirat jest dobrym zastępstwem dema... inaczej mógłbym mieć ponad setę w plecy (coś koło tego kosztował SoF).

-Pozdrawiam,
-Piquś

P.S Może by tak koniec tematu? ;)
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

podobnie było z real war, demo cool a gra ****... miałem orygianła... z gazety :), a o gazetach nikt nie wspominał, można czasami fajne gierki wyczajić (comandos, sera earch (czy coś tak :D ) itp. ) ale niestety często chłam dają, ostatniu click popadł w niełaski raz daje fajną gierka a zaraz później chłam (hause fot the ded)
:)
Sauron11
x3tc

Re: Eh ludki...

Post by Sauron11 »

Deady wrote:Prawde mowiac nie wiem o co tyle szumu - mam na mysli te oryginalna wersje gry.
Ludzie przeciez naprawde z bardzo wielu powodow moga nie byc w stanie KUPIC tej gry.

Kolego Deady: jesteś tu nowy, a już pozwalasz sobie pouczać starszych użytkowników. To poważny błąd :twisted: Wiedz, że na tym forum obowiązują pewne zasady i zwyczaje, których forumowicze przychodząc tu zgadzają się przestrzegać. Jeżeli coś Ci nie odpowiada, możesz iść gdzie indziej, nie zatrzymujemy. Ale nie próbuj zmieniać nas, tylko raczej do nas się dostosuj :)
Piractwo będziemy potępiać zawsze i wszędzie. Dobrze, że koledzy zajęli się problemem i wytknęli co jest złe a co dobre. Szkoda jedynie, że trzeba to robić po raz kolejny. Za każdym razem jak wchodzi nowy użytkujący pirata to temat wraca.
Bajeczki o kuzynach to tu już legenda. Tekst o ludziach co kompa mają a na chleb nie starcza można wciskać w okno na zasadzie kitu. Jak nie masz kasy nie kupujesz, nie tylko gier ale i kompa.
Wiedz, że ktoś, kto dany program stworzył siedział nad nim latami, włożył w niego serce, duszę, dużo pieniędzy i dużo innych rzeczy. Po to, aby później ten trud mu się zwrócił w postaci kaski od graczy.
A producenci po to wypuszczają dema, żeby nie trzeba było sprawdzać gry na piratach, jak zresztą wszyscy tu doskonale wiemy.

To forum zostało założone i udostępnione specjalnie dla użytkowników polskich i po polsku, wyłącznie dzięki uprzejmości firmy EGOSOFT, która włożyła ten właśnie trud w grę X2. Z tego powodu nie będziemy tu tolerować piractwa, a osoby z taką wersją gry będą usuwane z naszego grona. Po prostu nie chcemy ich towarzystwa.
Pozdrawiam.

Edit S11. Konto uzytkownika santanas zostało zablokowane.
Last edited by Sauron11 on Tue, 29. Jun 04, 20:23, edited 1 time in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Na temat piractwa i oryginałów to chyba już można by doktorat zrobić. :wink:
Zrobił się z tego już totalny OT i trochę sie wahałem czy jeszcze tu coś dokładać, ale jedna kwestia nie została tu poruszona.
Amerykanie mają taką mądrą zasadę: głosuj portfelem, czyli kupują coś, co popierają. Pomijam tu twór EGOSOFT'u, chodzi o to co zrobili ludzie z PLAY'a.
Kupując X2 popieramy ideę gier w cenie lekko-półśmiesznej :wink: Nie wiem jak inni, ale ja życzyłbym sobie więcej gier z tej półki cenowej.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
General Tatarin
x4

ja jak kupiłem x2 to w środku był play z 3płytami :!: :!: :!: :!:

sauron11 :arrow: zgadzam się z toba w 101%, dlaczego by miał skorystać z czegoś co jest przewidziane dla "legali"
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Jones -> ale i tak jeszcze chyba nikt nie przebił "Dobrej Gry" z ich "Painkillerem" za 20 zeta. Za tą kasę zawsze kupię oryginała! (o ile mi się będzie podobał :P )

-Pozdrawiam,
-Piquś
Deady
x2

heheh

Post by Deady »

Sauron11 - Witam. I drobna prosba - nie unos sie zbytnio z racji stanowiska. Nie musisz mi udowadniac i innym - ze sa rowni i rowniejsi :)

A zdanie swoje na ten temat (piractwa) mam, dalem mu wyraz czy sie to komus podoba czy nie :) I nie wydaje mi sie ze bedac nowym uzytkownikiem forum - winienem siedziec i sie nie odzywac.
No ... chyba ze to komus wadzi. Moze brak tolerancji tudziez zajmowane stanowisko komus troszke obraz znieksztalca ? :)

Nie rozumiem doprawdy skad to zacietrzewienie :)
Ale zeby dac spokoj wszem i wobec rzekne: Mozecie ich nawet powybijac (piratow znaczy sie :D ), obchodza mnie tyle co zeszloroczny nedzny snieg. Wiec macie juz komplet mojego zdania odnosnie piractwa. Amen.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
General Tatarin
x4

Bóg zapłać :D:D:D :goner: ;););)
Deady
x2

Post by Deady »

A tak wracajac do samej gry... nie wiem czy zauwazyliscie ale w 1.3 panowie ktorzy wleca nam w kuper (w mojego m6) przy samej bramie - glosno krzycza... ale nikt nie zabiera nam licencji za to :)
I jeden bug :( - Podczas wykonywania skoku Jumpem... w czasie odliczania - po wlaczeniu Seta - czas dla ww odliczania nie gra roli :)
Szkoda - wczesniej przy wykonaniu skoku i wlaczeniu seta - przy 20% juz sie skakalo :P a tak trzeba teraz mimo to czekac.

To tyle.. na dzien dzisiejszy odnosnie wrazen - ciekawe co noc przyniesie :P Pozdrawiam wsiech :)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
adam00
x4

Post by adam00 »

Ten numer ze skakaniem i SETA jest podobno zamierzony i wynika z torii o jaką jest ta "technologia" opara. W 1.3 wystarczy nacisnąć jeszcze raz Shift+j i skacze się natychmiast. Zła wiadomość to taka, że mają ten "bug" poprawić w 1.4, to miało przerywać skok a nie go przyspieszać :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tak jak bylo w poprzednich Xach. 8)
Sauron11
x3tc

Re: heheh

Post by Sauron11 »

Deady wrote:Sauron11 - Witam. I drobna prosba - nie unos sie zbytnio z racji stanowiska. Nie musisz mi udowadniac i innym - ze sa rowni i rowniejsi :)
Taka moja rola na tym forum. Nowi nie powinni zmieniać zwyczajów zaraz po wejsciu. A jak ktoś, tym bardziej nowy, zaczyna usprawiedliwiać piractwo i namawiać do większej łagodności w traktowaniu łamiących prawo - to mnie zaczyna nosić. Ale dość już o tym, są ciekawsze tamaty..
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Usul
x2

Post by Usul »

Jesli glos komputra pokladowego jest wylaczony, to SETA przyspiesza skok.
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

To to jest dobre. Gdyby X2 pojawił się u nas w cenie "europejsko-światowej" to szczerze wątpie by było mnie na niego stać. Ja nie mam na nowe części i X zasuwa mi z "niewiarygodną" prędkością 21 fps. Kupiłem orginał bo pokochałem tę gre nim ujrzałem ją na oczy (BTW: strasznie ją zjechali w recencji w pewnej gazecie - podpowiedź - największa komercha wśród polskich czasopism o grach). Wiem, że jeśli doczekam nowego sprzętu to zagram od początku racząc się płynną i piękną grafiką. Gdyby Linux był bardziej kompatybilny (herezja) to dawno nie miałbym żadnego pirata.
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
Asus GeForce FX5700 128MB
Windows XP + Service Pack 2
- - -
Jeśli na tym nie chodzi płynnie to znaczy, że masz epilepsje.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

SzaYbuS wrote:(BTW: strasznie ją zjechali w recencji w pewnej gazecie - podpowiedź - największa komercha wśród polskich czasopism o grach).
Która to była gazeta? Nie czytam prasy komp. i w zasadzie nie wiem nawet w których pismach były recenzje. Napisz, jeśli wiesz, które pisma i w których numerach o X2 zamieściły coś większego niż zajawkę.

Edit S11: jeśli CDA to zapewnie numer kwietniowy, znalazłem o nim conieco. Jeszcze tylko muszę dostać sam numer :wink:
Last edited by Sauron11 on Tue, 29. Jun 04, 20:25, edited 1 time in total.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Podejrzewam, że chodzi o CDA.... szkoda, że ŚGK padło - to była gazeta, echhh....

-Pozdro,
-Piquś
Deady
x2

pewnie

Post by Deady »

Coz... ja zaluje ze swego czasu Gambler padl.
Wg mnie to czasopismo bylo najlepsze :) ALe to tylko wg mnie :D
General Tatarin
x4

click żądzi :):):) chociaż ostaatnoi jest coraz gorszy...
a jeden z redaktrów w cda wyżalał się że w clicku lepiej zarabiają :!:
mephir
x2

Post by mephir »

Cliki, Gamblery.... a pamięta ktoś Top Secret ? Naczelnego i koszenie trawników.... to były czasy... echh... przebojem był prehistoryk a w szkolnym radiowęźle leciał Limal ... :)

Chyba znowu rozszczelniła mi się kabina i dostał się gaz mgławicy... :lol:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”