Massive War Mod
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
-
-
Ja gram z plotem , bo grzebiąc w plikach moda znalałem jakieś teksty o..ergo wrote:jak gracie w tego moda ? z plotem czy bez ? (s 2 wersje, z watkiem fabularnym i bez)
Spoiler
Show
powstrzymaniu razem z bretem ataku khaackich krążowników i o ich kolejnych hordach czających się w khaakowych sektorach oraz misjach z tym związanych więc wolę sprawdzić wszelkie możliwości
-
-
Widze, ze mod ma wersje i wasze opowiedzi tez sa w licznych wersjach
Chcialbym sie konkretnie zapytac:
1. Czy mozna zainstalowac WMW i kontynuowac dotychczasowa rozgrywke, zachowujac wszystkie statki i fabryki? Czy mapa jest wtedy wieksza, czy nie? Jesli tak, to ktora wersja moda?
2. Kiedy trzeba zaczynac kompletnie od poczatku? Czy oznacza to, ze caly glowny watek takze przechodzi sie od poczatku, tylko w realiach massive war?
3. Czy waszym zdaniem warto zaczynac ta wersje "od poczatku"? Troche zal tego, co sie stworzylo i planow, ktore jeszcze sa niezrealizowane... Moze nie ma sensu tego robic, poki gra sie nie znuzy???

1. Czy mozna zainstalowac WMW i kontynuowac dotychczasowa rozgrywke, zachowujac wszystkie statki i fabryki? Czy mapa jest wtedy wieksza, czy nie? Jesli tak, to ktora wersja moda?
2. Kiedy trzeba zaczynac kompletnie od poczatku? Czy oznacza to, ze caly glowny watek takze przechodzi sie od poczatku, tylko w realiach massive war?
3. Czy waszym zdaniem warto zaczynac ta wersje "od poczatku"? Troche zal tego, co sie stworzylo i planow, ktore jeszcze sa niezrealizowane... Moze nie ma sensu tego robic, poki gra sie nie znuzy???
-
ja wlasnie zainstalowalem mod i zaczynam gre od 0Marcybiskup wrote: 3. Czy waszym zdaniem warto zaczynac ta wersje "od poczatku"? Troche zal tego, co sie stworzylo i planow, ktore jeszcze sa niezrealizowane... Moze nie ma sensu tego robic, poki gra sie nie znuzy???

-
-
ja mam pytanie, da się rozwalić brame w x2????
bo chce w stworzyć sektor do którego da się dostać tylko napędem skokowym... tajna baza piracka
, stworzył bym tam baze mojej organizaci: "Polska Armia Zjednoczenia"
(w skrócie PAZ), i jeszcze jedno, napędy skokowe korzystają z bram, tak więc jak rozwale brame po stronie (mojego) sektora to chyba tam się jurz nie dostane... czyż tak?
bo chce w stworzyć sektor do którego da się dostać tylko napędem skokowym... tajna baza piracka

(w skrócie PAZ), i jeszcze jedno, napędy skokowe korzystają z bram, tak więc jak rozwale brame po stronie (mojego) sektora to chyba tam się jurz nie dostane... czyż tak?

-
Właśnie, podpisuję się pod pytaniami Marcybiskupa zwanego Marcypiratem. Pomału zaczyna mnie wkręcać ten mod, ale chyba nie dojrzałem jeszcze do utraty obecnego stanu posiadania i powtarzania wątku fabularnego. Z drugiej strony... ktoś tu coś przebąkiwał o wojnach między rasami... Można by otworzyć własną fabrykę atramentu...
Napiszcie coś, proszę
Pozdrawiam

Napiszcie coś, proszę

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Gram w wersję 1.[2].8 i niestety tam trzeba zaczynać wszystko od nowa
i od początku zaczynać wątek a czy to się opłaca ciężko mi powiedzieć , zależy to chyba od ilości fabryk/stylu gry/ i przywiązania do swego imperium. Mod jest nastawiony na walkę i zadania najemnicze chociaż dzięki nowym bramom i fabrykom zmienia się też sytuacja handlowa. Gra się na prawdę X-treme ( koniec z niszczeniem xenonów m6) a dzięki nowym misjom gra jest mniej nużąca (np. misje ratunkowe).
Moje imperium przed modem było stosunkowo małe ot 40 fabryk więc nie miałem oporów ale gdybym miał 200 to już bym się zastanowił...
Pytanko czy istnieje skrypt pozwalający utworzyć "skrzydła myśliwskie" na m1? Istnieją komendy do tworzenia "flot" ale te floty rozwiązują się po zadokowaniu.

Moje imperium przed modem było stosunkowo małe ot 40 fabryk więc nie miałem oporów ale gdybym miał 200 to już bym się zastanowił...
Pytanko czy istnieje skrypt pozwalający utworzyć "skrzydła myśliwskie" na m1? Istnieją komendy do tworzenia "flot" ale te floty rozwiązują się po zadokowaniu.

-
-
Marcybiskup wrote:Myslalem, ze jednak wiecej osob w to gra. Czy ktos moze w koncu odpowiedziec na pytanie, czy mozna kontynuowac dotychczasowa rozgrywke w modzie? I co sie wtedy zmienia?
nie patrz na mnie ja nie gram w toto jeszcze... i to baaardzo dlugo...
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
-
-
-
ponawiam swoje pytanie... może mi ktoś odpowiedzieć?KajtomatO wrote:ja mam pytanie, da się rozwalić brame w x2????
bo chce w stworzyć sektor do którego da się dostać tylko napędem skokowym... tajna baza piracka![]()
![]()
, stworzył bym tam baze mojej organizaci: "Polska Armia Zjednoczenia"
chyba że jeszcze "nie dorośliście*" do tego aby rozwalić brame

nie dorośliście* -jesteście za słabi

dobra tak poważnie: to się da czy nie?

-
Bramy są obiektami niezniszczalnymi w tym świecie. Znaczy się niezniszczalnymi dla gracza
(bo jak widać po resztkach w różnych sektorach, czasami jest to możliwe).
Polecam poczytać trochę historię tego świata

Polecam poczytać trochę historię tego świata

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-
No to w czym problem? Czyścisz sektor, który Ci pasuje, z innych baz i statków, przy bramach skokowych aktywujesz własne pola minowe, koliście wokół bram umieszczasz wieże laserowe i masz swój własny sektor, gdzie wpuszczasz tylko te statki które lubiszKajtomatO wrote:ale ja miałem nadzieje na stworzenie własnego sektora

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.