Wersja steam 2.7.1 X3 TC

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BlueBerry SheWolf
x3tc

Post by BlueBerry SheWolf »

Sorkvild wrote:
BlueBerry SheWolf wrote:BTW czy mógłby ktoś podać listę tych skryptów, które nie dodają oznaczenia modified ?
Pozdrawiam.
Nie ma tego wiele, ale sprawdz ...

Zbior no-modified
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=278257

Efekty bram, no modified
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=296383
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=296380
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=300325

Nie jestem pewien co do Bonus Packa, musisz sama to przetestowac
Faktycznie, nie ma tego za wiele. Mimo to dziękuję Sork. Generalnie z zamieszczonych linków zainteresował mnie :

*Gate effect pack v2.0
*Advanced Complex-Hub

Szkoda że Holy Asteroid nie jest stabilne z Vanilla. Przynajmniej wersja 2.0 w której asteroidy klasy A i B (czyli te największe) posiadają dziury.

Mam zamiar przetestować skrypty z tego forum. Sprawdzić, które dodają oznaczenie modified. Jeżeli dodam taki skrypt, który dodaje takie oznaczenia, a następnie go usunę, to modified również zniknie ? Mam już trochę ugrane na swoim save. Nie chciałabym tego stracić ;)
Pozdrawiam.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Lepiej testowac to na odrebnym zapisie gry. Swego czasu kopiowalem katalog z gra i w tym drugim testowalem skrypty i inne dodatki, jak zaaprobowalem to wrzucalem do glownego katalogu :)
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
BlueBerry SheWolf
x3tc

Właśnie przed chwilą sprawdzałam mój BonusPack, który zawiera w sobie
  • Commercial Agent
    Commodity Logistics Software MK1
    Commodity Logistics Software MK2
    Dockware Manager
    Missile Defense Mosquito
    Turbo Boost
W trakcie instalacji otrzymałam pytanie w jakim języku dana paczka ma zostać zainstalowana. Zdziwiło mnie to trochę, bo ponoć Bonuspack nie wyszedł w spolszczonej wersji. Tymczasem przedchwilą rozpakowałam plik .CAT, w który mznajduje sie ów bonus i okazuje się, że jest w 100% spolszczony tekst dla X3TC.
Tak więc moje pytanie jest następujące. Czy ten bonus pack jest w końcu spolszczony czy nie? Z moich obserwacji wynika, że tak.
Kolejnym pytaniem jest to, czy jeżeli zedytuje plik lang i zmienię 44 na 48 to otrzymam w grze oznaczenie ***modified*** ?
Rozumiem też, gdybym chciała zmienić plik Lang w trakcie toczącej się rozgrywki, wczytywanie poprzedniego save mogło by wyświetlać informację " Save corrupted" ?

Edit:

Tak więc edycja pliku lang.data z 44 na 48 nie daje oznaczenia ***modified***
Zmiana języka nie powoduje wyświetlania "Save corrupt"

Jest jeszcze jedna dziwna sprawa :/ Jedyną rzeczą jaka instalowałam na moim Steamowym TC był Bonus pack. W trakcie Pierwszej instalacji bonusa otrzymałam pytanie, w jakiej wersji językowej na być zainstalowany bonuspack. Między innymi był tam też język polski. Jako, że grałam w wersji angielskiej bonus również zainstalowałam w tym samym języku. Teraz gdy chcę zainstalować jeszcze raz to nie widzę możliwości wyboru języka polskiego. Jak to możliwe? Oczywiście jestem święcie przekonana, że z moim wzrokiem jest wszystko ok. Wiem, że widziałam mozliwośc wyboru języka polskiego w trakcie instalowania bonuspacka :/
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

BlueBerry SheWolf wrote: Tymczasem przedchwilą rozpakowałam plik .CAT, w który mznajduje sie ów bonus i okazuje się, że jest w 100% spolszczony tekst dla X3TC.
Tak więc moje pytanie jest następujące. Czy ten bonus pack jest w końcu spolszczony czy nie?
http://www.egosoft.com/download/x3tc/bonus_pl.php

Code: Select all

Available languages: English, German, French, Italian, Polish, Spanish and Russian
Wersja 4.1.01 BP zawiera moje pełne tłumaczenie.
Zmiana języka gry w pliku lang.dat nigdy nie zmienia gry na *modified* nie ma też żadnego wpływu na save, zmianie ulegnie tylko język napisów w grze.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
BlueBerry SheWolf
x3tc

Człowieku, czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Po pierwsze. Zadałam pytanie odnośnie lang.data i chwilę później zrobiłam edit odpowiadając na swoje pytanie. Tak wiec sprawa rozwiązana.
Yacek wrote:
BlueBerry SheWolf wrote: Tymczasem przedchwilą rozpakowałam plik .CAT, w który mznajduje sie ów bonus i okazuje się, że jest w 100% spolszczony tekst dla X3TC.
Tak więc moje pytanie jest następujące. Czy ten bonus pack jest w końcu spolszczony czy nie?
http://www.egosoft.com/download/x3tc/bonus_pl.php

Code: Select all

Available languages: English, German, French, Italian, Polish, Spanish and Russian
Wersja 4.1.01 BP zawiera moje pełne tłumaczenie.
Zmiana języka gry w pliku lang.dat nigdy nie zmienia gry na *modified* nie ma też żadnego wpływu na save, zmianie ulegnie tylko język napisów w grze.

Po drugie. Dokładnie przeczytaj to, co jest napisane w poprzednim poście jeżeli chcesz odpowiedzieć na wcześniejszy post.

Jest jeszcze jedna dziwna sprawa :/ Jedyną rzeczą jaka instalowałam na moim Steamowym TC był Bonus pack. W trakcie Pierwszej instalacji bonusa otrzymałam pytanie, w jakiej wersji językowej na być zainstalowany bonuspack. Między innymi był tam też język polski. Jako, że grałam w wersji angielskiej bonus również zainstalowałam w tym samym języku. Teraz gdy chcę zainstalować jeszcze raz to nie widzę możliwości wyboru języka polskiego. Jak to możliwe?
Specjalnie podkreśliłam słowo Pierwszej instalacji. No ale cóż, nie sądziłam, że tego nie zauważysz. W wcześniejszym poście chodziło mi o to, że w trakcie pierwszej instalacji był język polski. W trakcie drugiej instalacji nie mam wyboru języka polskiego.
Czy teraz rozumiesz przesłanie mojego wcześniejszego postu ? Czy może napisać to "brajlem"?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Moja odpowiedź dotyczyła tylko i wyłącznie pytania jakie zacytowałem.
Co do lang.dat, to tylko potwierdzałem to co pisałaś.
Na pytanie dotyczące wyboru języka przy instalacji BP nie odpowiadałem.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
BlueBerry SheWolf
x3tc

Używałam skryptów Commercial Agent, Commodity Logistics Software MK1, Commodity Logistics Software MK2 i przyznam się, że nie jestem zadowolona. Nie wiem dlaczego, ale piloci nie zarabiali dla mnie takich pieniędzy jak bym tego chciała. Mając 1.200.000 kredytów, po kilku godzinach gry mieli pełne ładownie towarów. Dwóch kupowało Rude za 50 i sprzedawało za 100-128 kr. Inny kupiec kupował gwiezdną wódkę w Herron's Bebula. Wszyscy mieli co najmniej rangę Kuriera. Mimo to po kilku godzinach grania mój stan konta wahał sie pomiędzy 800.000 a 950.000. Szczerze ? Sama ręcznie szybciej i więcej zarabiałam niż korzystając z ich usług.
Powiedzcie mi, czy utrzymanie, czyli wynagrodzenie tych pilotów też mnie coś kosztuje ? Czy może należą do fundacji pajacyk i pracują za free ?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

BlueBerry SheWolf wrote:Powiedzcie mi, czy utrzymanie, czyli wynagrodzenie tych pilotów też mnie coś kosztuje ? Czy może należą do fundacji pajacyk i pracują za free ?
A jaki związek ma to pytanie z tytułem tematu? Jeśli już to może ono dotyczyć BP, bo w nim są zawarte te skrypty.
A co do pilotów, to owszem pobierają wynagrodzenie za pracę. raz na mizurę. Wysokość wynagrodzenia zależy od poziomu wyszkolenia pilota i można się z tym zapoznać w odpowiednim temacie o danym skrypcie na angielskim forum S&M.
[ external image ]
bufi
x4

Post by bufi »

BlueBerry SheWolf wrote:[...] Szczerze ? Sama ręcznie szybciej i więcej zarabiałam niż korzystając z ich usług.
Bo generalnie polecenia te nie służą do 'trzepania dięngów'. One się sprawdzają najlepiej do obsługi swoich półkomplexów albo np. do
zbierania surowców do HUBa. Do zarabiania najlepiej się nadaje
stary, dobry MK3 Trader.
Z resztą jak teraz zajmuję się górnictwem nividium mamutami to myślę
coby MK3 nie pozwalniać bo tylko generują w galaktyce iepotrzebny ruch
i zarabiają grosze w stosunku do SuperGórników z mamutów ;)
Powiedzcie mi, czy utrzymanie, czyli wynagrodzenie tych pilotów też mnie coś kosztuje ? Czy może należą do fundacji pajacyk i pracują za free ?
Naturanie, że trzeba im płacić w Xświecie jak u nas, nic za darmo. Ale to
wszystko jest opisane dokładnie w dokumentacji. kto, co i za ile.

Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”