Reunion czy TC
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
W DOK-ach zaopatrzeniowych Taladian.
Pamiętaj o encyklopedii w TC, tam powinieneś mieć informacje.
Do tego instrukcja do gry.
Pamiętaj o encyklopedii w TC, tam powinieneś mieć informacje.
Do tego instrukcja do gry.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Lokalizator cen kupna/sprzedaży znajdziesz w dokach zaopatrzeniowych Teladian, a że pytanie nie w temacie, to na ten temat nie będę się sprzeczał
.
Tak szybko pisałem, że nie zauważyłem że na pytanie jest już odpowiedź. Chyba muszę szybciej stukać w klawiaturę, zaraz gdzie ta litera, tyle ich tutaj.

Tak szybko pisałem, że nie zauważyłem że na pytanie jest już odpowiedź. Chyba muszę szybciej stukać w klawiaturę, zaraz gdzie ta litera, tyle ich tutaj.

Kto obroni obrońcę ? ....
-
W instrukcji? Na forum? A co to jest sprzedarz?
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
-
-
Jeżeli masz X3+XTM to początkowa reputacja u terran zależy od profilu startowego. Najwyraźniej masz ją poniżej zera. Reputacje możesz sobie sprawdzić w opcjach gry.PawelKult wrote:Właśnie wleciałem do sektora ziemian i wszyscy są wrogo nastawieni, tak ma być czy może zrobiłem coś złego?
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
-
-
-
Chyba już Ci podawałem linka do FAQ? Tam mogłeś znaleźć odpowiedź: FAQ#40.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Czy mi się wydaje czy w XTM znacznie wzrósł poziom trudności albo ta poprawiona AI jest dużo lepsza, bo pamiętam że w czystym reunion klastry khaak kosiłem jak trawę novą a teraz jeden klaster jest niepokonany, latają wszędzie w koło jak muchy tak że nie wiesz co się dzieje, gdzie się obrócić, w co strzelać
I co jest nie fajne łatwiej można pokonać niszczyciel, wystarczy wlecieć z tyłu między silniki do środka i już nie może cie trafić pod warunkiem że nie ma obstawy a trafiłem na taki, co prawda dla zabawy leciałem od przodu i nim byłem za nim to prawie mnie zniszczył ale jak by się zakraść szybko z za jakiejś stacji to wątpię czy bi mi osłony do zera zbił... Raczej tak nie będę robił no chyba że nie będę miał wyjścia jak np zaatakują moją stacje a nie będę się miał jak bronić 

-
W teorii wszystko pięknie, w praktyce pojawi się zapewne niejedno "ale".
Ale spróbuj, nagraj filmik i wrzuć na YouTube, będziemy podziwiali Twe wyczyny
.
Pytanie na początek - jakim statkiem chcesz atakować? Jak chcesz sie przebić przez jego działa? Czym chcesz zbić osłony niszczyciela? Manewrując w jego środku, gdy co chwila robi ostre skręty, ile czasu przewidujesz na tą zabawę?
Ale spróbuj, nagraj filmik i wrzuć na YouTube, będziemy podziwiali Twe wyczyny

Pytanie na początek - jakim statkiem chcesz atakować? Jak chcesz sie przebić przez jego działa? Czym chcesz zbić osłony niszczyciela? Manewrując w jego środku, gdy co chwila robi ostre skręty, ile czasu przewidujesz na tą zabawę?

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Nie wiem o co Ci chodzi Sau? Już ponad dwa lata temu czytałem tu na forum opis podobnego manewru. Sam go spróbowałem raz i udało się. Nie pamiętam czy zrobiłem to Novą, czy LX-em. Ważne aby statek był mały, pozwoli to uniknąć wrogiego ognia. Potem jak już wlecisz w ... martwą strefę to tylko grzać ile wlezie z broni pilnować sterów.
To samo można zrobić z J, który ma taką przerwę między dwoma częściami kadłuba. Wlatujesz tam i jesteś bezpieczny inne statki Xenków chcące Cię zniszczyć strzelają do J. Ty znów musisz tylko pilnować aby twoja pozycja względem J nie uległa większej zmianie. Ale jest to możliwe. Po co więc ten sarkazm?
To samo można zrobić z J, który ma taką przerwę między dwoma częściami kadłuba. Wlatujesz tam i jesteś bezpieczny inne statki Xenków chcące Cię zniszczyć strzelają do J. Ty znów musisz tylko pilnować aby twoja pozycja względem J nie uległa większej zmianie. Ale jest to możliwe. Po co więc ten sarkazm?
[ external image ]
[ external image ]
-
Jeśli sarkazm, to delikatny. Raczej brak wiary, zachęta, by ktoś taki właśnie wyczyn nagrał i puścił na YouTube
. Mi się nie udało dotąd zniszczyć małym statkiem niszczyciela kha'ak, nie udało się dolecieć w ogniu kyonów gamma bliżej niż na odległość strzału.
Więc jeśli ktoś twierdzi, że dał radę, chciałbym to zobaczyć i wtedy pogratulować. Nie musi być nawet film, może być seria zdjęć z dolotu, widok wnętrza niszczyciela, moment wybuchu (gdy fala uderzeniowa muska statek gracza, ale mimo to gracz przeżywa itd., aż do szczęśliwego końca).

Więc jeśli ktoś twierdzi, że dał radę, chciałbym to zobaczyć i wtedy pogratulować. Nie musi być nawet film, może być seria zdjęć z dolotu, widok wnętrza niszczyciela, moment wybuchu (gdy fala uderzeniowa muska statek gracza, ale mimo to gracz przeżywa itd., aż do szczęśliwego końca).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-
Zlituj się, nagrywać film aby udowadniać komuś że coś jest możliwe. Ja tam uwierzyłem komuś i powtórzyłem wyczyn. Jak nie wierzysz sam próbuj do skutku, a nie każ udowadniać innym.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Za niszczycielem khaak jest strasznie dużo miejsca i porusza się on bardzo powoli , ja tylko dla zabawy niedbale i byle jak podleciałem i to od przodu dlatego zniszczył mi wszystko a i tak dawałem radę zbijać osłony zaledwie jednym miotaczem plazmy, gdyby to bardziej zaplanować było by dużo lepiej, kiedyś bawiłem się nawet tak że wleciałem do hangaru argońskiego kolosa i też dało się tam manewrować, z tym że w skutek błędu rakiety myśliwców wlatywały do jego wnętrza i mnie niszczyły, a po wleceniu w hangar można było nawet wniknąć w głąb statku. Co prawda nigdy nie wykorzystuje takich rzeczy bo to zabija przyjemność z gry, czasem tylko się pobawię bez zapisu.
-
Bo się tego nie potrafi?Yacek wrote:Nie wiem o co Ci chodzi Sau? Już ponad dwa lata temu czytałem tu na forum opis podobnego manewru. Sam go spróbowałem raz i udało się. Nie pamiętam czy zrobiłem to Novą, czy LX-em. Ważne aby statek był mały, pozwoli to uniknąć wrogiego ognia. Potem jak już wlecisz w ... martwą strefę to tylko grzać ile wlezie z broni pilnować sterów.
Tak to jest, jak się jest ograniczonym swoimi wyczynami, to wtedy można bagatelizować każde lepsze przedsięwzięcie innego pilota.
Sau, polecam ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć, a się uda. A jak nie, to nie odbierać radości innym, że przewyższyli Cię umiejętnościami

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Przejrzałem całe forum XTM i przynajmniej w tematach nie mogę znaleźć nic o marines, w innych miejscach tylko jakieś wzmianki o kapsule abordażowej... zapowiada się ciekawie, może mi ktoś napisać jak to ogólnie działa wszystko, jakie statki można przejmować, w jakich warunkach, jakie mogą posiadać te kapsuły itp
? ewentualnie proszę o link do odpowiedniego tematu