Niestety Reavera nie było nigdzie do kupienia. Zdecydowałem się więc na Otas'a Custodian'a (Dozorcę) ze względu na działa ADP, prędkość i mocne osłony, choć trochę ryzykując, bo nie widziałem go wcześniej nigdzie w locie. Ale opłaciło się, bo wygląda fajnie, szczególnie jak wleci do Red Light. Władowałem w niego niemal dosłownie wszystkie oszczędności, miałem ok 30 mln w gotówce i 12,5 mln ze sprzedaży Reapera i kilka mln ze sprzedaży dział i sprzętu = ~47 mln. Po kupnie Custodiana i 5 osłon średnich Otas, 6 x PDF Alfa, 3 x ADP Beta, 3 x ADP Alfa plus promień holowniczy na dokładkę, zostało ledwie 400.000 kr. Teraz więc trza się będzie znów mozolnie odkuwać

.
Sprawdziłem od razu wydajność dział (1xADP A/B+ 1xPDF A w każdej wieży), oczywiście na naprędce stworzonym poligonie doświadczalnym w sektorze Emperor Mines. Małe M4-M5 pryskały od jednego trafienia z ADP, bardzo fajne

, TS z osłonami 3x25MJ po kilku trafieniach, ale najbardziej cieszę się z możliwości ugryzienia tym statkiem stacji. Wprawdzie nie była to jeszcze stacja Xenonów z shieldami 30 GJ, a tylko paranidiańska Kopalnia Krzemu (8 GJ), ale wystarczyły 3 minuty ostrzału z 3 wież Custodiana i stacja pękła

. Za ten niecny występek uznano mnie wrogiem księcia kapłana i wszędzie wokół widzę teraz pałające żądzą mordu trójokie istoty, ale mimo to warto było.
Dodatkowo przy próbie nowego hipernapędu, w Akeela's beacon w bramie skokowej staranowałem niechcący wojskowego M6 Argonów, który nie chciał ustapić miejsca, z osłon ubyło mi ledwie 2 kreski - zaczynam lubić ten statek

.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.