[X3 XTM]Problem z przejmowaniem

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
Na wstępie prosiłbym bym bardzo o brak irytacji.
Jestem jeszcze dość początkującym graczem.Przekopałem topiki i nie mogę znaleść tego Salvate Claim Software,już mam mętlik w głowie :evil:
Czy ktoś z szanownych graczy mógłby dać linka do tego skryptu?
Byłbym bardzo wdzięczny.Pliiiissss!!!
Pozdrawiam,miłego grania.
lucas788
x4

Post by lucas788 »

skrypt znajdziesz tu:
http://cycrow.thexuniverse.us/scripts/S ... 6.2006.spk

a spolszczenia poszukaj w dziale ze skryptami
pozdr
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

MARMUR243:
To z opisu sktyptu:

"On loading the plugin 2 stations will be built by the goners in Cloudbase Southwest and Getsu Fune. The fabs will build Jumpdrive Kits which can be converted into jumpdrives. If the station is destroyed or magically dissapears it will re-build itself."

Tak więc na początku gry powinny być właśnie tam...
Moja obecna gra jest już trzecią z kolei, w której wgrywam tego moda. I jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby fabryki były gdzie indziej...
A tu znajdziesz (co prawda po angielsku ale taką informację powinieneś dostać również w j. polskim na początku gry) informację, co jest potrzebne do wyprodukowania 25 szt. JDK.

http://www.arcl07.dsl.pipex.com/x3scrip ... k.info.jpg
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Masz racje i rzeczywiście w Getsu Fune pojawiła się ta fabryka , ale nie dostałem takiej wiadomości , oraz nie spełniam reputacji u Gonerów i nie mogę kupić tego, zestawu napędu skokowego. Trudno muszę się jeszcze trochę pomęczyć.
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

MARMUR243:
Wiesz co? Nie dam głowy ale nawet grając jako Wróg Publiczny miałem możliwość zaraz na początku gry kupić SCS u Teladich (w końcu 6 baniek to zaledwie kilka paranidiańskich superfrachtów) i zestawy JDK w fabrykach.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Owszem, nawet jako Bankrut Zabójca możesz kupować u Teledian i kupisz u nich SCS, ale JDK nie kupisz, bo jest tylko w stacjach Gonerów, a u Gonerów niestety trzeba mieć sporą reputację, aby coś kupić. Ja choć gram jako BZ juz prawie pół roku to u Gonerów na razie mogę handlować tylko ogniwami itp. inna sprawa że bardzo się nie staram o wzrost reputacji u nich.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Yacek:
Sądząc po tym opisie (skleroza nie boli ale co się człowiek nachodzi... :wink: ) to raczej był początek gry. I urządzenia kupiłem bez problemu.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=198896

Ale dzisiaj wieczorem spróbuję jeszcze raz i od razu polecę do CBSW.
stud3nt

Post by stud3nt »

Niedawno zainstalowalem Salvage Claim Software + Bail Signal Extension i zrobiłem to poprawnie. Mody są włączone zarówno w Plugin Managerze, jak i w ustawieniach sztucznej inteligencji w grze. Do tego dołożyłem spolszczenie.

I tu mam problem. Nie dość, że piloci nie wyskakują częściej, to jeszcze - niezależnie od ustawień - przestali wyskakiwać w ogóle. Choćbym nie wiem jakie wartości ustawiał w menu moda i ostrzeliwał cel do 1% stanu kadłuba - pilot nie wyskoczy. W desperacji ustawilem 999999% szansy i też nie pomogło ani na jotę. Zwykły Piracki Pogromca walczy do śmierci...
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Zgodnie z obietnicą popróbowałem ponownie Bankruta.
Poniżej obrazkowa historia pierwszych minut gry.
Zacząłem jak zwykle w Aladnie. Wykonałem próbę szybkości mojego pegaza i stwierdziłem, że 157 m/s powinno mi wystarczyć do ominięcia większości niebezpieczeństw. Jeśli będę miał szczęście...
Pognałem na zachód i nie był mnie w stanie zatrzymać nawet widok paranidiańskiego superfrachta do wzięcia.
Jakoś udało mi się dotrzeć do CBSW:

http://img301.imageshack.us/my.php?imag ... eswkk6.jpg

chociaż w Splicie prawie mnie oskubali z osłon. Na fotce widoczni również Boroni, czerwoni z wściekłości, że mi się udało.
Fabryczka jak widać na miejscu a i dokowanie odbyło się bez żadnych problemów. W stacji 25 kitów do wzięcia od zaraz i bez żadnych ograniczeń.

http://img141.imageshack.us/my.php?image=jdkob4.jpg

Niestety mnie się nie udało kupić, bo stan mojego konta wynosił dokładne, okrągłe 0:

http://img155.imageshack.us/my.php?image=kredytyyx9.jpg

Wnioski? Cóż, wyciągnijcie sami!
El_Dar

Post by El_Dar »

stud3nt wrote: W desperacji ustawilem 999999% szansy i też nie pomogło ani na jotę. Zwykły Piracki Pogromca walczy do śmierci...
ja se ustawiłem na 85 % i wyskakują aż miło około 60 % atakowanych daje nogę
.................................................
stud3nt

Post by stud3nt »

El_Dar wrote:
stud3nt wrote: W desperacji ustawilem 999999% szansy i też nie pomogło ani na jotę. Zwykły Piracki Pogromca walczy do śmierci...
ja se ustawiłem na 85 % i wyskakują aż miło około 60 % atakowanych daje nogę
Ustawianie na 50, 60, 70, 100% nie pomagało, wówczas się wkurzyłem i ustawiłem to 999999% :D

Ale chyba znalazłem przyczynę problemu: jeden temat niżej ktoś napisał, że skrytp Gildii Najemników posiadał własny miniskrypcik, który powodował, że piloci ze statków związanych z Gildią wyskakiwali gęsto i często. Być może te skrypty gryzą się ze sobą i dlatego żaden nie działa. Jak dotąd, próbowałem tylko na misjach Gildii, dlatego że dzięki niej mogę szybko rozpocząć trening na dużej ilości czerwonych celów. Jak wrócę z pracy, spróbuję gdzie indziej i zobaczę, co to da.
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Reputacje u Gonerów łapie w taki sposób , mianowicie uruchamiam handlowca ANIOŁEM w sektorze Gonerów Elysium of Light. Ma małą ładownie i ma zajęcie non stop , przy rozwożeniu towaru. Gram parę godzin i już zostałem Wyznawcą. Przykro mi pisać , ale ta fabryka nie pojawiła się w sektorze Cladbase South West.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”