[X3] Poczatek gry, kilka pytan...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
Sprawę dopalacza MK2 udało mi się sprawdzić osobiście.
Gram Bala Gi (bez moda XTM),a ponieważ mam tylko narazie 3 UT,M3+ Argonów oraz tego M7 z Bala Gi no to uciułanie kasy było problemem.
Ponad 17mln. to dla mnie jeszcze narazie nie w kij dmuchał.
Mając kasę szybko popędziłem do Splitów.
Totalna porażka. :evil: Sprawdziłem co i jak z tym dopalaczem MK2.
Można montować też na M3.
Różnica od dopalacza MK1 jest taka:
-dopalanie (czyli czas działania) jest 2x dłuższe niż w MK1
-jeżeli nie mamy ogniw,lub kosmicznych much, energię dopalacz czerpie
z naszych osłon(stan naszych osłon powoli spada).
I to tyle,i to za ponad 17 baniek!!! :evil:
Rozumiem że gdyby kosztował 2,no 3x więcej od Mk1.
Za tyle kasy spodziewałem sie większych możliwości.
Dla rozwijających się ekonomicznie graczy wogóle nie polecam.To zabawka tylko dla potentatów finansowych,gdzie kupno takiego dolaczacza MK2 jest jak dla mnie kupno rakiety moskito.
W sumie taktyczne wykorzystanie dopalacza -chodzi głównie o oderwanie się od przeciwnika w czasie walki gdy nam mocno osłony spadną-Mk1 w zupełności wystarcza.
Miłego grania.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

W Antigone Memorial trailem na asteroide krzemowa o wskazniku wydobycia 64 i chcialbym zalozyc na niej kopalnie krzemu XL. Ktos wie gdzie mozna kupic XL-ke? Na stoczni w A.Prime maja tylko M.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

W grze są dostępne kopalnie tylko M i L, nigdzie nie kupisz kopalni XL.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Nie w temacie ale odpowiem:

Zainstalować Ashley XXL Factories MOD i spoko - wszystkie fabryki we wszystkich rozmiarach. Działa z XTM i bez.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Pytanie do Yacka wobec tego. Gdzie mozna kupic te L- ki?
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Poszukaj na forum linku do Kompleks Kalkulatora, będziesz wiedział gdzie jaką fabrykę kupić.
Wg. niego Kopalnię Krzemu L Argońską mozna kupić w Argon Prime i Light of Heart.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Calathar
x4

Post by Calathar »

witam, pobiezne przegladniecie pozwolilo mi stwierdzic ze odpowiedzi na moje pytanie nie ma a problem(-y) sa prozaiczne (jesli to o co zapytam jest gdzies opisane, serdecznie przepraszam, pisze z pracy i nie mam kiedy sie wczytac, przyjme kazda kare ;p)
1.czy jesli wybiore wlasna gre (w sensie gdy zaczne nowa gre to zamiast scenariusza wybieram wlasna gre) to czy automatycznie trace dostep do glownej fabuly? I czy istnieje mozliwosc wyboru rasy.
2.Tu zapewne jakies przeoczenie z mojej strony ale i tak zapytam ;) dawno temu gralem w x3 reunion i pamietam ze gdy dokowalem na stacjach byla mozliwosc wybrania ekranu z wiadomosciami, numerami totka i, conajwazniejsze, misjami. Natomiast w nowo zakupionym TC, takiej opcji nie widze i, jak do tej pory, znalazlem tylko jedna misje mimo dokowania w niezliczonych stacjach, i do tego w ekranie komunikacji. To moje przoeczenie czy tez TC usunal ekran 'kosmicznej gazety'?
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Witaj. Mogles pytac na forum w nowym temacie , ale nie musialeś odgrzebywac mojego starego posta, ktory dotyczyl w poprzedniej gry :)

1. Na profilu "Wlasna Gra" dostep do fabul jest zablokowany. Rasy nie da sie wybrac. To tylko kwestia relacji z innymi, zawsze mozesz zaczac gre na dowolnym i sam "wymodelowac" relacje wg rasy jaka preferujesz. Np lubisz Paranidian - tluczesz Argonow i Terran ;) Handlujesz ze Splitami oraz Teladi.

2. No niestety gwiezdnej gazetki juz nie ma w podstawowej grze i jej nie uswiadczysz, a szkoda.

Aczkolwiek, mozesz wesprzec sie skryptem, ktory dodaje ogloszenia BBS i mozesz je czytac do woli bedac w przestrzeni kosmicznej! Doszlo tez duzo nowych ogloszen, takze jest co czytac w trakcie przydlugich lotow.

Skrypt jest dost tez w wersji PL BBS na stacjach. Polecam
We want the Boron back!
Pr0wler
x4

Post by Pr0wler »

Misje- musisz szukać ikonek żarówki, celownika, itd w czasie lotu, na mapie i/lub przy widoku z kokpitu. Mogą je oferować stacje lub statki, każda ikonka oznacza inny typ misji. Potem komunikujesz się z odpowiednią osobą na pokładzie i możesz zacząć wykonywać misję.

Z jednej strony wygodne ale z drugiej BBSy miały swój klimat.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”