[X3] utknalem w grze - prosze o pomoc

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Najprostrze rozwiazania czasami najrzadziej przychodza do glowy :)
mariobedi

Post by mariobedi »

Moze zle sie wyrazilem, ale jesli chodzi a sama instrukcje to anglicy maja wersje drukowana, a nie jako plik pdf. Pewnie to jest jednym z powodow drozszej wersji gry. Natomiast w polsce instrukcja jest tylko jako plik pdf na plycie.
ja dostałem wczoraj swoją wersję polską, w której mam manuala na płycie oraz w wersji drukowanej.

Po za tym, co do problemu autora tego tematu, to spokojnie możesz rozwalić te kilka wrogów i dopiero skoczyć, ja wpierw zajmowałem się nimi, a potem dopiero szponem, fakt faktem, moim utrudnieniem było to, że pirat zdążył skoczyć bodajże c3 krotnie, ale za ostatnim razem wylądował koło północnej bramy w tym samym sektorze, gdzie zaczynałeś tę misję\

co do takiego małego offtopu na temat pomocności userów tego forum - czytałem nieco tutaj na forum i większość wypowiedzi od razu była skokiem na tego proszącego z podejrzeniami i nawet nie kiedy były ty obrazy, typu nie umiesz czytać manuala lub coś co to sugerowało
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

mariobedi Widze kiedy zarejestrowales sie na forum wiec odpusc sobie komentarze co do mnie. Ja kupilem gre w wersji angielskiej tydzien po tym jak tylko ukazala sie na rynku i w wersji polskiej 3 dni po tym jak ukazala sie na rynku polskim wiec wiem co wchodzilo w sklad gry wtedy. Jestes swiezo upieczonym graczem wiec powinienes pomyslec, ze polski wydawca od tamtego czasu mogl kilkakrotnie zmienic tak oprawe graficzna jak i dodatki do gry (lacznie z instrukcja drukowana).
Urban
x4

Post by Urban »

mariobedi wrote: co do takiego małego offtopu na temat pomocności userów tego forum - czytałem nieco tutaj na forum i większość wypowiedzi od razu była skokiem na tego proszącego z podejrzeniami i nawet nie kiedy były ty obrazy, typu nie umiesz czytać manuala lub coś co to sugerowało
To źle czytałeś. :twisted: Największe podejrzenia wzbudza prośba o spolszczenie, lub pomoc w zrozumieniu tekstu który jest po angielsku, wtedy przychodzi od razu do głowy pytanie "dlaczego dana osoba ma wersje angielską skoro bezproblemowo można dostać wersje PL?" Nawet jeżeli część postów może wydawać się "agresywna" i wroga to i tak większość to przyjazna dyskusja. Z tego co rozumiem jesteś na forum od niedługiego czasu.. Więc dla mnie takie podsumowanie naszego zachowania jest hmmm.... "bezpodstawne"

SoBeK spokojnie :wink: ja też myślałem że gra od początku miała drukowaną instrukcje, ale kupiłem ją w Empiku nie jestem pewien nawet jak dawno po premierze (miesiąc? tydzień? 3 miesiące?) [tak na marginesie mam nadzieje że mówimy o X3 bo instrukcji od X2 nie pamiętam wcale xP ] W poście mariobediego nie wyczytałem tez żadnych ataków na twoja osobę, więc naprawdę spokojnie.
:wink:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A to nie miała na początku drukowanej instrukcji?
Ja kupiłem pod koniec maja tego roku. Tylko że w sklepie, który został otwarty na jesieni ubiegłego roku i myślałem że ta gra leżała u nich od zatowarowania na otwarcie. Bo żadnym innym sklepie jej nie widziałem, a specjalnie z czystej ciekawości szukałem. Zresztą w tym sklepie co kupiłem też znikła zaraz po moim zakupie, nie wiem czy ktoś kupił ostatnie dwie sztuki, czy zdjęli z półki. Niemniej do dziś jestem zadowolony z faktu, że udało mi się zdążyć kupić taką grę.
X2 jakiś miesiąc temu ostatni raz widziałem w Empikach, teraz nawet tam nie ma.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Urban mariobedi zacytowaj moj wczesniejszy post i zaczal sie rzucac na offtopie, a nie przeczytal dokladnie o co mi chodzilo we wczesniejszych postach i dlaczego ten napisalem. Nastepny mlokos zjawil sie na forum i zaczyna burde tak jak sie zdarzylo pare dni temu. Na szczescie tamten dosc szybko byl uciszony przez forumowiczow i Saurona.

Yacek na poczatku (tuz po wejsciu w wersji polskiej) w tekturowym pudelku miales tylko plyte. To wszystko. Dlatego gra kosztowala cos ok 50 zl. Nie patrzylem sie jaka cena jest teraz.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”