[X3] Nieznany statek w Maelstorm

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

volverin

Post by volverin »

ktos wie ile jest sektorow w X3R?? Ja w mojej poprzedniej kampani odkrylem cos kolo 155sektorow i kupilem 1 za 1miliard790milionow. Moin najlepszym statkiem jest Nova scigacz ze wszystkimi (legalnymi) systemami i 8AC alfa i 1 WMP alfa :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Zainstaluj sobie mapę Scorpa, lub poszukaj na forum linka do mapy uniwersum i sam policz :)
O tu masz mapę, są też na niej (opcjonalnie) widoczne sektory z XTM-a: http://www.pagemark.nl/x3activemap/
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
volverin

Post by volverin »

Ten sektor to na aukcji miedzy montalaar a new icome
volverin

Post by volverin »

168okolo ale ja bylem we wszystkich podanych sektorach...widze juz moj blad-mianowicie kilka sektorow statki chandlowe co uruchomilem chandlowcow ...dzieki za link mapy :wink:
volverin

Post by volverin »

*h
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Przepłaciłeś za Avarice (ten sektor z aukcji) ja wybuliłem na niego 850 milionów, a ludzie kupowali nawet za 600 mln. Widać jak ta gra potrafi być różna dla graczy.
Last edited by Yacek on Sun, 11. Jan 09, 16:21, edited 1 time in total.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Kirdian

Post by Kirdian »

volverin wrote:ktos wie ile jest sektorow w X3R?? Ja w mojej poprzedniej kampani odkrylem cos kolo 155sektorow i kupilem 1 za 1miliard790milionow. Moin najlepszym statkiem jest Nova scigacz ze wszystkimi (legalnymi) systemami i 8AC alfa i 1 WMP alfa :)
Ja dalem 720 :? Na jakiej wersji grasz, bo troche mnie ta suma dziwi?
Co do Novy to mozna wyczaic lepsze, chocby LX, lub ktorys z M3+ z misji Bala Gi.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Skoro wątek o sektorze pirackim, to... udało się komuś w X3 Reunion wyczyścić z piratów sektor Loomanckstraats Legacy?
Wróciłem znów po kilku miesiącach do X3 XTM :). I wczoraj udało mi się zniszczyć Otas Reaperem pirackiego Carracka, czym nieco podbudowałem morale, bo dotąd uznawałem takie cele za nie do zdobycia. Mam na przedniej baterii 8 x PEW Beta i 4 x WMP Beta oraz 2x PEW Alfa w górnej wieży. Carracka udało się zniszczyć dopiero za drugim podejściem, bo początkowo padłem przez zły konfig przycisków na joyu, które mi się pomieszały w walce :roll: .
Skorzystałem z 10 rakiet Tajfun, które wystrzeliłem w roju jedną po drugiej, właściwie bez nich byłoby dużo trudniej dobić Carracka, bo na nich skupiła się obrona p-lot :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Oviraptor

Post by Oviraptor »

Najlepiej kasuje się statki większe od własnego. Pamiętam jak po raz pierwszy Eclipsą skasowałem P Ścigacza, z radości upiłem się gwiezdną wódką.
Sauron11 wrote:Skoro wątek o sektorze pirackim, to... udało się komuś w X3 Reunion wyczyścić z piratów sektor Loomanckstraats Legacy?
Loomanckstraats Legacy to nie ale Velvet Tears, Mines of Kaderak i Fading Echoes wyczyściłem i nawet przejąłęm :)
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

O tych dwóch pierwszych jeszcze nie słyszałem, jedynie o Fading Echoes :). Jako że właśnie w Looman.Legacy zezłomowałem Carracka, a w X2 miałem tutaj nieźle prosperujące zagłębie fabryk, spróbuję wyczyścić ten sektor.
Pytanie tylko, czym przepędzić z sektora ten piracki port anarchiczny. Wieże laserowe jakoś przetrzebię, ale stacja ma 30 GJ osłony. Z którą rakietą bądź torpedą jest największa szansa na sukces? :)

A którą Eklipsą Ci się udało z P, tym jakby "żukiem" czy tym fajniejszym statkiem Predatora?
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Urban
x4

Post by Urban »

Jeżeli nic się nie zmieniło w XTM pod względem tego sektora (w odniesieniu do X3). To największy problem i tak sprawią pewnie miny rozrzucone po całym sektorze.
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Sauron11 wrote: Pytanie tylko, czym przepędzić z sektora ten piracki port anarchiczny. Wieże laserowe jakoś przetrzebię, ale stacja ma 30 GJ osłony. Z którą rakietą bądź torpedą jest największa szansa na sukces? :)
Normalnie witam ponownie po roku co najmniej nielogowania się na forum :)
Się stęskniłem to i się zalogowałem :P

Sau, a po co taszczyć ze sobą jakieś dodatkowe żelastwo? Nie lepiej potraktować stację anarchiczną Mantisem? Dwie minutki i osłony stopnieją do zera :)
Jeżeli masz problem ze zdobyciem, to rzeknij słówko. U mnie kilka Mantisów patroluje przejęte sektory. Wskaż miejsce, to podeślę Tobie jednego :P
Oviraptor

Post by Oviraptor »

Sauron11 wrote:A którą Eklipsą Ci się udało z P, tym jakby "żukiem" czy tym fajniejszym statkiem Predatora?
A jest więcej rodzajów Eklips niż piracka i argońska (jeśli chodzi o wygląd to różnią się one tylko malowaniem)
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Są dwa rodzaje Eclips. Pierwsza to ta dodana już przez patcha 2.02 i misję Bala Gi: wyglądem przypomina rozdeptanego hot doga. Druga to zmieniony model przez team Xtended, wygląda faktycznie jak statek predatora. Podobno jest to model jakiegoś statku z X2, w każdym razie mnie się bardziej podoba. Tak więc jeśli ktoś gra w czyste X3 ma Eclipse - hot doga, po instalacji XTM-a ma Eclipse predatora.
W TC również są dwa modele Eclipse. Jeśli kupimy ją w stoczni Argonów to będzie to hot dog, natomiast piraci latają tym drugim modelem. Również Eclipse Prototyp to ten drugi model statku.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Abandon All Hope wrote:Sau, a po co taszczyć ze sobą jakieś dodatkowe żelastwo? Nie lepiej potraktować stację anarchiczną Mantisem? Dwie minutki i osłony stopnieją do zera :)
No chciałbym, ale mam tylko 14 mln kredytów, Otas Elite i Otas Reapera. Chyba nie starczy na Mantisa? :roll:

PS. tez się nie udzielam jak kiedyś więc nie wypada się witać, jabym tu był nie przymierzając jakimś gospodarzem :P .
Abandon All Hope
x3tc

Gospodarz w domu baby pilnuje, a jam tylko skromny parobek, Panie :P

A po co Tobie kasa na Mantisa?
Ja swojego pierwszego Mantisa zdobyłem Tygrysem, którego zgobyłem P Ścigaczem, którego zdobyłem LX-em, którego z kolei zbobyłem Thorem :)

Więc joystick w dłoń ( w drugą myszkę :D ) i łoić chadziajstwo.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Abandon All Hope wrote:Ja swojego pierwszego Mantisa zdobyłem Tygrysem, którego zgobyłem P Ścigaczem, którego zdobyłem LX-em, którego z kolei zbobyłem Thorem :)
Zdrowe podejście do tematu :) takie akcje lubię, chyba dojrzewam, aby po przerwie wrócić do X3TC.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

No tak, całkiem ładnie to wygląda, ale jaka jest procentowa szansa, że mi się następny Carrack podda po podejściu Reaperem? Albo inny M1 czy M2? Czy to nie ta liga? :)

A w tym Mantisie to co trzeba mieć zainstalowane, że ładnie złoić stację?
Abandon All Hope
x3tc

Sauron11 wrote:No tak, całkiem ładnie to wygląda, ale jaka jest procentowa szansa, że mi się następny Carrack podda po podejściu Reaperem? Albo inny M1 czy M2? Czy to nie ta liga? :)
Szansa jest spora, bo aż 50-cio procentowa, tzn. albo się podda, albo się nie podda ;)

Sauron11 wrote: A w tym Mantisie to co trzeba mieć zainstalowane, że ładnie złoić stację?
Najlepiej obsadzić wszystkie trzy sloty soneńskimi działami strumieniowymi i do tego ze trzy średnie osłony soneńskie. Niestety przy ogromnej dawce szczęścia w nowo zdobytym Mantisie zostaną Tobie dwa działa i max dwie osłony. Resztę będziesz musiał zdobyć na następnym Mantisie lub dokupić w którymś z doków zaopatrzeniowych po zainstalowaniu odpowiedniego skryptu. Proponuję pierwsze rozwiązanie. Będziesz miał szansę dozbroić porządnie jednego Mantisa, a drugiego sprzedać za całkiem ładną sumkę. Nie pamiętam teraz dokładnie, ale Mantisa po naprawie sprzedałem chyba za 600 mln :P
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Tylko że trzeba pamiętać o kilku sprawach:
1. Mantis do zdobycia tylko ze skryptem BSE.
2. Można na nim montować tylko uzbrojenie i osłony soneńskie.
3. Naprawa Mantisa w stoczniach też sporo kosztuje, więc lepiej się opłaca mieć Warsztat w jakimś lotniskowcu lub HQ.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”