[X3] Patch 2.0: Bala Gi Research - probna instalacja na X3 PL

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

A może ktoś podałby jakieś "bliższe szczegóły" dot. owych misji...tak trochę "na jabłuszkach"...np:
Spoiler
Show
kiedy można się owego M7 spodziewać (po jakim zdażeniu), ewentualnie kiedy i gdzie udać się po ową kwaterę
..bo u mnie na ten przykład z "lengłydż" raczej kiepściutko, i nie chciałbym czegoś pokopać :oops:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Wou
x4

Post by Wou »

Spory spoiler co do misji...
Spoiler
Show
Po rozwożeniu planów (blueprints) M3+ do Splitów i Paranidian (Dziwne swoją drogą, że Boroni sprzedają im swoje najnowsze odkrycia :| ) Każą nam szukać jakiegoś kolesia w Great Trench, który to z kolei każe nam postawic zaawansowanego satelite w sektorze Xenońskim 347, po czym daje nam namiar na Elektrownie słoneczną w Grand Exchange. Tam mamy za zadanie eskortować transporer od bramy do stacji, co sprowadza się do wyeliminowania kilku piratów, po czym jesteśmy kierowani do nieznanego sektora, drugiego za Maelstorm (zachód, południe). Tam nieco za prawym dolnym rogiem jest Yacht, oraz sporo (7?) innych, mocno uszkodzonych statków, w tym Nemezis. Przejmujemy wszystkie statki poza Yachtem, i jeśli dysponujemy korwetą i promieniem holowniczym, to zaczynamy holowanie, jeśli nie to remontujemy Nemezisa, a promień jest do Kupienia w Interworlds.
Zanim zaczniemy holowanie upewniamy sie, ze nasz statek ma oslony i uzbrojenie ;)
Potem tak jak pisałem wyżej...
Kwatere dostaniemy po docholowaniu Yachtu do stoczni w Grand Exchange, a raczej będziemy mogli ją wymienić za stacje handlową. Do tego mały prezent do wyboru :)

Generalnie uważam te misje za zbyt "Szczodre". Zacząłem je w M3, a zaraz po nich latam M6 zamiennie z M7 i czasem M3+
Image
Latach

Post by Latach »

Spoiler
Show
Tak, jak napisał Wou, dziwne że Boroni rozwijają M3 dla "niezbyt" sprzyjających im zleceniodawców - pewnie dostali za to sporo kasy :twisted:
Ciekawe, że kwatera miała być nagrodą tylko za transport samych planów... (czyżby naprawdę były tyle warte ?)

Żeby dostać kwaterę, trzeba będzie po argońskiej stacji handlowej dostarczyć jeszcze paru rzeczy (m.in. nieco Nividium - ale jego znalezienie to część (pierwsze ?) nowych zadań).

Nagrody są wyjątkowo hojne (tuż przed zadaniem kupiłem sobie Nove Ścigacz, a reszta kasy miała pójść na fabryki - a okazało się, że w końcu wydałem je na Centaura - eskortowany przez Nove i uzbrojony w AC Beta bez większych problemów wyprowadziłem M7) - mogli by przynajmniej zostawić przyjemność uzbrojenia/wyposażenia tych zabawek (dostają sporo dodatkowych rzeczy). W sumie wydałem 9M kr na Centaura i z 1,5M na jego wyposażenie, a dostałem sprzęt o wartości ok. 30M albo więcej. Naprawdę przegięli z "prezentem" za tak proste zadanie - chyba że ktoś zdecyduje męczyć się Nemezisem.
Polowanie na piratów czy Xenonów w M7 to już nie to samo ... (w porównaniu z trudem jaki poniosłem aby zyskać swój pierwszy milion pozostaje jakiś niesmak - a przynajmniej brak satysfakcji z wypełnionego zadania :( )
boto
x3tc

Post by boto »

moglibyście pokazać screeny z m7?? Byłbym bardzo wdzięczny
Wou
x4

Post by Wou »

to to:
http://www.egosoft.com/games/x3/screens ... en_225.jpg
http://www.egosoft.com/games/x3/screens ... en_219.jpg
Spoiler
Show
Przynajmniej uzbieranie tych 20paru mln na HQ to będzie jakiś wysiłek...
M7 pusciłem do patrolowania Split Fire, gdzie wcześniej traciłem transportowce, a sam latam sobie Eclipsem
:)
Image
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ten M7 wygląda jak niedorobiony krokodyl :wink: .
Albo pterodaktyl..
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Robert L.

Post by Robert L. »

No i tak to jest z tymi gustami :) Mi podoba się jego wygląd, tylko kiedy ja go będę miał :? Już chyba drugi tydzień idzie jak nie mam czasu zabrać się za własne interesy w X3 :(
Jeżeli pirat to tylko w M5, ale i tak wolę ich łojić 8)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Z innej beczki...ktoś już może spotkał to nowe uzbrojenie??
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Tak, chociaż fabryki nigdzie nie widać. Na razie wypadło tego ze 3 sztuki z różnych piratów i porywaczy :)
Nazywa się Concussion Impulse Generator, po trafieniu w cel wybucha powodując oprócz zniszczeń lekkie przemieszczenie celu (testowane na m5 i m4). Bardzo duży zasięg i bardzo mała szybkostrzelność.
DYoda
x2

Post by DYoda »

Wiem że nasi wspaniali Tłumacze to też ludzie i maja własne życia ale może coś wiadomo na temat tłumaczenia patcha ?
sonen
x2

Post by sonen »

DYoda wrote:Wiem że nasi wspaniali Tłumacze to też ludzie i maja własne życia ale może coś wiadomo na temat tłumaczenia patcha ?
no właśnie, niech cos napiszą na temat własnego życia :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Na temat własnego życia to my już pisali na off-topie :wink: .

Sprawie patcha, że się tak wyrażę, nadaliśmy bieg :roll: . Możliwe, że w ten weekend już usiądziemy nad tym, jeśli na czas dostaniemy wsparcie techniczne z Egosoftu.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
DYoda
x2

Post by DYoda »

za ta wiadomosc to bym jedyny pierscien Władcy oddał
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie przyjąłbym, odpowiedzialność za losy świata to zbyt duże brzemię :wink: .
wasylek

Post by wasylek »

Ten M7 to statek jakiej rasy? I czy jak zainstaluje na polską wersję tego patcha to potem będzie można na to polską zainstalować czy trzeba by było grę od nowa instalować?

Jak kupić własny sektor? To było dostępne we wczeniejszej wersji czy dopiero teraz?
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

statek "pochodzi od " Paranidian, jest jedyny w swojm rodzaju (nie można go kupić), no chyba,że
Spoiler
Show
ma się już kwaterę główną, "wolne"22 godziny w grze na tworzenie planów, dodatkowo dla każdego budowanego: 10 mln kr + kupe surowców - w cenach średnich również około 10 mln za każdą sztukę hyperiona :D
co do licytacji sektora...na początek wystarczy dysponować "wolnymi" 615 000 000 kredytów i przyłaczyć się do licytacji...(odpowiednia wiadomość w biuletynie), a co dalej to nie wiem, bo jeszcze tyle kasy nie mam :D
Last edited by DRACOOL on Thu, 23. Nov 06, 22:49, edited 1 time in total.
[ external image ]
wasylek

Post by wasylek »

Oj! To chyba sobie pomażyć moge o tym statku a co dopiero o kupnie sektora! Taniej wyjdzie przejąć sektor piratów (a potem wieże laserowe porozstawiać)
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Mogę pocieszyć,
Spoiler
Show
żeby zdobyć ten unikalny model M7 nie trzeba stawiać bazy, dostajesz go przed zakończeniem misji Bala Gi.
Co do licytacji sektora info w biuletynie pojawiło się niezależnie od dodatku, nie kupiłem jeszcze z braku gotówki - na razie uciułałem ok 1/3 sumy :D

Pozdrawiam
Wou
x4

Post by Wou »

po co mi taki sektor?
Spoiler
Show
mały, nawet asteroid nie ma w nim

Myśle, że dobrym miejscem na baze był by sektor Yaki, którzy są neutralni po zakończeniu kampani, a atakują tłumnie wszelkie khackie i pirackie jednostki jakie sie tylko pojawią...
Image
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

A czy komuś udało sie już "przeciągnąć" przez bramę skokowa jakąś kopalnie???.
Podobno się nie da...
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”