[X3] --- Który M6 ??? <<SPOILER>>
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Cieszę się że mogłem pomóc-co do Hydry.
Nie wiem gdzie masz fabryki,ale stały patrol w Scale Plate Green może niewypalić.Patrole Xsenońskie potrafią iść czasami w odwrotną stronę.
Z xsenońskiego sektora-niepamiętam nazwy-Black Hole na Omikron.Może czasami zajść dalej,ale przeważnie w Omikron są niszczone.Jeżeli twoje TSy latają do Treasure Chest,to radziłbym parol międzysektorowy.
Pozdrawiam.
Nie wiem gdzie masz fabryki,ale stały patrol w Scale Plate Green może niewypalić.Patrole Xsenońskie potrafią iść czasami w odwrotną stronę.
Z xsenońskiego sektora-niepamiętam nazwy-Black Hole na Omikron.Może czasami zajść dalej,ale przeważnie w Omikron są niszczone.Jeżeli twoje TSy latają do Treasure Chest,to radziłbym parol międzysektorowy.
Pozdrawiam.
-
Panowie, miałem teraz po raz piąty inwazję Xen. i tym razem po raz pierwszy wziąłem w niej udział siedząc za sterami M6 a dokładniej Hydry.
To potwornie wołowate stworzenie do walki z dużą ilością L-ek. Novą siałem dużo większy zamęt a przedewszystkim precyzyjniejsze zniszczenia, a to głównie z uwagi na zwrotność. Zostawiam tą Hydrę na patrolu i nigdy więcej w nią nie wsiadam. Co prawda zniszczyłem nią na deser Xen. K, a w poprzedniej misji killerskiej Albatrosa i 5x Nova ale odczucia walki w dużej grupie przeciwników mam kiepskie. Z klastrem nie ma szans.
Pozdrawiam
PS
Nie umywa sie do Rybołowa z X2 MWM. Temu 3 klastry na raz nie dawały rady.
To potwornie wołowate stworzenie do walki z dużą ilością L-ek. Novą siałem dużo większy zamęt a przedewszystkim precyzyjniejsze zniszczenia, a to głównie z uwagi na zwrotność. Zostawiam tą Hydrę na patrolu i nigdy więcej w nią nie wsiadam. Co prawda zniszczyłem nią na deser Xen. K, a w poprzedniej misji killerskiej Albatrosa i 5x Nova ale odczucia walki w dużej grupie przeciwników mam kiepskie. Z klastrem nie ma szans.
Pozdrawiam
PS
Nie umywa sie do Rybołowa z X2 MWM. Temu 3 klastry na raz nie dawały rady.
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
-
Rybołów rules, żadne klastry czy inne drobnice mu nie straszne. Btw, jak chcesz się ostro zabawić np Hydrą z jakimiś m3 to kup sobie z 60 piorunów i wal po jednym na m3, jak dobrze pojdzie rozwalisz ich 60 ^^. Tak się zabawiłem w pirackim sektorze i przez godzinę rozwalałem fale różnistych śmieci, nie wiem czy w m3 byłoby równie fajnie, możliwe, ze skończyłaby mi się amunicja i musiałbym co chwile odlatywać
.
Wogóle rakiety mi się tak spodobały, ze na mym m6 wożę spory ich zestaw, dzieki ładowni 1500 mieści się ich sporo ^^.

Wogóle rakiety mi się tak spodobały, ze na mym m6 wożę spory ich zestaw, dzieki ładowni 1500 mieści się ich sporo ^^.
Peace and order will be restored in our universe
-
Masz rację-stareprawo-ogólnie M6 w X3 są słabsze.Zwrotne to one wogóle nie były.Problem polega na tym,że w X3 mocniejsze są M3.
Owszem można dołożyć M6 dopalacz MK1,MK2 i powalczyć sobie lecz przypominało by to walkę toporem(jak trafimy,to tniemy klijenta wdłuż razem ze ścianą o którą się oparł)
,a M3 to finezja władania szablą(taki Wołodyjowski).Większość graczy wybiera szablę.
Spóbowałem z paroma M6 powalczyc,różne kombinacje uzbrojenia,stwierdziłem że -według mnie-najlepiej wypada Rybołów.Jak uzbrojony to napisałem troszeczkę wczesniej w tym topiku.Główna przewaga Rybołowa to dodatkowa osłona 125MJ.
Tak na osobności,dowolny M6 nawet z X2 nazywany przez wielu graczy "korwetą" słusznie jest korwetą.Korweta ma za zadanie zwaczać myśliwce,bombowce wroga,oraz patrolować obszar.W tym wypadku patrole systemowe i wielosystemowe,lecz nie może sie mierzyć z M2,lub niszczyć umocnień stałych-czyli stacji,fabryk,stoczni.Egosoft powinien zrobić modyfikację-lub ktoś z graczy-aby na M6 można było zamontować działa przeciwlotnicze.No wkońcu to korwety.
Korwety specjalistyczne"przeciwlotnicze"budowali i używali np.Amerykanie podczas II wojny światowej na Pacyfiku.Służyły one również do ochrony ciężkich okrętów (czyli M2) do obrony przed samolotami wroga(M3,M4,M5).
Można też zostawić korwety w spokoju,tylko dołożyć parę wieżyczek do M2-np.po jednej na dziób i rufę,po dwie góra,dół i oba boki,do których zamontujemy działa "lekkie"do obrony przed myśliwcami,rakietami.Wieżyczki główne to działa ciężkie(np.PDF).
W ten sposób okręt może jednocześnie walczyć z M2,M1 oraz niszczyć korwety wroga,lub stacje itp.-No Wkońcu po to jest!) i bronić się przed atakiem "lotniczym".
Na jednoczesny atak duzej ilości myśliwców (w kupie siła) ,lub mnieszej ilości(+dobra taktyka)i tak nie da sobie rady.
Owszem można dołożyć M6 dopalacz MK1,MK2 i powalczyć sobie lecz przypominało by to walkę toporem(jak trafimy,to tniemy klijenta wdłuż razem ze ścianą o którą się oparł)

Spóbowałem z paroma M6 powalczyc,różne kombinacje uzbrojenia,stwierdziłem że -według mnie-najlepiej wypada Rybołów.Jak uzbrojony to napisałem troszeczkę wczesniej w tym topiku.Główna przewaga Rybołowa to dodatkowa osłona 125MJ.
Tak na osobności,dowolny M6 nawet z X2 nazywany przez wielu graczy "korwetą" słusznie jest korwetą.Korweta ma za zadanie zwaczać myśliwce,bombowce wroga,oraz patrolować obszar.W tym wypadku patrole systemowe i wielosystemowe,lecz nie może sie mierzyć z M2,lub niszczyć umocnień stałych-czyli stacji,fabryk,stoczni.Egosoft powinien zrobić modyfikację-lub ktoś z graczy-aby na M6 można było zamontować działa przeciwlotnicze.No wkońcu to korwety.
Korwety specjalistyczne"przeciwlotnicze"budowali i używali np.Amerykanie podczas II wojny światowej na Pacyfiku.Służyły one również do ochrony ciężkich okrętów (czyli M2) do obrony przed samolotami wroga(M3,M4,M5).
Można też zostawić korwety w spokoju,tylko dołożyć parę wieżyczek do M2-np.po jednej na dziób i rufę,po dwie góra,dół i oba boki,do których zamontujemy działa "lekkie"do obrony przed myśliwcami,rakietami.Wieżyczki główne to działa ciężkie(np.PDF).
W ten sposób okręt może jednocześnie walczyć z M2,M1 oraz niszczyć korwety wroga,lub stacje itp.-No Wkońcu po to jest!) i bronić się przed atakiem "lotniczym".
Na jednoczesny atak duzej ilości myśliwców (w kupie siła) ,lub mnieszej ilości(+dobra taktyka)i tak nie da sobie rady.
-
Nie wiem czy to błąd, czy tak jest normalnie,
ale kiedy przesiadłem się z Novy do Rybołowa
miałem ciekawy efekt:
Oh i jeszcze wersja - PL 1.4.03 + 2.0.01 + patch do 2.0.02
z usuniętym plikiem lang.dat - przełączone na angielski.
ale kiedy przesiadłem się z Novy do Rybołowa
miałem ciekawy efekt:
Spoiler
Show
Miałem załadowane pełne rozszerzenia napędu, sterowności i prędkości,
oraz pełne oprogramowanie (bez handlowych) plus Dopalacz Mk 1.
Po włączeniu i wyłączeniu dopalacza automatycznie, prędkość maks.
skoczyła mi z fabrycznej - 81 na 283 (przy wyłączonym później
dopalaczu). Teraz mam M6 szybszy od niektórych M4 - chociaż
nadal zwrotny jak ... głaz).
oraz pełne oprogramowanie (bez handlowych) plus Dopalacz Mk 1.
Po włączeniu i wyłączeniu dopalacza automatycznie, prędkość maks.
skoczyła mi z fabrycznej - 81 na 283 (przy wyłączonym później
dopalaczu). Teraz mam M6 szybszy od niektórych M4 - chociaż
nadal zwrotny jak ... głaz).
z usuniętym plikiem lang.dat - przełączone na angielski.
-
No to bug jakiś.
Ja Miałem taki błąd z dopalaczami, że pojawiło mi się w ładowni np "-1200" rodzaju broni którą mam na wyposażeniu, dzięki czemu powiększyło mi się cargo ZNACZNIE
. Ale powodem mojego bug'a był chyba skrypt przekazujący moc z pustej ładowni dla silników (rybołów z tym czymś i z dopalaczem mk1 odsiągał prędkość ponad 400 ^^)
Ja Miałem taki błąd z dopalaczami, że pojawiło mi się w ładowni np "-1200" rodzaju broni którą mam na wyposażeniu, dzięki czemu powiększyło mi się cargo ZNACZNIE

Peace and order will be restored in our universe
-
Witam.
Na 100% to bug skryptu.Ja miałem NOVE która osiągała 639m/s !.
Jak to się stało zainteresowanych odsyłam do topicu-
-X3-BonusPack PL...... .Co ta NOVA potrafiła opisałem w topicu-
-X3 Walka-.Przeczytałem gdzieś też informację że ktoś miał M6 która osiągała 2000 m/s.Autor skryptu przyznał się że jest mały błąd w tym skrypcie -chodzi o dopalacze MK1,MK2-który ujawnia się w sprzyjających okoliczniściach.Podobno wprowadził korektę.
Miłego grania.
Na 100% to bug skryptu.Ja miałem NOVE która osiągała 639m/s !.
Jak to się stało zainteresowanych odsyłam do topicu-
-X3-BonusPack PL...... .Co ta NOVA potrafiła opisałem w topicu-
-X3 Walka-.Przeczytałem gdzieś też informację że ktoś miał M6 która osiągała 2000 m/s.Autor skryptu przyznał się że jest mały błąd w tym skrypcie -chodzi o dopalacze MK1,MK2-który ujawnia się w sprzyjających okoliczniściach.Podobno wprowadził korektę.
Miłego grania.
-
-
-
-
To ja tak dla odmiany na temat ... Osobiście latam kupionym Ciężkim Centaurem (przesiadłem się z Terrańskiej Szabli) wyposażonym w 4 Generatory Impulsu Uderzeniwego i 2 fazowe działa samopowtarzalne(FDS) z przodu, a na wieżyczkach same FDS. Początki były trudne jednak z biegiem czasu się przyzwyczaiłem. Klastry rozwalam nawet po 2 na raz (metodą która pojawiła się w tym temacie), Xenon P, PX i Kh'acki Korwety ledwie nadgryzają mi osłony, Xen Q pęka po wysłaniu 6 dronów i lekkim ostrzale, Xenon K pękł po 6-ciu kafarach (nawet nie usiłował ich zestrzelić) i wyczyściłem kilka pirackich mniej strzeżonych sektorów ze stacji. A do czego zmierzam ? Mianowicie do tego, że to jaki statek się wybierze nie ma znaczenia - koniec końców od pilota zależy czy da rade czy zginie wraz ze statkiem. A moim skromnym zdaniem Ciężki Centaur ze stoczni OTAS-u jest warty każdego wydanego na niego miliona :)
Po co brać życie na poważnie? I tak nie wyjdziesz z niego żywy...
"Neutrality means that you don't really care 'cause the struggle goes on even when you're not there, blind and unaware." ~2:40
"Neutrality means that you don't really care 'cause the struggle goes on even when you're not there, blind and unaware." ~2:40
-
-
Widze - ostatni post przed moim "Wysłany: Pon, 4. Gru 06, 20:41"
W sumie to zauważyłem że ostatnio mało się dzieje na forum, więc tak sobie przeglądałem ciekawe tematy i opinie innych pilotów odnośnie poszczególnych statków - tyle czasu grałem w X3 TC i nawet nie wiedziałem o forum egosoftu aż w pewnym momencie postanowiłem zaktualizować grę, a przy okazji zarejestrowałem się na forum.
Fajnie od czasu do czasu pogadać z kimś o tych samych zainteresowaniach :) . Teraz to w kółko tylko te FPSy i gry przy przejściu których nawet raz się nie ginie - a w X3 TC (w inne części nie grałem - no może poza demem Reunion nad którym spędziłem 6h bez możliwości sejwa) trzeba trochę ruszyć głową żeby do czegoś dojść. Z niecierpliwością czekam na X Rebirth.
W sumie to zauważyłem że ostatnio mało się dzieje na forum, więc tak sobie przeglądałem ciekawe tematy i opinie innych pilotów odnośnie poszczególnych statków - tyle czasu grałem w X3 TC i nawet nie wiedziałem o forum egosoftu aż w pewnym momencie postanowiłem zaktualizować grę, a przy okazji zarejestrowałem się na forum.
Fajnie od czasu do czasu pogadać z kimś o tych samych zainteresowaniach :) . Teraz to w kółko tylko te FPSy i gry przy przejściu których nawet raz się nie ginie - a w X3 TC (w inne części nie grałem - no może poza demem Reunion nad którym spędziłem 6h bez możliwości sejwa) trzeba trochę ruszyć głową żeby do czegoś dojść. Z niecierpliwością czekam na X Rebirth.
-
Na forum się nie dzieje, bo nie ma prowodyra który by je rozruszał (moderatorowi się nie chce). Nie ma już prawie zapaleńców w rodzaju Sorkvilda albo Ciebie
, potrafiących opisywać swoje boje nawet dla samego siebie (może żeby je uwiecznić, utrwalić). Mi tez już się nie chce, od ładnych paru lat. Co nie znaczy, że nadal nie potrafiłbym napisać tutaj elaboratu na całą stronę
. Może czekam na powtórny megarozwój forum, jak w 2002...
A X3:TC kupiłem dopiero w przecenie i tego samego dnia po instalce odstawiłem na półkę. Teraz za sprawą Solkvilda zachęcam się do powrotu, ale nie mam jeszcze dość motywacji... brak mi porządnego joysticka na którym grałem w XBTF, X2 i X3Reunion, granie myszką mnie zniechęca do simów...
Prawda, że atrakcyjniejsze są dziś inne gry, ale tak było zawsze, że iksy pozostawały w cieniu innych produkcji, były niepopularne, niszowe, wyjątkowe, niemal elitarne (niepotrzebne skreślić
).
Ale czy FPSy są nie teges? Są i fajne. Ja np. dopiero niedawno, po kilku samotnych latach, odkryłem zalety i przyjemności z gry w Battlefield3 w plutonie ogarniętych 30-latków i rozmowy przez TeamSpeak, pomagające poznawać się wśród nieznanych dotąd, anonimowych kolegów po kablu. Iksy ani Skyrim jeszcze tego nie oferują, dopóki nie wyjdzie wersja online. Myślę, że taki pluton i TS w BF3 sprzyjałyby też rozmowom n/t iksów, o ile dwóch takich alienów iksowo-fpsowych by się spikło
.

A X3:TC kupiłem dopiero w przecenie i tego samego dnia po instalce odstawiłem na półkę. Teraz za sprawą Solkvilda zachęcam się do powrotu, ale nie mam jeszcze dość motywacji... brak mi porządnego joysticka na którym grałem w XBTF, X2 i X3Reunion, granie myszką mnie zniechęca do simów...
Prawda, że atrakcyjniejsze są dziś inne gry, ale tak było zawsze, że iksy pozostawały w cieniu innych produkcji, były niepopularne, niszowe, wyjątkowe, niemal elitarne (niepotrzebne skreślić

Ale czy FPSy są nie teges? Są i fajne. Ja np. dopiero niedawno, po kilku samotnych latach, odkryłem zalety i przyjemności z gry w Battlefield3 w plutonie ogarniętych 30-latków i rozmowy przez TeamSpeak, pomagające poznawać się wśród nieznanych dotąd, anonimowych kolegów po kablu. Iksy ani Skyrim jeszcze tego nie oferują, dopóki nie wyjdzie wersja online. Myślę, że taki pluton i TS w BF3 sprzyjałyby też rozmowom n/t iksów, o ile dwóch takich alienów iksowo-fpsowych by się spikło

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
- Moderator (Polski)
Prawdą jest, że nie ma tu moderatora na pełny etat.Sauron11 wrote:[...](moderatorowi się nie chce).
Sauron11, jak już poruszasz ten temat, to może opowiesz nowemu koledze, dlaczego tak jest.
klarix [ external image ]
-
Nigdy nie było tu moderatora na pełny etat, a mimo to za czasów, gdy ja byłem jednym z modów, społeczność była o lata świetlne bardziej rozwinięta niż to co obserwujemy dzisiaj. Przyczyna pochodzi z czasu, który można określić jako moment kryzysowy, i jest szeroko rozpisana w jednym lub kilku wątkach gdzieś na forum, ale nie chce mi się już ich szukać.
Co się tyczy moderki, to zgodzimy się chyba, że miałem mniej możliwości niż miałeś i masz Ty, bo jako rodowity Niemiec (mówiący doskonale po polsku) i kolega chłopców z Egosoftu miałeś/masz okazję ich lepiej zrozumieć. Ja stale musiałem się przebijać choćby przez barierę językową i częste poczucie osamotnienia na forum mods&admins.
Moim zdaniem, i zawsze będę tak twierdził, społeczność X można było uratować w takim kształcie w jakim była w momencie kryzysu, bez zamykania forum i zrzucania winy* na moderatorów polskich i jednego użytkownika, gdyby pozostałym moderatorom nie zabrakło chęci do wsparcia społeczności poprzez włączenie się w wyjaśnienie tej sytuacji z Egosoftem na korzyść forum polskiego. A to ja sam musiałem to wyjaśniać i sam poniosłem konsekwencje nadmiernego zaufania jakim obdarzyłem tą niewdzięczną firmę.
* za oczywiste niedbalstwo Egosoftu w stosunku do przydzielania poziomów dostępu użytkownikom którzy na to nie zasługiwali, z całkowitym nie liczeniem się z opinią osób od lat lokalizujących ich gry i moderatorów.
Jeśli jeszcze coś mogę wyjaśnić, to z chęcią się podzielę...
Co się tyczy moderki, to zgodzimy się chyba, że miałem mniej możliwości niż miałeś i masz Ty, bo jako rodowity Niemiec (mówiący doskonale po polsku) i kolega chłopców z Egosoftu miałeś/masz okazję ich lepiej zrozumieć. Ja stale musiałem się przebijać choćby przez barierę językową i częste poczucie osamotnienia na forum mods&admins.
Moim zdaniem, i zawsze będę tak twierdził, społeczność X można było uratować w takim kształcie w jakim była w momencie kryzysu, bez zamykania forum i zrzucania winy* na moderatorów polskich i jednego użytkownika, gdyby pozostałym moderatorom nie zabrakło chęci do wsparcia społeczności poprzez włączenie się w wyjaśnienie tej sytuacji z Egosoftem na korzyść forum polskiego. A to ja sam musiałem to wyjaśniać i sam poniosłem konsekwencje nadmiernego zaufania jakim obdarzyłem tą niewdzięczną firmę.
* za oczywiste niedbalstwo Egosoftu w stosunku do przydzielania poziomów dostępu użytkownikom którzy na to nie zasługiwali, z całkowitym nie liczeniem się z opinią osób od lat lokalizujących ich gry i moderatorów.
Jeśli jeszcze coś mogę wyjaśnić, to z chęcią się podzielę...

-
Eee ... cóż ... widzę, że rozpętałem tutaj małą burzę - faktycznie, space simy do niedawna były gatunkiem skazanym na wymarcie, jednakowoż ostatnio (God bless Kickstarter) pojawiają się pojedyncze iskierki nadziei na swego rodzaju renesans tego typu gier. Nie twierdzę iż FPSy to samo zło - sam od czasu do czasu w nie pocinam - mam raczej na myśli postępującą casualizację dzisiejszych graczy. Gra ma dostarczyć maksimum rozrywki w możliwie jak najkrótszym czasie bo przecież wszyscy są zabiegani i nie mają czasu. Pamiętam jak sam po raz pierwszy zasiadłem do X3 - pierwsze 30 minut spędziłem na czymś w stylu "kurde jak tym się w ogóle lata???" a później (po 2-3 10-cio minutowej sesji) grałem w demo Reunion bez możliwości zapisu 6h non-stop. Po czym w następny tydzień poszedłem do hipermarketu (którego nazwy nie wymienię - bo tak) i zakupiłem własną kopię X3 TC za tzw. psie pieniądze. Zmierzam do tego że seria X nie jest dla każdego - przeciętny gracz zainstaluje, włączy, popróbuje zrobić cokolwiek przez 5min. po czym odinstaluje i rzuci w kąt (i wieczną niepamięć) ten "BADZIEW". A gdyby poświęcił choć z pół godzinki na zapoznanie się z tą produkcją, zajrzał do załączonej do pudełka (lub w PDF jak w moim wypadku) instrukcji okazałoby się iż X3 jest złożoną pełną ciekawych rozwiązań grą, której trzeba się uczyć na bieżąco, bo nie wybacza błędów.
-
Oj tam zaraz burzę... nie jest tak jak myśliszSourVenom wrote:Eee ... cóż ... widzę, że rozpętałem tutaj małą burzę

-
Panowie, ale o co chodzi z rola moderatora we wzmaganiu forumowej aktywnosci? Wedlug mnie to czym dziela sie uzytkownic tworzy klimat miejsca. Zupelnie tak jak bylo kiedys, gdy jeden zaczal fabularyzowac opisy swojej rozgrywki zaraz potem do klubu dolaczyla cala reszta ujawniajac swe talenty pisarkie jak np. Sauron, ktory wzialby sie za gre na nowoklarix wrote:Prawdą jest, że nie ma tu moderatora na pełny etat.Sauron11 wrote:[...](moderatorowi się nie chce).
Sauron11, jak już poruszasz ten temat, to może opowiesz nowemu koledze, dlaczego tak jest.
klarix [ external image ]

Wedlug moich obserwacji moderator ma moderowac dyskusje (gdy trzeba) i byc straznikiem aktywnym kultury na forum, fajnie jeszcze jak zna sie na temacie, z kolei "wodzirejem" moze byc kazdy i im wiecej wodzierejow tym lepiej. Nie mozna przeciez oczekiwac od moderatora bycia straznikiem i MC spolecznosci po pare godzin na dobre godzac to jednoczenie z RL (real life). Moze przydalby sie jeszcze jeden wobec tego? Pytam, aczkolwiek nie mam na to wplywu.
Nie mniej jednak nie mamy tez wplywu na 'moment kryzysowy' i nie zrobimy nic by go odkrecic. Mozemy jedynie wciaz tu byc i robic swoje pomagajac innym graczom czy 'dolewajac oliwy do ognia' w pozytywnym tego zwrotu wydzwieku. X3 ma juz swoje lata, nie jest to tytul promowany jak byl kiedys i nowi gracze jesli tu trafiaja to trzeba im pogratulowac, ze siegneli po tak wymagajacy tytul, ktory pewnie wygrzebali gdzies na regale z grami w promocyjnej cenie. Kryzys dotyczy for regionalnych ogolem, bo forum globalne kreci sie na okraglo jak zawsze - co potwierdzam o sam biore w nim udzial. Z ta roznica, ze nie jest ograniczone do kilkunastu-kilkudziesieciu fanatykow lecz tysiecy ludzi z calego swiata, ktorych wciaz przybywa.
Kto trwa na posterunku temu chwala, ze daje znac o tym, ze Polskie Forum wciaz istnieje, na ktorym wciaz mozna zasiegnac porady badz podzielic sie wrazeniami.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!