[X3] Kiedy X3 w polskiej wersji?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Ale te play wymyśla - http://www.play.pl/multimedia/pc_gry/sy ... 20065.html
już wolałem, jak przesuwali premierę
już wolałem, jak przesuwali premierę
-

Chyba pojęli, że podawanie daty i przesuwanie tylko rozzłoszcza graczy. Z tego samego powodu ja też przestałem w ogóle podawać datę na forum TopWare.
Co do watku to nie ma powodu zamykać, zawsze można po wydaniu X3 zmienić na "Kiedy bonus pack pl" albo "kiedy patch 2.0 pl"

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
Zamówiłem w playu 25 maja tego roku. Czekam i czekam. Masakra! Ileż mozna grać w pirata 

Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz
Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz
Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
-
Czyj wyrok ?
.
Sam sie ktos tutaj przyznal niedawno, ze musial grac w pirata, bo danej gry nie bylo mozna ponoc w Polsce dostac...
Wazne, ze kolega ma klucz zarejestrowany i jak mowi, ze zaplacil i czeka....

Sam sie ktos tutaj przyznal niedawno, ze musial grac w pirata, bo danej gry nie bylo mozna ponoc w Polsce dostac...
Wazne, ze kolega ma klucz zarejestrowany i jak mowi, ze zaplacil i czeka....
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Mam nadzieję, że masz świadomość, że w ten sposób przyznajesz się do posiadania pirackiej wersji X3, co naturalnie wymusza określone konsekwencje.galthar wrote:Zamówiłem w playu 25 maja tego roku. Czekam i czekam. Masakra! Ileż mozna grać w pirata

-
Na razie nadal pozostajemy przy końcu wrześniaBQB wrote:Ja natomiast dzisiaj dzwoniłem do topware i narazie jakieś błędy muszą poprawić i gra może ukaże się w drugiej połowie października.

Po wydaniu X3pl na forum stworzymy osobny wątek, w którym będzie można zgłaszać tylko problemy z tekstami, ewentualne bugi i sugestie. Z tego zrobię potem listę poprawek do 2.0. Na tym etapie to najlepsze rozwiązanie.
-
-
Sauron11 wrote: Po wydaniu X3pl na forum stworzymy osobny wątek, w którym będzie można zgłaszać tylko problemy z tekstami, ewentualne bugi i sugestie. Z tego zrobię potem listę poprawek do 2.0. Na tym etapie to najlepsze rozwiązanie.
Prawda. Co do tego, to czy Marcys wciaz nad lokalizacja x3 pracuje?
-
Z bugami jest tak, że jesli ktoś jakiś znajdzie to znaczy, że jest bardzo spostrzegawczy
. A jeżeli nie znajdzie to tylko lepiej dla niego
. Dlatego nie ma sensu nic teraz podawać.
Co do Marcysia, to nie pracuje już nad lokalizacją X3, głównie dlatego, że jak pisałem wcześniej lokalizacja ta jest już zakończona
. Teraz są ostatnie poprawki, którymi zajmuję się ja, TW i Egosoft i nie ma potrzeby angażować w to Marcy'ego. Poza tym już się nawet nie zajmuję bo dziś ostatnie zaplanowane poprawki właśnie zostały wykonane
.

Co do Marcysia, to nie pracuje już nad lokalizacją X3, głównie dlatego, że jak pisałem wcześniej lokalizacja ta jest już zakończona

-
-
Uprzedzam, że jestem po 3 dniowej przeprawie ze swoim nowym procesorem X2, co znaczy kilka formatów i reinstalek systemu, ale chyba muszę coś napisać. Po dwumiesięcznym milczeniu i czekaniu ponad półrocznym.
Przepraszam Was Panowie, ale do licha ile jeszcze będzie trzeba czekać na X3 PL? Współczuję wszystkim, którzy mieli jakikolwiek wypadek, nikomu źle nie życzę, ale co to jest za firma, która opóźnia o bez mała dwa miesiące datę premiery gry, bo jedna z osób stała się niedyspozycyjna? Miała być pod koniec sierpnia, a teraz jest już początek października! Litości Panowie, ale jak tu wspierać małą przedsiębiorczość skoro termin jest przekładany od pół roku i nigdy rzetelnie nie została udzielona informacja o dacie premiery?
Psia krew, to ja już wolę nawet, żeby mi CD Projekt skaszanił spolszczenie, ale bym przynajmniej wiedział, że jest do d... i kupił angielską wersję. A tak czekam i czekam, a to opracowywanie tekstów, a to "ostatnie" testy, a to wyprawa do tłoczni, a to babcia na schodach się przewróciła, a to powrót z tłoczni, a to podatki, a to poprawki dostrzeżonych bugów, a to komisja do spraw banków. Kurna Olek, CO JESZCZE??!!
I tak! Właśnie tak! Wściekam się, bo ileż można czekać na grę, którą już wszyscy mają, tylko ja tak czekam, co by wesprzeć polską firmę?
Szanuję wszystkich zaangażowanych w spolszczenie X3 i ich pracę. Doceniam, że robią to za marny grosz, z pasji i po godzinach. Ale to już przechodzi wszelkie granice, z całym szacunkiem. I najbardziej Tobie współczuję Sauron, bo Ty przynajmniej wpadasz na forum i starasz się informować. I zbierasz od potencjalnych fanów kopniaki. To może teraz, jak już zakończysz współpracę na dobre, strzelisz tamtym Panom takiego solidnego kopniaka, od nas tu wielu? Tak na rozpęd! Tak, żeby wiedzieli! Tak, żeby pamiętali, i żeby sobie nie myśleli... jak mawia mój kumpel
Wstydziłbym się bowiem jak nie wiem nawet co, wiedząc, że mnie z taką firmą coś wiąże. Nieodpowiedzialność to po prostu mało powiedziane. Robić spolszczenie przez rok
To epoka w grach komputerowych! Nie powiedzą: "Sorry, projekt nas przerósł, chcieliśmy jak najlepiej, ale mamy za mało ludzi". Tylko co chwila o kolejny miesiąc jest przekładana spodziewana premiera. Nie, nie powiedzą "za rok", w końcu już kilka dystrybucji gier w Polsce Topware miało. Więc chyba wie co robi i ile to zajmuje! Nie, to Sauronik sobie siedzi i pisze o kolejnych okolicznościach wpływających na oddalenie terminu pojawienia się gry w sklepach. I w tym ostatnim bez grama ironii, bo w dobrej wierze to wszystko robi. TW po staremu jednak "Panie, jak się zrobi to się zrobi" albo "No to chopy do roboty, a my Wam potem wicie... nie bójta się!".
Cudnie.
Tylko, proszę Cię Sauron, nie broń znowu TW. Że im jako jedynym się chciało. Że bez nich nie byłoby spolszczenia. Że to fajne chłopy są. Bo ja zaczynam mieć powoli gdzieś. Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane - znasz pewnie to powiedzenie. Bierzesz się coś na siebie to się bierze za to odpowiedzialność. A nie, że nic nie wiadomo, a jedynie Ty coś co chwila przebąkujesz o tym, że wszystko jest na dobrej drodze i niedługo będzie w sklepach... od pół roku. Chcę na to wydać pieniądze, a to znaczy, że jestem potencjalnym chlebodawcą dla pracowników TW. Jednym z wielu. Oczekuję zatem kompetencji i rzetelnych informacji o tytule. A nie pasjonata, który zwija się chiński paragraf, żeby wytłumaczyć swoich pracodawców, bo żadnemu z nich się nie chce nic w tym kierunku zrobić.
Z poważaniem i pełną irytacją,
Filip Straburzyński

Przepraszam Was Panowie, ale do licha ile jeszcze będzie trzeba czekać na X3 PL? Współczuję wszystkim, którzy mieli jakikolwiek wypadek, nikomu źle nie życzę, ale co to jest za firma, która opóźnia o bez mała dwa miesiące datę premiery gry, bo jedna z osób stała się niedyspozycyjna? Miała być pod koniec sierpnia, a teraz jest już początek października! Litości Panowie, ale jak tu wspierać małą przedsiębiorczość skoro termin jest przekładany od pół roku i nigdy rzetelnie nie została udzielona informacja o dacie premiery?
Psia krew, to ja już wolę nawet, żeby mi CD Projekt skaszanił spolszczenie, ale bym przynajmniej wiedział, że jest do d... i kupił angielską wersję. A tak czekam i czekam, a to opracowywanie tekstów, a to "ostatnie" testy, a to wyprawa do tłoczni, a to babcia na schodach się przewróciła, a to powrót z tłoczni, a to podatki, a to poprawki dostrzeżonych bugów, a to komisja do spraw banków. Kurna Olek, CO JESZCZE??!!

I tak! Właśnie tak! Wściekam się, bo ileż można czekać na grę, którą już wszyscy mają, tylko ja tak czekam, co by wesprzeć polską firmę?
Szanuję wszystkich zaangażowanych w spolszczenie X3 i ich pracę. Doceniam, że robią to za marny grosz, z pasji i po godzinach. Ale to już przechodzi wszelkie granice, z całym szacunkiem. I najbardziej Tobie współczuję Sauron, bo Ty przynajmniej wpadasz na forum i starasz się informować. I zbierasz od potencjalnych fanów kopniaki. To może teraz, jak już zakończysz współpracę na dobre, strzelisz tamtym Panom takiego solidnego kopniaka, od nas tu wielu? Tak na rozpęd! Tak, żeby wiedzieli! Tak, żeby pamiętali, i żeby sobie nie myśleli... jak mawia mój kumpel

Wstydziłbym się bowiem jak nie wiem nawet co, wiedząc, że mnie z taką firmą coś wiąże. Nieodpowiedzialność to po prostu mało powiedziane. Robić spolszczenie przez rok

Cudnie.
Tylko, proszę Cię Sauron, nie broń znowu TW. Że im jako jedynym się chciało. Że bez nich nie byłoby spolszczenia. Że to fajne chłopy są. Bo ja zaczynam mieć powoli gdzieś. Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane - znasz pewnie to powiedzenie. Bierzesz się coś na siebie to się bierze za to odpowiedzialność. A nie, że nic nie wiadomo, a jedynie Ty coś co chwila przebąkujesz o tym, że wszystko jest na dobrej drodze i niedługo będzie w sklepach... od pół roku. Chcę na to wydać pieniądze, a to znaczy, że jestem potencjalnym chlebodawcą dla pracowników TW. Jednym z wielu. Oczekuję zatem kompetencji i rzetelnych informacji o tytule. A nie pasjonata, który zwija się chiński paragraf, żeby wytłumaczyć swoich pracodawców, bo żadnemu z nich się nie chce nic w tym kierunku zrobić.
Z poważaniem i pełną irytacją,
Filip Straburzyński
-
To doszlismy do wniosku, ze wszech nielubiany PLAY byl jednak w tym punkcie lepszy od TW... A tak duzo ludzi narzekalo na PLAY'a ...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam