Moze hipernaped? Przynajmniej cos znajomego
W ramach prac nad usprawnieniem i ujednoliceniem MMWM mam pytanie do wszystkich korzystajacych ze skryptow pakietu. Jak oceniacie te skrypty?
Mnie podobaja sie wszystkie, procz jednego - "al-pluginstmattacker". To ten o dobrych rasach atakujacych zle i zlych atakujactch dobre. Czy procz strzelania do dryfujacych, nieruchomych statkow mieliscie z tego jakas zabawe? Probowaliscie odpowiedziec na wezwanie i wykonac jakas misje? Bo ja nie. Z drugiej strony dzieki tym misjom mozna spotkac niszczyciele Khaak w normalnych sektorach. Za to strasznie wkurzaja mnie ciagle komunikaty i logi w dzienniku (zwlaszcza tam, gdy chce sie dokopac do naszych wpisow!), z ktorych i tak nic nie wynika, a zajmuja strasznie duzo miejsca.
Krotko mowiac, zastanawiam sie, czy z tego skryptu nie zrezygnowac.
Jestem ciekaw Waszego zdania.
Natomiast bardzo lubiany przez mnie skrypt "Jumpfleets15" (wlasnie przez niego widzimy tyle niszczycieli i lotniskowcow walczacych ze soba w kosmosie, takze on jest opowiedzialny za rzez dokonana przez Splitow na argonskim sektorze) wlasnie osiagnal wersje 1.7 i jest to wersja FINAL, wiec powinnismy sie wszyscy zapdejtowac. Zwlaszcza Ci przygotowujacy MMWM
EDIT:
Wlasnie znalazlem cos, co w cudowny sposob uzupelnia dzialanie skryptu Bounty Hunter. To Bounty Hunter v2 - skrypt, ktory jest jakby negatywem tego pierwszego. Otoz mamy taka sama szanse dostac sie na Liste Poszukiwanych Zywych lub Martwych jak piloci NPC.
W roznych odstepach czasu nasi wrogowie wysylaja za nami Lowcow Glow. Jesli zaatakujemy jakas stacje, moze to rowniez powodowac wyslanie za nami poscigu. Ilosc i sila naszych przeciwnikow zalezy od naszego najsilniejszego statku w danym sektorze (czytalem o przygodzie gracza, ktory zainstalowal skrypt i o nim zapomnial, az nagle grupa przyjaznie wygladajach Nemesisow i Odysa zrobila sie czerwona i zaczela do niego strzelac, a jakze, z GFU... podobno udalo mu sie uciec, bo mial szybkiego Pytona...).
Ja oczywiscie jestem za, zwlaszcza ze Piraci takze wysylaja za nami zabojcow. Jest o co grac.
Link do postu na forum:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... highlight=
Bezposredni link do skryptu:
http://de.geocities.com/albatrosthu/Bountyhunter_v2.zip
Czekam na komentarze, a najchetniej na gromkie brawa dla tworcy i na sygnal do wlaczenia skryptu do pakietu MMWM.