[X2] X2+1.4pl+bonuspack+MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

FAkt , też teraz gram na nromalnej mapie i jakoś dziwnie i nieswojo się czuję... Jednak gra znacznie przyśpieszyła , gram teraz na maks detalach i chodzi jak nigdy dotąd.
P.S.

Wczoraj udało mi się zniszczyć K za pomocą Skorpiona z 2x Mass Driver :twisted: i o dziwo nie trwało to bardzo długo.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Stalovy wrote:Prośba do Marcysia i Saurona - możecie przesłać mi spolszczone przez was pliki .xml? Chciałbym je przetestować, trochę podrasować (o ile mi pozwolicie!) i umieścić w pakiecie.
Zastanawiam się też cały czas nad wstawieniem do MWM polskich nazw sektorów - strasznie mnie kusi perspektywa latania w "swojskim" wszechświecie...!
Pozdrawiam
Slusznie Cie kusi, nie bron sie przed tym :D Z checia przesle Ci te pliki, musze tylko je sprawdzic i uogolnic, bo niektore sa zawieraja wrecz imiona pilota WFWK ;)

A poza tym to co z tym nowym sejwem startowym? Wczoraj nie zdazylem podjac tematu, ale pisales cos o tym. Moge taki sejw wykonac, tylko musicie mi dokladnie napisac, co ma zawierac i w jakiej ilosci (ile baz i gdzie).
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

A ja mam pytanko - czy "paczka" zrobiona przez Stalovego jest kompatybilna z sejvami na jakich gra WFWK. Bo grałem na takim zestawie a po reinstalce systemu wrzuciłem komplecik od Stalovego i nie wiem czy mi się save nie schrzani coś...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Jest kompatybilna (przynajmniej powinna być), ale nie wiem, czy "w dół" - czyli jeśli jeden zainstaluje sobie moją paczkę, reszta też musi ją zainstalować, żeby nie powstały jakieś zgrzyty. BTW Pavlo, od kiedy jesteś w WFWK :?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Stalovy, Pavlo - przeciez to ten sam wszechswiat, te same skrypty i skladniki, tylko inni piloci ;) powinno byc wszystko ok.
Stalovy, zaraz przesle Ci zawartosc mojego katalogu "t". Czyli spolszczenia tekstow skryptowych, lacznie z polskimi nazwami sektorow. Staralem sie usunac wszystkie personalne odnosniki, teraz powinna byc to wersja ogolna dla uczestnikow naszego forum.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Stalovy --> nie jestem w WFWK - po prostu gram na tych samych "składnikach" :D

Stalovy, Marcy - dogadajcie się i wydajcie wspólnie MWM PL :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
sonen
x2

Post by sonen »

kurcze...Pavlo, awatar ci sie zmienił, pozdrowienia dla malucha w okularach
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Pavlo wrote:Stalovy, Marcy - dogadajcie się i wydajcie wspólnie MWM PL :D
He, bardzo miodny pomysł, co ty na to, Marcy?
sonen
x2

Post by sonen »

DO IT, boys, DO IT :!:
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

sonen wrote:kurcze...Pavlo, awatar ci sie zmienił, pozdrowienia dla malucha w okularach
Dzięki - przekaże... Tylko nie wiem czy Patryk zrozumie :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Zapodaję tłumaczenie readme ze skryptu MH-AdvJumper v1.73

* skrypt ten daje ci możliwość wykonania "dowolnego skoku" ("freejump" - jak ktoś może dać ładniejsze/zgrabniejsze tłumaczenie, to proszę bardzo) do dowolnej pozycji w obrębie sektora, co zużywa 1.5 raza więcej ogniw, niż zwykły skok.
* dodana jest opcja "hiperskoku", która pozwala na poruszanie się po sektorze z prędkościami super-liminous (nie znalazłem tłumaczenia dla wyrazu "liminous" - pewnie chodzi o jakąś superprędkość lub prędkość nadprogową, cokolwiek to znaczy)
* para statków wyposażona w Projektory Osobliwości pozwoli wam na stworzenie tymczasowej Bramy Skokowej pomiędzy dwoma sektorami
* dodaje Konwerter Natężenia Pochylenia Osobliwości (org.: "Singularity Slope Tension Converter", cokolwiek to znaczy; jeśli ktoś może zapodać lepsze tłumaczenie to proszę się nie krępowac... ;) ) do twego statku, co pozwala na wykonywanie "dowolnych skoków", "hiperskoków" lub tworzenia tymczasowych Bram Skokowych bez zużywania energii ogniw słonecznych.

Nie jest to piękne i zgrabne tłumaczenie, a raczej szybkie, lecz pozwalające na zorientowanie się, o co chodzi. Proszę mocno o poprawienie go, w miarę możliwości - dodam je do pakietu MWM PL...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Stalovy wrote:...("freejump" - jak ktoś może dać ładniejsze/zgrabniejsze tłumaczenie, to proszę bardzo) do dowolnej pozycji w obrębie sektora, co zużywa 1.5 raza więcej ogniw, niż zwykły skok...
Swobodny skok? w sensie nie ograniczony (np. bramami). Ale na liminousach to się nie znam...
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Gram sobie powolutku w MWM... uciułałem 1.5 Mln. Kr... Standartowo jako pierwszą fabryczkę chciałem postawic SPP... A tu ZONK - cena 1.700.000... czemu mnie nikt nie ostrzegł... :D Całe szczęście Farmy są tanie...

btw nie mogłem się doczekać X3 i ściągnąłem z internetu...
Spoiler
Show
oczywiście instrukcje :D a co myśleliście że pirat jestem :D kurde poczytałem i jeszcze bardziej się doczekać nie moge...
Last edited by Pavlo on Fri, 13. Jan 06, 11:02, edited 1 time in total.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Pavlo, ściągnij sobie demko X3... co prawda non-playable, ale zawsze.

EDIT
Zapomniałbym: niedługo premiera pakietu MWM PL!!!
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Stalovy gdzies ty znalazł to słówko : liminous - w readme go nie ma...

moze chodzi o luminois ? (poświetlany, świecący) - napęd świętlny, prędkośc światła?
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Pavlo, jest to opis pobrany nie z readme, a z tego posta. Sorki za nieumyślne wprowadzenie w błąd.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Wiem wiem, zdażyłem znaleśc w topicu :D. I tak uważam że chodzi o napęd nad/podświetlny :D
Całe szczęście nie jet to potrzbne do tłumaczenia :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Moze hipernaped? Przynajmniej cos znajomego ;)

W ramach prac nad usprawnieniem i ujednoliceniem MMWM mam pytanie do wszystkich korzystajacych ze skryptow pakietu. Jak oceniacie te skrypty?

Mnie podobaja sie wszystkie, procz jednego - "al-pluginstmattacker". To ten o dobrych rasach atakujacych zle i zlych atakujactch dobre. Czy procz strzelania do dryfujacych, nieruchomych statkow mieliscie z tego jakas zabawe? Probowaliscie odpowiedziec na wezwanie i wykonac jakas misje? Bo ja nie. Z drugiej strony dzieki tym misjom mozna spotkac niszczyciele Khaak w normalnych sektorach. Za to strasznie wkurzaja mnie ciagle komunikaty i logi w dzienniku (zwlaszcza tam, gdy chce sie dokopac do naszych wpisow!), z ktorych i tak nic nie wynika, a zajmuja strasznie duzo miejsca.
Krotko mowiac, zastanawiam sie, czy z tego skryptu nie zrezygnowac.
Jestem ciekaw Waszego zdania.

Natomiast bardzo lubiany przez mnie skrypt "Jumpfleets15" (wlasnie przez niego widzimy tyle niszczycieli i lotniskowcow walczacych ze soba w kosmosie, takze on jest opowiedzialny za rzez dokonana przez Splitow na argonskim sektorze) wlasnie osiagnal wersje 1.7 i jest to wersja FINAL, wiec powinnismy sie wszyscy zapdejtowac. Zwlaszcza Ci przygotowujacy MMWM ;)

EDIT:
Wlasnie znalazlem cos, co w cudowny sposob uzupelnia dzialanie skryptu Bounty Hunter. To Bounty Hunter v2 - skrypt, ktory jest jakby negatywem tego pierwszego. Otoz mamy taka sama szanse dostac sie na Liste Poszukiwanych Zywych lub Martwych jak piloci NPC.
W roznych odstepach czasu nasi wrogowie wysylaja za nami Lowcow Glow. Jesli zaatakujemy jakas stacje, moze to rowniez powodowac wyslanie za nami poscigu. Ilosc i sila naszych przeciwnikow zalezy od naszego najsilniejszego statku w danym sektorze (czytalem o przygodzie gracza, ktory zainstalowal skrypt i o nim zapomnial, az nagle grupa przyjaznie wygladajach Nemesisow i Odysa zrobila sie czerwona i zaczela do niego strzelac, a jakze, z GFU... podobno udalo mu sie uciec, bo mial szybkiego Pytona...).

Ja oczywiscie jestem za, zwlaszcza ze Piraci takze wysylaja za nami zabojcow. Jest o co grac.

Link do postu na forum:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... highlight=
Bezposredni link do skryptu:
http://de.geocities.com/albatrosthu/Bountyhunter_v2.zip

Czekam na komentarze, a najchetniej na gromkie brawa dla tworcy i na sygnal do wlaczenia skryptu do pakietu MMWM.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcy: Bez komentarza ale popieram aktualizację i jak będzie trzeba to u siebie zainstaluję te apdejty. Tylko przygotuj odpowiedni pack i podeślij z instrukcją na maila wszystkim z WFWK. BH z atakiem na gracze jest b.fajne. Można będzie zostawiać sobie nawzajem niespodzianki :roll:

Tylko czy ci zabójcy atakują wyłącznie gracza czy jego włości również? Czy po ataku na mnie jakiejś grupy i mojej ucieczce z sektora, ta grupa nie zacznie ostrzeliwać mojej sektorowej instalacji (kopalni)? :gruebel:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Jesem za!
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”