Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

Drtic

Post by Drtic »

Mira wrote:no na tu psenicnou farmu by to mohlo i stacit,pokud si dobre pamatuji.ale samo ze plati,vic penez (cti creditu) nemuze byt na skodu.
jj diky moc zkusim a uvidim :) kdyz tak reload save a je to :) jistota je jistota :D
optimismus je pouze vysledek nedostatku informaci
Berkys
x4

Post by Berkys »

Caudy, vim ze to tu bylo milionkrat, ale chtel bych tip na mensi komplex. Rozhodl sem se, ze budu vic valcit a min obchodovat, takze bych chtel nejakej mensi komplex v okoli Argon Prime, jenze se mi nic nedari... Mam asi 20 stanic v Ore Belt ale ty me jen vysavaj... delam tam kremikovy platy, tkaninu a kahůnovi stejky :D
Diky
Berkys
x4

Post by Berkys »

Jan Zapletal wrote:Potřebuješ loď s podporou života, TP = 10 vojáků, M6 = 5 vojáků max. atp.. Jakmile vojáky máš není od věci je vytránovat v různých dovednost. To provedeš zadokováním lodi s vojáky na vojenské základně, v obchodním menu by se měla objevit jména vojáků - zde si vybíreš v čem je chceš cvičit. Výcvik je velmi zdlouhavý a poměrně drahý, pro získání "hvězdičky" je třeba vojáky cvičit opakovaně. Pro vniknutí do lodi je rozhodující dovednost v mech. pro zabrání počítače pak hack., skill pro boj nelze nikde cvičit, získává se v boji a je rozhodující pro eliminaci posádky (jejíž součástí mohou být i vojáci). Ve výsadkovém týmu může být max. 5 vojáků (tím si však nejsem zcela jistý), pokud jich tedy na cílovou loď pošelete více, vytvoří více týmů. Aby mohli vojáci k lodi (M6 a větší, TL nevím jak TS nezkoušel jsem) musí mít štíty pod 10%, pokud v průběhu zabírání dobije loď štíty nad 10% vojáci automaticky zahynou. Je tedy dobré loď chvilku pražit pomocí iontových zbraní, které zničí její vybavení a zbraně takže není problém být velmi blízko. Vojáky na loď vysíláte z menu lodi v položce pirátství - z vaší lodi vyrazí vybraní vojácí ve skafandrech a snaží se dohnat cíl (celkem smůla pokud cíl nespolupracuje). Pak je zde možnost používat M7M a výsadkové moduly, ale s tím nemám zkušenosti.
Myslim, ze se trochu myilis - co sem cetl na internetu, tak stitiy je potreba udrzet pod 10% dokud se marinaci nedostanou skrz trup - potom uz je jedno kolik ma lod stitu, kdyz jsou vevnitr...

EDIT: Nasel sem script od Cycrow jmenem "improved boarding", diky nemuz se marinaci vysilaji pouze jednim tlacitkem... je totiz docela tezky se v M6 drzet pobliz M7, kdyz se hrabete v prikazech abyste vyslali marinaky... Takhle staci priletet bliz (idealne v protismeru cile), zmacknout ono kouzelne tlacitko a pri trose stesti se obet pri otaceni nazene primo k marinakum :)
Last edited by Berkys on Thu, 5. Mar 09, 14:56, edited 1 time in total.
Berkys
x4

Post by Berkys »

Jeden dotaz - jak moc Ion Disruptor nici vybaveni lodi? Prazil sem Pirate Carrack s Argon Centaur a 2x ID, stity sem sundal, pak prazil s ID tak dlouho, dokad sem mel stavu... odletet, dobit, a znova... Asi 5x a lod mela porad stejny vybaveni - loukal sem pres freight scanner. Jedniny, kdy ji ubylo vybaveni bylo, kdyz sem ji sejmul hull na 85%, ale to nemelo s ID nic spolecneho...
Master001
x3

Post by Master001 »

Zdravim vsechny Vesmirnaky,mam maly dotazecek-poradte nekdo jak se v X3Reuinion da zjistit(pokud to vubec jde ze ano :roll: )kolik mi vydelava tovarna(komplex) a kolik vesmirni obdchodnici.Obchodnici spusteni prez komoditni system mi toto info sdeli prez prikazovou konzoli(podle navodu na mod),to mi jde ale nemam paru jak to zjistit prave u tech stanic a obchodniku.Taky nekdo poradte jakou nastavit v tovarnach prodejni cenu,protoze u NPC tovaren cena klesa k pomeru zbozi na sklade ale u mych tovaren bych to asi musel co 5 minut nastavovat rucne,coz je kravina.Dikes... :)
Berkys
x4

Post by Berkys »

Master001 wrote:Zdravim vsechny Vesmirnaky,mam maly dotazecek-poradte nekdo jak se v X3Reuinion da zjistit(pokud to vubec jde ze ano :roll: )kolik mi vydelava tovarna(komplex) a kolik vesmirni obdchodnici.Obchodnici spusteni prez komoditni system mi toto info sdeli prez prikazovou konzoli(podle navodu na mod),to mi jde ale nemam paru jak to zjistit prave u tech stanic a obchodniku.Taky nekdo poradte jakou nastavit v tovarnach prodejni cenu,protoze u NPC tovaren cena klesa k pomeru zbozi na sklade ale u mych tovaren bych to asi musel co 5 minut nastavovat rucne,coz je kravina.Dikes... :)
1)Normalne to nezjistis, ale je script (na jehoz jmeno si absolutne nevzpominam), ktery ti udela log v podobe .txt. Nastavis si casovy interval a do logu se ti bude zapisovat, kolik ti tovarna dala penez po tom intervalu - je to vlastne script spolu s limitem pro tovarny
Priklad - po 1 hodine ti tovarna prevedla 1M, po 2h 1,5M, po 3h 3M atd. (je to celkova suma)
2)Nastavit se da jen pevna cena - menit to musis rucne, nevim jestli na to je nejakej script - vim ze pro TC takovej script je...
Master001
x3

Post by Master001 »

jasne,dikes a jeste jedna vec-ze scriptama a mody nehraji,jen z tim ofiko modem -ty scripty a mody se normalne jen naistaluji a pak jedou uz automaticky z hrou?muzes mi doporucit nejake scripty a mody ktere mas odzkousene?dikes.... :wink:
Berkys
x4

Post by Berkys »

Master001 wrote:jasne,dikes a jeste jedna vec-ze scriptama a mody nehraji,jen z tim ofiko modem -ty scripty a mody se normalne jen naistaluji a pak jedou uz automaticky z hrou?muzes mi doporucit nejake scripty a mody ktere mas odzkousene?dikes.... :wink:
scripty se prave vubec neinstaluji - bud se nakopirujou do slozky se scriptama, nebo je tam "vlozi" program "Cycrow`s script installer"

Samotny X3 neni tak dobry, kouzlo je prave ve scriptech... Takze si urcite stahni Script installer a jestli umis anglicky, koukni se sem:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=96340

Jinak ja urcite doporucuju:
mod The Xtended Mod (XTM)
-o dost zvysi kvalitu hry, urcite nainstaluj!
Deathmatch Arena (DMA)
-prida do hry arenu, kde muzes celit vice a vice nepratelum - samo za prachy
Sector Takeover
-moznost zajmout sektor, tovarny v nem postavene ti budou platit "vypalne"
Assassins Guild by Cycrow
-moznost vstoupit do cechu vrahu
BBS Advertisements by Cycrow
-vic misi v BBS
BBS Player HQ Blueprint Offers by LV
- moznost koupit pres BBS plany na lode
BBS Plugins by LV
-vic misi v BBS
BBS Extras by Cycrow
-vic misi v BBS
BBS Extra Missions Pack by al_main
-vic misi v BBS
BBS Race Reparations
-vic misi v BBS
Bounty Hunters Guild by Cycrow
-moznost vstoupit do cechu lovcu odmen
Mercenaries Guild by Cycrow
-moznost vstoupit do cechu zoldaku
Merchants Guild by Cycrow
-moznost vstoupit do cechu obchodniku
Overtune Ships by Cycrow
-moznost nechat si vytunit lod pres BBS
Advanced Money Transfer (AMX) by Xai Corporation
-to je ten script kterej ti rika kolik stanice vydelala
Bulk Transporter Upgrade by al_main
-velky lode (TL,M1,M2) muzou s transporter device obchodovat se stanicema
Crystal Free SPP by Serial Kicked
-slunecni elektrarny nebudou potrebovat krystaly - pred pouzitim 2x rozmyslet, je to pomalu cheat!!!
TerraCorps Fleet Package by siath70
-prida na stanici velitele, kterej si za stanicni prachy poridi flotilu lodi; piloti lodi se casem zlepsuji
MARS Fire Control (MARS) by Gazz
-urcite nainstaluj, velice povedeny script, zdokonali veze a sam jim vybira zbrane - proti M2 jim nainstaluje fotonovy kanony, proti M5 treba mass drive, pokud je v nakladnim protostoru

Vsechny scripty sou anglicky, na nektery je ale cestina
Vsechny si muzes stahnout z odkazu, ktery sem psal nahore
Pokud bys chtel jeste nejak pomoct nebo poradit, nevahej se zeptat tdy nebo me na icq

EDIT: jo a taky se nechaji stahnou dalsi lode - napriklad ze star wars, star gate, battlestar galactica aj.
Last edited by Berkys on Mon, 15. Jun 09, 22:35, edited 1 time in total.
Master001
x3

Post by Master001 »

Opravdu dikes,na icq jsem se ti uz ozval,jsem momentalne ve svedsku,jezdim z kamionem tak sedim u notasu a hraju v aute... :D ...mimochodem mam ceskou verzi2.5 a jak dostanu tu cestinu do tech anglickych scriptu?jo a jeste jedno-kdyz nahraju anglicky script do ceske verze nebude to blbnout?pojede to vubec?
Bark4
x3

Post by Bark4 »

x3 reunion
Cau, mam complex slozenej z 11 stanic (SPPXL). Jak nastavim co je >produkt< (E-cells) a co >resource< (vsechny ostatni resources co komplex produkuje pro svou potrebu).
Aby si NPCcka brali jen E-cells a zbytek nechali, ale abych i obcas moch CAGem nejakej resource dokoupit a ne za max cenu (kterou bych nastavil vsemu krom E-cells kdybych chtel aby NPCcka kupovali jen E-cells). diky

..... uz jsem to vyresil "complex manager" scriptem
MartinSk

Post by MartinSk »

Zdravím neviem kde sa to mám spýtať alebo ktorý topic je CZ na mód: DDRS V2.3.8 with 41 custom ships je to tam všetko po anglicky a ja hladám CZ preklad tohoto módu je tu niekde ak ano kde diiiik
stekman

Post by stekman »

Nazdar poradíte jak nainstalovat módy? Stáhnul jsem si na Star wars a Andromedu ale netuším co s tím díky.
humll
x3

Post by humll »

nazdar hoši, už tu brouzdám několik století a jsem unavenej hledáním a instalováním scriptů byl by z vás někdo tak laskav a poradil mi co nejlepšího by bylo pro mou X3 Reunion??? Nikdy jsem nebyl s instalací modu spokojen a taky možná proto, že to vůbec neumím...díky... :?
Berkys
x4

Post by Berkys »

humll wrote:nazdar hoši, už tu brouzdám několik století a jsem unavenej hledáním a instalováním scriptů byl by z vás někdo tak laskav a poradil mi co nejlepšího by bylo pro mou X3 Reunion??? Nikdy jsem nebyl s instalací modu spokojen a taky možná proto, že to vůbec neumím...díky... :?
XTM Mod :D Urcite to nejlepsi co muzes udelat.
Potom MARS script a vic si nevzpominam, je to uz nejakej patek co sem X hral naposled...

Jinak urcite budes potrebovat Cycrow`s script installer...
humll
x3

Post by humll »

...možná by nebylo na škodu setřídit pluginy a scripty dle kompatibility s jednotlivými vydáními X3...
Vallaska Roue
x3

Post by Vallaska Roue »

Nevíte jak se používá duplexní skener? Myslím, jak mám oskenovat nějakou loď. V menu ovládání jsem pro to nenašel žádnou klávesu.
Bavím se o TC
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Vallaska Roue wrote:Nevíte jak se používá duplexní skener? Myslím, jak mám oskenovat nějakou loď. V menu ovládání jsem pro to nenašel žádnou klávesu.
Bavím se o TC
Ten není na skenování lodí, ale aby jsi viděl kolem sebe lodě na radaru. Spíše by se to mělo jmenovat Duplexní radar. :D
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
Vallaska Roue
x3

Post by Vallaska Roue »

Ok takže jsem sehnal to co jsem potřeboval, měl to být skener nákladu :)
Nicméně mam problémy s jeho opužitím. V jedné z prvních misí za Terrany mam následovat pirátskou novu a oskenovat ji. Označím ji a stisknu "u". Ale napíše to jen žádné dostupné informace. Nevíte co dělám špatně?
Berkys
x4

Post by Berkys »

Vallaska Roue wrote:Ok takže jsem sehnal to co jsem potřeboval, měl to být skener nákladu :)
Nicméně mam problémy s jeho opužitím. V jedné z prvních misí za Terrany mam následovat pirátskou novu a oskenovat ji. Označím ji a stisknu "u". Ale napíše to jen žádné dostupné informace. Nevíte co dělám špatně?
Mozna si od ty lodi daleko. Skener ma jen omezeny dosah. Navic nestaci zmakcnout U, ale musis oznacit tu lod, otevrit menu (kde mas nasledovat, zautocit atd.) a tam dat skenovat.

Snad to rikam dobre, uz je to par mesicu, co sem nebyl navstivit sve intergalakticke imperium...
mety.n
x3tc

Post by mety.n »

Zdravím, mám jeden takový dotaz ohledně boronského plotu, který přijde po HUBu. HUB jsem splnil a asi po 6 hodinách mi přišla zpráva, že boron humi wi si se mnou chce promluvit v tom a tom sektoru, ale když tam doletím, tak sice vidím jeho loď i jeho na palubě a v komunikaci s ním nemůžu vést žádný speciální dialog, krom té loděnice, servisáku a vzdejte se. Měli jste někdo podobný problém?

Return to “Česky / Czech X-Forum”