[X2] X2+1.4pl+bonuspack+MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote:...Co jest, k...a!...
Co oczywiście miało oznaczać "co jest, kurka", ale jako wrażliwy facet, Marcyś i owo "kurka" wykropkował :wink:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jones Abrahams wrote:
Marcybiskup wrote:...Co jest, k...a!...
Co oczywiście miało oznaczać "co jest, kurka", ale jako wrażliwy facet, Marcyś i owo "kurka" wykropkował :wink:
Co oczywiscie mialo znaczyc "co jest, kropka" - i temuz wlasnie mialo sluzyc "wykropkowanie". Brawo, strzal prawie w dziesiatke!
:P :D
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Co jest, kropka? KROPKA?!? Nigdy nie słyszałem, a tyle się już po tym świecie włóczę :oops:

Pozdrawiam :wink:
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Witam wszystkich..
Cały czas nie daje ni spokoju nieprawidłodw wyświetlanie mapy w MWM. :?
Kombinowałem, kombinowałem i oto do czego doszedłem:
Otóż można doprowadzić do tego,że mapa wyświetlana będzie prawidłowo tyle ze nie w modzie... :(
Zrobiłem następująco:
Zainstalowałem mod,
pogrzebałem troszkę w pliku massiwe war map.xml, pousuwałem kilka znaczków, których nie było w plikach "map" do innych modów.
Po czym uruchomiłem grę z nadzieją...
Rozczarowanie było olbrzymie :D
Ale się nie zraziłem,,,
przeniosłem do katalogu "mod" TYLKO PLIKI TERRADINE COMBATZONE.DAT i TERRADINE COMBATZONE.cat, bez wszystkich innych plików z tego modu.
Po wybraniu na początku jako modu startowego terradine, a później gry na mapie Massiwe war map wszystko działa cacy(przynajmniej mapa działa tak jak powinna).
WNIOSEK:
Problem leży gdzieś w pliku MassiweWarMod.cat, lub MassiweWarMod.dat.
Czy ktoś lepiej zorientowany w tych sprawach mógłby do nich"zajrzeć"?
Ja nie umiem ich nawet otworzyć (tzn nie wiem czym).
Nie szukałbym dalej, gdyby nie to, że w takiej konfiguracji gra się w zasadzie w terradine na mapie z massiwa, tyle że bez nowych statków z terradine, natomiast pozostałe statki zachowały charakterystyki z modu(czyli NOVA popyla około 500 m/s :D )
A latadła typu Mandalaj w granicach 1700, więc przy moim raczej powolnym kompie nie jestem w stanie nawet w nie trafić :lol:
Last edited by DRACOOL on Thu, 13. Oct 05, 13:00, edited 1 time in total.
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Widzialem screena, ktory mi przeslales. Dobra robota i w ogole duzy szacun za proby znalezienia sposou na wyswietlanie mapy massive! To naprawde uczyniloby rozgrywke bardziej miodna.

Czy ktos zna odpowiedzi na pytania DRACOOLa?
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Tak jak pisałem, po zastosowaniu w/w "wybiegow" mapa wyświetla się całkiem prawidłowo, bez żadnych read textów...
EDIT
Ale mimo wszystko na razie to nie jest "prawdziwe"MWM :(
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Witam ponownie...
Postaram się pokrótce opisać moje (bergera) boje...(hi...hi.., ktoś to jeszcze pamięta, gdzie to było ?) z mapą do MWM..
otóż:
jestem już praktycznie po przejrzeniu wszystkich skryptów z katalogu scripts.znalazłem pare "podejrzanych linijek", ale na razie nie ruszałem niczego, bo chciałbym się bliżej przyjżeć plikomXXX.DAT I XXX.CAT w w/w modach, w celach oczywiście porównawczych :twisted: .
jak już pisałem problem z mapą "leży" gdzieś tam..
I tu zaczęły się małe schody :evil:
ściągnąłem siobie MODDER kit cośam, coś i nijak nie mogę się dobrać do owych plików.
Za cholerę nie potrafię ich rozpakować (czy coś)"odpaliłem X2tool.exe przez comandera i nic więcej zrobić już nie moę :evil:
A na wszelki wypadek "wdrażam się w 3dsmax'a (nie wiem tylko po co?)
:headbang: :headbang: :headbang: HELP
Nie uwierze, że nikt z was się tym jeszcze nie bawił :roll:
EDIT
Mania poszukiwań doprowadziła do tego, że prawie nie gram w moją ulubioną grę, tylko szukam i szukam...
BO TO GDZIEŚ TAM PRZECIEŻ JEST
Pozdrawiam
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

DRACOOL wrote:/CIACH/ moje (bergera) boje...(hi...hi.., ktoś to jeszcze pamięta, gdzie to było ?)
W SS czy w TS? :roll:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

DRACOOL wrote:Mania poszukiwań doprowadziła do tego, że prawie nie gram w moją ulubioną grę, tylko szukam i szukam...
DRACOOL, jesli wyswietlisz mape MWM, zostaniesz moim bogiem!

A czy w tym oficjalnym MODDER KIT nie ma przypadkiem manuala? Przeciez nowe sektory to podstawowa sprawa w modach. Egosoft musial to gdzies opisac, to nie moze byc tylko tajemnica programistow... Ten od Terradine na pewno wie, jak to zrobic ;)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

No cóż..
oczywiście jest manual, niestety moja znajomość języka , który jest stosowany w manualu na razie wynosi prawie zero (to się bedzie zmieniało, ponieważ firma sponsornęła kursik, ale to potrwa baaardzo długo), więc manual prawie nie jest mi przydatny.
Próba przetłumaczenia poprzez "tłumacze" ze stron internetrowych przyniosła tylko napływ żenady(po prostu tragedia) :cry:
Ja to widzę tak:
albo ktoś to przetłumaczy i zamieści gdzieś na forum :wink:
(na pewno ktoś z nas już się tym bawił 8) )
Albo ....ktoś znający język zagada z kolesiem od TERRADINE, MOŻE BYŁBY TAK MIŁY I WYŚWIADCZYŁ GRACZOM taką malutką przysługę...
moglibyśmy sie np. na jakiś BROWAR zrzucić, czy jak...
Jak już pisałem na razie utknąłem w miejscu....
Może mi się uda w poniedziałek-wtorek zagadać z miejscowym guru od komputerów , ale nie obiecuje niczego....
W końcu jak się jest w pracy, to nie powinno się myśleć o niczym innym 8)
Pozdrawiam..
[ external image ]
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Pisze w nowym poście, ponieważ sprawa dotyczy braku stacji handlowych oraz doków zaopatrzeniowych do kupienia w stoczniach w MWM.
Otóż przypadkiem odkryłem, że problem jest banalny (wymagający jednak trochę grzebania w pliku mapy). Tak więc w/w produktów nie ma, ponieważ nie są dodane do listy produktów w stoczniach, można to edytować ręcznie i wtedy wszystko gra...
Puki co poprawiłem jedną stocznie w celach "naukowych" :D .
Próbuje obejść problem zaczynania rozgrywki na nowo(niestety patent jak na razie działa tylko po rozpoczęciu nowej gry,na starych sejwach pozostaje po staremu :( )
Czy ktoś może wytłumaczyć jak "poskładać do kupy" mod?
Potrafie "stworzyć" plik "xxx".dat i "xxx".cat, tyle tylko że plik .dat ma zerową wielkość. Jak zrobić żeby do niego dołożyć te wszystkie pliki z modu?
Co robie źle?? :o
HELP :headbang:
[ external image ]
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

Mam takie małe pytanie dotyczące MWM, otóż dodaje on Iguane MK II.
Czy dodaje on jeszcze jakieś statki bądz ich podrasowane wersję, w stylu tejże Iguany?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

No nie, Mogget, na takie pytania jest jedna odpowiedz - sprawdz sam! :P
Na przyklad u innej rassssy...
Last edited by Marcybiskup on Sat, 19. Nov 05, 17:29, edited 1 time in total.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Zacząłem coś pisać, ale po odpowiedzi Marcysia wolałem usunąć swego posta :D
[ external image ]
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Fenek napisał:
Ok to znowu ja plus mój mały problem. Otóż zainstalowałem moda, X2 się cacy odpala, ale jak przychodzi do zaczęcia nowej gry tzn wybrania świata z MWM zaczynają się schody. Na początku wszytko jest, ale po jakimś czasie gdy w moim mniemaniu ma dość do końca ładowania Betty ni z gruchy ni z pietruchy wypala "We are being hailed" i gra zamiera, nic się nie dzieje
Ja też mam taki problem :evil: :evil: :evil:. Czy ktoś może pomóc?
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Możliwe, że Mod "gryzie się z jakimś składnikien z innego Moda, który nie do końca się wyinstalował.( MWM na pewno gryzie się np. z Terradine...)
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

MatrixPL wrote:Fenek napisał:
Ok to znowu ja plus mój mały problem. Otóż zainstalowałem moda, X2 się cacy odpala, ale jak przychodzi do zaczęcia nowej gry tzn wybrania świata z MWM zaczynają się schody. Na początku wszytko jest, ale po jakimś czasie gdy w moim mniemaniu ma dość do końca ładowania Betty ni z gruchy ni z pietruchy wypala "We are being hailed" i gra zamiera, nic się nie dzieje
Ja też mam taki problem :evil: :evil: :evil:. Czy ktoś może pomóc?
Na pewno COS moze pomoc. Zainstalowanie WYLACZNIE Massive War Moda na czystym X2 1.4. wedlug instrukcji z odpowiedniego watku. Bez zadnych dodatkowych modow.
Ta porada jest aktualna od zawsze, panowie.
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

:headbang: Zachowałem się jak ostatni idiota. Na przyszłość będę pamiętał.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Niedawno postanowiłem być "miły dla otoczenia" i zareagowałem na rozpaczliwą prośbę o pomoc w odpędzeniu zgraii piratów atakujących jakiegoś kajmana.
Przeleciałem dla tego osła z połowe wszechświata (oczywiście napęd skokowy), więc mnie to sporo kosztowało, napukałem piratom a te Splickie chamidło nawet maila z podziękowaniami nie wysłało, nie mówiąc o gratyfikacji...
Coś tu nie gra... :evil:
A poza tym, dostałem ze dwa razy info o zniszczeniu przezemnie jakichś baz pirackich, tyle, że ja na pewno niczego takiego nie zrobiłem, a po pijaku nie latam :roll: .
Nie burze się specjalnie, bo te 100000 kr piechotą nie chodzi, ale to jednak troche dziwne :roll: .
Za to udało mi sieskasować kilku gości z biuletynu łowców :)
W celu naprawy nadszarpniętych stosunków u danej rasy, może nadawaliby się handlowcy systemowi przypisani do macierzystych sektorów.(ich praca chyba poprawia również notowania u danej rasy?
Zastanawiam się czy wasze statki tesz w ten sposób znakujecie:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/kki ... kdprf.html
:?:
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”