X Rebirth

Moderator: DJ Die

TTenk

Post by TTenk »

Samozřejmě jsem tu část s 32bit systémem četl, i to, že by hra mohla běžet i na méně pamětech (nezkoušeli to ale možné to je, ikdyž asi ne nijak hratelné, kdo ví jak co časem bdue, zazněli tam i zajímavé nápady i dotazy)

Ex. Přes 5.2 mil exekucí, 60% na spotřebitelské úvěry 20% za neplacení alimentů a ruzných poplatků soudům, 15% za nedoplatky na službách (elektřina, plyn, voda, atd), 5% ostatní (z vymáhání pokut atd.).
Průměrně má exekuci každý čtvrtý Čech
Od 89tého se zvedlo i zadlužení obyvatel (státním dluhem)
já dlužím ca 180.000,-; spoluobčané narozeni mezi 1995-2005 dluží 250-280.000,-; 2005-2015 se počítá (na ten 2015) že by částka mohla dosáhnout 320.000,- (vše se dá po nějaké chvíli hledání najít, jak na stránkách statistického úřadu, tak ex.komory, soudech, insolvenčních stránkách, stránkách MF atd.)
Není se ani čemu divit. I nezaměstnanost nezadržitelně roste, ale lidi si (nejspíš) myslí že to tak horké není. Příkladně Francie 65mil obyv. nezaměstnaných 3.2mil (a roste), už od 650.000 lidí se mluví o "průmyslové krizi" (1%) momentálně mají cca 14%. U nás 10.7Mil a máme "oficiálně" 490.000, neoficiálně se mluví o 630.000 lidech (a o žádné "průmyslové krizi" se v médiích nemluví, tu se o ničem zásadním raději nemluví no...).

No nechme toho ;) ono se to za čas změní....
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Jo, sice nevím kde čerpáš zdroje, ale je fakt, že to nemá smysl řešit.
A zadlužení státu taky ne, ono obecně najít stát bez dluhu bude docela problém.

Ale zpět, třeba jak jsem četl některé věci z toho pokecu tak se těším čím dál tím víc. Ale bojím bojím jak to bude vše AI zvládat :D
TTenk

Post by TTenk »

Hlavně bude zajímavé jak budou či nebudou odfláknuté ukoly. jestli tam bude zase něco za šílený časový limit.

Docela mi je záhadou pokud je engine 7 let starý, nebo začli hru dělat už před sedmi lety (tam někde to byo též psané) tak jak se dopracovali k takovým HW nárokům.

Vždyť v tu dobu byli takové nároky spíše (nechci plácat nesmysly) fantastické (nereálné) proto snížili na mnohonásobně nižší. Ani systém 64bit nebyl tak rozšířený.

Je to celé divné, už sjem četl i pár komplotů, že se jedná o dohodu s MS apod.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Ale to je fuk, ono hra může být ve vývoji 7 let, ale nevíš kolikrát, to předělávali kolikrát, to hodily do koše a začali znovu. A i starý engine můžeš upravovat, třeba engine z X3, vydržel taky poměrně dlouhou dobu.
Earth Ultimatum IV.
x4

Post by Earth Ultimatum IV. »

K*urw@@@ bolo nejaké dlhé 10 minútové video o obchode a baníctve v X Rebirth +drsný boj veliteľských lodí ale nestihol som kuknúť, označili to ako "private". Sakraaa
plynak
x3tc

Post by plynak »

Heh, tak tomu rikam marketing jak vino. Bohuzel muj nazor, ze to bude propadak se jen a jen potvrzuje...
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Earth Ultimatum IV.
x4

plynak wrote:Heh, tak tomu rikam marketing jak vino. Bohuzel muj nazor, ze to bude propadak se jen a jen potvrzuje...
VŠETKO JE SÚKROMNÉ. Hľadal som aj ja, presne z hentoho topicu som zistil že vôbec bolo nejaké video. Aj si môžeš všimnúť že na poslednej strane mám hodený rozhorčený komentár.
Charllize
xr

Post by Charllize »

Cetl jsem ted ten příspěvek uplne nahore. myslim ze na 64bit systemu hry bezi lip, pokud je k tomu adekvatni hardware. Me třeba Venetica bezi na win7 64bit uplne bez problemu.
On engine X není zrovna priklad uzasne optimalizace, je zavisly na vykonu procesoru a graficka karta vicemene spi. Mam pomerne starou grafiku GF 260gtx a zatizeni grafického procesoru se dostane maximalne na nejakych 30-40%, takze teoreticky by ho utahla i třeba GF 6800. Ovšem v cem je engine dost nenazrany je pamet, at uz systemova nebo ta na grafice. Kolikrat sezere 1gb ram na grafice a k tomu 2-3gb systemove.
Rebirth bude zrejme grafickou kartu využívat vic a snad se i dočkáme plného vyuziti všech 4 nebo 8 jader procesoru,protoze engine co pohani albion je opravdu archaicka vykopávka, i když vypada porad docela pekne.

Jinak co se tyce X Rebirth, taky moc nevim co si o tom mam myslet. trochu se bojim ze to bude zjednodusene az na kost, utvrdilo me v tom dlouhe video o tom jak se to super hraje na joypadu. Jen jedna lod? Mno, nevim asi bude zalezet jake s ni budou moznosti, navíc se mi nelibi jak vypada, pripomina mi nacucane kliste, i barvou:) Myslenka volneho pohybu po stanicich se mi libi, ale pujde o to jestli to k necemu bude. Ale tak nejak verim tomu ze Egosoft ma preci jen dost zkusenosti k tomu aby udelal kvalitni hru, a vzasade se muze stat ze udelaji opravdu ultimatni hru v tomhle zanru, kazdopadne jsou uz jen kousek od toho aby se dalo třeba i pristavat na planetách. Jsem zvedav jak to nakonec dopadne, v X Rebirth a Elite Dangerous vkladam největší nadeje, Star Citizen taky vypada dobře...ale tak nejak tusim ze to nebude to co chci:)
Earth Ultimatum IV.
x4

Charllize wrote:Jinak co se tyce X Rebirth, taky moc nevim co si o tom mam myslet. trochu se bojim ze to bude zjednodusene az na kost, utvrdilo me v tom dlouhe video o tom jak se to super hraje na joypadu. Jen jedna lod? Mno, nevim asi bude zalezet jake s ni budou moznosti, navíc se mi nelibi jak vypada, pripomina mi nacucane kliste, i barvou:) Myslenka volneho pohybu po stanicich se mi libi, ale pujde o to jestli to k necemu bude. Ale tak nejak verim tomu ze Egosoft ma preci jen dost zkusenosti k tomu aby udelal kvalitni hru, a vzasade se muze stat ze udelaji opravdu ultimatni hru v tomhle zanru, kazdopadne jsou uz jen kousek od toho aby se dalo třeba i pristavat na planetách. Jsem zvedav jak to nakonec dopadne, v X Rebirth a Elite Dangerous vkladam největší nadeje, Star Citizen taky vypada dobře...ale tak nejak tusim ze to nebude to co chci:)

Neprechádza sa len po staniciach, ale aj po veliteľských lodiach a tvojej lodi.
Okrem toho na staniciach môžeš nájsť aj nejaké špeciálne itemy. Napr som videl ako sa hráč prehrabával v koši :)

Ináč k tomu videu som sa dostal. Paráda.

Vysvetľoval sa tam obchod a baníctvo.

A ináč vy ste si pomiešali "možnosti" s "jednoduchosťou".
To že hra je jednoduchá neznamená že je okresaná o možnosti!
V X Rebirth je to práveže naopak, je tam toho oveľa oveľa viac ako doteraz.

Dokonca aj tá "kauza" s jednou loďou. Jedna loď je tam preto, lebo Egosoft nemá sily aby spravil viac lodí, ale sľubujú že ak bude požiadavka na viac lodí od komunity silná, tak pridajú viacej lodí cez patche. A už teraz je veľmi silná.
plynak
x3tc

Post by plynak »

No ja nevim, ale podle mne se cele prochazeni stanic velmi rychle omrzi a pokud nepujde komunikovat na dalku, ale bude se muset pokazde za nekym chodit, tak potes koste.
Mame tu dost prikladu, kde pridali interiery, ktere jsou nakonec bud k nicemu nebo primo otravuji (EVE, ST Online...).
K tem videum, nekdo by mel vyrazit cloveka z PR. Mit mesic a pul do vydani a de facto neukazat a nevysvetlit nic z te hry a jeste zakazat jinym to udelat mi prijde prinejmensim divne. Navic z vlastni zkusenosti vim, ze pokud nekdo nechce ukazat opravdove ingame video, neco skryva a to neco je vetsinou totalne nedodelana hra. Mozna se pletu, mozna ne.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Earth Ultimatum IV.
x4

Dá sa komunikovať na diaľku omg! Jasné že sa dá, žiadne strachy, Egosoft vie čo robí.

Ináč tu je to "vymazané" video (už ho dali späť):
http://www.youtube.com/watch?v=thnJTvXt ... n1FVRsDYGw
Definitívne kuknite, vysvetľujú chodenie po stanici, obchod a baníctvo.
Že keď chodíš po stanici tak môžeš dačo aj čorknúť... to bude zaujímavé.
A je tam aj jedna scéna z paluby veliteľskej lode (tie spacie bunky so sprchou).
plynak
x3tc

Post by plynak »

Takze video mne osobne presvedcilo o tom, jak jsou ty interiery zbytecne (opravdu delat interiery, aby se tam dalo neco ukrast? wtf?) a ze jak se dusovali, ze tam nebudou zadna slozita menu, jako v predchozich dilech tak jsou tam uplne stejna menu. Takze pockam na vydani a na reakce hracu, ale rozhodne nepredobjednavam jako u predchozich dilu.
Charllize
xr

Post by Charllize »

Dik, zajimavy video.

Jinak k te propagaci. Co si pamatuju tak Egosoft nikdy svoje hry nijak extremne nepropagoval a neporadal obrovske reklamni kampane, asi hlavne z duvodu ze vedel ze X hry nejsou pro každého. Ovšem v pripade Rebirth je znat ze se snazi hru udelat pro sirsi publikum, takze by urcite nejaka vetsi propagace nezaskodila.
Samozrejme to ze hra bude nedodelana je mozne, v dnesni době se nedodelane hry objevuji jak na bezicim pasu, ovšem ze tech videii Rebirth pusobi kvalitne.
Uspechane vydani ale muze klidne nastat, protože oproti drivejsim dilum mají ted obrovskou konkurenci v Star Citizen (mimochodem dnes oznamili FPS boje na povrchi planet) a Elite . Na druhou stranu temhle dvoum muze Egosoft pekne vypalit rybnik:)
plynak
x3tc

Post by plynak »

Charllize wrote:Dik, zajimavy video.

Jinak k te propagaci. Co si pamatuju tak Egosoft nikdy svoje hry nijak extremne nepropagoval a neporadal obrovske reklamni kampane, asi hlavne z duvodu ze vedel ze X hry nejsou pro každého. Ovšem v pripade Rebirth je znat ze se snazi hru udelat pro sirsi publikum, takze by urcite nejaka vetsi propagace nezaskodila.
Samozrejme to ze hra bude nedodelana je mozne, v dnesni době se nedodelane hry objevuji jak na bezicim pasu, ovšem ze tech videii Rebirth pusobi kvalitne.
Uspechane vydani ale muze klidne nastat, protože oproti drivejsim dilum mají ted obrovskou konkurenci v Star Citizen (mimochodem dnes oznamili FPS boje na povrchi planet) a Elite . Na druhou stranu temhle dvoum muze Egosoft pekne vypalit rybnik:)
No nevim, hodnotit na zaklade par videi kvalitu hry... Kouknete na Rome 2, megavidea s nadhernou grafikou a jak dopadl.
Heh, vypalit rybnik tim, ze nam daji jednu lod na celou hru? Pekny vtip :lol:
Earth Ultimatum IV.
x4

Ak nechceš chodiť po staniciach tak nemusíš. Ale komunita o to priam žobrala, aby sa dalo.
Charllize
xr

Post by Charllize »

Mno jo, to s tou jednou lodi není zrovna trefa do cerneho. Serie x byla v tomhle dost unikatni, ze umoznovala ovládat a vlastnit jakoukoliv lod ve hre, takze z tohohle pohledu to je urcite krok zpet.I když na druhou stranu, clovek sice ma v Albionu moznost ovládat všechny lode, ale dost často to konci tak ze clovek sedi jen v jedne a ostatní ovlada přes tabulky, coz pokud se neplatu by mělo jit i tady. Třeba me se moc nelibi to tezeni surovin, natezim a pak mi to nejaky droni nekam odnesou? Prijde mi to jako zbytecne zdlouhave a neprakticke, i když to pusobi efektne.
Jinak samozrejme hru nehodnotim podle videa, jen si delam predstavu z toho co je dostupne a to pusobi kvalitne, jaky bude celek samozrejme nevim.
Earth Ultimatum IV.
x4

Viacej lodí bude, ale neskôr. Momentálne robia samotnú hru.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jasne, to je jako koupit si auto, kde mi daji jen sedacku pro ridice s tim, ze pro spolujezdce budou nekdy, pokud to tedy lidi budou chtit, ale ze ted se soustredi na to auto.
Jen by mne opravdu zajimalo, co delali tech 7 let behem vyvoje...
Earth Ultimatum IV.
x4

Jedna pätina egosoftu robila engine a zvyšok robil Terran Conflict.
Okrem toho ten engine bol veľakrát prerábaný od začiatku, metódou "pokus-omyl" takže to neni úplne od 2007.
Earth Ultimatum IV.
x4

Dve nové videjká (treba vedieť trochu po nemecky):
Časť 1: http://www.youtube.com/watch?v=cCfRw7lW ... e=youtu.be
Časť 2: http://www.youtube.com/watch?v=dfU5yKJJPcY

V prvej časti Bernd povedal, že ak pristanete na veľkej lodi a "prechádzate sa po nej", môžete pomocou komunikačného systému dávať rozkazy lodi. Hoci aj z veliteľského mostíku.
To znamená že môžete byť veliteľom každej väčšej lodi! Nielen trčať v Skunkovi.

Dodávam, že význam pojmu "veliteľská loď" sa v Rebirth mení oproti starším hrám.

Doteraz znamenal pojem "capital ship" len veľké nosiče, M2jky, fregaty a raketové platformy M7M. Teraz však tento pojem zahŕňa aj zberače plazmy, banícke lode, proste všetko čo je väčšie ako M6.

A znamená to, že môžeme prakticky ovládať všetko okrem stíhačiek a malých transportérov (Skunk sa ovláda priamo kormidlom, a veľké lode sa ovládajú z veliteľského mostíka).

Podľa mňa výborné info. Jediná vec čoho som sa bál pri X Rebirth bolo že som si nebol istý či sa dajú veľké lode komandovať z mostíka... A ja sa veľmi rád hrám na veliteľa :)

Return to “Česky / Czech X-Forum”