X Rebirth

Moderator: DJ Die

Earth Ultimatum IV.
x4

Post by Earth Ultimatum IV. »

Takže nedávno bol Gamescom.

Tu je demo, ktoré bolo dostupné pre návštevníkov:
http://www.youtube.com/watch?v=cg5ZI_WMPCI

Ďalej, prakticky moc veľa informácii neni, ale je tu pár vecí:

-tie veliteľské lode, bolo potvrdené že môžete ich zvnútra komandovať, ALÁ komandér Adama/Picard :D

-obchod... odstránili obchod (taký ako bol doteraz)
Pride of Albion nevie obchodovať, nemá nákladný priestor ani nič podobné.
Namiesto toho, keď kúpite nejaký tovar, musíte si vybrať že ktorá z vašich nákladných lodí ho má vyzdvihnúť

-design veliteľských lodí a staníc: môžete si navrhnúť vlastné.
Trup, umiestnenie zbraní, štítov atď. Aj stanice majú zbrane.

-vesmír... keďže suroviny sa už nerespawnujú, X Rebirth bude pravdepodobne mať náhodnú generáciu sveta (alá Minecraft, čím ďalej cestujete, tak tým rozsiahlejší je vesmír) neni to ale ešte úplne isté!
Niečo takéto malo byť už v X3TC, ale boli s tým menšie problémy, a zapadlo to prachom a zabudlo sa na to.

-veliteľské lode sú odolné proti všetkému okrem ostatných veliteľských lodí. Malé stíhačky, Skunk a drones nedokážu zničiť veliteľské lode (maximálne poškodiť moduly, napríklad veže alebo motory).

-veľké lode nemôžu používať diaľnice, namiesto toho majú warp drive (podobné skokovému pohonu, ale len na veľmi obmedzenú vzdialenosť a trvá dosť dlho kým sa to nabije)

-na Skunkovi máte niečo ako taktické ovládacie menu, keď ho zapnete, môžete ovládať svoju flotilu ako v Real time stratégiách. Toto ale najpravdepodobnejšie nebude tak skoro, ale implementujú to do hry neskôr po vydaní, ako patch.

-Skunk nemá veže

-žiadne pristávanie (typu "vleť do zelenej šípky), namiesto toho prídete blízko k stanici, a spolujazdkyňa pristane za vás.

-spolujazdkyňa sa volá Yisha

-pirátstvo... dali do hry novú mechaniku. Prakticky to funguje takto:
keď zničíte nejakú loď/loďe, a zbavíte sa svedkov, tak nestratíte povesť a nepôjde po vás polícia

Pre vás, ktorí sa obávajú toho, že okrem Skunka nemáte inú loď, tu je malé vysvetlenie... Okrem Skunka môžete ovládať aj veliteľské lode, a to ako veliteľ, a pekne zvnútra.

Takže prakticky môžete ovládať viacej lodí. Len nemôžete ovládať malé obchodné lode a stíhačky.

No ešte mi napadlo, že banícke lode patria tiež medzi veliteľské lode.
Takže môžete na svoju veliteľskú loď namontovať banícke lasery, postaviť sa vedľa kapitána a zaveliť príkaz ťažiť rudu. Potom sa môžete prizerať na banícke operácie, pekne zvnútra veľkej baníckej lode. Na toto sa celkom teším.

A prechádzať sa môžete nielen po staniciach, môžete sa prechádzať aj po svojom Skunkovi a po vašich veliteľských lodiach. Tam môžete kecať s posádkou, môžete dávať kapitánovi veliteľskej lode príkazy.

Medzi príkazy patria aj také, že mu poviete napríklad "snažte sa najprv zničiť veže nepriateľskej lode, potom zničte motory a potom u dorazte".
Tie príkazy sú väčšinou prípravné. Počas boja rozkazuje skôr kapitán lode.

To ovládanie veliteľských lodí... Vy, hráč, ste niečo ako Komandér Adama. Ste veliteľ celej flotily, ale pritom sám sedíte v jednej z lodí patriacej k vašej flotile. A pozeráte sa, dávate rozkazy. Pod vami sú nižšie hodnosti, kapitáni, a tí rozkazujú svojim príslušným lodiam.

Aby sa to lepšie pochopilo, hráč je Komandér Adama, a kapitán je Tigh (zo seriálu Battlestar Galactica).

Svoju flotilu môžete ovládať aj z paluby Skunka.
TTenk

Post by TTenk »

Velitelství:
Tudíž dobře-li to chápu velitelství bude něco nazpůsob použitého principu ve hrách od Bioware (Dragon Age (DA), Mass Effect (ME)) kdy tedy přímo mohu "intruovat" kapitány velitelských lodí

Ve zmíněných hrách se dalo nastavit v příkazech,
KDY
JAK
CO
NA KOHO
utočit, bránit, kouzlit, fyzicky utočit, ošetřovat, použít jakou schopnost atd. v případě ME kdy použít jaký typ minuce druh střel, zaměření se na nepřátelé etc...

Což byl perfektní styl boje (s možností "pauzy" hry což tu by byla hloupost) nutilo to hráče taktizovat.

Celkově to zní hodně zajímavě, ikdyž o spoustě věcí stále hodně pochybuji a myslím si, že by šli udělat důkladněji.
Ale což už, podle postů to má slušně našlápnuto...

A opět, co HW požadavky? :?

EDIT:

49.99 € jako předprodej? Chápu dobře?

Tudíž je jasné že v zemích nedisponující měnou Euro a zemích s nižším rodinným rozpočtem (Slovanské národy) než v západní evropě mohou počítat s 80% ztrátovostí. Nakonec v roce 2015 bude cena hry někde na 10€, ale když se to vyplatí pro tech prvních pár měsíců proč ne.
Earth Ultimatum IV.
x4

TTenk wrote:A opět, co HW požadavky? :?

EDIT:

49.99 € jako předprodej? Chápu dobře?

HW požiadavky sú na Steame.
A cena... na steame stojí všetko 50€. Treba počkať do vydania, potom pokukať iné obchody. Tipujem to nejak okolo 40€, určite nie viac.
Ale za dobrú hru dám v pohode aj 100€. Ak je dobrá, tak je cena primeraná. A Rebirth bude pecka.

Tu je link na steam a X R:
http://store.steampowered.com/app/2870/

Dole sú HW požiadavky.
Momentálne je XR v 10% zľave, ale už iba dnes.

Ešte pridávam, že to demo z gamescomu je na absolútne minimálnu grafiku (mali tam slabé počítače, a hra ešte neni optimalizovaná).
Okrem toho, zmysel videa bol aby si okoloidúci vyskúšali boj, preto bola väčšina vecí odstránená, napr. obchod, pristávanie na staniciach, drones, a bol tam len jeden sektor a pár lodí. A po desiatich minútach sa to vyplo.

No a ešte ďalšia vec. Skunk má dve predné zbrane. Jedna primárna, druhá sekundárna.

Egosoft sa chce vrátiť k starému štýlu.
Teraz majú niektoré lode až absurdný počet zbraní, niektoré M2 majú okolo 50 zbraní, úplne obyčajná M3 má okolo 8 zbraní.
Egosoft sa chce vrátiť ku starému štýlu z X2:The Threat, kde mali stíhačky po dvoch zbraniach a veľké lode maximálne 3 zbrane na každej strane.
Z dôvodu šetrenia výkonu, a celkovo preto lebo to dáva viac logiky.
TTenk

Post by TTenk »

100 eur = 2 564,89956 českých korun

trochu české reality, o které se v zahraničí nemluví a o které nechtějí slyšet ani někteří češi z velkých měst, či pracující "nepracující" ...

(průměrného platu 22.700,- v ČR nedosahuje 7Mil lidí)
(6Mil lidí nedosahuje platu ani 15.000,-)
(5.6Mil vedených exekucí)

Vezmu-li v potaz nejbližší mé okolí s platy: 5.400,- -> 11.300,- / měsíc

průměrným holým nájmem: 3.500,- -> 5.430,- / měsíc

průměrnými zálohami: (elektřina + plyn + voda) 1.000,- + 1.000,- + 1.000,-

A to nechci ani rozepisovat kolik stojí jídlo, hyg. potřeby atd. atd...

při ceně hry 100€ je 100% šance na nezakupování takových her.
Z jednoho průzkumu jisté agentury vychází najevo, že pokud hra stojí více než 199Kč prodá se ji na české poměry jen kolem 30% (zbylých 70% si hru pořídí jiným způsobem) no je čemu se deivit?

A budíž, chápu spousty věcí, ale nikdo nikdy nechápe jak se k tomu staví daná ekonomická stránka daných obyvatel.

Tudíž mohu s jistotou říct, že při ceně 50€ (1.250,-) a že si hru zakoupí cca 1.000 lidí, tak je pak jisté že dalších několika set krát násobně více lidí si ji spíše pořídí odjinud. Po X letech co hra padne na výše zmiňovaných cca 200-300Kč si hru pořídí mnohem více lidí (to už nejsou ale takové zisky, jelikož hra nebude "aktuální" či budou jiné atp. Špatný marketing pro Slovanské země pro +90% obyvatel.
Kvůli tomu prvávě doufám, že za tech 8 let dostanu možnost toto vše změnit, ikdybych měl jít přes mrtvoly a úpravy zákona ve kterých po vzoru jisté země odepřu autorská práva nebudou-li dodržovat přesně vymezená pravidla abych ochránil národ samozřejmě mimo mnohé a mnohé jiné záležitosti, které spoluobčanům usnadní žití, ale politiku sem zatahovat nechci a nebudu.

Jinými slovy při té ceně na každou zakoupenou hru mohou počítat, že jich bude minimálně 1.000x víc pořízených jináč a to jen v Česku, nepočítám další země a nejen země bývalého východního bloku ale i západní země.

EDIT: Hodně o ceně vypovídá i jazyk aplikace (hry) bude-li příkladně Rebirth i v češtině, dost lidí "odolá" například anglické/německé nelegální verzi hry a vezme si hru v češtině.
Earth Ultimatum IV.
x4

Zle to chápete. Na steame stojí VŠETKO pädesiat eur.
Je to preto, že ak chce nejaké štúdio predávať hru na steame, steam si k cene hry pridá nejakú daň, aby aj Valve mali niečo z toho.

Odporúčam nekupovať Rebirth cez steam, ale radšej cez nejaký obchod, napríklad ja striehnem na gameexpres.sk. Tam to nebude viac ako 40€.

Okrem toho ďalšie veci.

-predsalen sa dá obchodovať so Skunkom. Len je to obmedzené, pretože do takej malej lode samozrejme veľa nenapcháte. Logika.

-recyklácia, zničené/staré lode a stanice sa recyklujú na suroviny (sú na to aj špeciálne lode, takzvané "salvage drones".

-veľké lode majú gravitačné pole, ak so Skunkom prídete blízko ku veľkej lode, tak gravitačné oné vás vtiahne, a vy prakticky pôjdete spolu s tou loďou (nemusíte kormidlovať ani nič, proste vás loď ťahá zo sebou). To isté môžete urobiť aj pri nepriateľských lodiach, môžete sa k nim prilepiť, a potom nemusíte manévrovať aby ste s nou udržali krok, počas toho môžete do nej strieľať. Zároveň táto vec zabraňuje zbytočným kolíziam s veľkými loďami. Dobrá vecička.

-aj keď je v hre prechádzanie po staniciach, nebude možné z prvej osoby aj strieľať (napríklad boarding z pohľadu vojaka a strieľať ako v bežnej FPS strieľačke, toto tam nebude.. aspoň nie tieto dva roky :) )
TTenk

Post by TTenk »

Stále jsi nenapsal ale HW nároky ;)

Steam neuznávám, ikdyž jsem jen chvíli měl, po nějaké době stahování demíček jsem měl tak zaflákaný PC i NTB toolbarama, červama, zapráskaný registr, že šel z disku, v životě si tam takovou kravinu už nikdy nedám, to už rovnou mohu povolit všechny porty, zveřejnit IP, povolit UPnP a dát hlášku kdo mi srazí systém má u mě zlaté prase.

Rebirth: Věřím tomu (ale to by NPC museli vypadat jináč) že časem by mohl přibít i nějaký Patch, kde bychom se mohliúčastnit (zda-li něco takového bude či nebude, je či není netuším) i "přepadení"
Jako vždy mne lákala možnost při útoku na +M6 pomocí Mariňáků, ž ebych šel snimi (něco podobného je i v Mass Effectu při dobívání pár lodí. Samozřejmě bybylo na hráči, zda-li se výsadku zučastní nebo ne, ale po sáhlodlouhých hodinách takové prvky FPS by se hodili)
Earth Ultimatum IV.
x4

TTenk wrote:Stále jsi nenapsal ale HW nároky ;)

Steam neuznávám, ikdyž jsem jen chvíli měl, po nějaké době stahování demíček jsem měl tak zaflákaný PC i NTB toolbarama, červama, zapráskaný registr, že šel z disku, v životě si tam takovou kravinu už nikdy nedám, to už rovnou mohu povolit všechny porty, zveřejnit IP, povolit UPnP a dát hlášku kdo mi srazí systém má u mě zlaté prase.

Rebirth: Věřím tomu (ale to by NPC museli vypadat jináč) že časem by mohl přibít i nějaký Patch, kde bychom se mohliúčastnit (zda-li něco takového bude či nebude, je či není netuším) i "přepadení"
Jako vždy mne lákala možnost při útoku na +M6 pomocí Mariňáků, ž ebych šel snimi (něco podobného je i v Mass Effectu při dobívání pár lodí. Samozřejmě bybylo na hráči, zda-li se výsadku zučastní nebo ne, ale po sáhlodlouhých hodinách takové prvky FPS by se hodili)

FPS prvky sa neplánujú.

A tu sú HW:
http://store.steampowered.com/app/2870/
je to úplne dole.

A to čo vravíš o steame je blbosť. Steam ti do registrov okrem seba samotného a hier nedá NIČ, a toolbary už VOBEC nie. A absolútne žiadne červy ani nič také. Na steame som už viac ako 3 roky a mám tam kúpených okolo 20 hier, je to veľmi dobrá vec.
TTenk

Post by TTenk »

To je jako legrace ty minimální a ten 64Bit systém? :o
Někdo upadl hlavou na stůl asi...

Takže mohu upravit na 1 prodaný kus bude tak 100.000 nelegálně stažených verzí, paráda. :?
Earth Ultimatum IV.
x4

TTenk wrote:To je jako legrace ty minimální a ten 64Bit systém? :o
Někdo upadl hlavou na stůl asi...

Takže mohu upravit na 1 prodaný kus bude tak 100.000 nelegálně stažených verzí, paráda. :?

:D Si si istý? Kto v dnešnej dobe vôbec používa 32b windows? Akurát nejaký zalezenci v jaskyniach? A vôbec, ak máš win32 tak prečo proste nepreinštaluješ na win64??? 64b windows nemá žiadne nevýhody oproti 32, je to čisté vylepšenie bez nejakých negatív.
TTenk

Post by TTenk »

Z lidí co znám má 64bit systém pět, šest lidí.
Chceš tím říct, že jsme jako z jeskyně?

Já nevím co děláš za práci, že si můžeš pořizovat nové PCčko, kde máš nový systém, nebo za několik tisíc krabicovou verzi OS, ale běžný člověk.
Přečti si znovu a pořádně předchozí post, kde píšu že tu si standarrtně lidi vydělají 5.400,- až 11.300,-
v euro 209,94€ až 439,32 eur
(snad si spojíš i oněch 100€ za hru k REALNÝM českým platům)

Jakoupak výhodu v 64bit systému vdiíš Ty?
"Neomezené" množství RAM ?
Znáš nevýhody?
Pokud nejsi uživtel NTB pak ano je velkou výhodou, až na kompaktibilitu ve spoustě aplikací.
u NTB pak těch nevýhod je více.

Osobně když jsem si před pár lety objednával NTB a puvodně tam byla 64bit Vista, odmítl jsem chtěl jsem 32Bit
Earth Ultimatum IV.
x4

TTenk wrote:Z lidí co znám má 64bit systém pět, šest lidí.
Chceš tím říct, že jsme jako z jeskyně?

Já nevím co děláš za práci, že si můžeš pořizovat nové PCčko, kde máš nový systém, nebo za několik tisíc krabicovou verzi OS, ale běžný člověk.
Přečti si znovu a pořádně předchozí post, kde píšu že tu si standarrtně lidi vydělají 5.400,- až 11.300,-
v euro 209,94€ až 439,32 eur
(snad si spojíš i oněch 100€ za hru k REALNÝM českým platům)

Jakoupak výhodu v 64bit systému vdiíš Ty?
"Neomezené" množství RAM ?
Znáš nevýhody?
Pokud nejsi uživtel NTB pak ano je velkou výhodou, až na kompaktibilitu ve spoustě aplikací.
u NTB pak těch nevýhod je více.

Osobně když jsem si před pár lety objednával NTB a puvodně tam byla 64bit Vista, odmítl jsem chtěl jsem 32Bit

Tiež som si to myslel. Dva roky som mal win64.
Nedávno, asi pred dvoma mesiacmi ma tuto na fóre prehorovili že by som si mal dať 64b, lebo mi pôjde X3:AP lepšie.

Nainštaloval som teda 64b (upirátený samozrejme) a hneď od začiatku obrovský pokrok. Nikdy sa nevrátim k 32b. A žiadne problémy s kompaktibilitou niesú. To sú iba fámy. No vravím, musel by si zažiť aby si pochopil.

A s tou "jaskyňou" som len chcel zvýrazniť fakt, že je to zastaralé a nevýhodné. Mýliš sa s tým že 64b je horší ako 32. A k tomu používaniu. 32b windows je používanejší ako 64 len kvôli faktu, že normálny človek čo sa nevenuje gamingu to proste nevie. Ale každý normálny hráč hier dnešnej doby má 64b.

Samozrejme nerozprávam o slovensku/česku, toto je stará doba. Ale keď môžeš preskočiť dobu tak prečo nie? Odkedy mám 64b win7 tak mi všetky hry bežia výrazne rýchlejšie, ani som nemusel upgradovať RAM, pretože win32 využíva zo štvorgigovej RAM len nejakých 3,2 alebo tak nejak, zatiaľčo win64 dá koľko chceš.

Na noťase to možno funguje inak, ale celkovo notebook je vždy zaostalejší ako PC, výmenou za kompaktnosť, takže vôbec, myslím si že hry a to ako šlapú by sa nikdy nemalo posudzovať podľa notebookov, lebo je to proste blbosť. Ako keby si posudzoval predaje viagry podľa toho že koľko dôchodcov si to kúpilo :D :D

Ináč tie požiadavky mi prídu nejak vysoké. Nezdá sa vám? No koncom roka budem upgradovať RAM z 4gb na 8gb, potom bude môj PC presne spĺňať recommended požiadavky. Čo mi príde dosť.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

No já to mám teda naopak, neznám nikoho kdo by dnes stále používal 32b verzi systému, na nějakém novějším PC a když člověk kupuje nové PC, tak ty OEM verze systémů nejsou zas tak drahé a na PC starém 5+ asi nikdo vůbec rozjíždět X4 chtít nebude, takže to že je požadován 64b systém nevidím jako žádný problém spíš naopak.
Jinak požadavky jsou celkem OK, hlavně to vypadá že konečně budou podporovat multi-core CPU.
Earth Ultimatum IV.
x4

Rostiro wrote:No já to mám teda naopak, neznám nikoho kdo by dnes stále používal 32b verzi systému, na nějakém novějším PC a když člověk kupuje nové PC, tak ty OEM verze systémů nejsou zas tak drahé a na PC starém 5+ asi nikdo vůbec rozjíždět X4 chtít nebude, takže to že je požadován 64b systém nevidím jako žádný problém spíš naopak.
Jinak požadavky jsou celkem OK, hlavně to vypadá že konečně budou podporovat multi-core CPU.

Pozor pozor!!! To neni X4. Keby toto bolo anglické fórum, tak ťa na mieste ukameňujú.

Ďalšia vec. Je tam napísané že minimálne win64b z jednoduchého dôvodu: s nižšou RAM ako 4gb si na tú hru ani necukneš. Logicky teda aj keby tam napísali že "minimum requirements: windows 7 32b", tak by si mal asi 5 FPS.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Tak, že se někomu nelíbí značení X4 je mi jedno pro mně to 4 je :D, ono je to teoreticky už 5, že ano :D.
Ale dobře budu se snažit psát Rebirth.

Jo to je taky fakt, ikdyž si myslím že to nebude tak strašné. Hlavně to je snadnější i pro vývojáře, že se nemusí omezovat 32b.
Earth Ultimatum IV.
x4

Rostiro wrote:Tak, že se někomu nelíbí značení X4 je mi jedno pro mně to 4 je :D, ono je to teoreticky už 5, že ano :D.
Ale dobře budu se snažit psát Rebirth.

Jo to je taky fakt, ikdyž si myslím že to nebude tak strašné. Hlavně to je snadnější i pro vývojáře, že se nemusí omezovat 32b.

Ono je to ale rovnako ako s výťahmi.
Na výťahu máš napísané že "maximálna nosnosť 400 kilogramov", ale ono to odnesie aj tonu.
Egosoft si ešte nieje istý tým že aké min requirements bude mať Rebirth, hlavne preto že to ešte neni optimalizované, preto si dali väčšiu medzeru, aby ľudia neskôr nenadávali že tam napísali moc nízke požiadavky a im to nejde aj keď majú lepší PC.

Hlavne si treba uvedomiť že Egosoft pozostáva asi z 30tich ľudkov.
To je sakramentsky málo.
Na engine X Rebirth pracovali od 2007, hru a jej obsah robia asi tri roky.
TTenk

Post by TTenk »

Já vám to řeknu (napíši takto)

Jsme správce sítě a dnes a denně vidím velké rozdíly jak v HW tak v SW

64Bit systém má pro hráče ANO velkou výhodu v "neomezeném" množství RAM (maximum je ale 64GB které dnes ale PC/NTB nejsou schopny pobrat, maximálně tak serverové počítače - to jest mimo hráče)

Nevýhodou pak je kompaktibilita programů (třeba dnes jsem musel vysvětlovat jistému člověku proč mu hra Venetica prostě na 64bit systému dělá takové problémy (namísto 32bit)

Jako správce sítě bych si pro sebe NIKDY nedal 64Bit systém (pokud by se němelo jedna t o server a tam bych si opravdu 64Bit systém Windows nedal,a el spíše Linuxe)

Pro praktické srovnání.

Vzal jsem dnes dva stejné PC + NTB (vážně jsem to dnes zkusil na 4 železech)
V7konem

CPU: 2x2:2 GHz
RAM: 2x 1024MB (800MHz
GPU: 256MB (400/400/600MHz)
HDD: 500GB (7200ot)

Z Vysokoroychlostního DVD (24.000ot zápis)
jsem kopíroval 4GB Komprovováno (6.7GB BezKomprimace)

Ve výsledku (nechci rozepisovat)

Win Vista 32 Bit kopírovala data na plochu cca 7 minut
Win Vista 64 Bit kopírovala data na plochu cca 11 minut
Win 7 32 Bit kopíroval data na plochu cca 9 minut
Win 7 64 Bit kopíroval data na plochu cca 18 minut

Čili opět řečeno, výhoda 64Bit sysému je kde si.

Vzhledem k 7.200 Ot disku byli všude nastaveny stránkovací soubory na 2-4GB (svazek C) a 2-2GB(svazek D)
registry byli čisté, nadefragmentované, ťmpˇbyl čistý

Osobně když sestavuji PC / NTB (od Dellu)
Nikdy nedávám 64bit systém běžnému uživateli (nebojte patříte tam i vy ;) )
Nikdy nedávám nejnovější OS (jako nyní W8)
Nikdy jsem neměl reklamaci na HW/SW (vyjma pokusu o uhrání kdy zákazník křápl s novým PCčkem a požadoval nový case kvuli nefunkčnímu HDD -> silikonovému SSD HDD 64GB)

Nežiji dobou minulo (to bych nesposlouchal třebas Avicciho) sleduji novinky, ale znám realitu a vím jak to chodí a co lidé chtějí.
Ikdyž člověk má 64Bit systém, kromě "neomezené" RAM, by změny ani nikterak neviděl/nezachytil

Starty aplikací s 64Bit systémem nejsou "urychlené" jedná se jen o to, že si 64Bit systém vistualizuje plochu (ušetří cca 32MB a víe z RAM ale ušetří si 30% výkonu CPU) toho lze docílit i na 32Bit systému - pokud se člověk o PC stará - registry, oba tempy, defragmentace disku, registrů a čištění.

REBIRTH
je totální kravina vázat hru na určitý systém.
Když vezmu v úvahu normální uživatelé (a tím teď se snad nikdo neurazí)
vynechám tuto skupinu lidí:
1) děti kterým PC dotují rodiče, protože se o děti neumí postarat
2) děti, které jsou rozmazlené rodiči/prarodiči
3) dospělí, kteří byli rozmazlováni rodičmi
4) dospělí, kteří nemají žádné "povinnosti" nebo na "povinnosti" zvysoka dlabou
5) důchodci, kteří za svůj život našetřili penízky a prakticky nemají to kam vrážet

pak normální člověk stále užívá (a vidím to v praxi) 3-10 let staré PC
pak normální člověk stále užívá OS Windows XP (Home/Professional) nebo Vista/W7 (32 Bit)
a pak normální člověk v 90% má na svém HDD "nelegální" (jsem zastáncem Anonnymous a strany Pirati proto v uvozovkách, jelikož co je na internetu je pro všechny) software

X3AP
Deskop:
CPU: 2x2.6GHz (AMD)
RAM: 2x1024MB 800MHz
GPU: 5120MB (667/550/1646MHz)
HDD: 500GB/7200ot

na Windows XP Home 32 Bit jede na nejvyšších detailech (komplet v launcheru) na 40 FPS
na Windows 7 Home Premium 64 Bit jede na
1280x1024x32Bit
=TextlDNotFound= střední (dohled)
Textury = střední
shadery = střední (stíny)
dynamická světla = off
obměna barev = off
AA = off
AF = off
záře = ON
optimalizace vertexu = off
alternativní videa = off
na W7 jede na 30 FPS při střelbě zářiči/emitor pulzů? klesou FPS na 5 FPS)

Dočíst se tu můžete (na foru) že jsem psal že na NTB vyladěné Fujitsu Siemens Amilo Pa 2548 jsem hrál též bez problému (Wn Vista HP 32 Bit)

Opravu na systému to není (na tom FSC jsem hrál i Assassin Creed 2, Venetica, Zaklínače1, MassEffecty, DragonAge zcela bezproblému an vyšší/střední nastavení, vřele doporučuji kouknout co to jeza "šrot" jak je v porovnání s konkurencí.) a opět nazávěr, je to o tom jak se o co staráte.

Závěr
Opakuji, že je hloupost stavět hru na určitách parametrech (v 90% jsou parametry hry o 30% nižší, bude-li ale podmínka 64Bit sysé u Rebirthu tak jak jsem psal na 1 koupenou verzi budou desetitisíce/statisíce stažených her. A vím to tak jasně jakože jsem věděl kdy se položí naše vláda, že server pirate bay přesune do jiné země nepodléhající autor.pravum, jako že se stovky privatních serverů položí jelikož poskytovatelé neumí přemýšlet a tak jistě jako vím jak bude vypadat nove design sociální sítě Facebook který má přijít cca za měsíc/dva no do konce roku)
Nikdy mi nikdo "nevěřil" (spíše nechtěl věřit a následně "splakal" nad výsledkem

no a já se prozatímloučím protože jsem nad psaním postu strávil cca hodinu a zapomněl jsem na věci okolo...
Earth Ultimatum IV.
x4

Moc dlhé, nechce sa mi čítať, nemám rád technické bláboty.
Ale odkedy mám win64b tak mi hry, windows, internet, proste všetko ide o dosť rýchlejšie. Aj fraps ukazuje lepšie FPS o výrané číslo (cez 5 FPS mám navyše v každej hre, a to úplne zadarmo).

Včera neskoro večer bola nejaká akcia, kde ľudia môžu na Reddit napísať otázky pre Bernda (hlavný boss egosoftu) a on na tie otázky odpovie.

Tu je link:
http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1 ... ?limit=500
(stačí pozreť komentáre, potočiť trochu kolieskom myše po otvorení linku, je tam toho kopa)

Padla aj otázka že prečo X Rebirth nemá v minimálných specs 32b systém.
Odpoveď Bernda bola takáto... "X Rebirth nemá v minimálnych požiadavkách 32b sýstém preto, lebo 32b nemá dostatočnú RAM na hru." Ďalej dodal "ale X Rebirth sme nikdy ani neskúšali pod 32b systémom." Teoreticky X Rebirth pôjde pod 32b systémom, ale bude to nehrateľné kvôli nízkemu FPS.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Na pro mně je to taky dlouhé, ale dočetl jsem to.
První věc je ta, že říct že dnes je max 64GB ram, je hodně odvážné. Ano u klasických domácích PC možná ano, ale není problém si dnes pořídit PC s 80GB Ram, běžně teď na jednom dělám. Obecně dnes jde běžné koupit herní desku pro 128GB ram. W7 Pro zvládají 192GB. Otázka je kdo to potřebuje? Na hry je to hrozný overkill, na práci je to dnes využitelné.

Jinak srovnání těch PC, tak tam, kde si to zkoušel ani zvýšení čekat nemůžeš, hlavně ta paměť to je minimum. Ale zkus si něco podobné na třeba i5 s 8Gb ram a kvalitní deskou. Myslím, že budeš překvapen. Hlavně ber v úvahu, že se tu bavíme o požadavcích k X:Rebirth, a tam ta sestava co jsi zkoušel by umřela jen jakmile bys klikl na launcher.

"Osobně když sestavuji PC / NTB (od Dellu)
Nikdy nedávám 64bit systém běžnému uživateli (nebojte patříte tam i vy Wink )"

Ještě, že si PC sestavuji sám, protože pokud bys to udělal mě, tak tě přijdu zaškrtit :D.
Ale je pravda, že kdyby to byla sestava co si zkoušel, tak bych tam dal taky 32b. Ale to není PC na hry ani na nějakou extra práci, je to na nějakou kancelařinu a možná brouzdání na netu.
TTenk

Post by TTenk »

No bylo by to na dlouhou debatu a zase psát něco dlouhého nemá smysl...

Jen říkám, že krok u Rebirthu (a tím nemyslím herní myšlenku "jedné" lodě)
ale ta HW specifikace zpřeřáží ruce a nohy Egosoftu co se střední a východní Evropy týče.

Dívám-li se při správě nebo servisu PCček ruzných lidí je nejrozšířenější tato sestava:

CPU: 2 X 2.8 GHz
RAM: 2-4GB RAM (1333MHz)
GPU: 1 GB (800/600/1500MHz)
HDD: 500GB

Občas jakožto minimal.(dá se to spočítat na jedné ruce/měsíc)

CPU: 4 x 3.1 GHz
RAM: 8GB (1600MHz)
GPU: 2GB (800/800/2000MHz)
HDD: 1TB

Prostě dostatečná PC nejsou tak rozšířená (tedy co se ČR týče) kvůli finančním možnostem lidí (myslím že jsem ziňoval, že v česku je přes 5 milionu exekucí na 10.5mil lidí = i děti, duchodci, je pak jesné, že peníze nejsou a rozvoj nových PCček stagnuje)

Ikdyž co já vím, stav, náladu, prosperitu, zázemí národa (celku ne pár jedinců) sleduji jen posledních osm let.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Nevím proč se ti ty HW nároky nelíbí jsou na dnešní dobu naprosto standardní, to by si na východě a u nás musela vylámat zuby téměř jakákoliv hra.
Hlavně HW specifikace stále není konečná a dokonce říkali, že je možné, že na 32b systému pojede. Jako snad nikdo nečekal, že to bude stejně náročné jak AP.

Jinak těch 5mil exekucí mě moc nesedí, podle Exekutorské komory bylo vydáno 2.5mil exekucí od roku 2001. Takže teoreticky ano, možná od vzniku ČR jich bylo 5mil, ale to jak si to napsal ty, to vypadá jak kdyby měl každý druhý člověk v ČR právě za krkem exekutora a takhle blbě na tom ještě nejsme.
Jinak servis beru, ale na druhou stranu se mrkni na prodeje např. CZC prvních 5 míst v pamětech v podstatě jen 8gb-16gb, jen na druhém místě samostatný 4gb modul.
Takže ten počet slušných PC není zase tak malý. A pokud Egosoftu něco zláme vaz, tak to určitě nebudou HW požadavky pokud se nějak rapidně nezmění :D.

Return to “Česky / Czech X-Forum”