X Rebirth

Moderator: DJ Die

plynak
x3tc

Post by plynak »

No kliknul jsem a pochopil. Poloprazdne stanice s, opet, priserne vymodelovanymi postavami. I kdyz teda na loutky z X2 to nema.
Jinak nevim, jestli mel nejaky specialni mod, ale autoaim na zbranich, kde jen zmackne tlacitko a nepritel se rozleti na kousky, nebo jak to samo rovnu zameri dalsi cil, to ma byt zabavne?
Dale jsem tu cetl o mikromanagementu. Jako fajn, ale je to vesmirny simulator, nebo nejaky tycoon? Chci postavit stanici a chci, aby vyrabela, co vyrabet ma. Je mi celkem jedno, kdo ji povede, koho zamestna a co bude delat s odpadem. Nicmene pro mne tu hru stale zabiji one ship only. Takze ja osobne jsem hodne skepticky, rozhodne nekupuju hned po vydani, ale pockam si na reakce hracu, zejmena tech, co hrali predchozi dily.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Earth Ultimatum IV.
x4

Post by Earth Ultimatum IV. »

plynak wrote:No kliknul jsem a pochopil. Poloprazdne stanice s, opet, priserne vymodelovanymi postavami. I kdyz teda na loutky z X2 to nema.
Jinak nevim, jestli mel nejaky specialni mod, ale autoaim na zbranich, kde jen zmackne tlacitko a nepritel se rozleti na kousky, nebo jak to samo rovnu zameri dalsi cil, to ma byt zabavne?
Dale jsem tu cetl o mikromanagementu. Jako fajn, ale je to vesmirny simulator, nebo nejaky tycoon? Chci postavit stanici a chci, aby vyrabela, co vyrabet ma. Je mi celkem jedno, kdo ji povede, koho zamestna a co bude delat s odpadem. Nicmene pro mne tu hru stale zabiji one ship only. Takze ja osobne jsem hodne skepticky, rozhodne nekupuju hned po vydani, ale pockam si na reakce hracu, zejmena tech, co hrali predchozi dily.

Autoaim na zbrane, veď sa dá vypnúť nie? Doteraz sa vždy dal. Okrem toho to hral na gamepade, tam by mal byť nejaký autoaim aby niečo trafil.
To že lode dával na jednu ranu mi príde celkom OK, môže to byť preto lebo má nejaký cheat mód (vidno že mal 99999999 munície) alebo preto že to strieľal prepravné drony a civilné lode. Ku koncu videa strieľal na nejakú veľkú loď a tú ani nezničil, len pomocou riadeného torpéda zničil jeho motory.

A k tomu micromanagementu, k tomu sa už veľmi dávno vyjadrili, treba len kukať anglické fóra. Ak sa ti nechce robiť babysittera všetkým staniciam a majetku, môžeš si proste najať ľudí ktorý to budú robiť za teba.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jenze tady jsem nevidel ani zadny zamerny kruh, jako to byvalo, proste mu to autoaimlo pres pul obrazovky. Tedy neco uplne jineho nez puvodni system. pokud pujde vypnout, fajn, ale pokud ne...
A k druhe veci, opravdu je tohle to, co te hre chybelo? Opravdu potrebujeme takovy mikromanagemet ve vesmirnem simulatoru? Uprimne si myslim, ze nez tohle, meli nechat puvodni system jakou lod vidis, takovou si muzes poridit a pilotovat a do toho dat prostredky. Uvidime, mozna se pletu, ale dle reakci v EN sekci je toto pro spoustu lidi no go.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Earth Ultimatum IV.
x4

Všetci ronia slzy kvôli tomu že bude len jedna loď pre hráča.
Pritom v doterajších hrách nikto nepoužíval iné lode ako Cobra/Panther/Tiger. Tak tu to máte, keď nikto nehrá s inými loďami tak načo by ich Egosoft robil? Predsalen Egosoft je maličičké štúdio, tak nech radšej sústredia svoje sily na niečo čo stojí za to.

Okrem toho veliteľské lode môžete stále ovládať zvnútra, z veliteľského mostíku. Len nieste šofér/strelec/veliteľ v jednej osobe ako doteraz, ale ste kapitán, ktorý rozdáva rozkazy. A osobne ma nikdy nebavilo hrať s maličkými loďami, takže presne toto je to čo chcem.

A stále sú tu iné lode. Obchodné lode, prepravné, bojové, stíhače, prieskumné... len ich nemôžete ovládať priamo, namiesto toho ich ovládajú piloti za vás. Čo mi príde celkom logické, veď si priznajme, že kto z nás lietal v obchodnej lodi v doterajších hrách? Nikto (akurát nejaký n00b alebo človiečik rozbiehajúci obchod).
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

Earth ultimatum IV. wrote:Všetci ronia slzy kvôli tomu že bude len jedna loď pre hráča.
Pritom v doterajších hrách nikto nepoužíval iné lode ako Cobra/Panther/Tiger. Tak tu to máte, keď nikto nehrá s inými loďami tak načo by ich Egosoft robil? Predsalen Egosoft je maličičké štúdio, tak nech radšej sústredia svoje sily na niečo čo stojí za to.

Okrem toho veliteľské lode môžete stále ovládať zvnútra, z veliteľského mostíku. Len nieste šofér/strelec/veliteľ v jednej osobe ako doteraz, ale ste kapitán, ktorý rozdáva rozkazy. A osobne ma nikdy nebavilo hrať s maličkými loďami, takže presne toto je to čo chcem.

A stále sú tu iné lode. Obchodné lode, prepravné, bojové, stíhače, prieskumné... len ich nemôžete ovládať priamo, namiesto toho ich ovládajú piloti za vás. Čo mi príde celkom logické, veď si priznajme, že kto z nás lietal v obchodnej lodi v doterajších hrách? Nikto (akurát nejaký n00b alebo človiečik rozbiehajúci obchod).
no proti gustu zadny... a tak dale.
ale ja treba NIKDY dlouhodobe nelital v nicem vetsim nez M3 a nebo M7 a to pouze Hyperion.
ostatni velke lode za mne pilotovala a ovladala AI.
takze tady musim souhlasit s Plynakem.
nemam zajem hrat tycoon, ale vesmirny simulator. kde si muzu litat v tom co vidim - pokud chci a mam na to.
TTenk

Post by TTenk »

První verze:
Ovládat měnší lodě typu M3 -> M6 je fajn....

Často dělám to, že jakousi M1 i se stíhači uvnitř pošlu kam chci letět (nemá auto skok) nařídím malé letce (cca 10 stíhačů aby M1 hlídalo - což když není nepřítel jsou ukotvené) dalších 5 stíhačů aby utočilo na její cíl (té M1) sám letím vedle v M3 ->M7 jako doprovod (pokud M7 mam na palubě 4 wingy) pokud v M3 tak mne 1 wing hlídá 2 mají zaukol utok na muj cíl. V M1 mam zakotvené Wingmany (vysvětlím pak) a je-li třeba a jde do ouzkých tak z M1 vytáhnu
Přijde mi to osvěžující než se "flákat" v těžké lodi.

(wing - beru jako doprovod, ne jako WIngmany)
(Wingman - klasické označení Wingmanu)

Druhá verze:
Ovládat M7 -> M1

Letím si to tak na 50% (toto mne štve, bral bych možnost pevnějího ukotvení rychlosti ca 25% 50% 75% 100% rychlost a "nutnost" prolétat branou třebas na 25% výkon, v hlavních sektorech by rychlost nesměla přesáhnout 50% (pokud se neplní hlídka))
Letím si to tak ploužím si to posektoru a kochám se mlhovinami (nuda?) pokud je nějaký problém rychle vylítnu ve stíhači a zamnou startují dva wingy jako doprovod (v záloze letka s Wingmany na palubě větší lodě) pobiju se a zakotvím (pokud se neroztřískám o trup velké lodě protože se nemůžu po zvýšené hladině adrenalinu trefit do té pidi škvíry teda do vrat doku) pokud je v sektoru nějaká ta větší "mrcha" zaútočím velkou lodí a Wingmany pošlu utočit na stíhače

Zní to krásně ale málo kdy se obě varianty stanou, souboje jsou už tak rychlé a člověk si pořádně nic neužije, je naškodu (dle mne) že jsou tam silné lasery. Kdyby se užívali třeba Impulsy (nebo silou laseru tedy) a popřípadě CIGy (ty by měli pomalejší střelbu) boje by trvali déle a ne že se vypořádám s několika loděmi rychle (ano mohu si dát slabší lasery, ale to by je museli nepřítelé mít též)

Rebirth:
Videa vypadali zajímavě, určitě sposuta hráčů si to zahraje, je jedno jestli u toho zustanou, já mam třeba ze všech dílů nejraději Terran Conflict (možnostmi) ikdyž je osobitější X2 a Reunion (máme tam osobnost) než nějakou neznámou postavu (se jménem samo) která je každému "ukradená" i přes slavná vítězství...

Nic se nevyrovná tomu pocitu kdy třebas Saya či Bret vás "otravují" aby se na něco ptali, nebo v X3R kdy nováčci v letce Gamma, s úžasem "hltají" vaši reakci na bitku v Omikron Lyrae (nebo to byl nyanin ukryt?) kdy jste ale alespoň na chvíli bráni jako "někdo" (hned ze začátku)

To že v Rebirthu budeme jen kapitání bude opravdu zajímavé, vždy je možnost vypomoct v dronech (ruzných typech co jsem pochopil - jiné taktiky boje) tak i možnost létat v Albionu (je otázkou jak toto bude vyřešeno, bude-li loď modifikovatelná třebas částmi na přepravu tak snad se to pak "nerozsype" ale což kdo ví jak to bude)

Za kouknutí to vypadá, kokpit (doufejmě že bude aktivní) vypadá hodně krásně (vzpomeňme na X2) tento je takový ... propracovanější ... dle videí na YT konečně stanice budou stanice a člověk si nebude připadat že letí kolem trpaslíka (náhražka byla v M5 letět u Terranských stanic)

Uvidíme, počkáme, ohodnotíme... projdou či neprojdou, toť otázka za mísu planktonu na prostředním oku trojočka...

EDIT: app: nevíte náhodoujesti nebudou nějak s předstihem uvolňovat beta nebo trial verzi aby si lidi mohli "omakat" novinky? Myslím, že by to pak přilákalo více lidí...

EDIT1: Tak jsem viděl video kde už trochu déle lítá s lodí, následně i zadokuje a projde se po "nějaké" palubě. Má angličtina je na bodu strýčka googla, takže vím prd, jen že tam pořád mele o lodi.
-létání: pořád si myslím že na loď třídy M6 (je-li tedy stále základní loďka z Albion Prelude) tak ej ovládání jak u nějakého Objevitele, prostě (dle mne) neúměrně rychlé (pokud nebude nastavení ve hře aby se dala snížit intenzita, tak pak velké minus[/red]
-dokování: tedy nejsem si jist zda-li to je videem, ale pořád a ve 4 prohlížečích se to škubne tak pul vteřinky než zadokuje (možná vteřinku) takže místo (červené místo) kam šel dokovat nevím zda-li dosedl nebo se jen přiblížil (dosednutí by opravdu bylo skvělé, přiblížení mno :/ ) následně "sesedne" ze sedačky a jde dozadu lodě... kámen urazu (opět dle mne) pokud se jedná o stejnou loď když se prochází po palubě tak teda odfláknuté jako pes, vubec není uměrné lodi (možná že postava pak projde nějakou "transmutací" aby se zmenšil že je vnitřek tak velký, prostě na loď neuměrný. Jestli-že se pak jedná o stanici tak to vypadá hodně slušně, ale chybí tam pak nějaká loadovací obrazovka nebo něco na ten styl aby vubec člvoěk věděl, že vstupuje na palubu třebas továrny nebo tak, takhel z toho videa jde pozant vážně kulový.

Velké plus ale k tomu výhledu z kokpitu, přizná se musel jsem si stáhnout video do mobilu a pořád čučím a čučím a čučím...

celkově vzato... na to že by tam po sedmi (tuším jsem četl tu nebo někde?) letech vývoje zrovna tohoto se mi to zdá být takový... :/ hm asi jako když TW přišli s Mount&Bladem Warbandem v době kdy tu byl pecky typu Mass Effect apod.

Snad se už i tedy po té době dočkáme ukolů které nikdo netestoval že se portoval na místa... protože stihnout některé ukoly se v předchozích dílech prostě nedalo, nebo nebyli přiměřeně těžké.
Earth Ultimatum IV.
x4

TTenk wrote:EDIT: app: nevíte náhodoujesti nebudou nějak s předstihem uvolňovat beta nebo trial verzi aby si lidi mohli "omakat" novinky? Myslím, že by to pak přilákalo více lidí...
Už niečo také je, ale neni to verejné. Mám na STEAM-e medzi priateľmi jedného z vývojárov, a on to hral, popýtal som sa dneska na pár vecí (on už tú hru aj má na steame). Moc som toho nezistil zatial, iba to že prechádzať sa dá nielen po staniciach, ale aj po lodiach, myslím tým veliteľských lodiach. Dá sa rozprávať s posádkou, a asi sa dá pokecať s kapitánom veliteľskej lodi a povedať mu že kam má ísť, že koho má napadnúť, koho ochraňovať atď., samozrejme tá loď musí patriť vám aby ste mohli rozkazovať. Ono vlastne toto sa dalo zistiť už z anglických fór, ale trebalo čítať medzi riadkami takže vlastne nič nové.
Ináč toto všetko bolo tajné, ja som vám to nepovedal :D :D :D len pre istotu

TTenk wrote:EDIT1: Tak jsem viděl video kde už trochu déle lítá s lodí, následně i zadokuje a projde se po "nějaké" palubě. Má angličtina je na bodu strýčka googla, takže vím prd, jen že tam pořád mele o lodi.
-létání: pořád si myslím že na loď třídy M6 (je-li tedy stále základní loďka z Albion Prelude) tak ej ovládání jak u nějakého Objevitele, prostě (dle mne) neúměrně rychlé (pokud nebude nastavení ve hře aby se dala snížit intenzita, tak pak velké minus[/red]
-dokování: tedy nejsem si jist zda-li to je videem, ale pořád a ve 4 prohlížečích se to škubne tak pul vteřinky než zadokuje (možná vteřinku) takže místo (červené místo) kam šel dokovat nevím zda-li dosedl nebo se jen přiblížil (dosednutí by opravdu bylo skvělé, přiblížení mno :/ ) následně "sesedne" ze sedačky a jde dozadu lodě... kámen urazu (opět dle mne) pokud se jedná o stejnou loď když se prochází po palubě tak teda odfláknuté jako pes, vubec není uměrné lodi (možná že postava pak projde nějakou "transmutací" aby se zmenšil že je vnitřek tak velký, prostě na loď neuměrný. Jestli-že se pak jedná o stanici tak to vypadá hodně slušně, ale chybí tam pak nějaká loadovací obrazovka nebo něco na ten styl aby vubec člvoěk věděl, že vstupuje na palubu třebas továrny nebo tak, takhel z toho videa jde pozant vážně kulový.

Velké plus ale k tomu výhledu z kokpitu, přizná se musel jsem si stáhnout video do mobilu a pořád čučím a čučím a čučím...

celkově vzato... na to že by tam po sedmi (tuším jsem četl tu nebo někde?) letech vývoje zrovna tohoto se mi to zdá být takový... :/ hm asi jako když TW přišli s Mount&Bladem Warbandem v době kdy tu byl pecky typu Mass Effect apod.

Snad se už i tedy po té době dočkáme ukolů které nikdo netestoval že se portoval na místa... protože stihnout některé ukoly se v předchozích dílech prostě nedalo, nebo nebyli přiměřeně těžké.

Pride of Albion je ľahká korveta, čiže obetuje pancier a štíty za rýchlosť a obratnosť. Ideálna loď pre hráča.

A k tým staniciam, treba sa začať doučovať angličtinu :D tá "transmutácia" = to je akože posunutie času dopredu. Vtedy keď klikol na tú stanicu a dal "dock", a postavil sa zo sedačky, tá žena čo sedí napravo od hráča v kokpite prevzala riadenie a pristála.

Loadingy tam nebudú. Egosoft práve loadingy chce odstrániť. Hra má byť plynulá.

A aj mne sa totálne páči kokpit :) mal som v mobile obrázok a občas som ho otvoril a zoomol som na max, a pozoroval som detaily :D
TTenk

Post by TTenk »

Tu neoficialni betu beru :D

Musel jsem si slovenščinu číst na hlas (marně jsem si to přelouskával do češtiny) ale bezproblémů (děkuji za Československo)
Přehrával jsem si pak video na PC v HD (na telefonu to moc poznat nejde) procházel se na stanici, po otočení šla vidět spodní část lodě. Škoda jen že nejde vidět postava hráče jak vypadá (ale to bych chtěl asi opravdu moc)

Animace doku: došlo mi, že když nezadokuji loď sám (což vážně škoda, taková možnost pokdu chybí... rád klasicky dokuji a konečně mít možnost "sednout" někam než se trefovat do zeleného políčka (i takoá možnost by byla super) mi chybět bude. (bylo by velikým zpestřením tuto možnost sledovat někde v rohu v obrazovce)

Chápu tu loadovací obrazovku ale bážně pak neví jestli jsem na lodi, nebo na stanici, je to zásadní změna (v daný okamžik) a nemusela by to být loadovací obrazovka jako z jiných her, třeba jen "screen" s nějakými základními uadji o stanici a třebas uvitáním o vstupu. (něco takového jsem tuším zachytil (uvítání) ve zprávě ve spodní části obrazovky.

Hodně se mi líbila ta možnost (co vše se dá či nedá etc.) když hráč otočil pohled ke společnici v lodi (info o štítu, trupu ... což nejspíše pujde asi nějak ovládat - info atd) ale konečně nebudeme sedět v kokpitu sami.

ZOOMování: nechal jsem si pár screenů upravit do rozlišení nad 2500px a hltal detaily. Na SPB jsem si zvolil tapetu (na Life mam stále), hodně se těším už i proto, že to asi vážně bude poslední hra kterou si budu moct zahrát.

BTW: jak je natom vlastně čeština na X3AP ?

X4R (ať se to rozliší)
v HD na obrazovce monitoru je lahoda koukat stejně mi ale přijde to ovládání moc rychlé.
Pride of Albion je M6 (v Albion prelude) vezmu-li jak se ovládal Kentaur, Nemesis, Hydra, Drak, TrueLight nebo Orel je prostě zatáčení (menévrovatelnost) hrozně rychlá, neodpovídá třídě lodi což je (pro mne hodně) duležité. Na jistých místech v dobách minulých jsem měl možnost při návštěvě společenských sil NATO nachvíli pilotovat (za dozoru) stíhač, a když vynechám odpor vzduchu (ve vesmíru není) byla i tu možnost manevrování krutě omezena. Chápu, že se jedná o budoucnost kdesi daleko, ale nikdy nebudou lodě typu korveta, fregata a většé lodě mít takovou manevrovatelnost jako ve hře, alespoň trochu základní fyziky bych ve hře ponechal. Je to ale muj názor, nejsem vývojář, kdybych byl, tak by to vypadalo jináč (podobná manevrovatelnost jako v X3AP, případně jako u Kentaura)

Lasery, ta střeba vážně super, ikdyž asi bude nějakou chvíli trvat než se člověk naučí vychytat detaily (možná tam je nějaký "automat" jako v X3Reunion, který dráhu střel lehce upraví - tuším to děla Bojový soft. 2)

NPC: k tomu raději nic nenapíšu v době 21 století kdy postavy realně dokáží ztvárnit člověka bych nechal, můžeme být rádi že už to nejsou tako strohé figurky jako v předchozích dílech. jen doufám a vážně doufám a opět potřetí doufám že hra nebude těžce diskriminující i ostatní rasy (určitě něvymřeli) a budou za členy posádky i tací Paranidé, Splité a :P hlevně Boroni (bych rád viděl ty chobotničky) ;)

Takto vesele se loučím a jdu na Skype popsat známému jak by ve Skyrimu (v jendom odu) měl vypdata efekt "opilosti" (přeseněji myšleno efekt rozmazané obrazovky - pohledu by jste nevěřili co ej potřeba podstoupit aby jste něco takového mohli ztvárnit... dva dny nejsít dát si na slunku 2 piva, jít si lehnout/neusnout - večer an tři piva, usnout na dvě hodinky a to je pak pohled, koukáte "tunelovým" průzorem cca 10cm širokým a okolí se vám vlní jak ve fata morgáně, načež ten tunel se vám každou chvíli zavírá a úděsně těšce s roztřesením pohledu se otvírá, no to bude modpack)

dle mne se Rebirth už trošičku (tak z 5%) přiblížil ku realistickému zpracování.
Snad se člověk tak za 30, 40 let dočká až se bude běžně létat na Měsíc a oba orbity na dovolenou. Ale to je pro nás jeětě daleko, zatím si musíme vytačit s nízkým orbitem a blízkými plány na těžební kolonizaci Měsíce a těžbu z asteroidů.

Zatím a díky za info...
plynak
x3tc

Post by plynak »

Earth ultimatum IV. wrote:Všetci ronia slzy kvôli tomu že bude len jedna loď pre hráča.

A tvuj predpoklad je zalozeny na cem? Ty jsi obesel vsechny hrace a kazdeho se zeptal, s cim lita? Ja napriklad nikdy nelital s nicim jinym nez M2 a prvotnim cilem ve hre bylo mit ji co nejdrive.

A co je prosim te logickeho na tom, ze vezmou veskerou moznost svobody a volby vyberu v cem chces litat, daji ti jednu, dle meho totalne shitozni lod, a biji se do prsou, jake je to zlepseni?

Navic pokud se nemylim ve vsech predchozich hrach slo take davat povely lodim, ze? Jenze diky naprosto tragicke AI bylo vzdy lepsi do ni sednout a udelat si to sam. A jelikoz nebyli schopni udelat poradnou AI behem deseti let, tak si opravdu myslite, ze najednou mavnutim proutku dostaneme lode, co nebudou bourat do vseho, co je jen kousek od nich a co opravdu udelaji, co jim prikazete?
Earth Ultimatum IV.
x4

Plynak je to úplne jednoduché, stačí browsovať anglické fóra, iné lode ako Cobra, Tiger a Panthe snáď neexistujú. No ešte sa občas prepletie nejaký ten Aamon Prototype ale to je všetko.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Earth ultimatum IV. wrote:Plynak je to úplne jednoduché, stačí browsovať anglické fóra, iné lode ako Cobra, Tiger a Panthe snáď neexistujú. No ešte sa občas prepletie nejaký ten Aamon Prototype ale to je všetko.
Aha, kazdy co to hral zaroven prispel na fora, ze? Nerad kazim tvoji teorii, ale v TC, nez jsem si poridil M2, jsem vetsinu odehral v terranske M7. A i ty M2 jsem postupne stridal od Titana po Pythona. Ale chapu, nez se zamyslet, proc se jine lode nepouzivaly (ano, protoze to byly totalni shity pokud si je clovek sam neupravil v editoru), tak dame vsem jednu na celou hru. No to je reseni jak noha. Jak rikam, tohle tu hru zabilo, jeste nez vysla.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... c&start=60
Earth Ultimatum IV.
x4

plynak wrote:
Earth ultimatum IV. wrote:Plynak je to úplne jednoduché, stačí browsovať anglické fóra, iné lode ako Cobra, Tiger a Panthe snáď neexistujú. No ešte sa občas prepletie nejaký ten Aamon Prototype ale to je všetko.
Aha, kazdy co to hral zaroven prispel na fora, ze? Nerad kazim tvoji teorii, ale v TC, nez jsem si poridil M2, jsem vetsinu odehral v terranske M7. A i ty M2 jsem postupne stridal od Titana po Pythona. Ale chapu, nez se zamyslet, proc se jine lode nepouzivaly (ano, protoze to byly totalni shity pokud si je clovek sam neupravil v editoru), tak dame vsem jednu na celou hru. No to je reseni jak noha. Jak rikam, tohle tu hru zabilo, jeste nez vysla.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... c&start=60
Terranská M7 tiež patrí medzi veľké lode :D Malé lode sú M5, M4, M3, TP, TS a M6. Teda všetky ktoré vedia pristávať na obyčajných staniciach.
A v X Rebirth môžeš veliť veľkým lodiam.

A zabúdaš že X Rebirth podporuje modding, ale tentokrát narozdiel od predošlých hier nieje nič hardkodované, takže modderi vedia spraviť prakticky hocičo.

A ako môže hra zomrieť len kvôli tomu že nemôžeš hrať s inými loďami? Veď to je čistá blbosť. Ako keby to nakoniec nebolo jedno. Vonkajšia škrupina. A na 100% budú módy s inými loďami.
TTenk

Post by TTenk »

Tak nějak jsem se bavil o Rebirthu s pár lidma a dospěli jsme k takovému závěru:

Hráč začne v M6 Pride of Albion (s partnerkou na palubě)
kde se přes děj hry dostane právě kamsi (někde kde si hluboko vve vesmíru, zda-li to bude po nějaké nehodě či náhodě, Buh ví)
Následně naběhne pár ukolů které mu na palubním počítači probliknou, případně si zakoupí v nějaké továrně drohy (z počátku nějaké staré šroty, jak poroste rank u ras budou lepší a lepší)
Popřípadě si zakoupí (časem) dopravní kontejnery (drony) které bude moct ukotvit i na Pride Albion (stoupne palební síla i síla štítů, ale klesne manevrovatelnost a rychlost) tyto drony (kontejnery) pujde "naprogramovat" co mají dělat, při spojení s Pride jejich program "stagnuje" po odpojení se opět zapne a bude pokračovat.

Po dlooohé době bude moc hráč zakoupit (nebo získá nějakým ukolem či tak) hlavní (asi trup) velitelské lodě (něco na způsob třídy M1/M7) kterou si bude moct právě vylepšovat, od umístění generátorů štítů (o ruzné síle, čili bude moct rozhodnout, že štíty ve předu a po bocích budou o něco silnější než třeba zadní (nebo něco na ten způsob) přes umístění střílen (s určením jaké lasery tam budou) umístěním myslím něco na ten způsob že na trupu budou asi "body" kam se mohou nacpat až po nějaké exterierové dokovací komory pro drony. Přední část velitelské lodě slouží jako dokovací místo pro Pride of Albion

Vycházeli jsme ze screenů, z videí
načež jsme došli k závěru, že by bylo opravdu super následně si nechat i barvit drony (pak by se v takové barvě kupovali) abychom si pro sebe odlišili tebas raketové drony, drony na stíhače atd, atd, atd...

Když koukám na videa na YT tak mi nic nedává duvod neveřit tomu že to tak nějak bude/je (EN hovořící jedinci v tomto mají velkou výhodu. :/ )

Předešlé:
to že se dalo v předešlých dílech lítat v několika lodích je jedno, stejně si člověk oblíbyl jednu či dvě lodě
Spoiler
Show
X2 TT
Kvalitou a užitností - Orel
Vzhledem - Hydra
Zajímavostí - Borno delfín (super jak se hýbal)

X3R
Kvalitou a užitností - Eclipse
Vzhledem - Kentaur
Zajímavostí - ???? ale asi Experimentální raketoplán

X3TC
Kvalitou a užitností - Shrike (XTM - Tern/Anaconda)
Vzhledem - Anaconda
Zajímavostí - Valhala ikdyž se nedokázala protáhnout branou (pokud pilotoval hráč) ale možnost dokování M6 prostě bájo na efekt

X3AP
Kvalitou a užitností - Griffon Ochránce
Vzhledem - Phantom a Ocelot (Phantomy užívám jako obchodníky, krása na pohled)
zajímavostí - Griffon (generátory laseru, rychlost, doky a po nasbírání boxů s Lazením motoru lítá jak stíhačka) pak Pride of Albion (prakticky ale nepoužitelný)
Ve všech třech dílech vévodí jako domovská stanice Mobilní dílna (nikde nejde koupit, bohužel jen konzolí, takže jen slintat a vzpomínat na realisticky pomalý pohyb, manévrování ale ty možnosti ....)

Ale jináč slza v oku za nejeden kousek které tu chybí a hráčovi jsou tak hezké lodě k ničemu)

To za mně, tudíž mít jednu či dvě kocábky v Rebirthu bude hodně zajímavé,
TTenk

Marek Viktorín
(2022 Volte srdcem)
Earth Ultimatum IV.
x4

Zabudol si spomenúť loď Cobra.
Na ľubovoľnú vzdialenosť rozdrtiš hocijakú loď salvou rakiet.
Dokonca keď po odpálení salvy stlačíš tlačítko SETA, tak kvôli starému glitchu ktorý spôsobuje že veže nedokážu zostrelovať strely počas zrýchlenia času ani neni možné tie rakety zastaviť.

Proste "I own this game" loď.
TTenk

Post by TTenk »

Cobru jsem nezmiňoval jelikož v originální hře (X3R, X3TC, X3AP) se mi vubec, ale vůbec nelíbí, po retexturizaci XTM vypadá skvěle to ano, ale (tuším že se označují M7+ ?) celkově M7+ jsou pro hráče nepoužitelné. Více než pak Cobra by se mi líbil Argonský Minotaur, opravdu svěle udělaná lodička a mrzuté že zrovna jajko raketovka (jinak by patřil mezi "tutovky" tedy "Velitelskou fregatu")
Já si teda vozím "kapitánskou zadnici" v lodích které se mi líbí, a když spojí i účelnost tím líp. Na přímou konfrontaci po čase hry nejsem (o to se starají doprovodné ldě) takže myšlenka Rebirthu se mi zamlouvá hodně jináč to vypadá tak že si po čase lítám tak 50% rychlostí (M1/M7) nacpanej stíhačema ... šak jsem to tu psal již několkrát)
Jsem ale hodně náročný na příběhy her (Zaklínač, Oblivon, Skyrim, Assassini, Gothicy, Venetica, DA:O, Mass Effecty, Stalkery ... .) takže u X3TC s příběhem nadšen nejsem u AP si alespoň tu část nevychutnám též. Bude-li ale Rebirth zaměřen na příběh (někde jsem to tu četl) a to podstatně znatelněji než v předchozích dílech :oops: Design kokpitu se mi vážně zamlouvá, už to je alespoň z části trocha přiblížení (asi by byol zbožným přáním zakomponovat do ovládání i ovládání pro Touch monitory, alespoň co se menu týče v navigačním počítači :oops: :P :oops: )
závěrem, jsem zastáncem troché té realičnosti, tudíž snížení kadence laserů a jejich druhotné omezení

Příklad (pro X3R/X3TC/X3AP)
Spoiler
Show
Argon:
Mass Drivery (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zvýšil bych dostřel tak o 600m
Impulsy (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu
Particly (Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu
Plazmy - (Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu
Fotony - (Capitals) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu

Boron:
Disruptory - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zvýšil bych dostřel tak o 600m, zrušil bych možnost zásahu spřátelené lodě)
Impulsy - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu
Particly - (Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu
Ionový kanon - (Capitals) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu

Split:
Zářiče - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zvýšil bych dostřel
Particly (Stíhač/Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu

Teladi:
Mass Drivery - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zvýšil bych dostřel tak o 600m
Disruptory - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zvýšil bych dostřel tak o 600m, zrušil bych možnost zásahu spřátelené lodě)
Generatory plazmy - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zrušil bych možnost zásahu spřátelené lodě)
Bleskomety - (Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu
Particly - (Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu
Zápalný - (Capitals) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu

Paranidé:
Fázové generátory - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zrušil bych "postih" zásahu spřátelené lodě
Impulsy (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu
Particly (Corvety/Fregaty/Capital) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu

Tarrani a ATF to je jasné

Pirati:
Mass Drivery - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zvýšil bych dostřel tak o 600m
Generatory plazmy - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) - zrušil bych možnost zásahu spřátelené lodě)
Zápalný - (Capitals) - snížil bych kadenci, zlepšil bych efekt výstřelu

Boje by pak byli vážně zajímavé vzhledem ke štítům lodí, některé jdou sestřelit jak :/
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

TTenk
Čau tak lodě, bych takto vůbec neřešil, já třeba v lodích co si zmiňoval vůbec nelítám vlastně je ani moc neznám :D, ale třeba je to dáno tím, že hraji XRM + Ploty. Taky vybírám kromě vlastností podle vzhledu takže teď je můj oblíbenec ATF -Thor :D.

Jinak třeba příběh nevím jak AP, ale TC mně nepřijde úplně špatný, to co je ale tragický je to jak je ten příběh podáván. Jako ty strohé rozhovory jsou fakt hodně špatné. OT Jinak doporučím pokud máš rád hry s dobrým příběhem tak zkus český Inquisitor OT.

Co se týče samotného X4R, tak jednu loď přežiji pokud to bude doopravdy tak, že se bude dát široce upravovat, tak aby co nejlépe vyhovovala mému stylu hraní. Ale uvítal bych aby si člověk mohl vybrat alespoň v úvodu zevnějšek lodi, protože ta loď co je v traileru vypadá hrozně, spíš jak vesmírný popelář, než něco čeho by se měl každý bát :D
Na co jsme ovšem hodně zvědav je jak bude fungovat ten vesmír a hrozně se na to těším. Ale zase v původních hrách mně ty podvůdky AI, aby udržely celý vesmír v běhu ani moc nevadili.
Jinak bych teda trochu ubral na té barevnosti a plnosti vesmíru, v některých záběrech mně to přišlo už celkem přeplácané. Jinak kokpit a interiér lodi je fakt hodně povedený. A hlavně mně trochu přišlo jako by ta grafika byla trochu Cel Shaded jako je např. v Borderlands, ale možná se mně to jen zdálo.
Zbraně bych zatím neřešil přece jen kdo vý z jaké verze hry ty záběry jsou. Je ale pravda, že třeba nějaké omezení např. přehřívání atd. bych klidně zavedl.

Jinak můžeš trochu rozvést úpravy u
ATF a Terranů mně to totiž úplně jasné není :D
TTenk

Post by TTenk »

Rostiro:
To by mne zajímalo krom toho Thora v čem tedy lítáš, nebo jak bojuješ (teda jestli natom nejsi jak ten jeden "borec" co v Mambě s plazmomety vymlátil komplet Xenon sektor (to smekám)

Když se vrátím ke mnou zmiňovaným lodím, jediné co mi například u pantera vadí ej absence Hlavní baterie, sice má přední (nastavena na Můj cíl aby střílela kam chci, leč i tak při osazení 2x Zápalné bomby, 4x CIG a 2x Plazmy se pak věže otáčí pomalu (samozřejmě člověk tomu dopomůže otáčením též, al enení to ono.

Celkově je hodně povedená Valhala v XTM, zobrazení na monitoru dodává pocit velké lodě s vysoko nasazeným velínem (rozhled na loď) což u mnohých lodí chybí. (v X3AP tohodně pěkně vypadá u Exresu, dál se mi to moc nelíbilo a u některých lodí žádná změna)

Ikdyž se to nezdá je to hodně rozhodující kvuli nabuzení dojmu že opravdu člověk něco pilotuje, proto si myslím že ten propracovaný kokpit v Rebirthu je duvodem.

Barvy:
Vesmír je temnýýý a hlubokýýý a krom prá vyjímek není možné vidět ty překrásný mlhoviny, tudíž chápu to prosvětlenení, ale souhlas co je moc toho je moc, místy ve videích mi i kokpit prostě zkrasluje že je namalovaný (při určitých způsobech natočení a osvětlení) to by chtělo poladit a hlavně si pohlídat pozadí hry aby odpovídalo. (v předchozích dílech na to že Boroni jsou "vodní" rasa a žili i v křišťálově čistých sektorech, na to že jako "vodní" tvorové mohi požívat i lodě jiných ras (sakra kde měli pak tu upravu aby mohi žít)
Jasně, detaily k zamyšlení

Rozvést Terranské lodě? Jako vzhledem, vybavením?
Kvalitou a užitností: Valhala (XTM), Valhala v originále (ale jen rpo sektor) nebo od Terranu Hakata
Vzhledově: Gaunlett (asi není přesné) vojesnká přepravní lodˇ(TP třída)
Zajímavostí: Valhala

v XTM jsou i TM lodě, u Terranu Macana (absence hlavní baterie, 8 stíhačů) u ATF si nevzpomenu na jméno

Lasery u Tarranu/ATF by se moc neměnili, je jeich pár ALE
nedokážu pochopit "absenci" Mass Driverů. Je-li to pozemská zbraň tak její absence vybavit sní Terran/ATF lodě je dosti rozporuplnná.
Spoiler
Show
Pokud vezmu v realu:
až se za pár let poletí dále do vesmíru budou na palubě zrhuba tyto zbraně (nejedená se o sci-fi)
ZAJÍMAVOST:
2016 by chtěla NASA vyslat 30ti členný tým lidí (bez jízdenky zpět) na Mars
2018 by DSI chtěla zahájit těžbu z asteroidů
2020 by chtěla DSI s podporou (nevím jak se jmenuje ta Rusko-japonská) snížit náklady na "dovolenou" na oběžné dráze pod 50.000 USD
2021 by NASA chtěla vyslat další sondy k Jupiteru
2023 (nemohu to opomenout) v ČR padne Parlamentní demokracie a bude nastolena Demokracie lidu, zavládne rovnost lidu a tzv.: "nadlidé" budou "přezkoumáni"
2024 by NASA pokud se potvrdí pevný povrh Jupiteru chtěla vyslat sondy k povrchu (musí vyřešit sposuty problémů s tamními tisícikilometrovými-rychlostními povětrnostními podmínkami)
2025 (nemohu opomenout) v ČR se zvýší trestní zodpovědnost (12 let) zvýší se tresty (normální člověk se nemá čeho bát) za vážné činny, zavedou se po 80letech zpět "veřejné" tresty (národ by chtěl znovu zavedení trestu smrti, ale Ústava to neumožňuje)
2026 (nemohu opomenout) v ČR v PS "zasedne" do skoro poloviny PS strana Pirati, která prosadí volnost internetu (s požehnáním z Hradu) a padnu tak některá omezení o volně šířitelném obsahu (chudáci některé společnosti které opomenou na zahrnutí českého jazyka a respektování českých zákonů na území země)
2028 (nemohu opomenout) ČR vystupuje z EU (následována zeměměmi Visegradksé dohody, poté i Belgickým, Švédských a Španělským královstvím)
2035 rozpad EU
2039 (nemohu opomenout) ČR dostává nabídku od pobalstkých zemí s žádostí o vstup do Visegradské dohody, následují je po dlouhých letech opětovně bývalé země Jugoslávie)
(ale psst nikomu ani muka ;) )
Jsem tedy hodně odbočil, takže zpět
Spoiler
Show
Běžné rychlopalné zbraně (bohužel omezeno municí), kromě
> osobních střelných zbraní, i nějaké lehké utočné pušky, popřípadě i lehký kulomet (otázkou zda-li vícehlavňový)
> EMP lehké kanóny (něco na ten způsob jako se před tuším 5ti lety testovalo v Texasu (do té doby jistě přijdou na zdroj)
> (zkratku nevzpomenu) jedná se o armádní laser
> Mikrovlnné zbraně

pro spojitost se hrou:
> Mass Drivery
> EMPC
> Khaakské kyony (nebo něco na ten způsob pár podobných laserů tam je třípaprskový apod.
> Generátor fázových (mikrovlných) vln (zní vážně trochu uhozeně) ;)

Projektor bodu singularity je vcelku nesmysl, dříve než se naučíme dělat podobné zbraně jako lidé ovládneme spíše Fotonovou technologii, tudíž by realnější a užitečnější byli Fotonové děla (zvýšil bych jim poškození snížil kadenci - prohodil bych to s Projektorem)

Lasery:
Určitě ybch všechny pozemksé hodně "předimenzoval" ať AF enbo HDR technologií, dokážu si vcelku živě představit jaká záže by to musela být když by lodˇvypálila z hlavní baterie třebas takovým Fotonem (záře podobná Slunci - hodně pěkný efekt byl u střelby jedním typem laseru v X2TT-TopGun modu kde po výsřelu kolem soustředěné energie bylo vidět nad trupem lodě opravdu parádní stín a osvětlení

Tudíž:
Mass Drivery - (Stíhače/Corvety/Fregaty/Capital) zvýšený dostřel
EMPC - (Stíhače/Corvetyl) dosti razantně bych snížil poškození štítu/trupu, zvýšil bych kadenci (něco jako u Fázových laseru)
Kyonové zářiče/paprskové kanony - (Stíhače/Corvety) hrozně bych zpomalil obnovu laseru, zvýšil trochu učinnost
Generátory mikro vln - (Corvety/Fregaty/Capital) určitě bych vypnul poškození trupu, náhodně by ničilo elektroniku (por příklad si dejte kovové digitální hodinky do mikrovlnky)
Fotonové zářiče - (Fregaty/Capital) pozemksé lodě mají díky Projektoru daleký dostřel tudíž bych ponechal
Opětovně by boje byli zajímavé, měnila by se taktika hraní, buď vystřela uteč (v případě kyonu) nebo zustaň a zaspy nepřítele střelbou (EMPC)
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Ten první spoiler dokonalý.
No k lodím: Já nikdy těm velkým lodím nějak extra nepropadl, M3+ je pro mně ideální. Ikdyž nyní zvažuji nějakou M6 nebo M7, hlavně Terranské lodě vypadají výborně, snad až na tu jednu M2 myslím Osaka (nesymetrická s talířem z jedné strany). Je teda pravda, že mně trochu chybý u Terranů ta variabilita zbraní.
K té grafice: Právě mně taky zarazilo, že z nějakých záběrů to vypadá spíše jak scény z Borderlands 2 :D, což mně hodně překvapilo, ale snad to je jen kvůli tomu, že v traileru ukazovat temný vesmír, by asi moc lidí nezaujalo.
Jinak k kokpitu nic nemám, spíše naopak ty záběry jak nasedá do kapitánského křesla jsou super. Jen zevnějšek lodě mně moc nesedí jak jsem psal, ale to podle mně nebude problém a časem vznikne spousta modelů lodí, které tu základní buď nahradí a nebo umožní pilotovat i jiné lodi.
TTenk

Post by TTenk »

No jestliže patříš právě mezi takovéto šílence

Teď nevzpomenu jak se mohou vkládat odkazy (dle pravidel)
A) http://www.youtube.com/watch?v=D6XxAb3A6hc
B)

Code: Select all

http://www.youtube.com/watch?v=D6XxAb3A6hc
pak prosím M3/M3+

ze začátku neříkám neříkám že to není špatné používat, dále pak ale...
Spoiler
Show
trocha mého podvodu v začátcích:

Při jaékoliv hře (Společenství/Terrani dle hry samo)
hned pádím do Menelausiny hranice pro TP Tucana (1.5mil kreditu, nebo pokud oberu o štíty a lasery 500.000)
před vysláním do loděnice ho oberu na stanici, savnu a letím si pro TP Leguana do Rodiny Whi do ni nacpu věci z Tucana, dodělám loď a stíhač se kterým jsem letěl pošlu do loděnice prodat.

Hned beru mise s převozem vojenského personálu, v Leguanovi se to stihá no problema. Dokoupím si 4 Objevitele Přepravce - mohou skokový pohon jako wingy a pak se penízky sypou a rank roste.

Jakmile se uvolní možnost Novy Útočníka (150m/s a přeě 6000gen.laseru hned kupuju ji, u Boronu vybavím plazmou která jde kupovat hned ze začátku a je všude v servisech. Razím na lov s wingama - ochrany stanic, mezitím mi Leguan zadokuje u Terracorpu pro vybavení a dle "nálady" buď se stane počátečním obchodníkem nebo beru mise na převoz. CCA za hodinku hraní tak mám dostatek kreditu na Kentaura (nekupuji) šetřím na TPčka na obchodníky a zkupuji je. Udělám jich deset a prašulky jen letí + mé výdělky) Jakmile je možnost kupuji TL (Kolos/Albatros podle místa kde jsem) a stavím stanice (nejrychlejší nárust ranku u ras a peněžně se dá vydělat i 20x násobek za cenu stanice - záleží na rase a tom co che stavět) našetří se na M7/M1 a pak si jen dovybavuji stíhače a začnu plnit linii
k prvnímu spoileru v předchozím postu
Spoiler
Show
Spousty lidí nevyužívá internet na plno, jako Správce sítí vidím dnes a denně to že lidé umí využít sotva 0.10% možností ti co stahují na warezech, hudbu, videa, sledují TV pak přesahují 2% využití.
Netvrdím ž evyužívám internet na plno, ale sledoval jsem třebas start na Mars (na živo), obden koukám několik hodin na záběry z ISS, několikráte týdně kouknu Hubblem do dáli, procházím si a sleduji Burzu s cennými papíry, sleduji Thaiwanskou burzu s mořskými plody, Japonské dražby, je-li chvíle zahraji si online v kasínu, nebo trávím čas na sociálních sítích FaceBook a Tweeter (na Twee komunikuji - Buh žehnej strýčku googlovi - s ruznými osobnostmi) neustále po mně někdo něco che takže stahuji z internetu jako o život (co, kde, jak nebudeme zmiňovat je to tak pul na pul ;) ) Následně co se najde chvíle (asi pul dne) trávím čas rozborem politické scény v zemi, sleduji archív (pokud to jde i na živo) zasedání PS....

Ať to neprodlužuji.
Tudíž vím o společnostech a společenském dění a...
Svět vesmíru a tudíž NASA mam v hledáčku už nějaký pátek, moc lidí se oto nezajímá, řeší přec jen praktičtější záležitosti to je pravda.
Doma se mi nelíbí co se děje a díky možnostem které se nyní nachází stím i něco konečně dělat budu, proto jsem napsal i tak nějak to dění doma do blízké budoucnosti. Pomalu a vklidu se dostávat do podvědomí lidí aby mohli pozvednout Damoklův meč a setnout hlavu tomu vampíru národa
Opět se nějak odběhlo
Z Terranských lodí jich není moc pěkných, teď jsem dokonce tedy koukal v AP na TP Mani a to se vážně povedlo, živě bych si jej dokázal předtavit jako M3+ :oops: (po drobném navýšení generátorů)
APP: nějak teď sleduji SG:U asi se nikde nenajde XSP s Destiny (rozumně udělanou ne odfláknutou, nechci hledat, málo času a na webu kde XSP jsou jsem nenašel.

na ten Rebirth jsem vážně zvědav, jen se tu zatím nikde neukázal postík o češtině a o HW nárocích, idkyž je fakt, že pokud teda byla první videa představena na Gamescomu (snad to píšu dobře) v roce 2011 a že ku dnešnímu roku trval vývoj 7 let (tedy se dostanu na 2006) nároky by měli být zcela "banální" leč dle videí to zrovna dvakrát tak nevypadá
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

No já nehraji moc cíleně, takže za začátku hraji plot a když je volno, tak vezmu nějaký úkoly na hlídání sektorů nebo stanic a postupně šetřím na stanice a obchodníky.
Co se situace ve světě i doma děje, tak to ani nebudu komentovat. Lidi sou bohužel líní pátrat po relevantních informacích a račí věří tomu co jim nabulíkují v TV.

Co se týče češtiny, tak se bojím, že to bude jak AP.
HW nároky netuším, jen doufám, že bude podpora více jader. Jinak ač je možná 5 let ve vývoji, tak otázka jestli třeba v určité části vývoj nestopli a nezačali znovu. Ale myslím si, že to průměrné sestavě pořádně zatopí.
Jen teda nevím jak na tom bude příběh, na ten sem hodně zvědavý, když říkají jak se na něj zaměřili

Return to “Česky / Czech X-Forum”