Steam i nie tylko - promocje, dyskusje i komentarze
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Funkcja może i ciekawa jak się ma liczną rodzinę albo licznych i godnych zaufania przyjaciół. Dla pozostałych osób (w tym mnie) raczej mało przydatna...
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
Steam wczoraj zaliczył "server down".
Do sprawdzania statusu serwerów steama (i nie tylko) polecam http://www.isitdownrightnow.com/steampowered.com.html
Do sprawdzania statusu serwerów steama (i nie tylko) polecam http://www.isitdownrightnow.com/steampowered.com.html
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Tak sobie teraz pomyślałem, po tym jak nie mogłem sprawdzić tytułu w sklepie steamowym. Gdyby padła baza steam (nie wiem czy to jest możliwe) i by zniknęły konta użytkowników. Albo nie można by uruchomić własnych bibliotek poza grami już zainstalowanymi. Ciekawe co oni by zrobili. patrząc na to ile obecnie jest robionych zakupów przez niego, to byłaby kolosalna klapa tego systemu dystrybucji. Sporo osób przecież kupuje gry także poza steamem i dopiero wtedy dodaje klucze. To nie są tylko ich transakcje, więc czy steam takie transakcje tez zachowuje? Bo w profilu się wyświetlają, ale czy są w ich bazie? To tylko taka głupia myśl, ale mnie naszła po tych ostatnich problemach z logowaniem czy dostępnością serwerów.
-
Ja od początku do Steama podchodzę nieufnie. Z jednej strony producenci omijają wiele opłat niezbędnych przy wydawaniu gry w tradycyjny sposób w związku z czym rzeczony produkt ("usługa" jak to nazywa Valve) jest tańszy. Z drugiej jednak bez steama/w razie braku neta - nie masz gier za które zapłaciłeś (przypuśćmy) 400zł. Możesz mieć je nawet ładnie pudełeczko obok pudełeczka postawione na półce - co z tego jeśli nie można ich zainstalować ? Dlatego osobiście traktuję tą platformę jako zło konieczne. Jeśli dostanę kod na grę lub kupię czasopismo w którym jedna z załączonych produkcji wymaga do działania steam - ok, nie ma problemu. Ale jeśli mam wydać 30-50zł(zazwyczaj tyle wydaję) na pudełko z płytą, która w razie awarii internetu lub padnięcia tegoż molocha branży cyfrowej dystrybucji gier (czego prawdopodobieństwo jest prawie równe zeru) jest bezużyteczna - nie dziękuję. Po prostu uznaję że jak czegoś nie mogę używać gdzie i kiedy chcę to po prostu tego nie posiadam. A jak mówi sama idea tego systemu - można tam kupić MOŻLIWOŚĆ UŻYWANIA gry a nie samą grę, steam sprzedaje USŁUGI a nie PRODUKTY.
Po co brać życie na poważnie? I tak nie wyjdziesz z niego żywy...
"Neutrality means that you don't really care 'cause the struggle goes on even when you're not there, blind and unaware." ~2:40
"Neutrality means that you don't really care 'cause the struggle goes on even when you're not there, blind and unaware." ~2:40
-
Ja na steamie robię właśnie dużo zakupów. Bo gra już nigdzie nie jest dostepna, albo bo to gra niezależna. Ostatnio to wolę kupować gry niezależne niż wszystkich tych dużych firm. Mam większą frajdę, właśnie z takich gier niż z gry AAA które poza grafiką nic ciekawego nie oferują. Tutaj kupiłem sobie takie perełki jak RPG od Spiderweb. Wcześniej miałem do nich ograniczony dostęp, a teraz mam wszystko pod ręką. Steam na tym bardzo korzysta, ale to mnie też wkurza. Ciągły dostep do neta. Ale coraz częsciej to jest wymagane: Diablo3-bez neta to nawet singiel się nie uruchomi, SimCity tak samo. Teraz prawie każda duża firma zaczyna wymuszac instalowanie swojego launchera. Co jest jeszcze wkurzające, to gry Ubisoftu które są kupione na steamie to i tak wymagają aktywnego uplaya. Oryginalni gracze są ciągle bici bez litości, a piraci robią co chcą. Ostatnio miałem ostrą wymianę zdań na Golu, gość wprost pisał ze piraci. I co? Zero konsekwencji, skoro taki portal nie banuje za takie rzeczy to jak ma być dobrze. Nawet za linki do torentów nie ma kary, nie tylko tutaj ale na wielu znanych portalach.
-
Dzis ukazala sie pecetowa wersja Deux Exowego spin-offu czyli The Fall (pierwotnie na mobilne). Prezentujaca nowa historie z wkrecajaca fabula. Warto bedzie sprobowac.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=23407
Bardzo ciekawie sie zapowiada, wkrotce zakupie, cena tez niezbyt wysrubowana jak na nanowosc 10e.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=23407
Bardzo ciekawie sie zapowiada, wkrotce zakupie, cena tez niezbyt wysrubowana jak na nanowosc 10e.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Hmmmmmmm.... mam mieszane uczucia, Bunt Ludzkości lubiłem bardzo, niesamowity klimat, ale The Fall... obejrzałem trailer i nie zachęcił mnie specjalnie, to co widzę to mniej lub więcej było w Buncie Ludzkości, podobne lokacje (nawet jakby tu gorsze graficznie), muzyka bez tego czegoś, nieuchwytnego. Historia megakorporacji i cudownej broni/leku (niewłaściwe skreślić) nieco się już opatrzyła. Ta historia wydaje się nieco na siłę pchnięta w nowe tory. Widzę w tej grze zmowę wydawcy z developerem, by zarobić jeszcze troszkę grosiwa na przeróbce wersji konsolowej (czy też mobilnej) na pecety. Skąd to znamy, czyżby nie z Rebirtha? Jaki jest efekt takiego czegoś wiemy, ciekawe co wyjdzie z The Fall... Jak kupisz, zapodawaj szczegóły, bo mimo słabego pierwszego wrażenia jestem ciekaw
.

-
Origin zrobił mały ukłon w stronę swoich użytkowników ( bieżących i przyszłych
). Ze sklepu Origin można za darmo pobrać Dead Space. Jeden egzemlarz pojawił się już w mojej bibliotece, więc uprzejmie donoszę, że promocja trwa i nadal można uzupełnić własną gierotekę o ten nienajnowszy, ale nadal "mocny" tytuł.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
-
Dzięki za cynka, jak dają trzeba brać, ściągam
.
Edit: całkiem fajna gra, mroczna, klimatyczna, gdyby nie dość niewygodne sterowanie i widok TPP, byłaby podobna do Doom3. To sterowanie niestety to spory minus...
Edit2: sterowanie i ruch kamery znacznie się poprawiły po wymuszeniu synchronizacji pionowej z poziomu ustawień karta -> gra. Rozwiązanie zaczytane z googla, zdało egzamin
.

Edit: całkiem fajna gra, mroczna, klimatyczna, gdyby nie dość niewygodne sterowanie i widok TPP, byłaby podobna do Doom3. To sterowanie niestety to spory minus...
Edit2: sterowanie i ruch kamery znacznie się poprawiły po wymuszeniu synchronizacji pionowej z poziomu ustawień karta -> gra. Rozwiązanie zaczytane z googla, zdało egzamin

Last edited by Sauron11 on Wed, 9. Apr 14, 23:28, edited 1 time in total.
-
-
-
-
Nawet jak wystawią tysiąc gier, o istnieniu większości zapewne dowiem się z tego wiosnobrania
.
Btw. właśnie wyciepłem DeadSpace'a z kompa, kontent mnie dziś totalnie zirytował... mimo że bezpłatny. Im dalej tym gorzej...

Btw. właśnie wyciepłem DeadSpace'a z kompa, kontent mnie dziś totalnie zirytował... mimo że bezpłatny. Im dalej tym gorzej...
-
http://muve.pl/digital/role-playing-rpg ... zczegolowy
Na muve jest w Skyrim Legendary w cenie 54 zlociszy. Do kompletnej kolekcji brakuje mi tylko Dragonborna i jak sie okazuje klucz do DB jest w cenie ok 60zl, wobec czego bardziej oplaca mnie sie kupic Legendarna edycje.
Aczkolwiek ciekawia mnie dwie kwestie.
- Czy przeniesiony sejw z obecnej wersji (wraz z modami) bedzie mi dzialal w Legendarnej?
- Czy Legendarna jest dostepna w angielskim?
- Jak ta instalacja wyglada w Steamie? S.Leg. jest jako osobna gra czy jak?
Na muve jest w Skyrim Legendary w cenie 54 zlociszy. Do kompletnej kolekcji brakuje mi tylko Dragonborna i jak sie okazuje klucz do DB jest w cenie ok 60zl, wobec czego bardziej oplaca mnie sie kupic Legendarna edycje.
Aczkolwiek ciekawia mnie dwie kwestie.
- Czy przeniesiony sejw z obecnej wersji (wraz z modami) bedzie mi dzialal w Legendarnej?
- Czy Legendarna jest dostepna w angielskim?
- Jak ta instalacja wyglada w Steamie? S.Leg. jest jako osobna gra czy jak?
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Ja choruje na Dishonored:GOTY. Taki troche Thiefowaty podobno i calkiem niezly.Sorkvild wrote:60zl, wobec czego bardziej oplaca mnie sie kupic Legendarna edycje.
Raczej tak, LE to taka podstawka + wszystkie oficjalne DLC.Aczkolwiek ciekawia mnie dwie kwestie.
W angielskim, chinskim(tradycyjnym!),ruskim, polskim. Jakim chcesz- Czy Legendarna jest dostepna w angielskim?

Steam naklada te instalacje na stara, dodajac brakujace DLC. Nie zauwazysz roznicy.- Jak ta instalacja wyglada w Steamie? S.Leg. jest jako osobna gra czy jak?
P.
-
Dla posiadaczy wczesniejszych wersji DXHR jest jak to dawniej okreslali przy zakupie Poloneza Caro -"bonifikata"
i wynosi ona 80% przez co cena gry wynosi 3.99... Skusilem sie tymbardziej, ze na tym portfelu Steam nagromadzilem troche kredytow z tych counterstrikowych klamotow i fantow - wiec czemu nie.
Z tego co czytalem, to mapy sa przebudowane tak by, ci co lubia skradanie i uzywanie broni non-lethal tez mieli jakies pole do popisu. Ponadto epizod z Missing Link zostal juz wlaczony do gry. Kurcze jakby nie mogli wlaczyc go od samego pocztaku, a nie ludzi doic z kazdego grosza, ale taka juz jest polityka wydawcow nastawionych na dojenie do maksimum.
Tak czy siak, HR skonczylem tylko raz, wiec zagram sobie z innym garniturem broni i augmentacji.
Poki co wstrzymuje sie z zakupem dodatku The Fall dla HR, ludzie w rekomendacjach Steama narzekaja na duza liczbe bugow i slaba optymalizacje tytulu.

Z tego co czytalem, to mapy sa przebudowane tak by, ci co lubia skradanie i uzywanie broni non-lethal tez mieli jakies pole do popisu. Ponadto epizod z Missing Link zostal juz wlaczony do gry. Kurcze jakby nie mogli wlaczyc go od samego pocztaku, a nie ludzi doic z kazdego grosza, ale taka juz jest polityka wydawcow nastawionych na dojenie do maksimum.
Tak czy siak, HR skonczylem tylko raz, wiec zagram sobie z innym garniturem broni i augmentacji.
Poki co wstrzymuje sie z zakupem dodatku The Fall dla HR, ludzie w rekomendacjach Steama narzekaja na duza liczbe bugow i slaba optymalizacje tytulu.
Mam te gre od jakiegos czasu, ale na razie jeszcze nie gralem. Mysle, ze jak przerobie nowa edycje HR to zabiore sie za Dyshonora. Ogolem gierka jest niezla w porownaniu z niezbyt udana nowa odslona Thiefa.bufi wrote:
Ja choruje na Dishonored:GOTY. Taki troche Thiefowaty podobno i calkiem niezly.
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Bohemia Interactive swietuje swoje 15 lecie, w zwiazku z tym gry tego studia sa oferowane z duzym rabatem, zas gra od ktorej wszystko sie zaczelo w temacie combat-sim, czyli Arma COld War Crisis do poniedzialku jest za darmo.
Np. Kup Arma 2 Complete Collection
Zestaw 5 produktów: ARMA II, ARMA II: Operation Arrowhead, ARMA II: British Armed Forces, ARMA II: Private Military Company, ARMA II: Army of the Czech Republic
Wszystko w cenie 5.99 to doskonala okazja.
Np. Kup Arma 2 Complete Collection
Zestaw 5 produktów: ARMA II, ARMA II: Operation Arrowhead, ARMA II: British Armed Forces, ARMA II: Private Military Company, ARMA II: Army of the Czech Republic
Wszystko w cenie 5.99 to doskonala okazja.
We want the Boron back!
We want the Boron back!