Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

milmas
x3

Post by milmas »

Mám dotaz, nevím jestli se to tady už někde nepsalo, když tak se omlouvám předem.

Používají piráti při letech i skokový pohon nebo do sektorů můžou lítat jen skrz brány? Před pár dny jsem X3 rozjel úplně odznova a chci z nějakých sektorů úplně vytlačit piráty, aby se mi tam vůbec neobjevovali. Díky za odpověď.
Dolfi
x3tc

Post by Dolfi »

milmas wrote:Mám dotaz, nevím jestli se to tady už někde nepsalo, když tak se omlouvám předem.

Používají piráti při letech i skokový pohon nebo do sektorů můžou lítat jen skrz brány? Před pár dny jsem X3 rozjel úplně odznova a chci z nějakých sektorů úplně vytlačit piráty, aby se mi tam vůbec neobjevovali. Díky za odpověď.
V normální hře(bez skriptů) skáčeš do sektorů branami. takže piráti ti vždy přilítnou branami. V XTended modu jsou lodě, které umí skočit na pozici na mapě, jsou tak velké, že by neprošly branou.
milmas
x3

Post by milmas »

V normální hře(bez skriptů) skáčeš do sektorů branami. takže piráti ti vždy přilítnou branami. V XTended modu jsou lodě, které umí skočit na pozici na mapě, jsou tak velké, že by neprošly branou.

Takže jsem zjistil, že to není s piráty v základní hře tak jednoduché - hra se asi neřídí tím, že piráti přiletí skrze bránu, ale prostě piráty nasadí když je vymlátím. Celý sektor (PODÍLNÍKŮV VÝNOS - název v CZ verzi)mám pokrytý - u každé brány mám na stráži jednoho Centaura a celý sektor mám neustále viditelný díky pokrytí triplexním skenerem. Co přiletí bránou je ihned zničeno, přesto mám v sektoru každou chvíli plno pirátů kteří se zničeho nic zjevují (mapa je bez pirátů a najednou zničehonic se jich tam plno objeví) poblíž ne bran, ale jednotlivých stanic, prostě kdekoliv uvnitř sektoru.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no vzhledem k tomu ze je to Teladsky sektor tak se neni cemu divit protoze pirati se u nich umi spawnovat coz je docela problem
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
SunShine4

zdravim

Post by SunShine4 »

zdravim, nevi nekto jaka zbran sa da hodit do skafandru? pretoze v misi Pleasure Complex je to potrebne :( dik za reply
In My Will....
souky

Post by souky »

mno hrál sem to ani nepamatuju ale nevzpomínám si že bych potřeboval ybraň do skafandru...řekl bzch že to nejde
SunShine4

Post by SunShine4 »

souky wrote:mno hrál sem to ani nepamatuju ale nevzpomínám si že bych potřeboval ybraň do skafandru...řekl bzch že to nejde

No v Pleasure Complex, mas v skafandru zachranit dceru , do pleasure complex vstupujes v skafandru a mas tam (podla navodu) zostrelit lasery, a zdroj energie bran (aby sa ti otvorili)
In My Will....
Moonman
x3

Post by Moonman »

SunShine4 wrote:No v Pleasure Complex, mas v skafandru zachranit dceru , do pleasure complex vstupujes v skafandru a mas tam (podla navodu) zostrelit lasery, a zdroj energie bran (aby sa ti otvorili)
Jen abych byl v obraze. Jedná se o normální dějovou linii v X3. Jedna z těch prvních akcí kdy máš pro toho piráta zachránit tu jeho dceru??? Pokud ano tak Nikonofune nebo jak se menuje tam parkovala s lodí kterou si vyzvedneš hned z kraje jak vlezeš do stanice. Jestli si na to dobře pamatuji.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

Niko je lod Sayi Kho ale ano parkuje tam je to boronska Barakuda
SunShine4

Post by SunShine4 »

jo dakujem vam, uz to mam :D

problem vyrieseny :wink:
In My Will....
Moonman
x3

Post by Moonman »

SunShine4 wrote:jo dakujem vam, uz to mam :D

problem vyrieseny :wink:
Jj...sem si ji splet s názvem lodi :oops: Sem říkal, že už je to nějaký pátek co sem dohrál dějovou línii. Jinak právě žes měl nastoupit do té její lodi a udělat to s ní, jak si již zjistil :wink:
SunShine4

Post by SunShine4 »

no ale mam problem dalsi pri Nyana mission, ked vlietam do toho asteroidu tak , nevim ale je to poriadny bug ked vidim z dialky ten tunel (khakov a ten stihac kery sleduju) ked sa ktomu priblizim (tunelu) tak ma to odrazi spat, proste to je poriadny bug v misi, stihaci dojdu do konca tunela a pronasledovany stihac narazi do steny, a THE END, to uz je moc taketo problemy v pribehu :evil:
In My Will....
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

to se mi stalo taky - musel jsem nahrat starsi save a pak uz to bezelo
JzH

Post by JzH »

Me to vzdycky utlo hned ze startu protoze jsem nevedel ze pro rychlost musim porad drzet 'x'. A po naloadovani mi to vzdycky samo odsebe zatocilo do prava, takze jsem obvykle vyletel ven z tunelu. Nakonec jsem to vyresil tak ze sem pockal venku, kousek poodletel, pockal az khacke stihace vleti do tunelu a pomalu sem se soural za nimi. Do tunelu se da zpatky dostat asi jen na jeho zacatku kde startuji ty stihace. Je to podvod ale nevedel jsem jak jinak kvuli bugu pokracovat v pribehu.
Pechy25

Post by Pechy25 »

X2 Cz
Jak se dá v tom úkolu, kdy mám prozkoumat trosky brány zbavit těch min a co všechn mám proskenovat? Většinou to dopadne tak, že když mě nesundá nějaká mina, tak to spolehlivě dokáže Pirátská loď, které na mě po chvíli přiletí... Když jsem zjistil, že po minách se dají pálit Mosquita, tak jsem jich hafo nakoupil, ale stejně po mě jde ta pirátská loď a potom stihnu prozkoumat jen jednu gondolu...

Prosil bych popis toho úkolu, asi něco někde dělám špatně a fakt nevím co.

Díky moc.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

pockej chvili nez ta piratska lod proleti ona nejde specialne po tobe proste jen proleta a vidi te jako snadny cil neni to cast mise ale zcela nahodny pirat asi ti to ztizil ale staci proste pockat pak jen proskenovat ty casti ktere drzi ty valce u kterych jsou svetla na funkcni brane to urcite najdes
Ligor

Post by Ligor »

vim ze ta otazka je divna, ale hodne lidi tu mluvi o komplexech.....ja jsem hledal vsude ale nedohledal jsem se jak se ty komplexi stavej a propojujou a co je k tomu potreba?Mam patch 1.4. tak jestli si musim stahnout novej?Diky za brzkou odpoved
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

základem je naložit do TLka stanice a nezapomenout i propojovací díly (už jsem X3 dlouho nehrál, tak si nepamatuju jak se to přesně jmenuje), pak TLko nasměruješ kam potřebuješ a vyložíš 1.stanici. Pak jen vykládáš další a oni se ti budou automaticky propojovat. Je to ale hodně o cviku a o praxi, osobně jsem komplex, který měl požadovaný tvar sestavil asi na popáté. Důležité je taky dodržovat přiměřenou vzdálenost továren od sebe aby je bylo možné napojit a aby spolu nekolidovali, to pak totiž může způsobit i zničení části komplexu.
Ligor

Post by Ligor »

jo uz jsem na to prisel staci stavet stanice a pak jakoby stavet i ty propojovaci dily a tim jsem to pospojoval.....ale sestavit komplex kterej je sobestacnej chce teda trochu cviku
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Cvik nepotřebuješ stačí Complex Calculator

Return to “Česky / Czech X-Forum”