Ja tylko FarCry3 Deluxe i CounterStrike:GO.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
Ja zbyt nie szalalem, bom wiecej gier na steama kupil podczas listopadowej promocji oraz zimobrania w muve.Sauron11 wrote:I już po promocji, pochwalta się chopy cośta kupili.
Ja tylko FarCry3 Deluxe i CounterStrike:GO.
No wlasnie ale Far Cry 2 i 3 wcale nie sa liniowe. Swiat i gameplay jest mocno sandboxowy. Zas w FC3, dochodzi bardzo rozbudowany crafting przedmiotow. Swoboda wieksza niz w Stalkrze jest, polecam.Kajdorf wrote:
co do FarCry - nie przepadam za takimi grami, bo nie lubię gier liniowych/strzelanek dlatego odbiłem się od Metro.
Kajdorf wrote:Najnowsza część JA - porażka, komp mam wrażenie że oszukuje jak tylko się da. Aż napisałem własna ręcke przy tym tytule.
Dużo atakuje w nocy, mam wrażenie że komp na maksymalnym zasięgu ma bardzo wysoką celność, nawet strzelając z serii. Kilka razy miałem sytuacje że wrogi snajper pomimo moich strzałów potrafił wyprowadzić strzał, pomimo tego że w podobnej sytuacji moim snajperom zerował się czas namierzania. Patrząc na podgląd przeciwników widać w co są uzbrojeni/wyposażeni - bez noktowizorów widzą moich ludzi nawet gdy się skradają za plecami, więc ciche podejście nie wchodzi w rachubę. Asasyni jak ich nazywam (czyli nocne maskowanie, pistolety maszynowe z tłumikiem, noktowizor) potrafią mi zabić ludzi na maksymalnym zasięgu jednym strzałem, a mój najemnik w podobnym sprzęcie nie potrafi go ubić bo jedyny pewny strzał to w tułów. Snajper z lunetą, w noktowizorze ma gorszą celność niż gość z CKM, który ma skuteczność prawie 80% bo prawie cała seria trafia mojego snajpera. Snajper ukryty za przeszkodą nie może trafić wroga, pomimo widocznej ścieżki namierzania a wróg wali całą serię w niego; tak samo gdy siedzi za workami piachu - obrywa aż miło a ja w podobnej sytuacji mam celność poniżej 50% nawet gdy strzelam do oświetlonego budynku a sam stoje w cieniu. Najemnik który stoi prawie twarza w twarz z wrogiem pudłuje dwie serie po koleii a wróg zdejmuje go za pierwszym razem. Najemnicy schowani za trawą nic nie widzą, ale nie przeszkadza to wrogom ich zabić pomimo maskowania i tego że moi siedzą w ciemności daleko od wroga. Mógłbym wiele takich sytuacji wymieniać które mnie denerwowały.Sorkvild wrote: Przy strzelaniu na dystans moze troche, ale ogolem jest dobrze. Gierka rozni sie w rozwiazaniach od oryginalu, ale... pomimo sredniej grafiki i oprawy dzwiekowej, pochlonela mnie na dlugi czas tego lata. Mimo to jest grywalna i potrafi dostarczyc zabawy.
Mimo to komp bywa glupi bo atakuje tylko na Cambrie i gdy juz jest n mapie jego soldaki zawsze biegna ta sama sciezka przy poludniowym murze miasta. Ja zawsze stalem za murem i miotalem na oslep granaty. Bylo to zmudne, ale oszczedzalo ran i strat w obronie cywilnej (ktora pada jak muchy). Wielka wada tej gry w tym miejscu.
Na innych mapach AI juz nieco mysli, kryje ogniem, flankuje i miota granaty. Fajnie gdyby w tej grze byla jeszcze destrukcja otoczenia, jak np. w takim Silent Storm (polecam, jesli ktos nie gral).
Aktualnie niezalezni robia remake JA, pod nazwa JA:Flashback http://www.kickstarter.com/projects/207 ... -flashback Warto sledzic.
Do tego jest jeszcze najnowszy dodatek który daje większą możliwość jazdy po naszej stronie Europy. Wcześniej była tylko zachodnia Polska i kawałek Czech. Samochody mają nielicencjonowane nazwy ale są już mody które to poprawiają. W Lublinie jeszcze nie byłem. Ciekawe co jest punktem charakterystycznym dla mojego miasta.Sorkvild wrote: Obecnie mloce w Euro Truck Simulator 2. Nie sadzilem, ze jazda truckiem na komputerze moze byc tak odwzorowana i wciagajaca. Caly ten tuning, planowanie tras, nerwy na drodze oraz model jazdy jest na bardzo wysokiem poziomie. Co do jazdy to moge potwierdzic, bo sam mialem maly epizod z ciezarowkami, aczkolwiek takimi bez naczepy.
Dodatkowo gra posiada element Build + Think, co pozwala na budowe truckowego "imperium". Probowalem to odniesc do X3, ale tam latanie kosmiczna ciezarowka klasy TS to flaki z olejem![]()
Euro Truck 2 jest naprawde zajebisty, dodatkowo gra posaida prezna spolecznosc co owocuje modami i ulepszeniami. Jedyne co brakuje to multi, ale podobno wyszedl juz jakis pierwszy mod. Mimo to nic nie stoi na przeszkodzie by komunikowac sie w innymi kierowcami w real time za posrednictwem rozmow czy wiadomosci.
A tu odpowiedź na to od Chuck Norris:Sorkvild wrote:ps.
Chyba najlepsza reklama na swiecieVan Damme i Volvo.
http://www.youtube.com/watch?v=M7FIvfx5J10
Zacząłem grać. Sposób rozgrywki jest identyczny w nowym Assasin Creed i Tomb Raiderze. To teraz już wiem od czego się to zaczęło. Akurat to mi się podobaSorkvild wrote: No wlasnie ale Far Cry 2 i 3 wcale nie sa liniowe. Swiat i gameplay jest mocno sandboxowy. Zas w FC3, dochodzi bardzo rozbudowany crafting przedmiotow. Swoboda wieksza niz w Stalkrze jest, polecam.