X Rebirth

Moderator: DJ Die

Rosta
x3

Post by Rosta »

vlasticz wrote:vypadá to na vydání až někdy v roce 2013 :shock:
A přitom to mělo vyjít už skoro před rokem.
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

no od X3R to vychazelo VZDYCKY se spozdenim a ceska verze jeste s vetsim - skoro s rocnim
Oslik
x3tc

Post by Oslik »

No to je u řady her vcelku normální :/.

I když ... po kud by ty odklady znamenaly intenzivní práci na hře, vylaďování chyb, optimalizaci atd ... tak bych se zas až tak nezlobil. Vemte si Blizzard, vždycky hru dlouho odkládá, ale pak vydá perlu.
vlasticz
x4

Post by vlasticz »

zpoždění by mi nevadilo, ale ten absolutní nedostatek informací už mě začíná trochu :evil:
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Tak nedostatek informací prudí vždycky, ale souhlasím - pokud zpoždění znamená vylaďování chyb a nedostatků, pak ať s tím čekaj klidně do 2013. Akorát pak od toho budou asi všichni čekat víc, když tomu dali takovýho času.
Rosta
x3

Post by Rosta »

No v Indiánovi říkali že by měl vyjít ještě do konce tohodle roku, tak uvidíme.
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Všude říkaj něco jinýho, někde na nějakym serveru mimo ČR (nevim kde, hledal jsem přes Google nějaké info o vydání) už to dokonce měli vedený jako "na skladě" :D ale kdyby se jim povedlo to vydat ještě 2012, tak by to potěšilo.
Helios01
xr

Post by Helios01 »

Já četl že to má být někde v prvních měsících roku 2013. Co se týče grafiky, připadá mi lepší. Nevím, jestli to v AP je ale ke konci toho videa, jak tam letí ty 3 lodě jde vidět, že přidali lepší stíny, taky ta propracovanost a detaily mi tam připadají vyžší. Psali přece že na to mají kompletně nový engine, nedivil bych se pokud by ta grafika byla ještě lepší.

Nevím, jestli se to tady už objevilo, každopádně v tomto videu jsou všechny zveřejněné ukázky z X Rebirth (na začátku trailer, potom video z Gamesconu a ke konci 2 ukázky výroby ve stanicích): http://www.youtube.com/watch?v=F9I0UzWb5GU

Oproti předešlých X hrách by se to mělo změnit v tom, že tam hráč bude moct se pohybovat po svojí lodi, stanicích a capshipech. Myslím že ne formou WASD ale spíše přesouváním mezi takovými lokacemi (doufám že přesuny budou animované). Půjdou tam najmout manageři a kapitáni, se kterými by se mělo jít setkat a osobně je dopravit na určenou stanici/cap ship.

Co mě na tom celkem štve je to, že psali že tam hráč bude mít jenom jednu loď kterou bude moct řídit, nebo alespoň tak nějak jsem to pochopil. Prý že jak to bylo v X: Beyond the Frontier a myslím že i X-Tended. No každopádně si je v brzké době nainstaluju ze superboxu ať vím o čem je řeč :D. Ale doufám, že si s tím kokpitem aspoň trochu pohrají a hodně tam toho přidají. Napadá mě opravdu spousta věcí která by šla určitě jednoduše dostat na monitory a pokud možno by zcela vymazaly takové ty náhodné světýlka, animace a texty.

Jo a co se týče nedostatku informací, mě to bohatě stačí. Narozdíl od Half-Life 3 o tom víme alespoň něco a máme spoustu screenů ;)
"If we do not destroy ourselves, we will one day venture to the stars" - Carl Sagan
Rosta
x3

Post by Rosta »

Ten výrobní proces je fakt parádní, konečně už to nebudou jen nějaké krabičky v trubkách ve stanicích a mezi stanicemi. A ani se nedivím že jim to trvá tak dlouho, kdoví kde vůbec jsou.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Podle všeho, co všude ukazujou, tak to bude opravdu propracovaný, a pokud jim to tak trvá kvůli dolaďování chyb, ať si dolaďujou, pokud to pak vydaj bez chyb.
Helios01
xr

Post by Helios01 »

fanda serie X wrote:Podle všeho, co všude ukazujou, tak to bude opravdu propracovaný, a pokud jim to tak trvá kvůli dolaďování chyb, ať si dolaďujou, pokud to pak vydaj bez chyb.
Přesně tak, naprosto s tebou souhlasím. Jen ať to je pořádná hra bez zbytečných bugů a přidají do toho co nejvíc. Nebuďte naštvaní za to, že to možná trvá tak dlouho, ikdyž mezitím vydali AP. Čím déle to trvá, tím propracovanější ta hra bude ;)
"If we do not destroy ourselves, we will one day venture to the stars" - Carl Sagan
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Tak já se na to těším :D, to že tam bude jen jedna hratelná loď mně ani moc nevadí. Teda popravdě doufám, že loď bude nějakým způsobem upravitelná, alespoň v rozmezí M5-M3+.
A co se data vydání týče jen ať si dají na čas, a pořádně to vyladí. Mezitím si v klidu dohraji Reunion, TC a Albion Prelude :D
Oslik
x3tc

Post by Oslik »

Tak mě nevadí ty průtahy - a i jsem to tu myslím psal. Přesně s vámi souhlasím v tom, že pokud se to podepíše na výsledné kvalitě produktu, milerád si počkám. Nějaký ten měsíc sem tam pro mne nehraje roli, důležitá je (znovu)hratelnost.

To co mi vadí, jako mnohým dalším, je informační vakuum kolem. Sem tam se objeví video, sem tam screen, kousek nějaké informace ... ale člověk veskrze neví, co s s Rebirth vlastně děje.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Podle mě je informační vakuum kvůli tomu, že nevědí, co všechno je tam ještě čeká předělat, protože jestli jsou někde u testování a čas od času jim tam vyskočí nějaká ta chybka, tak opravení taky u takhle propracovaného simulátoru může způsobit zas jiný problém. Navíc, jestli u toho má být kompletně nový engine, tak jestli s ním začínají, tak není divu, jestli je v kdečem překvapuje.
TTenk

Post by TTenk »

Týý jo, teď tedy nevím, jestli jsem to sem už nepsal, nechtějí semi načíst stránky od 14 dolů :/

Tak nějak dedikuji a dedikuji...
Na stránce jde vidět graficky vylepšený Albion prelude (loď třídy M6 z Albion Prelude)
Podle popisku budeme hrát za dvě postavy muž a společnice, jakožto piloti lodě se slavnou minulostí (daný model M6 Albion Prelude, což by bylo logické podle obrázku a nástavby na X3TC)

Dál z toho co jsem kde co jak vyčetl, by loď měla jít modifikovat (několikrát tu píšete, že by to mělo být podobné/stejné jako Frontier - nevím jak tam, já to nehrál) na videích na Youtube jde vidět krom jiného i větší korveta, než je třída M6, tudíž dohadovat se můžeme že se jedná již o nějak upgradovaný model Albion Prelude někam do třídy M7 (z X3TC)
Taktéž jsou na Youtube i videa, kde jsou záběry na velký křižník (nejspíš rádoby třída M1) tudíž další asi po vylepšení...

Dedukce...
Vezmeme-li v potaz, že již nebudou další loďky a bude být možné "pilotovat" drony, bude někde v rozmezí M6 - M1 (tedy Albion prelude až daný křižník) možnost modifikace na něco stylu třídy TM (X3TC)
Tudíž by se dalo opět vyspekulovat, že loď (zmińovaná věhlasná loď se slavnou minulostí, dle obrázku Albion Prelude) bude moct být modifikovatelná několika způsoby, což hráči dá dosti možností jak hrát.
Ať formou "stáhače" či rádoby podpůrné lodě s drony až po nějaký jakýsi bitevník...

Taktéž tu zmiňujete prakticky všechnu serii X.
Přiznám se, že po chvíli přemýšlení musím i souhalsit, že by byla kravina nedosadit do X-universa další a další lodě...

Tudíž závěrem lze jen vydedikovat to, že X-Rebirth sic bude postaven silně na příběhu, kde hráč bude mít jistě opravdu hodně omezené možnosti ve výbavě lodě, ale pokud si vzpomenu X2, X3R, X3TC vždy to končilo hlavně giga bitkou (tak nějak by se to dalo přirovnat) tudíž během příběhu právě hráč bude moct upgradovat loď (dle několika možností viz. výše + nějaké další kdo ví) aby měl silnou loď na dokončení příbhěhu, kde právě jak tu i někdo zmínil, bych se nedivil kdyby se následně otevřela možnost dalších lodí a již "běžné" X-Universum s možnostmi (samozřejmě propracovanějšími) jaké známe z předchozích dílů

Zajímavost hrozně vidím v té komunikaci s NPC, předpokládám, že se bude jednat o příběh a o ukoly, což konečně bude zpestření...
:P hurá konečně uvidím Borona (jestli se to tak bdue jmenovat) jestli a kolik má nožiček/chapadýlek :D

Mě hlavně by zajímalo JAK to bude optimalizované...
na nový W8 bych to určitě vázané nikterak nevyděl, protože spousta lidí kvuli tomu nebude kupovat / upgradovat dosavadní systém na nový...
Hlavně by mně zajímalo, jak to bude s HW.

Pokud mě nikdo nezastřelí
srovnám-li třeba Zaklínač a Zaklínač 2, tak dvojka je prakticky na HW přemrštěná)
srovnám-li MassEffect1/2 a MassEffect 3, tak Mass Effect 3 byl nejoptimalizovanější (hrál semi nejlíp co se FPSek týče)
Snad si vezmou příklad z MasEffectu3
Určo až to tu bude venku, by bylo fajnko udělat topic s nějakým tím železem aby se vědělo jak co, zda-il to má smysl...
Rosta
x3

Post by Rosta »

Co se týče Windows 8 tak většina her na nich jede, já zrovna je mám a vím že x2,x3 R i TC jedou, ikdyž u reunionu mám 1 problém ale to tady nebudu psát, protože by to byl OT. Každopádně hra není vázána na systém, je vázána pouze v případě že potřebuje verzi takového DirectX který na ten systém není. Tudíž jestli pojede na Dx 11 tak bych řekl že to nepojede na XP a Vista ale na win 7 a 8 to pojede. To na jakém Dx to pojede nevím, pouze odhaduju.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Popravdě, je spousta her, který by neměly fungovat na všem možném a stejně fungují. Třeba (OT) Age of Empires a podobné klasiky snad ani nemají v popisu Windows XP a na Vistách mi většina z nich jede bez problému.

Přiznám se, hodně dlouho jsem nijak nesledoval situaci okolo Rebirthu, ani na forum jsem dlouho nezamířil a ani jsem moc nehrál... jsou nějaké zásadní novinky nebo informace o vydání?
TTenk

Post by TTenk »

Krom toho co jsem psal výše, což je ale jen spekulace, nebo jakési vydedukování z pár videí na Youtube (dalo by se spočítat na jedné ruce) a toho mála co je na stránce Egosoftu tak asi nic.

Některé online obchody mají Rebirth v nabídce, ale bez uvedené ceny, o češtině se také nikde nic nepíše, krom tech pár stránek 14/15 kde je nějaká zmíňka...

Je to škoda a to značná, že Egosoft nepustí alespoň nějaké info apodobně...
já teď zakotvil u jiné hry, která mi tak rok dva zabere (následujíc pokračováním což mohu odhadnout na ten rok a pár měsiců) a pak už na hraní nebude čas a nebude to ani nikterak odpovídající následujícím přípravám, k oslovení sponzorů, složení týmu a následného kolotoče.

No, uvidím jak to bude, jsem zvědavý jak to dopadne...
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Škoda to je, navíc už zase mají zpoždění co se vydání týče. Info bychom ocenili asi všichni a asi část ze zdejších hráčů asi přešla k jiným hrám. Já už třeba ani nekupoval AP, co do her taky kotvim u jiných věcí, navíc obecně nějak nemam na hraní v poslední době čas. Nicméně na Rebirth se těšim pořád a doufam, že se jim ho povede vydat. Popravdě ani netušim a radši to asi ani nechci vědět, co jim způsobuje takové komplikace s včasným vydáním.
bakterius
x4

Post by bakterius »

neviem, za tych par Eur ten AP podla mna stoji, mal by si si zmenit nick, lebo Fanda by si sto urcite kupil :-)
Intel core i9 10900K 5,7 GHz; 2x16 GB DDR4 GF Gigabite 4090 RTX; SSD M2 patriot 2TB, Samsung 4K 29", VALVE INDEX, SAITEK x52 PRO

Return to “Česky / Czech X-Forum”