[X3 XTM] Skrypt Salvage Claim Software i Bail Signal Extension.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Lio27

Post by Lio27 »

Tak to jest rzeszów a u nas w rzeszowie zarabia sie przy wysokich lotach 1500 pln bez znaczenia czy jesteś panią w mięsnym czy programistą(zresztą dla tych drugich póki co nie przelewa się z ofertami pracy) i szkoda mi na neostradke a po drugie mieszkam nie w swoim domu i nie mogę sobie podpisywac umów dla tego lokalu, ale mniejsza o wiekszosc ja tylko chciałem uniknąc opcji "eject" w celu przejecia bezpanskiego złoma.
MacDyller
x3tc

Post by MacDyller »

No to pozostaje chyba pójść za radą LeWaRa. A jeżyk możęsz se przestawić (słynne 48 -> 44)

Ew. jesli nie pomożę to od nowa X3 i reszte. W koncu wszystkim to działa więc musi też Tobie w końcu - łaski nie robi :D
X3:TC ENG
Lio27

Post by Lio27 »

Chyba musze sie pogodzic ze z SCS nic nie bedzie hehe ale powiedzcie mi przy okazji co to był za skrypt który pozwalał na to zeby towary "leciały" na lotniskowca bez udziału statków transportowych?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Bulk Transporter Upgrade
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Lio27

Post by Lio27 »

Dzieki, poszukałem sciągnąłem, zainstalowałem i juz jest w dockach Teladi :)
A SCS jak nie było tak nie ma :/
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A SCS instalowałeś?
Bo może tylko spolszczenie wrzuciłeś?
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Lio27

Post by Lio27 »

Plik *.spk instalowałem Plugin Managerem, nie uzywam spolszczen bo mam angielską wersję gry.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

I co? Żadnego efektu? Nie pojawił się w Doku Teledian, ani w opcjach/sterowanie nie pojawił ci się nowy punkt do przypisania klawisza?
To może ściągnij jeszcze System Override Software i zainstaluj, potem jeszcze raz SCS. Nie pamiętam, bo dawno to było, ale ja chyba też miałem taki problem i dopiero instalacja jednego i drugiego skryptu pomogła. Co prawda SOS to starsza wersja SCS i nie potrzebnie zaśmieca DOK-i, ale jeśli pomaga na problem to warto spróbować.
Choć oczywiście mogę się mylić, skleroza :-)
Ale co ci szkodzi spróbować.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Ja instalowałem SCS i od razu było.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
jk16

Post by jk16 »

Ja też tak jak LeWaR - gra i buczy od początku.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja tak, jak dwaj koledzy wyżej.

*.spk, następnie spolszczenie i od samego początku gry, gdy nawet latasz odkrywcą, SCS do kupienia w teladiańskich dokach.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Lio27

Post by Lio27 »

Zainstalowałęm giere na innym kompie i wszystko pokolei az po BSE i SCS i odrazu było w dokach. Widocznie u mnie cos z instalką się pochrzaniło od tych "wszystkich kombinacji" (próbowanie skryptów itd.). Chyba musze nieco odswiezyć giere a moze przy okazji Winde.

Mysle ze to rozwiazuje moj problem gdyż zakładałem że poprostu nieprawidłowo coś instaluje, ale okazuje sie że jednak jest to proste jak budowa cepa a mój system tu zawinił.

Tak czy inaczej dziekuje za pomoc.
Swimmer111

Post by Swimmer111 »

Wiem, że wiele postów temu pewnie była odpowiedź, ale chciałbym żeby wszystko było w jednym miejscu... mam problem z BSE, mianowicie taki jak inni, czyli opcja nie pojawia mi się w Sterowanie->Interfejs. Co więcej, nie działa w żadnym innym starcie nowej gry poza Własną Grą. Posiadam X3: Reunion v2.5. Instalacja u mnie przebiegła tak:
1. Instaluje X3 Reunion
2. Instaluje patch 2.5
3. Wklejam pliki BSE (ręcznie, choć programem też próbowałem i to samo)
4. Wklejam pliki polonizujące BSE

Wynik taki, jak podałem wyżej. Nie wiem, co mam z tym zrobić, więc proszę o jakieś porady. Zero pomysłów, wykorzystałem wszystko co mogłem zrobić (jestem cienki w informatyce). Dziękuje bardzo za wszystkie cenne rady.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Jakie pliki wklejasz ręcznie? .spk czy .xml?
Czy spolszczenie wklejasz do odpowiedniego katalogu? To znaczy T.
I w jaką grę grasz? X3R czy TC?
[ external image ]
Swimmer111

Post by Swimmer111 »

Yacek wrote:Jakie pliki wklejasz ręcznie? .spk czy .xml?
Czy spolszczenie wklejasz do odpowiedniego katalogu? To znaczy T.
I w jaką grę grasz? X3R czy TC?
Wklejam .xml, wszystkie z folderu Scripts. Spolszczenie także wklejam do katalogu t. (tak poza tym to kopiuje foldery Scripts i T, bez .spk). Gram w X3 Reunion, pisałem w poprzednim poście, jest czysta i ma tylko BSE.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Spróbuj z "magicznym imieniem".
[ external image ]
Swimmer111

Post by Swimmer111 »

Próbowałem... nic z tego, cały czas to samo. Najbardziej mnie drażni fakt, że pojawia się tylko we Własnej Grze, bo to strasznie irytuje. Mam grę w kampanii i chce zdobyć Centaura i mam już rangę ale za cholerę nie mogę uzbierać 10mln bo żaden pilot nie chce wyskoczyć. Mógłbym zacząć nową, "własną" grę ale żal mi będzie poprzedniej, poza tym to kampania... i to irytuje.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Samo "Magiczne imię" to mało. Po zmianie wejdź w Ustawienia SI (rozgrywka/Ustawienia Sztucznej Inteligencji) i włącz BSE, potem sprawdź czy masz możliwość przypisania klawisza do BSE.
Zobacz do tematu Skrypt Bail Signal Extension
[ external image ]
Swimmer111

Post by Swimmer111 »

Ok, spróbuję... ale mam takie pytanie: to działa na starych zapisach?
Swimmer111

Post by Swimmer111 »

Stary, działa! Nie zauważyłem tej opcji zaznaczania skryptu. Dzięki ci wielkie!
PS. To pewnie niezgodne z tematem, ale po ustawieniu niezbyt łatwego poziomu BSE po bitwie Paranidian z Argonami zauważyłem Centaura bezpańskiego. Dlaczego nie mogę go przejać?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”