Witam po dlugasnej przerwie. Nie zagladam zbyt czesto bo aktualnie nie gram, zreszta wiekszosc modow mi nie odpowiada bo za duzo motaja i maja jakies nieracjonalne wstawki od autorow.
Ja tylko w gestii malego Offtopa

o Frontierze. Byly jeszcze 2 bronie mocniejsze od 100MW beam lasera- Akcelerator (chyba plazmy) duzy i maly.
Pamietam dobrze bo pare lat temu gralem w Frontiera na piecyku. Nawet wiecej skolowalem sobie First Encounters i nieoficjalna modyfikacje ktora pozwala uruchamiac go pod winem (nawet XP).
A skoro juz wspomnialem o First Encounters to Thargoidzi (ktorzy ponownie pojawiali sie w fabule - w kosmosie ich nie bylo) mieli jeszcze Thargoid laser ktory siepal rowno.
X2 meczyl mnie wlasnie takimi jakimis glupimi niedorobkami - impulsy z lasera leca wolno, wystrzal z dziala fotonowego mozna dogonic i sie na niego nadziac (sam to zrobilem nie raz).
Nie mowiac wogle o tym ze wraz ze wzrostem ilosci kasy kupowalo sie jedyna sluszna konfiguracje statku. Czemuz ach czemuz gdy mialem dosc kasy korzystanie z laserow na mysliwcach bylo bez sensu. Zapewne sie zgodzicie, po osiagnieciu odpowiedniego kapitalu i dorwaniu Plazmy lasery sie wywalalo jako zalosna imitacje broni. Za male zroznicowanie taktyki walki powiadam wam, probowano to odratowac dajac miotacz jonow i miotacz materii, ale to komedia jest, po jednej broni z takiego potencjalu.
Pozostaje mi czekac z nadzieja ze w koncu jakis space sim spelni moje oczekiwania - moze bedzie to X3, a moze nie

.