! OT ! - nagrywarka DVD: co wybrać?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Jejku-jej... ten NEC to prawdziwe cudo, poza tym, że muszę załatwić sobie jakiś gucio program do nagrywania DVD. Napęd cichy (naprawdę bezgłośny!), szybki, tackę podaje i chowa błyskawicznie (zrobiłem test: nacisnąłem wysunięcie w DVD LG, a potem w NEC'u. Zgadnijcie, która tacka była wysunięta szybciej?).
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Temat w sam raz na pytanie:
Nagrywarka DVD LG zawiesza kompa przy autostarcie płyt z grami. Czy to będzie błąd systemu, czy awaria sprzętu? Nagrywarka prawie nówka, ma parę miesięcy, płyty nieporysowane oryginały.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Na dwoje babka wróżyła. To naprawdę może być to i to. Ale stawiam na LG. Miałem, DVD wprawdzie, ale juz drugiego bym nie chciał.
Sprawdź z innym napędem, a może po prostu z czymś Ci się gryzie? Niby nie powinna, ale...

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Jakby co to na PM. BTW, mam do pchnięcia SG1 na DVD (sezony 1 - 7, 5 płytek).
Mam nadzieje, ze to byl tylko zart :sceptic:, bo zaraz poprosze adminow zeby kontrolowali Twoja skrzynke PM :wink:
BQB
x2

Post by BQB »

No to ja ostatnio zmieniłem Liteon 1673s na Nec 3540a i porównując, w odczycie Nec jest głośniejszy, przy zapisie porównywalna głośność, przy wysuwaniu płytki Nec jest zdecydowanie cichszy. A i dla mnie wadą Neca, jest to, że ten kolor czarny, to jest szary, a w Liteonie to naprawdę był czarny.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Gamer77 wrote:
Jakby co to na PM. BTW, mam do pchnięcia SG1 na DVD (sezony 1 - 7, 5 płytek).
Mam nadzieje, ze to byl tylko zart :sceptic:, bo zaraz poprosze adminow zeby kontrolowali Twoja skrzynke PM :wink:
Oczywiście, że żart!
Spoiler
Show
Już spieszę z zamataczeniem... eee... wyjaśnieniem: jeden odcinek ma około 350 MB, na sezon przypada jakieś 22-25 odcinków, pytanie: na ilu płytach DVD zmieszczą się sezony 1-7? Proste dodawanie ujawnia ukryty żarcik -> 22*7*350MB=53900MB=52,64GB/4,7GB=12 płyt DVD. ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

Return to “Polskie / Polish X-Forum”