Tajne Bazy i inne dziwne miejsca SPOILER

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

edytor sektorów to skrypt pozwalający na wstawienie nowych obiektów :roll:
:)
garghgor
x3tc

Post by garghgor »

Mapy i owszem, ale pod warunkiem, że coś jest umieszczone w standardowych ramach sektora.
Mówiąc o odkrywaniu ukrytych baz miałem raczej na myśli te, które są poza siatką sektora awet po oddaleniu mapy na maksa. Tak jak mówiłem wcześniej okrążyłem dwie planety dookoła, a to było zdecydowanie poza standardową siatką sektora.

Odkrywanie takich tajnych baz tylko na podstawie BBS jest baaaaardzo żmudne, zeby nie powiedzieć wręcz niemożliwe i przypadkowe. Dlatego może trochę chitersko, ale myślałem, że można "podglądnąć" takie lokacje właśnie przeglądając pliki definiujące sektor. Przynajmniej powinny w nich być współrzędne.

Pozdr
Garghgor Ug Nazghorskumm

'Ere we go, 'ere we go throu da kosmos
j77jack
x2

Post by j77jack »

garghgor wrote:Mapy i owszem, ale pod warunkiem, że coś jest umieszczone w standardowych ramach sektora.
Mówiąc o odkrywaniu ukrytych baz miałem raczej na myśli te, które są poza siatką sektora awet po oddaleniu mapy na maksa. Tak jak mówiłem wcześniej okrążyłem dwie planety dookoła, a to było zdecydowanie poza standardową siatką sektora.

Odkrywanie takich tajnych baz tylko na podstawie BBS jest baaaaardzo żmudne, zeby nie powiedzieć wręcz niemożliwe i przypadkowe. Dlatego może trochę chitersko, ale myślałem, że można "podglądnąć" takie lokacje właśnie przeglądając pliki definiujące sektor. Przynajmniej powinny w nich być współrzędne.

Pozdr
\to chyba nie do konca tak--- kupuje mapy czesto(nawet te same by zrobic miejsce na BBC na inne misje) i argonow oraz boronow tajna baza(jest poza siatka, a na kupionej mapie byla)pokazala sie dopiero gdy moja reputacja u danej rasy byla juz bardzo duza( cos kolo bohatara u argonow, i rycarza krola-boroni) wczesniej na kupionych mapach tych baz nie bylo.
Deady
x2

Post by Deady »

Witam Was.
Nie przypominam sobie aby ktos kiedys o tym pisal - albo mam klapki na oczach - zatem - udalo mi sie znalezc dwa mlyny massonu - ktore o dziwo produkuja kosmiczne muchy :P

To tak odnosnie innych dziwnych miejsc. To na tyle jesli idzie i moje spostrzezenia odnosnie innosci i dziwnosci :) Pozdrawiam.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Visconius
x2

Post by Visconius »

Deady wrote:Witam Was.
...udalo mi sie znalezc dwa mlyny massonu - ktore o dziwo produkuja kosmiczne muchy :P ...
Gdzie? Gdzie? Daj w spoiler jeśli pamiętasz. Chętnie je odwiedzę :)
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

hmm , wiecie ze można odkryć sektor z Ziemią? o dziwo , znalazłem go przez przypadek w nieznanym sektorze za sektorem Xenonów . prowadzi do niej taka dziwaczna brama , wyglądająca jakby była z machina maskujaca na pokładzie. Jest daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko za zniszczoną bramą i standardową siatką sektora
PODKREŚLAM że to było w v1.3 :D
Spoiler
Show
W tym sektorze jest asteroid (krzemowy) z poziomem wydobycia 1001
:D sam miałem tam fortece :D
ale kahaki też tam były... i to ile :!:
:khaak: :thumb_down:
el_tzar się zgłasza
Visconius
x2

Post by Visconius »

el_tzar wrote: nieznanym sektorze za sektorem Xenonów Jest daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko za zniszczoną bramą i standardową siatką sektora
Oki a ja widziałem słonia w karafce ;) Leciał z Brennan's Triumph do Rolk's Legacy. No ludzie jakieś może ściślejsze dane.

----> el_tzar Taki sektor jest tylko jeden
Spoiler
Show
- 16,0. Niestety jeszcze w nim nie byłem. Aczkolwiek wiem że istnieje. :)
Jeśli to co mówisz jest prawdą to wybiorę się tam. Jest tylko jedno małe ale w którą stronę daaaaaaaaleko poza siatką mam szukać i jak bardzo daleko od czegoś co można namierzyć???
Marnotrawienie czasu na mrzonki nie uśmiecha mi się zbytnio.
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

nice nice
powiem tylko tyle:
Spoiler
Show
szukaj na północnym krańcu wszechświata , znajdziesz kilka borońskich sektorów , jeden po drugim , skręcisz na zachód , i dotrzesz do jedynego tam sektora argonów , ponem jedyna brama do xenonów , gdzie trza troche poszukać bramy do sektora wejściowego Ziemi (tak go nazywałem :D ) , zwanego sektorem nieznanym , zajętym przez rasę nieznaną , i skręcić w stronę ruin zniszczonej bramy , czyli na zachód , minąć ją i przelecieć spory kawałek . Tam dalej tło wszechświata wydaje sie kamuflować wszystko na czarno , wiec trza wytężyć wzrok (ja np w nią rąbnąłem :D ) bo nie widać jej na radarach .
Serio :!:
Zyczę powodzenia eventualnym chętnym.

Edit S11: dodany spoiler
el_tzar się zgłasza
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Hmm, da się przelecieć przez tą zakamuflowaną bramę? Ja na razie nie mogę sprawdzić, powolna Nova nie nadaje się do eksploracji kosmosu :wink:
General Tatarin
x4

Panowie... nie poto jest spojler, aby tu bezczelnie spojlerować! :wink:
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

Ghostek wrote:Hmm, da się przelecieć przez tą zakamuflowaną bramę? Ja na razie nie mogę sprawdzić, powolna Nova nie nadaje się do eksploracji kosmosu :wink:
Naklepiej tuningowanym pegazem , z eskortą kilku innych , bo jak gdzieś wlecą to bedziesz wiedział gdzie patrzać
Proste i praktyczne
el_tzar się zgłasza
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

I co potwierdzil ktos te rewelacje el_tzara ?
General Tatarin
x4

dzisiaj to dprawdzę 8)
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

OK
el_tzar się zgłasza
General Tatarin
x4

Spoiler
Show
1) Ten sektor jest na północno wschodznim krańcu mapy.

2) W sąsiednim sektorzerze xsenońskim jest 2xJ, 4xK oraz kupa elektrowni = bez pegaza ani rusz :).

3) Nie wiem w co th walnołeś, ale na pewno nie w brame, ona jest "normalna"

4) Ta planeta jest rzeczywiście PODOBNA do ziemi (nie bardziej niż argon prime, oraz dziwnie się "świeci")

5) Ma ona też dwa księżyce (albo to są odzielne planety :? )

Podsumowanie:

Co jak co, układ słoneczny to to nie jest :twisted:
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

KajtomatO wrote:
Spoiler
Show
1) Ten sektor jest na północno wschodznim krańcu mapy.

2) W sąsiednim sektorzerze xsenońskim jest 2xJ, 4xK oraz kupa elektrowni = bez pegaza ani rusz :).

3) Nie wiem w co th walnołeś, ale na pewno nie w brame, ona jest "normalna"

4) Ta planeta jest rzeczywiście PODOBNA do ziemi (nie bardziej niż argon prime, oraz dziwnie się "świeci")

5) Ma ona też dwa księżyce (albo to są odzielne planety :? )

Podsumowanie:

Co jak co, układ słoneczny to to nie jest :twisted:

Chryste , leć w kierunku szczątków bramy i poszukaj se to znajdziesz układ słoneczny , przecież pisałem
el_tzar się zgłasza
General Tatarin
x4

przykro mi, nie ma więcje sektorów. Ściągnołem z neta skrypt który daje ci satelity we wszystkich sektorach. Zajrzałem do skryptu, on nie stawiał satelitów w wyznaczonych sektorach, ale według jakiegoś algorytmu... tak więc autoe nie mógł umyślnie "ukryć" jakiś sektorów... ale jeśli twierdzisz że jest... sprawdze jescze raz...

Edit: Zlatałem łoncznie około 7 tyś kilometrów (raz wyleciałem na 2,5tyś km, a drugi 1,5 tyś km) latałem.... latałem... latałem... i nie do leciałem... :evil:

Edit 2: Kolejne 6,6 tys km na karku (wyleciałem na 3,3 ) i nic :evil: Lepiej przyślij mi save, jak jesteś w tym sektorze.... albo przynajmniej w jakich odległościach szukać...
Last edited by General Tatarin on Fri, 28. Jan 05, 23:08, edited 3 times in total.
|Revan|
x2

Post by |Revan| »

schnischna schnappi... :lol: :lol: :lol:
General Tatarin
x4

[Split]Typhus wrote:schnischna schnappi... :lol: :lol: :lol:
a to co? po niemiecku?
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Generał Tatarin wrote: Lepiej przyślij mi save, jak jesteś w tym sektorze.... albo przynajmniej w jakich odległościach szukać...
Mysle ze jest to jedyne sensowne rozwiazanie na udowodnienie teorii el_tzara (czy jak on sie tam teraz nazywa)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”