[X2/3] Kto czytał ostatnie CD-Action

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

xor
x2

Post by xor »

No wielce przepraszam, ze smialem miac niepochlebne zdanie o CDA... :?
CDA jest zenujacym pisemkiem. Gdybym tegon kiedys nie kupowal, to chyba nie mialbym podstaw do w ogole wypowiadania sie o nim, prawda ?

Prase o grach komputerowych czytuje od pozcatku jej powstania - od kacika o grach w bajtku, przez Top Secret (pod koniec istnienia zszedl na psy), krola wszechczasow Secret Sertvice (taka sama sytuacja... :( ), potem Reset (Gamblera nie kupowalem - i zaluje ! bo wiem, ze teksty mial na poziomie). CDA zaczalem kupowac od poczatku, jak sie pojawilo - i od poczatku bylo marne ! Wiec zbyt dlugo u mnie n apolce nie goscil. Tylko od czasu do czasu kupowalem dla sprawdzenie czy cos sie zmienilo. Niestety z czasem poziomem tylko pikowalo w dol. Jedyny plus to ze na plytkach mialo nowinki z demosceny. CDA to tragedia. Teraz, po smierci Reseta, juz nie ma przyzwoitego pisemka o grach.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Kążdy kupuje to co lubi, a widzę, że temat zszedł na lubię/nie lubię CD-A, a przecież nie o to w tym chodzi.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

W tym samym CDA jest słowniczek obelg do Cda w Action Redaction!!!

Komercha-Uniwersalny bluzg niepoparty żadnymi dowodami.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Szaybus, 11/10?A może 50/10?X2 oddałem serce, ale nie jestem ślepy, że by nie widzieć drewnianego Juliana w animacjach.A ile razy łapaliście się na myśli "przydałaby się dodatkowa opcja" taka czy inna?W Cd action docenili wysiłek twórców, a przecież sam Marcy w tym topicu wyjaśniał jak sprawa wyglądała ze spolszczeniem, więc to chyba jasne, że recenzja była pisana na podstawie tej niedoskonałej, podobno, sklepowej wersji.
Ja myślałem, że bardziej się doczepicie do zdania o komicznej symulacji.
Jeśli ktoś ocenia to pismo na podstawie wyrywkowo kupowanych numerów, to jest to nieporozumienie.Tak nie mozna robić.Poziom ogólny pisma to nie kilka pierwszych z brzegu recenzji.
Właśnie dzięki CDA kupiłem X2.Recenzja, demo, no i wpadłem po uszy :) .
Nie mniej faktem jest, że potrafią czasem wkurzać, ale nikt nie jest doskonały.
xor
x2

Post by xor »

Tzn. wg Ciebie musze kupowac wszystkie numery pisma ktore mi sie nie spodobalo, zeby utwierdzic sie w przekonaniu, ze ze jest do bani i nie oplaca sie go kupowac ? Chyba sam przyznasz ze jest to absurd-gigant... :roll:
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Przecież nikt Ci nie każe kupować, widzę, że w ogóle ich nie lubisz i spoko, nie ma problemu.Nie będę nawracał nikogo na siłę.Ale upieram się, że kilka recenzji na krzyż to nie cały poziom pisma.Peace, man.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

po piersze: Szęśliwego nwego roku :lol:
po drugie: Jeśli wam się CDA lub Click nie podoba to piszcie na tym forum: http://www.markolf.thc.net.pl/forum/viewforum.php?f=12 na każde wasze 10 argumentów Joel albo Smuggler znajdą 11 kontr argumentów :D Patrząc na niektóre posty przypominają mi sie listy "fanów" do Clicka... śmiać się czy płakac?
:)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Xor, z tego co mówisz to dochodzę do wniosku że swą opinię argumentujesz pismem kilkunastoletnim. kup sobie jeden nowy numer i zobacz jak się zmieniło!
xor
x2

Post by xor »

Oczywiscie, ze teraz jej nie kupuje. A po co mialbym kupowac, jesli kiedys co jakis czasu dawalem temu pisemku szanse i stale bylo do bani ? Ostatnio kupilem jakis rok/poltora temu czy cos kolo tego...

Juz wczesniej pisalem : kupowanie wszystkich towarow, ktore sie swego czasu uznalo za badziewne tylko po to, ze byc moze sie teraz poprawily jest w swej idei idiotyczne. Ty jak kupiles kiedys badziewna pste do zebow to ciagle ja kupujesz, bo kto wie - moze wlasnie dzisiaj sie jakosciowo poprawila na cud ? ... :wink:

CDA wyrobilo sobie u mnie taka opinie, ze w tej chwili zupelnie mnie nie korci aby sprawdzac, czy akurat nie jest juz lepsze. Wole kupic sobie przykladowo ksiazke.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

A wiecie, że w ostatnim CDA jest wzmianka o X3:Reunion...?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Stalovy: kotlety odgrzewasz??

A na serio to idę zobaczyć i pewnie kupię :)
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

LeWaR wrote:Stalovy: kotlety odgrzewasz??

A na serio to idę zobaczyć i pewnie kupię :)
Iiiitam, to jest aż jedno zdanie, i to przy okazji innej gry:
SirGoldi, s.26 wrote: Wszak dotychczas jedynie X3: Reunion oferował taką wolność wyboru.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ale jest! @;]
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Tiaaa, ale recki, jak nie było, tak nie ma i nie będzie... Eh, przez to się trochę na nich zezłościłem.
Chociaż, jak mieliby źle ocenić, to może i dobrze, że nie zrecenzowali? Kto ich tam wie :|
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Dramal
x2

Post by Dramal »

Panowie, CDA jest w tej chwili jedynym godnym uwagi czasopismem o grach. Niestety prawdę mówiąc z konkurencją krucho.
Lubienie/nie lubienie jest rzeczą gustu, a o gustach się nie dyskutuje :) Osobiście czasem je kupuję i dzięki temu dowiedziałem się o X2. Co zaś się tyczy ich artykułu o tłumaczeniu, oceniają całość pod względem technicznym, a nasz szacowny kolega nie za wszystko odpowiada, tak więc w oceniają oni Play jako polskiego wydawcę, który czegoś tam nie dopilnował.
Wracając do tematu lubienia lub nie, kiedy słyszę/czytam teksty z cyklu "komercha" itp. Nasuwa mi się pytanie, co nie jest komercją? Proszę o definicję "komercji". Teraz wszystko kręci się wokół pieniądza i nie da się tego uniknąć. Spróbujcie utrzymać rodzinę albo nawet siebie samego bez kasy i zobaczymy. Jakbym właścicielowi mieszkania powiedział, że nie mam pieniędzy i żeby nie był takim kapitalistą, to obawiam się że nie zdążyłbym dokończyć zdania i moje rzeczy zaczęłyby wylatywać oknem.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy: wzmianką, w kontekście przydługiego już oczekiwania tutaj na tę nieszczęsną nieobecną reckę, to się raczej nazywa przynajmniej pełny artykuł we wstępniaku ;). Ale jedno zdanie? Smaku narobisz, a może już Cię CDA zwerbowało? :P. Siła sugestii - LeWaR juz chce kupować :roll: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Za późno, już kupiłem.....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

LeWaR wrote:Za późno, już kupiłem.....
To poczytaj fajna recke Bioshocka ;]
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

A w Play'u jest pełna wersja X3
Nareszcie polatam w kolejnego iXa (^_^)
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
Genetyk
x2

Post by Genetyk »

MikeS wrote:A w Play'u jest pełna wersja X3
Nareszcie polatam w kolejnego iXa (^_^)
no właśnie - a ja kupiłem pełną wersję na allego - mam drukowaną instrukcję :P

na razie kończę X2 (obecnie zabawa w górnika) ale X3 zainstalowałem - różnica jest kolosalna - dziecko zza pleców (5 latka) dopytuje sie o planety i gwiazdy (co mają w środku i dlaczego)

Co do recki w CDA - podobne sytuacja była z EvE-online - gra również ma kilka lat a recka była niedawno - tutaj zadziałał producent gry w porozumieniu z polską społecznością graczy

Return to “Polskie / Polish X-Forum”