Inwazje Xenońskie [SPOILER]

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Taaak... przydałby się patch 1.5 PL :)
BTW, fakt, że jest to OK, że stacje obrażają się na ciebie za działania twoich statków. Nie jest jednak OK, że za działania twoich statków (bicie wroga) nie dostajesz kasy. To chciałem uwypuklić, tylko jakoś tak na odwrót napisałem :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Hmm a gdzie wy najwiecej zlecen mozecie znalezc na inwazje ??

Ja tylko moglem w Black Hole Sun i chyba moj limit sie skonczyl bo juz nie ma propozycji inwazji :(. Szkoda, a chcialem wyprobowac Ospreya w koncu na xenonach :P.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
ZiZi
x2

Post by ZiZi »

Szukaj wokol sektorow Xenonow.

Zrob kilka rund, cos znajdziesz. W przerwach mozna zarobic na misjach kilerskich.

Czasami warto obserwowac ruch sil Xenonow, szczegolnie wiedzac gdzie maja stocznie.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

No szukalem i natrafilem na 1 :/.

A misje killerskie to jakos M5 z M6 nie moge sie zalapac, wiec musialem sobie Nove kupic, moze jej beda przyjmowac misje :P.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Mani_Hc wrote:Hmm a gdzie wy najwiecej zlecen mozecie znalezc na inwazje???
A mnie juz drugi raz udalo sie znalezc stacje, gdzie jest jednoczesnie kilka misji z inwazja xenonska do wziecia :o
Nie wiem, czy to normalne, raczej jakis bug. Nie powiem gdzie... no, moze tylko ze pierwsza byla u Argonow, a teraz u Splitow. W kazdym razie uwzialem sie, biore je po kolei i jestem w trakcie czwartej inwazji. To naprawde bug i do tego spoliler, bo mam juz ponad 320 mln na koncie i jeszcze dwie inwazje - chyba ze znikna z tamtego biuletynu. I na co wydac potem te pieniadze?

Moja wskazowka - najwiecej misji znalazlem NIE w sektorze najblizej Xenonow, nawet NIE w promieniu dwoch sektorow... szukajcie cierpliwie i wszedzie!
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Spoiler
Show
Thyn Abys tam w koncu pojawily sie misje i to nie jedna :P

Hmm Bug moze nie, ale bugiem jest to, ze jak zniszczysz jednego K, to ci pisze po inwazji ze zdobyles 700-800k kredytow, ale tak naprawde dostaje sie 10 mln< :lol:

Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Mam pytanie... czy "Misje Xenońske" o których tu mowa to to samo, co misje z BBS, polegające na przewiezieniu klienta (który ucieka przed goniącymi go Xenonami) do jakiejś stacji, najczęściej w tym samym systemie? Czy też jest to coś zupełnie innego?
Pytam, ponieważ gram Hardcore eXtreme, czyli całkiem od początku, mam odkryte jakieś 12 sektorów, zlewam pana Dannę, zwanego Banem (:D) i jego polecenia udania się na stację Terracorp, i co rusz trafiam na takie właśnie ogłoszenia w BBS.
To jest to? Te misje, znaczy?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Stalovy, to dwie rozne misje.
Te z inwazja zazwyczaj maja niepozorne tytuly, wiec czytaj uwaznie ;)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote:...mam juz ponad 320 mln na koncie i jeszcze dwie inwazje - chyba ze znikna z tamtego biuletynu. I na co wydac potem te pieniadze?
Długo nad tym myslałem...
Puszczę Ci na priva mój nr konta. Dawanie pieniędzy mnie jest bardzo trafną inwestycją, zwłaszcza z mojego punktu widzenia...
Upasę grzyba do nieprzyzwoitości i będę mógł brać po kilka inwezji na raz, bo teraz to i przy jednej mi staje... komputer znaczy.
A jak już zarobię kupę szmalu a Ty bedziesz się bezczelnie upierał to może nawet część Ci oddam, oczywiście tego co pożycz... znaczy tego co mi dasz :lol:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

E tam. Wole kupic Tytany :P

:lol:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sknera! :P
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

He he.
Zrobilem jeszcze inaczej. Poniewaz zszargalem sobie opinie u Splitow do poziomu zakazu handlu, stwierdzilem, ze najwyzszy czas kupic sobie ichnie zabawki wojenne. Podreperowalem sobie troche status do "podistoty 1%" i kupilem za jednym zamachem Raptora i Pytona.
Zostalo mi cos ok. 200 mln :P
Musze przyznac, panie Jones, ze moja dwa doki zaopatrzeniowe w dwoch przeciwleglych rogach wszechswiata - Earthgate i Moongate - bardzo skutecznie zbieraja uzbrojenie na antysplicka kampanie. Ale to temat na inny, dawno nie uzywany watek... :twisted:
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Ja miałem najciekawszą inwazję złożoną z... 10 statków Xenońskich. Rozwaliłem połowę i przyszła wiadomość: inwazja zakończona, dziękujemy, trzymaj 20 tys. kredytów. Miałem wtedy rangę Admirała. Misję wziąłem w systemie Thyn's Abyss, więc nie mogłem przegapić żadnego statku gdyż w tym sektorze przebiegała "inwazja". Czy ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Mam juz dosc obrony Splitow przed inwazjami xenonskimi. Czy moglby mi ktos powiedziec, gdzie szukac podobnych zlecen od Boronow, czy chocby Teladian i Paranidian? Znalezliscie takie w ogole?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Mam juz dosc obrony Splitow przed inwazjami xenonskimi. Czy moglby mi ktos powiedziec, gdzie szukac podobnych zlecen od Boronow, czy chocby Teladian i Paranidian? Znalezliscie takie w ogole?
Marcy,
Spoiler
Show
w Getsu Fune każda rasa ma jeden dok zaopatrzeniowy a sektor należy bodaj do Argonów. Dodatkowo w mojej wersji jest tam asteroid 102, sektor jak z bajki :wink:
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Z początku padło pytanie o przejmowanie\kupowanie ksenońskiego m2, można go kupić (jest jeden sposób, bodajże w staciach pirackich można wynająć hakerów... czy coś takiego niech ktoś to uściśli, tak że można zadokować do stoczni xsenońskiej) a przejmowanie, jak sie ma wysoką range bierzemy misje eskortowania gościa przed xsenonami, i jak masz wysoką range to tam leci także m2 którego można przejąć)
:)
Wou
x4

Post by Wou »

Gdzieś na angielskim forum czytałem o tzw. klonowaniu misji xenońskich.
I to naprawde działa!
Spoiler
Show
Wystarczy zaparkować na stacji gdzie jest jedna i pójśc na kawe. Po powrocie czeka na nas takich misji kilkanaście!
O ile ktoś chce stracić całą radość gry zarabiając w godzinę kilkaset milionów.... :shock: W ogóle to opłaty za nie są "lekko" przegięte.
Image
j77jack
x2

Post by j77jack »

Wynagrodzenie za Xenonskie misje wcale nie jest za duze. :o ostatnio wziolem 2 naraz w tym samym sektorze (wynik 4Xm1 7Xm2 25Xm3 + drobnica + 2h= 50melonow- te duze statki stad ze wkuzyly mnie skaczace m1 i skasowalem pobliski sektor xenonow wraz z nimi aby zakonczyk inwazje). :twisted:
50 baniek za 2h :cry: - wiecej zarabiam na kilerskich 3-5baniek jedna misja a czasem sa w sektorze 3 pod rzad.
Wou
x4

Post by Wou »

Jak kiedyś wziąłem 4 na raz, też zapłacili mi jak za jedną... a pozostałe 3 mam jako niezaliczone.:( Za to jak weźmiesz 9 jedna po drugiej....
Image

Return to “Polskie / Polish X-Forum”