Wszystkie PROBLEMY z polską wersją patcha 1.4 !

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Ja mam taki problem...

Po włączeniu gry z nowym patchem, miłą nowością był głos postaci (kiedyś instalowałem angielską łatkę na polską, ale z tego zrezygnowałem...), ale komputer pokładowy ma jakby zły loop: zamast "not availabile" mówi: "ilabile not ava" :o lub przy zaznaczeniu statku np. Orinoco słychać: "oco" i potem część opisu... Jak ktoś wie, jak pomóc, błagam :!: niech to zrobi...
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Czy masz zainstalowanego jakiegoś moda? U mnie MWM tak właśnie zrobił. Ale wrzuciłem do niego łate i wszystko działa jak należy.
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

tak więc morał tej bajki jest taki że co polskie jest dla polaka a co angielskie nie i jeszcze że najprostrze sposoby są z reguły najleprze
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Ja mam małe niedociągnięcie z tekstem. W konsoli poleceń jest taka opcja: Formacja delta itd. U mnie zamiast "formacja" jest "formation". Większych bugów nie stwierdziłem :)
Last edited by Enzo on Tue, 21. Dec 04, 13:56, edited 1 time in total.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Podobnie jak u Enzo, mam napis Formation. Inne:
1. W konsoli poleceń statku, w Specjalnych, mam teraz 3 (w 1.3 były 2) opcje; pierwsza opcja to "Zbierz towary", druga "Zbierz towar" a trzecia opcja to "ReadText2010-501" (po prawiej stronie, w 'opisie' tej opcji, jest "[ReadText2011-501]". Co to jest :? Jak to naprawić? Help!
2. Podobnież jak powyżej, ale w Handlowych, pojawiła mi się dodatkowa opcja "ReadText2010-401" (jej opis to"[ReadText2011-401]"). Również pliz help!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
PD12972
x2

Post by PD12972 »

Stalovy wrote:Podobnie jak u Enzo, mam napis Formation. Inne:
1. W konsoli poleceń statku, w Specjalnych, mam teraz 3 (w 1.3 były 2) opcje; pierwsza opcja to "Zbierz towary", druga "Zbierz towar" a trzecia opcja to "ReadText2010-501" (po prawiej stronie, w 'opisie' tej opcji, jest "[ReadText2011-501]". Co to jest :? Jak to naprawić? Help!
2. Podobnież jak powyżej, ale w Handlowych, pojawiła mi się dodatkowa opcja "ReadText2010-401" (jej opis to"[ReadText2011-401]"). Również pliz help!
Witam, Stalovy gdzieś to już było (prawdopodobnie u adam00 w temacie o jego skryptach. masz tu sznurek:
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... c&start=60
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dzięki!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Enzo wrote:U mnie zamiast "formacja" jest "formation".
W którymś poście uprzedzałem, że ten kwiatek występuje. To jeden z kilku bugów przepuszczonych świadomie.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Eeeeee.... "świadomie"?? :o Hmmm, czyżby zmiana tego tekstu chrzaniła coś w reszcie gry? Dziwne...

-Pozdrowienia,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Vill
x2

Post by Vill »

Wbrew temu co jush tu napisano, patch pojawiał się w dziale downloads jedynie gdy NIE byłem zalogowany do forum. I tak ściągnąłem go przez link z forum, dzienks chłopaki :mrgreen:
Temporalily suspended in a time lapse...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

PD12972 wrote:
Stalovy wrote:
Podobnie jak u Enzo, mam napis Formation. Inne:
1. W konsoli poleceń statku, w Specjalnych, mam teraz 3 (w 1.3 były 2) opcje; pierwsza opcja to "Zbierz towary", druga "Zbierz towar" a trzecia opcja to "ReadText2010-501" (po prawiej stronie, w 'opisie' tej opcji, jest "[ReadText2011-501]". Co to jest Jak to naprawić? Help!
Witam, Stalovy gdzieś to już było (prawdopodobnie u adam00 w temacie o jego skryptach. masz tu sznurek:
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... c&start=60
eee... jednak nie zadziałała metoda z zamianą nazw plików, opisana przez adam00, nie wiem, czy da się to naprawić w jakiś inny sposób... buu, jaki ja jestem nieszczęśliwy... :cry:
PD12972
x2

Post by PD12972 »

eee... jednak nie zadziałała metoda z zamianą nazw plików, opisana przez adam00, nie wiem, czy da się to naprawić w jakiś inny sposób... buu, jaki ja jestem nieszczęśliwy... :cry:
Sorki , ale u mnie zadziałało z tym że mam te teksty w consoli po angielsku.
Dormio
x2

Post by Dormio »

Vill wrote:Wbrew temu co jush tu napisano, patch pojawiał się w dziale downloads jedynie gdy NIE byłem zalogowany do forum. I tak ściągnąłem go przez link z forum, dzienks chłopaki :mrgreen:
Wbrew temu co napisałeś mnie udało się ściągnąć (w poniedziałek) patch będąc zalogowanym.

Dormio
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Piquś wrote:Eeeeee.... "świadomie"??
A i owszem :wink: Egosoft dawało jakiś nowy i długi termin na zajęcie się tym "szczegółem" więc z ciężkim sercem postanowiłem to przepuścić. Pewnie trzeba byłoby czekać kolejny tydzień lub dwa.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Spoko Sau, mnie to nie przeszkadza, innym chyba też nie. :) Jeszcze jedną rzecz zauważyłem, jeszcze za czasów 1.3, tylko zawsze o niej zapominałem... Teladiańskie Doki Zaopatrzeniowe są nazwane "Taladiańskie..." (mała literówka, trzeba się przyjżeć, żeby zauważyć :) ), a w 1.4 dalej mam "Sąd dyskutuje i rozwiązuje" i dalej pusto. Innych byków nie znalazłem, ogólnie kawał bardzo dobrej roboty!

-Pozdrawiam,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Piquś wrote:..., ogólnie kawał bardzo dobrej roboty!
Dołączam się do opini! :)
Visconius
x2

Post by Visconius »

PD12972 wrote:
Sorki , ale u mnie zadziałało z tym że mam te teksty w consoli po angielsku.
Stalovy już rozwiązał problem. Ja zreszt też (cholerny notatnik, nie róbcie w nim bo przy zawijaniu wierszy wszystko spieprzy).

A teksty po angielsku można usunąć i wstawić polskie. Własnie nad tym pracuję.
blazeu
x2

Post by blazeu »

Dzisiaj juz drugi raz instaluje X2 :( Po wgraniu patcha 1.4PL wyskakuje mi jakis blad TextIDError... czy jakos tak... w setupie kazdy przycisk ma taki podpis. A jak uruchomie gre to tam tez sa jakies syfy... Wiec co mam robic? Forum angielskie przeszukalem, ale ich sposoby nie pomagaja :( Przed instalka bylo wszystko OK...
xanth
x3tc

Post by xanth »

Ja w jaki sposob instalujesz tego patcha? Bo mam nadzieje, ze nie rozpakowujesz go do katalogu gry, tylko normalnie "exe" uruchamiasz? W takim wypadku, przy poprawnej instalacji gry i wlozonej plycie do CD patch powinien sie zainstalowac bez problemow (reinstalowalem X2 juz z 3 razy w zwiazku z moim mieszaniem w skryptach i pozniejszym problemem z odtworzeniem, ani razu ani jednego problemu).

X.
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

pytanie za 2 zł 10g

wiem że to już było ale nie chce mi się tego szuakć i nieche zakładać nowego topcku ale musze to wiedzieć jak przerobić te scrypty żeby mi w comendach nie wyskakiwało redy text czy cos tam

dajcie instrukcje obsługi dla laika bądz namiar na ową instrukcję
niech zysk będzie z wami

Return to “Polskie / Polish X-Forum”