Doświadczeni pomocy -zarobkowanie w X2 - SPOILER

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

hmmmm wszystko powiedziane zostało
Spoiler
Show
ale można zarabiać na ogniwach ,mięsku, płytkach krzemowych(tak to było powyżej) bogazie,bofu,(boroni) wszelakich laserach zwykle jak kupisz z pełnego zapsu fabryki i sprzedasz w doku zaopatrzeniowym to zarobisz od 100 do 1000 lub10000 za sztuke zależy od broni.Zreguły im większa tym leprza. (ja tak robie)

jak kapitał będzie dość spory i nabierzesz doświadczenia w handluto postaw sobie np fabryke jakieś duzej broni czy mikrochipów
Ale rób jak chcesz

NIECH ZYSK BĘDZIE Z TOBĄ
Vill
x2

Post by Vill »

To ja koleżance też sobie pozwolę doradzić, ale nie tyle co, gdzie, czym, lecz raczej w jakiej kolejności :)

Otóż z doświadczenia mojego (ze 4-5 razy zaczynalem od nowa) wynika, że na początku trzeba wydoić TerraCorp (jeżeli jeszcze nie wiesz o co w tym chodzi... nie będę ci psuł ubawu :wink: ) Przedtem warto zarobić paręset tysięcy - wykorzystując "taksówkę" od TerraCorp i upaćkać systemy satelitami (po co zapewne wiesz). Teraz kupujemy Teladiańskiego Sępa i ładujemy do niego Ruchomy System Wiertniczy (i koniecznie napęd skokowy).
->nie kupujesz Płytek ino je wydobywasz, a na jednym ładunku można wtedy zarabiać średnio 130000cr
->dalej zrobisz jak zechcesz, ale ja przesiadłem się do Novy wersja L i ruszyłem na łowy...
Temporalily suspended in a time lapse...
Loziu
x2

Post by Loziu »

Spoiler
Show
możesz zawsze od poczatku zająć się przeszukaniem stacji, są tam czasem bezpańskie kontenery ale uważaj bo chyba w niektórych kontenerach są dobra XL a wiadomo nawet zderzenie z kontenerem gdy wyłaczysz osłony potrafi Argon Discoverer nieźle uszkodzić, a i zlokalizuje najbliższą baze piracka jedna jest w Ore Belt
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ergo masz racjęz piratowaniem. W ciągu 2 godzin od rozpoczęcia gry można się dochrapać 2 elektrowni słonecznych wraz ze statkami. 12-13 os wystarczy aby przejąć orinoko 18-20 wystarcza na novę. Wczoraj gram od nowa z patchem 1.4. (x-treme oczywiście).
Wylatuje sobie wrakiem disco - pierwsza stacja - paczuszka z amunicją do mass drivera. Za kasę z tego zwiększam ładowność , robię pierwszą misję , kupuję max os i po chwili mam 2 orinoka , 2 statki pirackie i bajamona .(i wszystko to wrakiem bez osłon i dział) :twisted: :twisted: . Po sprzedaży jakieś 700 000 na koncie. Poza Ore Belt polecam do polowania jeszcze sektory pirackie obok PE. I jeszcze jedna rada przy ataku rakietowym na okręty z wieżyczkami atakujemy je od przodu bo inaczej wystrzelają nasze rakietki. :D
Sebol
x2

Post by Sebol »

Orinoko chyba nie miały osłon!
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

miały przez pierwsze 5 sekund ataku :lol: . 11 os zdejmuje osłony a 12-13 uszkadza kadłub ale go nie niszczy (choć czasmi się zdarza). Rakiety wywalamy jedną szybką salwą z odległości ok 4-3km żeby w razie czegoś mieć możliwość szybkiego poprawienia celu następną osą. :twisted:
Pozdrawiam
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Ja bylem znow bardzo cierpliwy i grzeczny, gdy tylko dopadlem merkurego od pani prezes to bez softu, bez jakiegokolwiek sprzetu, latalem po sektorach i handlowalem, inaczej mowiac TIRowalem ;) Rzut okiem na mape, dane stacji, tu kupic, ok, tu sprzedac, notowanie na kartce, jak zarobilem kase to inwestowalem w Merkurego (moj pierwszy SLAVE ;) ) Najpierw silniki, potem ladownia, no i remoncik, jak jakis pirat sie przyczepil to na maks gazie (dlaczego tak wolno ! Dlaczego ?! :lol: ) w kierunku statkow rzadowych, one juz zajmowaly sie panem piratem. Po pewnym czasie, mialem full wypas merkurego z calym softem oslonami i uzbrojeniem defensywnym :) Wtedy zbieralem juz na 1 elektrownie sloneczna, zdaje mi sie ze to chyba najlepsza fabryka na poczatek, wymaga niewielkich stosunkowo nakladow a dobrze umiejscowiona zaczyna szybciutko zarabiac. Niestety moj sposob rozgrywki poczatkowej wymaga wiele cierpliwosci (ktos latal TIRem po ukladach wlasnorecznie ? :P ) Ale czlowiek cieszy sie z kazdego kredytu zarobionego i przy okazji poznaje sie wrecz na pamiec niekture systemy co ma spore znaczenie w pozniejszym czasie :)
Ach, teraz moge dodac ze obecnie stac mnie na najlepsze statki, latam wiec i odbijam sobie "ciche" poczatki. Xenoni gdy mnie widza dostaja zwarcia a Khaaki popelniaja sepuku :lol:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

bobafett76 wrote:ktos latal TIRem po ukladach wlasnorecznie?
Kazdy, kto na poczatku wpadl na pomysl wlasnorecznego drylowania asteroidow :) Ja do dzis mam w statystykach "ulubiony statek - Teladianski Sep :D :D Ile musialem nim przeleciec, skoro nic sie nie zmienia?
A przeciez od tygodni latam juz Herkulesem, Mamba, Smokiem, Rybolowem, Nemezisem...
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Gornik byl ze mnie mizerny, jak chcialem zaczac bawic sie w wydobycie a jak wiadomo potrzeba do tego pewnego statku ;) to ciagle cos bylo nie tak, a to tu trzeba wzucic troche mamonki, a to znow jakis Khaak porysowal mi bryke i trzeba bylo znow dac w lape lakiernikowi :D w koncu wyszlo tak ze rozkrecilem biznesik przemyslowy. Troche zaluje ze nie podrylowalem :D moze jak cos mi odbije to wysiadam z jachtu i latam wiercic, teraz juz dla zabawy :)
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

Eeeeee tam ja cały czas latam moim tirem teladniańskim po sektorach
kupując i sprzedając oraz drylując asteroidy chociaż mam 7 fabryk które dają nieco grosza hehe

kiedy będe miał m1

Return to “Polskie / Polish X-Forum”