Wlasnie - uwazaj, jest tu kilku milosnikow lekkiej, acz niezwykle skutecznej organicznej technologii boronskiej. Pewnie, ze to kwestia gustu, ale jak nie kochac statkow, ktore wygladaja jak zywe czujace istoty? Na Delfiny tez moglbym patrzec godzinami...Indoctrine wrote:Nie tylko Marcyxor wrote:Natomiast technologia Boronow jest niezwykle paskudna... No, oprocz Plaszczki(teraz Marcy mnie zbije...
)
![]()
Najpiekniejsza jednostka w X2
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Yakh...
Delfin... Mam jednego, i nie moge patrzec nawet przez minute na te jego oblesne ruchy... Pfuj ! Nie ma to jak surowa technologia Argonsko-Splicka !
Boroni - szanuje ich za poszanowanie pokoju i innych ras, ale sa SLABI ! Gdyby nie Argoni juz by ich nie bylo... Ale maja potencjal - beda wartosciowym czlonkiem Imperium - prawdopodobnie obejma wieksza czesc urzedow wyzszego i sredniego szczebla. Ale ich technologia bedzie wycofana z uzytku. Jedynym dobrym statkiem Boronow jest Mako. Jeszcze uzyteczny jest Delfin i ichni TP, ale reszta to pasakudny chlam... Nie ma to jak czuc pod nogami zimno tytanowego poszycia... 

-
Ten Delfin to bardziej przypomina mi stonogę... Płaszczka wygląda jak kalmar, Manta jak czopek, Orka jak rybia głowa w stanie rozkładu, Hydra jak zmutowana krewetka, Rekin w ogóle jest podobny do niczego... Nie powiem aby borońskie nazwy był nazbyt trafne. Nie są to złe statki (z wyjątkiem Hydry), ale trzeba mieć specyficzny gust żeby je polubić - OK, Płaszczka mi się akurat podoba.
Acha, jeszcze jedno: borońskie statki maja beczki z wodą zamiast foteli
Acha, jeszcze jedno: borońskie statki maja beczki z wodą zamiast foteli

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
-
Kurcze a ja sie dziwilem latajac Mako czemu ciagle mam mokroLongOne wrote: (...)Acha, jeszcze jedno: borońskie statki maja beczki z wodą zamiast foteli

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
-
-
wyglada jak merkury z doczepionym czyms, co przy odrobinie fantazji mozna uznac za przerosniete wodorostyLongOne wrote:Tak, tak, spokojnie... Rób często okłady z młodych macek, to pomaga...
Ale przyznasz chyba, że Delfin nie wygląda na delfina?

Last edited by ergo on Tue, 1. Jun 04, 15:03, edited 1 time in total.
-
O właśnieergo wrote:wyglada ja merkury z doczepionym czyms, co przy odrobinie fantazji mozna uznac za przerosniete wodorosty

Pamiętacie jak wyglądał skywalkerowy x-wing po wyciągnięciu z sadzawki na Dagobah? Też jakiś taki zarośnięty. Jak mniemam, borońskie planety nie bardzo różnią się od Dagobah, tylko sadzawek mniej. No więc dawno, dawno temu, jakiś zbiegły argoński bandyta (coś w stylu Luka) chciał się schowac przed karzącą ręką sprawiedliwości właśnie na takiej planecie. Wiał rzecz jasna Merkurym i podobnie jak jego filmowy pierwowzór okazał się d****, a nie pilotem. Jakiś czas potem Boroni znaleźli w bajorku maszynę i będąc pod jej wielkim wrażeniem, odtworzyli ją na własny użytek - szczegółowo, razem z wodorostami. A że od długiego namaczania Merkury spuchł, to i "Delfin" dostał większą ładownię... Ot i już. Ma ktoś inne pomysły?
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
-
z grubsza tak to wygladalo jak opisales longone, boroni odtworzyli go jak leci z wodorostami sadzac ze "tak ma byc"LongOne wrote:Ot i już. Ma ktoś inne pomysły?

Przy okazji delfina: kiedys podczas walki przypadkowo liznalem takiego BHEPTami , a ten tak sie przestraszyl ze wyrzucil towar !! zaczal mamrotac, jakby mial uciekac z okretu ale zamiast tego zostawil mi przed nosem caly ladunek krzemu i zwial

-
-
-
Czepiacie się, Panowie biednych Boronków, to nie ich wina, że mają macki zamiast rączek...
A, swoją drogą, zauważyliście, oni są jacyś tacy... miękcy?
A Luke to istotnie szumowina! Jak każdy kto sprzeciwia się prawowitej władzy!
Jednocześnie pragnę odkłamać przymajmniej jedną sprawę;
Widziałem kiedyś film dokumentalny ukazujący rzeczywistą przyczynę śmierci jego wujostwa. Film ten został nakręcony przez oficera sił policyjnych wezwanych do... rodzinnej awantury! To była prawdziwa rodzinka z marginesu. I radośnie, wzjemnie się wymordowali, wciągając w rodzinną burdę stróżów PRAWA!!!
Bynajmniej nie było tak, jak to przedstawił ten... oszczerca, o nazwisku podejrzanie przypominającym imię Skywalkera!

A, swoją drogą, zauważyliście, oni są jacyś tacy... miękcy?

A Luke to istotnie szumowina! Jak każdy kto sprzeciwia się prawowitej władzy!
Jednocześnie pragnę odkłamać przymajmniej jedną sprawę;
Widziałem kiedyś film dokumentalny ukazujący rzeczywistą przyczynę śmierci jego wujostwa. Film ten został nakręcony przez oficera sił policyjnych wezwanych do... rodzinnej awantury! To była prawdziwa rodzinka z marginesu. I radośnie, wzjemnie się wymordowali, wciągając w rodzinną burdę stróżów PRAWA!!!
Bynajmniej nie było tak, jak to przedstawił ten... oszczerca, o nazwisku podejrzanie przypominającym imię Skywalkera!

-
-
Paranid Nemesis [M6]
Paranid Nemesis [M6]
Osobiście uważam że ten statek jest Bardzo fajny
Osobiście uważam że ten statek jest Bardzo fajny

Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3
P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series
[ external image ]
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3
P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series

[ external image ]
-
-
Porozmawiajmy może o względach praktycznych, a nie estetycznych, tzn. który statek w swojej klasie sprawdza się najlepiej w wykonywaniu swoich zadań.
Moi faworyci to:
M3 - Nova za ciężkie uzbrojenie i mocne tarcze, powolność przestaje doskwierać jak się ma napęd skokowy
M5 - waham się między Odkrywcą i Pegazem (Pegaz to błyskawica ale bez ładowni, a ta przydaje się w niektórych misjach, a do Odkrywcy da się coś zapakować, ale zwiedzanie trochę dłużej trwa)
M6 - narażę sie chyba wszystkim, ale wydaje mi się, że chyba Osprey - podobnie jak Nova ma dobre uzbrojenie i tarcze, a z napędem skokowym da się podróżować
TP - Manta za dużą ładownię i możliwość przewożenia kontenerów XL
TS - Sęp niezła ładownia, średnia szybkość i możliwość zamontowania mobilnego systemu wiertniczego
TL - Hercules - funkcjonalny tak samo jak inne TL-e i najtańszy
Największych jednostek i M4 jeszcze nie wypróbowałem.
Zapraszam do przedstawienia swoich faworytów.
Moi faworyci to:
M3 - Nova za ciężkie uzbrojenie i mocne tarcze, powolność przestaje doskwierać jak się ma napęd skokowy
M5 - waham się między Odkrywcą i Pegazem (Pegaz to błyskawica ale bez ładowni, a ta przydaje się w niektórych misjach, a do Odkrywcy da się coś zapakować, ale zwiedzanie trochę dłużej trwa)
M6 - narażę sie chyba wszystkim, ale wydaje mi się, że chyba Osprey - podobnie jak Nova ma dobre uzbrojenie i tarcze, a z napędem skokowym da się podróżować
TP - Manta za dużą ładownię i możliwość przewożenia kontenerów XL
TS - Sęp niezła ładownia, średnia szybkość i możliwość zamontowania mobilnego systemu wiertniczego
TL - Hercules - funkcjonalny tak samo jak inne TL-e i najtańszy
Największych jednostek i M4 jeszcze nie wypróbowałem.
Zapraszam do przedstawienia swoich faworytów.
-
-
Masz rację co do tematu, ale on się wyczerpałjuż 2 tygodnie temu, a nie chciałem zakładać nowego wątku jeśli ten jest bardzo zbliżony.
Na tym forum jest już chyba wystarczqająco dużo niepotrzebnie założonych wątków, w których ktoś powiela podobne tematy. A temat rankingu statków czy to ładnych, czy praktycznych można jeszcze reaktywować.
Na tym forum jest już chyba wystarczqająco dużo niepotrzebnie założonych wątków, w których ktoś powiela podobne tematy. A temat rankingu statków czy to ładnych, czy praktycznych można jeszcze reaktywować.
-
Eee, zakładajcie na zdrowie, byle do rzeczyZeDD wrote:Na tym forum jest już chyba wystarczqająco dużo niepotrzebnie założonych wątków, w których ktoś powiela podobne tematy.

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
eee... no... z postami to my ich bijemy na glowe:)))Sauron11 wrote:Eee, zakładajcie na zdrowie, byle do rzeczyZeDD wrote:Na tym forum jest już chyba wystarczqająco dużo niepotrzebnie założonych wątków, w których ktoś powiela podobne tematy.Z Włochami lecimy łeb w łeb, ale tak naprawdę to dążymy do pierwszego miejsca
![]()

Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...