Najpiekniejsza jednostka w X2

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Indoctrine wrote:
xor wrote:Natomiast technologia Boronow jest niezwykle paskudna... No, oprocz Plaszczki :P (teraz Marcy mnie zbije... :wink: )
Nie tylko Marcy :twisted:
Wlasnie - uwazaj, jest tu kilku milosnikow lekkiej, acz niezwykle skutecznej organicznej technologii boronskiej. Pewnie, ze to kwestia gustu, ale jak nie kochac statkow, ktore wygladaja jak zywe czujace istoty? Na Delfiny tez moglbym patrzec godzinami...
xor
x2

Post by xor »

Yakh... :shock: Delfin... Mam jednego, i nie moge patrzec nawet przez minute na te jego oblesne ruchy... Pfuj ! Nie ma to jak surowa technologia Argonsko-Splicka ! :twisted: Boroni - szanuje ich za poszanowanie pokoju i innych ras, ale sa SLABI ! Gdyby nie Argoni juz by ich nie bylo... Ale maja potencjal - beda wartosciowym czlonkiem Imperium - prawdopodobnie obejma wieksza czesc urzedow wyzszego i sredniego szczebla. Ale ich technologia bedzie wycofana z uzytku. Jedynym dobrym statkiem Boronow jest Mako. Jeszcze uzyteczny jest Delfin i ichni TP, ale reszta to pasakudny chlam... Nie ma to jak czuc pod nogami zimno tytanowego poszycia... :D
LongOne
x2

Post by LongOne »

Ten Delfin to bardziej przypomina mi stonogę... Płaszczka wygląda jak kalmar, Manta jak czopek, Orka jak rybia głowa w stanie rozkładu, Hydra jak zmutowana krewetka, Rekin w ogóle jest podobny do niczego... Nie powiem aby borońskie nazwy był nazbyt trafne. Nie są to złe statki (z wyjątkiem Hydry), ale trzeba mieć specyficzny gust żeby je polubić - OK, Płaszczka mi się akurat podoba.

Acha, jeszcze jedno: borońskie statki maja beczki z wodą zamiast foteli :evil:
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

LongOne wrote: (...)Acha, jeszcze jedno: borońskie statki maja beczki z wodą zamiast foteli :evil:
Kurcze a ja sie dziwilem latajac Mako czemu ciagle mam mokro :D:D:D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tylko spokojnie Marcy, tylko spokojnie... :evil: :evil: :evil:
LongOne
x2

Post by LongOne »

Tak, tak, spokojnie... Rób często okłady z młodych macek :boron: , to pomaga...
Ale przyznasz chyba, że Delfin nie wygląda na delfina?
ergo
x3tc

Post by ergo »

LongOne wrote:Tak, tak, spokojnie... Rób często okłady z młodych macek :boron: , to pomaga...
Ale przyznasz chyba, że Delfin nie wygląda na delfina?
wyglada jak merkury z doczepionym czyms, co przy odrobinie fantazji mozna uznac za przerosniete wodorosty :wink:
Last edited by ergo on Tue, 1. Jun 04, 15:03, edited 1 time in total.
LongOne
x2

Post by LongOne »

ergo wrote:wyglada ja merkury z doczepionym czyms, co przy odrobinie fantazji mozna uznac za przerosniete wodorosty :wink:
O właśnie :) Ja to mam na ten temat taką teorię:
Pamiętacie jak wyglądał skywalkerowy x-wing po wyciągnięciu z sadzawki na Dagobah? Też jakiś taki zarośnięty. Jak mniemam, borońskie planety nie bardzo różnią się od Dagobah, tylko sadzawek mniej. No więc dawno, dawno temu, jakiś zbiegły argoński bandyta (coś w stylu Luka) chciał się schowac przed karzącą ręką sprawiedliwości właśnie na takiej planecie. Wiał rzecz jasna Merkurym i podobnie jak jego filmowy pierwowzór okazał się d****, a nie pilotem. Jakiś czas potem Boroni znaleźli w bajorku maszynę i będąc pod jej wielkim wrażeniem, odtworzyli ją na własny użytek - szczegółowo, razem z wodorostami. A że od długiego namaczania Merkury spuchł, to i "Delfin" dostał większą ładownię... Ot i już. Ma ktoś inne pomysły?
ergo
x3tc

Post by ergo »

LongOne wrote:Ot i już. Ma ktoś inne pomysły?
z grubsza tak to wygladalo jak opisales longone, boroni odtworzyli go jak leci z wodorostami sadzac ze "tak ma byc" :wink: . Co do przestrzeni : czesc towaru zapewne daje sie upchac tych blaszanych koncowkach , ktore - tak przy okazji nie trzymaja sie za mocno, wiec trzeba uwazac co sie wozi ponad 1,5 tony :wink:

Przy okazji delfina: kiedys podczas walki przypadkowo liznalem takiego BHEPTami , a ten tak sie przestraszyl ze wyrzucil towar !! zaczal mamrotac, jakby mial uciekac z okretu ale zamiast tego zostawil mi przed nosem caly ladunek krzemu i zwial :lol:
Dayhemous
x3

Post by Dayhemous »

LongOne wrote:...jakiś zbiegły argoński bandyta (coś w stylu Luka)
Luke, bandyta ??? :D
LongOne
x2

Post by LongOne »

Dayhemous wrote:Luke, bandyta ??? :D
Tak, rebeliancka szumowina... A co?
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Czepiacie się, Panowie biednych Boronków, to nie ich wina, że mają macki zamiast rączek... :wink:
A, swoją drogą, zauważyliście, oni są jacyś tacy... miękcy? :P

A Luke to istotnie szumowina! Jak każdy kto sprzeciwia się prawowitej władzy!
Jednocześnie pragnę odkłamać przymajmniej jedną sprawę;
Widziałem kiedyś film dokumentalny ukazujący rzeczywistą przyczynę śmierci jego wujostwa. Film ten został nakręcony przez oficera sił policyjnych wezwanych do... rodzinnej awantury! To była prawdziwa rodzinka z marginesu. I radośnie, wzjemnie się wymordowali, wciągając w rodzinną burdę stróżów PRAWA!!!
Bynajmniej nie było tak, jak to przedstawił ten... oszczerca, o nazwisku podejrzanie przypominającym imię Skywalkera! :evil:
Dayhemous
x3

Post by Dayhemous »

OT zaczyna sie robic, i nie bedziemy wchodzic w dyskusje o stronach mocy na forum poswieconemu X2 :shock:

... Gdybys jednak chcial, LongOne, podyskutowac o wyzszosci Imperium nad Rebeliantami, dolacz do SWGalaxies .... a w tedy a w ten czas... :twisted: :wink:
Randor
x3

Paranid Nemesis [M6]

Post by Randor »

Paranid Nemesis [M6]
Osobiście uważam że ten statek jest Bardzo fajny :)
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

Dragon. Nie dość, że rakieta, to jeszcze ta siła ognia z wież (jak dwie Novy). Podczas testów, rozwaliłem tym kilka fabryk i dwa Kolosy.
A jeśli chodzi o wgląd, to bardzo podoba mi się Centaur
ZeDD
x2

Post by ZeDD »

Porozmawiajmy może o względach praktycznych, a nie estetycznych, tzn. który statek w swojej klasie sprawdza się najlepiej w wykonywaniu swoich zadań.
Moi faworyci to:
M3 - Nova za ciężkie uzbrojenie i mocne tarcze, powolność przestaje doskwierać jak się ma napęd skokowy
M5 - waham się między Odkrywcą i Pegazem (Pegaz to błyskawica ale bez ładowni, a ta przydaje się w niektórych misjach, a do Odkrywcy da się coś zapakować, ale zwiedzanie trochę dłużej trwa)
M6 - narażę sie chyba wszystkim, ale wydaje mi się, że chyba Osprey - podobnie jak Nova ma dobre uzbrojenie i tarcze, a z napędem skokowym da się podróżować
TP - Manta za dużą ładownię i możliwość przewożenia kontenerów XL
TS - Sęp niezła ładownia, średnia szybkość i możliwość zamontowania mobilnego systemu wiertniczego
TL - Hercules - funkcjonalny tak samo jak inne TL-e i najtańszy
Największych jednostek i M4 jeszcze nie wypróbowałem.

Zapraszam do przedstawienia swoich faworytów.
HamP
x2

Post by HamP »

ZeDD - wszystko fajnie (bo co do typów,które podałeś,to mam podobne,tzn.w kwestii M3,M4 i M5),ale w temacie wyraźnie jest napisane,że chodzi o najpiękniejszą,a nie najpraktyczniejszą jednostkę w grze :P
ZeDD
x2

Post by ZeDD »

Masz rację co do tematu, ale on się wyczerpałjuż 2 tygodnie temu, a nie chciałem zakładać nowego wątku jeśli ten jest bardzo zbliżony.
Na tym forum jest już chyba wystarczqająco dużo niepotrzebnie założonych wątków, w których ktoś powiela podobne tematy. A temat rankingu statków czy to ładnych, czy praktycznych można jeszcze reaktywować.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

ZeDD wrote:Na tym forum jest już chyba wystarczqająco dużo niepotrzebnie założonych wątków, w których ktoś powiela podobne tematy.
Eee, zakładajcie na zdrowie, byle do rzeczy :wink: Z Włochami lecimy łeb w łeb, ale tak naprawdę to dążymy do pierwszego miejsca 8) :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
levisq
x3tc

Post by levisq »

Sauron11 wrote:
ZeDD wrote:Na tym forum jest już chyba wystarczqająco dużo niepotrzebnie założonych wątków, w których ktoś powiela podobne tematy.
Eee, zakładajcie na zdrowie, byle do rzeczy :wink: Z Włochami lecimy łeb w łeb, ale tak naprawdę to dążymy do pierwszego miejsca 8) :wink:
eee... no... z postami to my ich bijemy na glowe:)))

:fg:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”