levisq wrote:
Ps. cholercia... przez weeken dawet na 5 min nie przysiadlem do kompa... weekend calkowicie stracony...
i komu to mowisz ?:) wlasnie zdalem dzisiaj ostatni egzamin przed obrona a weekend minal w ksiazkach i w wordzie , bo jutro do promotora trzeba cos zaniesc ... ech ... byle do obrony
ergo wrote:
i komu to mowisz ?:) wlasnie zdalem dzisiaj ostatni egzamin przed obrona a weekend minal w ksiazkach i w wordzie , bo jutro do promotora trzeba cos zaniesc ... ech ... byle do obrony
heh mnie to juz nie grozi chyba ze rozpoczne trzeci fakultet... z nudow...ale narazie mi sie nie nudzi...
pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Witajcie Kupiłem sobie Elektrownie słoneczną, mam 3 transportowce i jednego odkrywce. Chciałem sobie troche postrzelać do piratów bo do tej pory nie miałem okacji, ale mam pewien dylemat. Otóż na razie uskładałem około 700k i nie wiem czy kupić za to Argońskiego Pogromce (stać mnie na niego) czy lepiej oszczędzać na cały czas na Argon Nova... Nie uzbrajałem jeszcze takiego statku, ale widząc ceny myśle iż będzie to mniej więcej 2x droższe od statku. Na Nove musiałbym mieć pewnie ze 2 mln żeby ją uzbroić a to szmat czasu jak dla mnie. Jedna elektrowania i transportowiec z systemem do kopania w asteroidach nie powielają mi kasy tak szybko jak bym chciał. Myślałem o zakupie drugiej elektrowni, lecz ciągły problem z kryształami zniechęca mnie do niej troche no i musiałbym kupić jej transportowce co jest dodatkowym wydatkiem + ich upgrade (sprzedawanie po 800 sztuk to marnotrawienie gotówki no i ta prędkość fabrycznych modeli ) + kasa na rozruch to jak widać około 1 mln więc nawet mnie nie stać. Do rana się wstrzymuje z kupnem bo chce pozać wasze opinie na ten temat. Z góry dziękuje za pomoc
Jeśli już zamierzasz inwestować w M4 i nie chcesz czekać na M3, to kup sobie borońskiego Mako - bardzo sympatyczny myśliwiec tej klasy (nie licząc Bayamona, którego trzeba sobie złapać).
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Lysoleq - > nic nie kupuj , zlap sobie nove albo orinoko, za ta kase i jedno i drugie naprawisz i wyposazysz w stopniu wystarczajacym do dalszego korsarstwa
A mi sie wlasnie wczoraj udalo nareszcie zlapac Bayamona... Nie ma to jak 4 zaczepy do broni
btw zauwazylem ze jak sprzedaje sie statek to lepiej jest sprzedawac jest go na czesci... (osobno tarcze, bron i kadlub)
Zlapalem statek piracki ktory w tylnej wiezyczce mial jakies niezle dzialko (sporo warte w doku zaopatrzeniowym) Za statek w stoczni dawali mi 230.000. Po zdjeciu dzialka sprzedalem go za 70.000 i dzialko za 269.000 - rachunek jest prosty - ogolnie ponad 100.000 wiecej
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy i trochę drobnicy...
Ergo łatwo ci mówić złap... Czym ja to mam niby zrobić?? Odkrywcą który ledwo co jest uzbrojony?? Gdybym miał coś do walki to moge o tym myśleć, ale ja posiadam tylko Odkrywce z tymi najtańszymi działkami i 3 transportowce z czego jeden uzbrojony jest po zęby w Mobilny System Wiertniczy ... Jak widzisz nie bardzo mam czym łapać ten statek
Jedyne co moge zrobić to wyskoczyć ze śrubokrętem w skafandrze, jakimś cudem dogonić NOVE i liczyć na troche szczęścia że odkręce szybke jakimś magicznym sposobem, obezwładnie pilota (żeby nie było że jestem bezduszny to go do ładowni schowam) i polece na stacje.
Szansa powodzenia tej misji w dużej mierze zależy od rodzaju śrubokręta i tego jak mocno śróbki przykręcili ale myśle że jest bliżka 0%
@lysoleq
to z tym srubokretem to ... zabawnie to ujales
nie bede ci radzil co zrobic ale ja na twoim etapie kupilem mako + 1xIon(spaware) i 1xGamma-akcelerator-czasteczkowy. W takim sprzecie, nawet bez upgradow, chociaz tarcza by sie przydala, mozna zlapac nawet Nove. Trudno jest tylko na poczatku zanim nie zneutralizujemy tarcz i tylnej wierzyczki.
Dobra już mam moją upragnioną Nove, lecz jak by to nie było kłody lecą mi pod nogi jedna za drugą... Teraz przyleciały mi jakieś dziadoskie fioletowe gówna i robią zadyme... Co jak co ale moja Nova w nie daje sobie rady ze wszystkimi... Jedem w stanie rozwalić dwa te trójkąty ale nic pozatym. Na początku po obejrzeniu tego filmiku naszła mnie myśl:
"Lysy rozwal ten główny trójkącik a reszta pójdzie za nim w cholere..."
No i skończyło się na tym, że ja rozwaliłem ten największy a reszta rozwalila mnie... Teraz oprócz President End's zaatakowali Ore Belt i nie bardzo wiem jak z nimi walczyć... Ma ktoś jakieś pomysły, albo rady jak pokonać to badziewie ??
Po pierwsze:
Czy Nova jest odpowiednio wyposażona?
Mam na myśli 3*25MW osłony, oraz beta plazmę i działko jonowe a także cząsteczkowy gamma w wieżyczce? No i tuning silnika, sterów etc..
Jeśli tak, to nie rozumiem jak mogą coś Ci zrobić
Ja stoję na wyłączonym silniku i namierzam te maleństwa jedno po drugim.. Czasami stracę połowę osłon.
W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Slot 1:
Ion Distruptor wymiennie z Beta High Energy Plasma Thrower
Slot 2:
Beta High Energy Plasma Thrower
Wierzyczka tylna:
Beta Particle Accelerator Canon
No i osłony niestety są w innej konfiguracji... Zdobyłem tylko jedną 25 W i mam dwie po 5W... Polowałem na tych cholernych piratów i tylko jedną zdobyłem... A te małe badziewia mają prawie same osłony... Problem w tym że zaczym do nich dolece to mnie prawie nie ma...
Lysoleq, nie gardz nowymi elektrowniami!!! Widze, ze wybrales sciezke wojenna - od razu skafander pod szyje i gazu w Novej. Niech Cie tylko tutejsi piraci na ciemna strone nie sciagna... Tych na jasnej stronie jest moze ze dwoch Krotkowzroczna ta technika, jesli wsparcia walutowego nie bedziesz mial. Stawiaj elektrownie, ino nie za blisko jedna drugiej A polowac na fioletasow mozna i w Odkrywcy. Te male zmieniaja sie w piekne fajerwerki, gdy ukasic ich Osa. Ale Mako jak sie juz powiedzialo zacny jest. Nie zamienilbym go na Orinoko. Rzeklem.
Mam jedną elektrownie która pracuje na pełnej prarze... Jeden transportowiec ją cały czas zaopatruje, dwa sprzedają towary z niej... Ja latam i sprzedaje statki piratów... Jak narazie mam około 500k w czystej gotówce i drugie tyle w ładowni Novy... Spox o kasie myśle cały czas, tylko że te trójkąciki mi odbierają pole manewru bo nie mam skąd kryształów powoli kupować...
Czlowieku man, masz przepiekny avatar, ktorego Ci zazdroszcze, ale nie wpadles chyba jeszcze na numer z rzadowym programem subwencjonowania krysztalow! Przypatrz sie uwaznie stacjom handlowym - krysztaly sa tam zawsze w sredniej cenie. Czy myslisz, ze stacja kupuje je w wytworniach po najnizszych cenach? NIE MA TAKICH WYTWORNI!!! Rzadowy program pozwola stacjom na kupowanie krysztalow po KAZDEJ cenie i sprzedazy w cenie sredniej, by ulzyc biednym posiadaczom jednej nedznej elektrowni i innych malorolnym Argonom. Ustaw cene skupu krysztalow u siebie na srednia - zobaczysz, ze wcale nie jest ich malo i daleko. A jak poglowkowac dalej, to (a teraz przeczytaj, jesli chcesz zarobic i na programie subwencji, i na wlasnej elektrowni - czyli turbo kasa)
Spoiler
Show
kup wytwornie krysztalow i sprzedawaj je po najwyzszej cenie. stacje handlowe i tak je kupia, energia bedzie z twojej elektrowni i nawet sie nie zorientujesz, jak zaczniesz liczyc kase w rulonach po 500k. tylko zostaw tam troche kasy na rozruch i badz cierpliwy w tej swojej Novej