A masz uaktywniony edytor skryptów? Bez tego żadne skrypty nieautoryzowane nie będą działać.Bro wrote:Czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi łopatologicznie jak je zainstalować, gdyż kombinuję i nic... Readme rozumiem co drugie słowo, niestety...
Chodzi głównie o Turret Guarda.
Scripty.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
-
tu nie potrzeba zadnego dodatkowego ustrojstwa... skrypt juz jest w grze.
podczas lotu wpisz - Thereshallbewings, wpisz to powoli by program zadziałal potem nacisnij ctrl+c pózniej samo "s" i juz jestes w konsoli skryptów:)) reszte masz w helpie skryptów

pozdrawiam
podczas lotu wpisz - Thereshallbewings, wpisz to powoli by program zadziałal potem nacisnij ctrl+c pózniej samo "s" i juz jestes w konsoli skryptów:)) reszte masz w helpie skryptów

pozdrawiam
Last edited by levisq on Mon, 28. Jun 04, 11:17, edited 1 time in total.
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
To nie jest oddzielny program.Bro wrote:Yyyyyyyy... eeeeee... nie mamWiedziałem, że czegoś brakuje
Lecę szukać, tylko podaj nazwę jeśli możesz. Bo płytki z X2 przekopałem i nie znalazłem niczego co by przypominało ten edytor.
Bro
W trakcie lotu w kosmosie (poza stacją) trzeba wpisać kod: "Thereshallbewings" - przy czym pierwsza litera musi być duża i trzeba uważać żeby wpisując kod nie wpisać "Tt" (przed puszczeniem shift trzeba puścić "t") po wpisaniu całego kodu powinien się pojawić "beep" i w menu kommend nowa opcja "Edytor skryptów". Jeżeli podczas wpisywania kodu zaczną się pojawiać jakieś menusy to znaczy, że początek się nie udał.
Po uaktywnieniu edytora skryptów trzeba gre zapisać i ponowanie załadować (ten nowy save), nowe komendy powinny się pojawić w menusach (jeżeli sktyptu już leżą w odpowienich miejscach).
-
Przepraszam za zamieszanie, właśnie dokopałem się do postu http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 559#574559 i do tej pory dociekam, jak mogłem tego nie zauważyć... Dzięki wielkie i pędzę polatac korzystając z wolnego dnia 

-
Jesli chodzi o skrypty, proponje stronke http://www3.telus.net/public/starnet/
Jest tam dużo skryptów, była jeszcze lepsza strona, ale autorowi się znudziła
Jest tam dużo skryptów, była jeszcze lepsza strona, ale autorowi się znudziła

<<<ROGUE SQUADRON LEADER>>>
Bilans:
Rogue One (lider): Split Dragon
Rogue Two, Three, Four and Five: Argon Nova
będąc piratem, nie jesteśmy rasistami. Zabijamy każda rase:

Bilans:

-
-
-
Adam to tez nie to, gra zajmuje praktycznie max czas procka, i kazde wpisanie komendy poprostu potrzebuje czasu na odreagowanie, tymbardziej ze odpalenie edytora scriptu to kolejny proces, trzeba wpisywac powoli nie mozna tego robic tak jak sie pisze na maszynie bo, program nie zdazy odpracowac, majac do cholery innych rzeczy do roboty...
pozdrawiam
pozdrawiam

Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
-
-
-
-
Marcy, ja miałem 128 RAMu, nie dało się grać, edytorem usunałem pare niepotrzebynch sektorów i nagle zaczeło mi gładko chodzić....
poprstu X2 zżera całą mase ramu, bo oblicza np. trajektorie asteroidy w sektorzue o którym nawet pojęcia nie mieliśmy
(teraz mam 256 i wszystko pinknie
)
poprstu X2 zżera całą mase ramu, bo oblicza np. trajektorie asteroidy w sektorzue o którym nawet pojęcia nie mieliśmy

(teraz mam 256 i wszystko pinknie

<<<ROGUE SQUADRON LEADER>>>
Bilans:

Bilans:

-
kurcze ... ja mam 512 i powaznie zastanawiam sie nad rozbudowa do 1024worm wrote:Marcy, ja miałem 128 RAMu, nie dało się grać, edytorem usunałem pare niepotrzebynch sektorów i nagle zaczeło mi gładko chodzić....
(teraz mam 256 i wszystko pinknie)

-
To nic nie da, ja mam giga ramu, procek Athlon 2400+ (2GHz) i ATI Radeona 9700. W Ore Bel, w którym mam ponad 70 fabryk i poodbną ilość transportowców po prostu nie da się latać. W każdym sektorze gdzie jest conajmniej 20 fabryk jest już widoczne spowolnienie.ergo wrote:kurcze ... ja mam 512 i powaznie zastanawiam sie nad rozbudowa do 1024nie mam juz pomyslow na zwiekszenie wydajosci
Jeszcze raz to samo: gra ma po prostu słabiutki silnik i tyle, nie wiem czy to brak talentu czy czasu. Fajnie by było gdyby coś z tym zrobili w kolejnym patchu (może dobrze poinformowane osoby wiedzą czy coś się zmieni w tym temacie

-
To też wina trochę systemu operacyjnego. Windows bardzo kiepsko sobie radzi z dużymi pojemnościami pamięci. Na 98 powyżej 256 są problemy, a 1024 to zbytek łaski bo i tak tego nie będzie widać
(woli korzystać z wirtualnej na dysku widać
)
Nie wiem jak na XP, pewnie lepiej (choć na dzień dobry "zjada" około 128).

Nie wiem jak na XP, pewnie lepiej (choć na dzień dobry "zjada" około 128).

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-
Zależy od "świerzości" instalki i uruchomionych procesów. Można zejść poniżej 100. Podobna jak się ma dużo ramu można wyłączyć plik wymiany i świetnie sobie radzi. Jak miałem antiwirusa Nortona, to musiałem go wyłączać na czas giereki. Teraz mam AVG cały czas na chodzie i jest luzik.Indoctrine wrote: [..]Nie wiem jak na XP, pewnie lepiej (choć na dzień dobry "zjada" około 128).
-
JA, JA POPROSZĘ TEN PORADNIK W OJCZYSTYM JĘZYKUVill wrote:

Niedługo ze stron x2source będzie można ściągnąć spolszczoną wersję tamtejszego poradnika do skryptowania, dla tych, którzy chcieliby spróbować a nie wiedzą jak się za to zabrać, być może ułatwi to komuś życie.
Temporalily suspended in a time lapse...