Taktika na HUB plot
Moderator: DJ Die
-
-
-
-
-
Hosi, stejne nemate pravdu, fakt v HUBe mam maximum clankov [30000]
Ale zistil som ze vsetko OK. Ja idiot som si myslel, ze ten cas je do vyprsania prepojenia a ono to je inak. Ten cas je do aktivovania prepojenia dalsich bran, keby ste naaahodou nazbierali 150k Teladiania 450k rudy za menej ako 2 hodiny
Paniku som robil preto, lebo som si to proste neoveril 
Takze sorry za zmatok, vsetko OK
Ale zistil som ze vsetko OK. Ja idiot som si myslel, ze ten cas je do vyprsania prepojenia a ono to je inak. Ten cas je do aktivovania prepojenia dalsich bran, keby ste naaahodou nazbierali 150k Teladiania 450k rudy za menej ako 2 hodiny

Takze sorry za zmatok, vsetko OK

-
Já teda zkusil stáhnout pár patchů, o kterých jsem slyšel, že prů upravujou šílené požadavky HUBu na méně šílené. Jo, slevili to o 4500 počítačových komponentů
ale i tak se to musí dát udělat. Já osobně jsem zvažoval taktiku koupě jednoho či dvou TL, do kterých nechám vozit Mistralem nebo dvěma teladianium. Až budou mít plný nákladní prostor, tak tam prostě doletím a nechám to na stanici. Jenom to bude chtít zálohy pěkných pár milionů kreditů na všech možných stanicích a tak 3 až 4 UT.

-
Aky ma zmysel to vozit do nejakeho TL, ked to mozes vozit priamo do HUBu ?
Jedina vec co ma stve je, ze nemozem do HUBu vozit paralelne s teladianiom aj rudu, pretoze max.zasoba rudy je 5000. Ja som to tak zacal, ale skoncil som na to, ze som dosiahol maximum 5000 a viac som nevylozil, Zrejme sa musi navozit najpr Teladianium
Inac tiez som si kupil 5 Mistralov, nech to tam navozia co najskor, ale po par hodinach traja uz stoja v HUBe a vozia iba dvaja, proste sa minulo Teladianim v celom vesmire
BTW... za ake ceny ho nakupujete, ja som dal max. hranicu 156 cr. Cize bezna cena, aby to znasali aj z obchodnych stanic. 
Este mi ostava nejakych 80.000
Hrozne pomaly to ide.
Jedina vec co ma stve je, ze nemozem do HUBu vozit paralelne s teladianiom aj rudu, pretoze max.zasoba rudy je 5000. Ja som to tak zacal, ale skoncil som na to, ze som dosiahol maximum 5000 a viac som nevylozil, Zrejme sa musi navozit najpr Teladianium

Este mi ostava nejakych 80.000

-
me taky zbyva kolem 80 000
jinka to me taky nastvalo ze se musi nejdriv Teladianium a pak ruda protoze jsem chtel vozit rudu z komplexu a taky mam 5 000 a tim padem pomaham mistralum v nakupovani 

Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
-
-
tak pokud jsi nepresmeroval brany, tak xenoni to hned znici ale me xenoni neznicili ani jednu lod, jen pirati ale jak jsem jiz psal to bylo jeste kdyz mi griffon nelital v piratskych sektorech takze ted uz pirati nemaji sanci 

Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
-
No, jak to jen říct... já jsem strašnej smolař a ať dělám co dělám, mám obvykle problém se dotlačit vůbec na jakous takous M6
na M7 (Tigera) jsem se propracoval díky nedodělávaným misím Final Fury, kterou tentokrát chci udělat se vším všudy. A na začátek obchodu se zbraněmi a štíty ještě nemám prachy, ale k těm se propracuju. Nicméně, já se taky poflakoval okolo Omicron Lyrae, a to je sakra blízko Xenonskýmu sektoru. Takže častokrát mě likvidovalo Xenon. Q tak rychle, že jsem ani nestačil zapnout zprávu o napadení lodě. A se Skironem na Q..... no, dá se to, ale na dálku 2 střely Hammerhead, kterých jsem si obvykle pár nacheatoval. Zblízka jsem zlikvidoval asi 2 ze 7 Qéček. Nicméně teď si udělám komplex na teladianium z 5 továren a k tomu bude 5 lodí - jedna vozit energii, druhá jako UT, třetí a čtvrtá budou převážet hotové k HUBu a pátá bude něco málo prodávat, abych tam nesypal zbytečně moc kapitálu jenom já, ale aby si to na sebe trochu vydělávalo.

-
No, lidi, docela se směju, když vím, co vás ještě čeká. Já už jsem skoro na konci, mě stačí "už jenom" 45 000 mikročipů a budu mít HUB komplet. Tady je odkaz na suroviny, co budete potřebovat.
Jinak, ostatní suroviny jsem vozil buď Mistralama ze svých komplexů a přilehlých NPC továren (Vesmírných Obchodníků mám zhruba 40 - ztráty už nějak neřeším a trénuju je po desítkách) a to tak, že jsem nastavil první pár bran mezi Domov Světla a Prezidentův konec a nastavil jsem výkupní cenu surovin (všech, co jsou potřeba) trochu nad cenu, za kterou je vykupovali ostatní. Pravda, po nějaký čas byly některé suroviny nedostupně a nechutně drahé, ale výdaje nahradily zisky od VO. Samozřejmě teladianium jsem nakupoval v teladských sektorech a brána byla přesměrována jinam (Výnosná Směna je dobrá volba, pokud se nebojíte Xenonů).
S mikročipama je to horší, vyrábí se dlouho a je jich málo, tak jsem nakoupil pár Spitfirů z Aldrinu a ty jsem přiřadil jako obchodníky do HUBu s příkazem kupovat mikročipy a energočlánky. Můžu přehazovat 2 sady bran, jak se mi zlíbí (kromě čekací smyčky). Jediní, komu to vadí, jsou Xenoni, vždycky po přehození bran lítaji různýma sektorama mraky Q (trojice, čtveřice) s občasným doprovodem K a J (stíhače nepočítám).
Možná jsem je naštval tím, že jsem je na nějakou dobu spojil s Yaki sektory (potřeboval jsem zvednout reputaci u Yaki)
Sektory mám momentálně chráněny 6-ti Osakama, jedním Boreas (mimochodem připadá mi lepší, než Osaka, když pracuje samostatně) a 15-ti Daemosy v sektorech(jediná M7, co dokáže sundat Xenon Q s doprovodem, aniž bych musel letět do sektoru a pomáhat), přímo sousedících s Xenony. Občas to nestačí a musím osobně na pomoc. Sám létám s Pantherem/Kestrelem/nějakou M3 dle potřeby.
Už se těším, až to bude za mnou a konečně si budu moci rozebrat a vyrobit lodě dle libosti (mimo Xperimental Shuttle, na kterou je zákaz reprodukce od Terran-Argon vojenské komise)
Jinak, ostatní suroviny jsem vozil buď Mistralama ze svých komplexů a přilehlých NPC továren (Vesmírných Obchodníků mám zhruba 40 - ztráty už nějak neřeším a trénuju je po desítkách) a to tak, že jsem nastavil první pár bran mezi Domov Světla a Prezidentův konec a nastavil jsem výkupní cenu surovin (všech, co jsou potřeba) trochu nad cenu, za kterou je vykupovali ostatní. Pravda, po nějaký čas byly některé suroviny nedostupně a nechutně drahé, ale výdaje nahradily zisky od VO. Samozřejmě teladianium jsem nakupoval v teladských sektorech a brána byla přesměrována jinam (Výnosná Směna je dobrá volba, pokud se nebojíte Xenonů).
S mikročipama je to horší, vyrábí se dlouho a je jich málo, tak jsem nakoupil pár Spitfirů z Aldrinu a ty jsem přiřadil jako obchodníky do HUBu s příkazem kupovat mikročipy a energočlánky. Můžu přehazovat 2 sady bran, jak se mi zlíbí (kromě čekací smyčky). Jediní, komu to vadí, jsou Xenoni, vždycky po přehození bran lítaji různýma sektorama mraky Q (trojice, čtveřice) s občasným doprovodem K a J (stíhače nepočítám).
Možná jsem je naštval tím, že jsem je na nějakou dobu spojil s Yaki sektory (potřeboval jsem zvednout reputaci u Yaki)
Sektory mám momentálně chráněny 6-ti Osakama, jedním Boreas (mimochodem připadá mi lepší, než Osaka, když pracuje samostatně) a 15-ti Daemosy v sektorech(jediná M7, co dokáže sundat Xenon Q s doprovodem, aniž bych musel letět do sektoru a pomáhat), přímo sousedících s Xenony. Občas to nestačí a musím osobně na pomoc. Sám létám s Pantherem/Kestrelem/nějakou M3 dle potřeby.
Už se těším, až to bude za mnou a konečně si budu moci rozebrat a vyrobit lodě dle libosti (mimo Xperimental Shuttle, na kterou je zákaz reprodukce od Terran-Argon vojenské komise)
Last edited by CubiCubi on Tue, 23. Aug 11, 13:09, edited 1 time in total.
Be Quiet! E9 400W, GA-H97-D3H, i7-4790, 2x8GB 1600 DDR3, Zotac GTX1060 6GB, Transcend MTS800 256GiB SSD M2, Seagate 7400.14 2GiB, Dell U2415
-
No, konečně mám prachy na první teladianovou továrnu, i když teda plot ještě začatej nemám. No, než udělám nějakou kravinu a postavim tu továrnu někde úplně špatně, tak se zeptám na váš názor. Kam mám tu továrnu postavit tak, aby tam byl dobrej příjem EC, vyplatilo se tam směrovat brány a mimo jiné se tam to teladianium dalo i dobře prodávat?
-
-
-
tak me jeste zbyva teladianiumnapis wrote:JA uz zkupujem vsetku rudu z vesmiru... uz mam nejakych 150.000 rudy, tak este cca 300.000 a je to v cajku.
Ziadne tovarne nestavam, zbytocnost.

-
Na tohle je poměrně obtížné poradit, zezačátku jsou vesmíry stejné, ale po nějaké chvíli se začnou poměrně dost lišit a zůstávají akorát hlavní stanice (loděníce, doky, obchodní stanice). Toto ovlivňuje jak hráč (staví továrny pro NPC), tak hra sama (nájezdy xenonů, khaaků, pirátů, NPC si taky občas nějakou stanici postaví sami). Takže na toto neexistuje jednotná odpověď.fanda serie X wrote:No, konečně mám prachy na první teladianovou továrnu, i když teda plot ještě začatej nemám. No, než udělám nějakou kravinu a postavim tu továrnu někde úplně špatně, tak se zeptám na váš názor. Kam mám tu továrnu postavit tak, aby tam byl dobrej příjem EC, vyplatilo se tam směrovat brány a mimo jiné se tam to teladianium dalo i dobře prodávat?
Prostě se musíš podívat, do kterých továren se teladianium používá a kde jich je větší množství (i třeba jako sekundární surovina) a pak zda je tam dostatek energočlánků a ostatních surovin (nebo asteroidy pro samostatný komplex).
Ovšem trochu zobecnit to lze, teladianium je teladská surovina, proto bych se díval v teladských sektorech. Podobně je to i s ostatníma surovinama.
Pokud chceš zvýšit spotřebu a otoč surovin ve vesmíru (a jako vedlejší efekt vydělat dost kreditů), tak si pořiď TL se skokovým pohonem a stavěj továrny pro NPC. Vznikne míchanice stanic, kde budou všechny všude a není pak potřeba se nějak vzrušovat, kde prodat suroviny. Ovšem stavět musíš pouze ty stanice, které se hodí tobě (zbraňové, štítové, muniční) a které mají vysokou spotřebu sorovin od tebe. Dále se vyplatí stavět pro NPC elektrárny, kterých není nikdy dost, hlavně v místech, kde nejsou.
Tahle taktika má ještě dva efekty navíc:
1) je víc obchodních možností pro tvoje UT, může jich být více a pak je radost rejžovat

2) poměrně slušně se ti zvýší reputace u těch, kterým stavíš. Dá se například dosáhnout i toho, že tvoje lodě mohou létat přes pirátské a Yaki sektory, aniž by potkaly nepřítele (piráti jsou modří) a lze u nich nakupovat IBL (odpalovač zápalných bomb).
Be Quiet! E9 400W, GA-H97-D3H, i7-4790, 2x8GB 1600 DDR3, Zotac GTX1060 6GB, Transcend MTS800 256GiB SSD M2, Seagate 7400.14 2GiB, Dell U2415
-
Jako jasný, určitě to postavim někde u teladů, konkrétně někde okolo Fontány Zisku, kde je dobrej přístup k EC a kde by to šlo i dobře prodávat. Mimochodem, co je to NPC?
já se ve zjkratkách moc neorientuju
jinak já hodlám mimo jiné vymýtit Xenony z vesmíru, takže já počítám s tím, že všude po vesmíru budou rozesetý moje továrny na zbraně, štíty atd. Teď mi hodně záleží na tom teladianiu, zbytek půjde tak ňák postupně.

-