[X3 TC] Ziemia

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

marko22
x4

Post by marko22 »

Na razie za cel obrałem sobie zdobycie planów wszystkich statków. Ściągam złom ze wszystkich sektorów, analizuję, latam, szukam, kupuję, sprzedaję. Stawiam kompleksy na co bardziej dochodowy towar. Walka jest fascynująca na chwilę jak dla mnie. Wolę zarabiać niż się tłuc :wink: Ale wpaść czasami pomiędzy kilka Q, J i K też czasami miło :) Początek był faktycznie trudny. Radość dawał pierwszy napęd skokowy i pierwszy Handlarz sektorowy/wszechświatowy. A teraz jak mi ich lata ponad 100 to już mi się to trochę "przejadło". Boreasze rozstawione przy sektorach xenońskich, aby "przyjaciele" mieli spokojną podróż :) Do jednego grzechu się przyznam, że skorzystałem raz z cheat'a na osłonę i kadłub. Ale miałem nóż na gardle - półtora dnia gry bez zapisu, wpadłem do sektora xenońskiego Boreaszem i się przeliczyłem.... Zanim wydałem komendę do skoku już miałem Game over na ekranie. Wyskok i przywołanie następnego też mi nie pomagało, bo zaraz mnie rakieta ścigała. I koniec :)
A z dobrych rad zawsze się korzysta :P Może jeszcze "przeproszę" xudb :wink:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie masz co przepraszać. Życie jest zbyt krótkie by się gniewać.
Zamiast cheata to polecałbym w takim przypadku jak opisałeś (czyli długo bez zapisu, brak polisy PZU) ten skrypt: Salvage Insurance Contract.
Nie musisz martwić się o polisy, a za zapis pobierane są pieniądze jak za kupno polisy, więc jest OK.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
marko22
x4

Post by marko22 »

Masz rację. Kłócić to się kłócą małe dzieci. Więc chyba bez sensu drzeć tzw. koty. W takim razie proszę o przywrócenie mnie do statusu użytkowników forum :) Co do skryptu, to w sumie i tak trochę bez sensu. Polisy miałem. Tylko akurat nie miałem zapisanego stanu. Więc nawet skrypt w tym przypadku nie pomoże, jak robisz coś przez dłuższy czas, a zapomnisz się zapisać.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Prośba wysłana do adminów. Będzie mi miło zobaczyć Cię tam znów.
A skrypt możesz dodać sobie, aby uniknąć podobnych wypadków w przyszłości.
Ma opcję wyłączania go w ustawienia SI, wtedy korzystasz z normalnych polis ubezpieczeniowych. Braknie ci ich, a masz nóż na gardle, to włączasz w SI i robisz zapisujesz stan gry, oczywiście jeśli masz kasę na koncie.

PS. Prośba spełniona. Sprawdź czy jest OK.
Zapraszam, dyskutujmy, wymieniajmy się opiniami, bo każdy ma inne zdanie i dzięki temu jest dyskusja.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”