Początki z X3

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

voytas_brv
x2

Post by voytas_brv »

A niech to!
Trzeba będzie przyspieszyć decyzję o zakupie TC.
A już myślałem ze na dłużej zabawie przy XTM.
Swoja drogą jak można w tak skomplikowanej i rozbudowanej grze zapomnieć o tak PODSTAWOWEJ opcji!!! Niedługo otworze temat "co mnie wpienia w X3" Nazbierało się już tego troche.
Ehhh gra świetna - ale na wielu polach twórcy dali niestety ciała :(

ps.
Dzięki za odpowiedzi :)
X3 TC
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Adrian_Wir wrote:Niestety, nie da się zrobić tego z daleka. Denerwująca rzecz :wink:
O skrypcie też nie słyszałem.

edit: ciekawe czy trudno byłoby napisać taki skrypt

A ja byłbym sobie głowę dał uciąć Waszmościowie, iż widziałem niegdyś takowy skrypt, umożliwiający wykonywanie tej jakże użytecznej czynności.
Pamiętam, że właśnie przez to, że wyrzucanie niektórych przedmiotów w przestrzeń, skutkowało ich zniknięciem w głębiach czeluści kosmosu, byłem zmuszony poszukać jakiejś alternatywy. Tylko, teraz kompletnie nie pamiętam gdzie szukać panaceum na to schorzenie :?
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Jest coś takiego jak Bulk Upgrade Transporter. Pozwala zdalnie kupować dużymi statkami w stacjach do których nie mogą one dokować. Ale czy pozwala na zdalną wymianę towarów między dwoma statkami, to nie pomnę, ostatnio siedzę tylko w TC. Ale jutro postaram się odpalić X3 i sprawdzić.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Yacek wrote:Jest coś takiego jak Bulk Upgrade Transporter. Pozwala zdalnie kupować dużymi statkami w stacjach do których nie mogą one dokować. Ale czy pozwala na zdalną wymianę towarów między dwoma statkami, to nie pomnę, ostatnio siedzę tylko w TC. Ale jutro postaram się odpalić X3 i sprawdzić.
Ten skrypt na to nie pozwala.

Mam tu cos co mam w archiwum, aczkolwiek nie testowane. Wg. opisu pozwala na zdalna wymiane miedzy statkami. Warto sprawdzic.

SCRIPT] Remote Docked Freight Transfer V3.07
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=158206
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
voytas_brv
x2

Post by voytas_brv »

Sorkvild wrote: Mam tu cos co mam w archiwum, aczkolwiek nie testowane. Wg. opisu pozwala na zdalna wymiane miedzy statkami. Warto sprawdzic.

SCRIPT] Remote Docked Freight Transfer V3.07
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=158206

Po lekturze muszę stwierdzić że zapowiada się obiecująco - nadzieja wraca :)
Jak tylko wrócę do domu to potestuję i zdam relację.

Edit: Skrypt DZIAŁA! Wprawdzie plugin manager Cycrow'a zgłasza błąd "huffman/lemmel compression is no longer supported", ale ręczna instalacja idzie sprawnie.

Nie wiem jeszcze czy wszystko da się przenosić, ale pobieznie ogniwa energetyczne i bronie na pewno (i tak bardzo dużo w porównaniu do niczego!)

Podsumowując wielkie dzięki za pomoc!!! :D
ps. szkoda że nie ma emotki z browarem - chętnie bym postawil :)
X3 TC

Return to “Polskie / Polish X-Forum”