[X3TC] Kto gra?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Patche PL mają być już w polskiej wersji zaimplementowane, chyba dlatego tak długo trwa lokalizacja, bo ciągle jakiś nowy patch wchodzi i trzeba go zlokalizować
.

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
A ja pograłem w TC i na razie odstawiłem. Nie kręci mnie ta nowa odsłona X-a. Żeby było śmieszniej to ostatnio zacząłem pogrywać w X2
z MWM i Top Gun Mod. X3 TC za daleko odchodzi od początków sagi X 

Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
-
-
Ja też gram w X3TC (wersja angielska). Gra jest inaczej wyważona niż X3R czy X3R XTM (przynajmniej jeżeli chodzi o stronę militarną). Niestety pomimo patcha 1.4 widać w niej wiele błędów i niedoróbek. Ostatnio coraz bardziej doskwiera mi zupełnie popsuty UT w X3TC.
Jest wiele postów na ten temat na forum angielskim i mam nadzieję, że w następnym patch'u EGOSOFT stanie na wysokości zadania i wprowadzi odpowiednią korektę. Myślę, że do wersji 2.0 jeszcze daleko. Najpierw trzeba doprowadzić do ogólnego porządku wersję 1.x. Mimo to polecam.

-
Dokładnie Sau, gdyż końcówka X3 Reunion aż się prosi o ciąg dalszy ("przyjechali" ziemianie, skasowali Khaaków, Ban Dana gdzieś zniknął i...?)Sauron11 wrote:Przydałoby się wreszcie zobaczyć sensowny koniec wątku zaczętego w XBTF, prawda?
Przeszedłem (zresztą jak wielu innych

Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
-
Nie gralem tak wiele w X3R,ale skonczylem dawno temu X3 BTF. Wczoraj skonczylem tez watek terran i jestem rozczarowany. Jesli chodzi o te czesc gry to nie ma ducha X3 BTF.
Mimo wszystko gre oceniam pozytywnie. Jest kilka ciekawych watkow pobocznych. Pomoc Gonerom i misja Hub, ktora jest niezywkle czasochlonna (wymaga dostarczenia wielkich ilosci surowcow), ale zato daje
Co do UT. Sam ten temat raz na watku angielkim poruszałem. Niestety chyba nikt się tym nie przejął. Pojawiaja się głosy, że to nie UT nie działają, a działa dobrze poprawiona ekonamia powodując, że UT nie dają rady wyciągnąć takich zysków jak kiedyś, bo np: sa inni szybsi... jak to na rynku.
Jest też script który to poprawia o nazwie EST.
Ja zamiast UT buduję sporo fabryk i kompleków...
No i w końcu da się niezłą kasę na misjach wykosić.
Mimo wszystko gre oceniam pozytywnie. Jest kilka ciekawych watkow pobocznych. Pomoc Gonerom i misja Hub, ktora jest niezywkle czasochlonna (wymaga dostarczenia wielkich ilosci surowcow), ale zato daje
Spoiler
Show
Mozliwosc zalozenia Player HQ i zrobienia skrótów między sektorami własnie dzięki Hub'owi.
Jest też script który to poprawia o nazwie EST.
Ja zamiast UT buduję sporo fabryk i kompleków...
No i w końcu da się niezłą kasę na misjach wykosić.

The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
-
-
-
Czy ktoś mi może coś powiedzieć o nowym interfejsie w TC? czy jest szybszy w obsłudze, bardziej intuicyjny? A jak z rozkazami dla dużych grup okrętów i skrzydeł myśliwskich?
Mi osobiści najbardziej by się podobała metoda z RTSów czyli zaznaczenie grupy jednostek na mapie "pudełkiem", a potem np. prawy klik, okienko, a w nim wybór rozkazów - ale to pewnie marzenie ściętej głowy
Mi osobiści najbardziej by się podobała metoda z RTSów czyli zaznaczenie grupy jednostek na mapie "pudełkiem", a potem np. prawy klik, okienko, a w nim wybór rozkazów - ale to pewnie marzenie ściętej głowy

-