[X3] Odnalazlem sens we wszechswiecie X3, w sercu zagoscila radosc
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
No i po co psujesz mu zabawę, takie rzeczy piszę się w spoilerze. Dlatego ja tylko napomknąłem o tym bez podawania szczegółów.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Wszystko OK, dzieki, tylko sami rozumiecie, bede musial poswiecic caly wieczor dzisiejszy aby kupic NOVE za wodke (latajac -stacja handlowa- destylarnia) mam tego pogromce i duzo rakiet osa wiec ladownia juz prawie pelna. Probowalem dostac sie do tego settora ale musze przeleciec przez sektory piratow i mojego pogromce szybko niszczyli. Czyli chyba musze zarobic wodka na nove. Probowalem poszukac w sektorach po bitwach lupow, woszem sa piekne porzucone towary ale wokol kreci sie masa piratow i szybko mnie kasuja jak skupiam sie na otwarciu ladowni...ale co ja mam w pogromcy za ladownie...malutka wiec zbieractwo odpada. Moze cos wymysle...gram tylko na bobus pack egosoftu spolszczonym bez ulatwiajacych skryptow na razie ale mam najnowszy patch 2.5. Mysle, ze aby zarobic na nova to okolo 5 godzin latania z wodka...masakra:)
dopisek po godzinie. hmmm... zadziwiaja mnie 2 sytuacje, 15 rakiet osa w pirackiego sokola i nic oraz pilot pirat oposcil swoj statek ale nie mam tego statku w wykazie na mapie....
dopisek po godzinie. hmmm... zadziwiaja mnie 2 sytuacje, 15 rakiet osa w pirackiego sokola i nic oraz pilot pirat oposcil swoj statek ale nie mam tego statku w wykazie na mapie....
Last edited by max1972pl on Sat, 5. Apr 08, 18:41, edited 1 time in total.
-
Pierwszą Novę zdobyłem właśnie Pogromcą, więc warto ryzykować. Poza tym, jak widzę grasz w podstawkę, więc tam wcale nie ma twardych piratów
.
Może warto zaryzykować ?
Trzeba tylko dopakować na maksa Pogromcę i jazda!

Może warto zaryzykować ?
Trzeba tylko dopakować na maksa Pogromcę i jazda!
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Wierz mi Kolego nie da się zrobić szybko fabuły bez ekonomi , niestety musisz zostać , w brew Twojej woli , albo maklerem , lub przemysłowcem , lub super super myśliwym, oczywiście , jeśli chodzi o fabułę. Mam nadzieje że nie masz zamiaru zostać masochistą i przejść cała grę zwykłym odkrywcą. Pamiętaj krzemień ma dużą przyszłość , oraz handel bronią . Powoli Sam się zorientujesz , co robić żeby mieć kasiore. 

-
A ja polecam na początku zainteresować się dwoma sektorami - Menelaus Frontier i Famili Whi - a szczególnie tym drugim...
Polatać tak trochę dookoła sektora a może coś fajnego znajdziesz
Polatać tak trochę dookoła sektora a może coś fajnego znajdziesz

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
-
ale zatsanawiam sie czemu te tuby kwantowe zmiescily sie do mojej ladowni pogromcy, chyba to duze konternery...
Edit by Stalovy : Używaj na przyszłość opcji edytowania swego posta, nie pisz jednego pod drugim. A co do kontenerów to sprawdź, jak duże mieszczą się w ładowni twego statku, a potem sprawdź wielkość tych złapanych w przestrzeni...
Edit by Stalovy : Używaj na przyszłość opcji edytowania swego posta, nie pisz jednego pod drugim. A co do kontenerów to sprawdź, jak duże mieszczą się w ładowni twego statku, a potem sprawdź wielkość tych złapanych w przestrzeni...
-
Zauważ też, że pewnie nie wszystkie weszły......jeśli masz za małą ładownię to wejdzie tyle ile wejdzie, reszta przepada...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
Tak, jeśli twój post jest ostatni, a chcesz dodać jeszcze jakiś komentarz lub kolejne pytanie, to edytujesz swój post. Ewentualnie, jeśli upłynęło dużo czasu od ostatniego postu i chcesz w ten sposób zwrócić na swój problem uwagę, wtedy wyjątkowo możesz napisać drugi post pod swoim.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
A przyjrzyj się czy przypadkiem któremuś ze statków na obrzeżach sektora nie brakuje przed nazwą przedrostka z rasą (argoński, boroński). Czyli że nie nazywa się np Argoński Tukan tylko Tukan...
Jeżeli taki przypadkiem
znajdziesz to podleć do niego bardzo blisko - wysiądź ze swojego i podlec na odległość 30- 40 metrów. Namierz pusty statek , wciśnij "i" i powinieneś mieć opcję przejmij statek...
Jeżeli taki przypadkiem

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
-
-
A ja tak poza tematem, bo nie chce nowego wątku niepotrzebnie zakładać, a ten nawet się nadaje na moją dzisiejszą relację z gry. Spotkały mnie dwie mniej lub bardziej śmieszne sytuacje. 
Pierwszą było spotkanie, w trakcie inwazji z misji najemnika, pewnego wyjątkowego i historycznie ważnego stateczku. Był nim Statek Eksperymentalny, którym latał sam Kyle Brennan w pierwszej części X!
Szkoda że nie dało rady go przejąć
Można na nim było PDA nawet zamontować!
Screen 1
Screen 2
Screen 3
Druga sytuacja także miała związek z inwazjami od najemników, tyle że tym razem to Ziemianie atakowali Circle of Labour, Flota składała się głównie ze statków pirackich, jednakże znalazł sie także mysliwiec Thor i Mohjir (czy jakoś tak), feler jest taki że ja gram na czystej X3 i te statki są tylko obecne w Heretics End
Fajnie je też byłoby przejąć, gdyby nie to że w trakcie inwazji nie można statków przejmować

Pierwszą było spotkanie, w trakcie inwazji z misji najemnika, pewnego wyjątkowego i historycznie ważnego stateczku. Był nim Statek Eksperymentalny, którym latał sam Kyle Brennan w pierwszej części X!

Screen 1
Screen 2
Screen 3
Druga sytuacja także miała związek z inwazjami od najemników, tyle że tym razem to Ziemianie atakowali Circle of Labour, Flota składała się głównie ze statków pirackich, jednakże znalazł sie także mysliwiec Thor i Mohjir (czy jakoś tak), feler jest taki że ja gram na czystej X3 i te statki są tylko obecne w Heretics End

Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B 
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz

Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277

Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ

Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz

-
A Kyle to czasem nie latał AP Gunnerem? Nie wiem, nie grałem we wcześniejsze gry serii X.
Natomiast statek Eksperymentalny da się przejąć, ja w ładowni Pantery mam takich z siedem. Nawet BSC do tego nie potrzeba
I właśnie w misjach najemników jej nałapałem.
Ziemianie to coś za bardzo kumają się z Piratami, jak przejąłem sektor Wenus, to odbić go, czyli zniszczyć moją stację handlową, przylatują wyłącznie Pirackie Rybołowy w eskorcie dwóch Myszołowów. Statku ziemian nie uświadczysz.
A dlaczego po inwazji nie przejmiesz statków, zresztą ja nawet w trakcie inwazji, albo obrony, przejmowałem statki i szybciutko wysyłałem do stojącego z boku lotniskowca.
Natomiast statek Eksperymentalny da się przejąć, ja w ładowni Pantery mam takich z siedem. Nawet BSC do tego nie potrzeba

I właśnie w misjach najemników jej nałapałem.
Ziemianie to coś za bardzo kumają się z Piratami, jak przejąłem sektor Wenus, to odbić go, czyli zniszczyć moją stację handlową, przylatują wyłącznie Pirackie Rybołowy w eskorcie dwóch Myszołowów. Statku ziemian nie uświadczysz.
A dlaczego po inwazji nie przejmiesz statków, zresztą ja nawet w trakcie inwazji, albo obrony, przejmowałem statki i szybciutko wysyłałem do stojącego z boku lotniskowca.
[ external image ]
[ external image ]
-
Kategoryczne nie, Yacku.Yacek wrote:A Kyle to czasem nie latał AP Gunnerem? Nie wiem, nie grałem we wcześniejsze gry serii X.

AP Gunner był pojazdem, który w dawnej przeszłości ocalił Ziemię przed Xenonami i przywlókł ich do wszechświata X, niszcząc za sobą bramę do Ziemi. Brama ta znajduje się Brennans Triumph. Pareselat później Ziemianie zdobyli technologię, dzięki której możliwe są podróże bez Bram, pierwszym i chyba jedynym statkiem, który to wykorzystał był Statek Eksperymentalny właśnie, który prowadził Ziemianin Kyle Brennan

Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B 

-
-
Można, ale pod warunkiem że masz muzeum. Bo tylko do niego się nadaje, jego przydatność bojowa jest znikoma. 

[ external image ]
[ external image ]