Dziękuję wszystkim, ale miałem po prostu szczęście. Poza tym bez Was i tego forum nie byłoby to możliwe.
Cały problem tkwi we wstrzymaniu ognia we właściwym momencie, a przy Valhalli z EMP beta jest to tylko kwestia szczęścia. Akurat inne flagowce były troszkę oddalone, a w Valhalli wyłączyłem inne wieżyczli z wyjątkiem przedniej, do której się przesiadałem dla wstrzymania ostrzału.
W Bazyliszku zostały wszystkie działa (9), ale niestety tylko 1 z 6 osłon

Może gdybym podniósł ostatni parametr w BSE ze 100 na 150 byłoby lepiej. Ale co tam - Bazyli i tak wyląduje w muzeum (może jakiś patrol) - za bardzo ułatwiłby grę.
Yacek:
Proszę adminów o dołożenie emotikonki (buźka z kufelkiem), żebym mógł zaserwować schłodzone dla pana Yacka.
WoyTass:
Na Bazyliszku nie było czasu sprawdzić OTASowskich blokad - straszna zadyma i klatkowanie grafiki, nawet z save-ami miałem kłopoty. Ale sprawdzałem już jakiś czas temu Boreasem na Mantisie i o ile pamiętam to dość krótko trwała ta blokada. Ale miałem może za mało ogniw, bo chyba są potrzebne (jak się mylę proszę o korektę).
LeWaR:
Profilaktycznie zlikwidowałem wszystkie półki w pokoju wiszącą na ścianie kataną