[X3 XTM] Misja ze znalezieniem scarab'a

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Wyłącz BSE w opcjach AI i wtedy zaatakuj galeon (10-15 min po wyłączeniu BSE).
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Widzisz ja wyłączałem i od razu brałem się do roboty. Pomocnicy mnie wykańczają niby kapitan już chce odać statek , a oni mi go rozwalają.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

To lataj bez pomocników, easy.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Dzięki za podpowiedzi , straciłem dwa popołudnia przez tą misje. Pobawię się jeszcze trochę i ją dokończę.
:wink:
Przeszedłem misje , po kilku ładnych próbach. Udało mi się dopiero po daniu galeonowi batów , najlepiej zrobić , to jak najdalej od bramy skokowej. Potem jak została mu już jedna zielona kreska , zrobiłem przeskok do bramy i zgodziłem się zostać dowódcą OTASÓW. Oczywiście jak zostałem dowódcą , to wyleciała na mnie armia statków z galeona , po załatwieniu wszystkich agresorów , dostałem komunikat od kapitana galeona o przerwaniu walki i odaniu skarabeusza.
Last edited by MARMUR243 on Wed, 30. Apr 08, 23:14, edited 1 time in total.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja nie miałem tyle nerwów co wy do tych pomocników. Po kilku wczytywaniach save, kiedy to rozwalali Galeon zanim kapitan oddał Scaraba (a już miał to robić) postanowiłem zadziałać inaczej. Jak tylko pomogli mi rozwalić ochronę Galeona i zabrałem się najpierw za nich, czyli pozbyłem się pomocników. Potem dopiero na warsztat poszedł Galeon. Kiedy oddał Scaraba, szybka zmiana konfiguracji BSE i Galeon jest mój. Teraz powolutku, ja w Seth i Vidar oraz Zephar powolutku lecimy do stacji OTAS. Ciekawe czy powiedzą coś na temat pomocników?
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Jakoś nie namęczyłem się za bardzo negocjując warunki oddania Scaraba.
Do pomocy dostałem OTAS Reaper i Elite, ale nie odpowiedziałem na ich propozycję rozprawienia się z obstawą Galleonu i to chyba jest sposób na uniknięcie "pomocy" z ich strony. Elite co prawda zaczął działać na własną rękę, ale Reaper został gdzieś w tyle ( na szczęście - widziałem, jak szybko rozprawiał się z Galleonem w Argon Prime ). Dopiero, kiedy Galleon opuścił całkiem portki i majtki do połowy zacząłem odpowiadać na wiadomości. Najpierw od OTAS-ów ( zezwolenie na spuszczenie batów ), potem szybkie wiadomości od kapitana Galleonu. Wypuścił Scaraba i po jednej salwie z 3xPDF opuścił Galleon. Pięknie teraz reperuje pozostałe statki mojej zdobycznej floty. Najtrudniejsza była eskorta Scaraba do domu. Musiałem odbić go w Mines of Kaderak, więc razem z tym sektorem miałem przelot przez 5 sektorów pirackich. Ale Tygrys daje radę!
Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Eskorta to był pryszcz, raptem dwa sektory pirackie po drodze. Tylko że jak zadokowałem za Scarabem do OTAS-ów to zamiast zakończenia misji, dostałem ponowną propozycję szukania Scaraba. Podziękowałem im grzecznie.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Trzeba było brać... darowanym statkom w rufę się nie zagląda :)
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ale co brać? Scaraba nie dostałem za pierwszą misję, mimo że cały zadokował do stacji OTAS, a drugi raz tej samej misji nie mam zamiaru przerabiać. Ileż można? Wolę samemu decydować gdzie lecieć i co rozwalić.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”