[X3 XTM] Bail Signal Extension PL problem

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

El_Dar

Post by El_Dar »

coraz bardziej mi sie ten skrypt podoba

zdobyłem pa małej potyczce OTAS Reaper

a dlaczego sie na niego uparłem bo zauważyłem że popindzielelał przez sektor 200 m/s

Chyba jakiś błąd ale teraz w nim latam 203 m/s i 12 dział walących do przodu 4xPEW Beta i 8 WMP beta porprostu "Rozpruwacz" spadła ilość statków przejmowanych przeze mnie bo po prostu mam za ciężki palec na spuście ;) niemówiąc o wież 2xPDF na duuże okręty

Carrak zajął mi jakieś 3 minuty dwa podejścia i z 5 Tajfunów

Zauważyłem ze piracki Maruder mi pomagał dostał 2 serie piloci wyskoczyli zrobił się niebieski, czyli wszyscy go ignorowali generalnie a jego wierze dalej nawalały tylko że do piratów tym razem ;)
.................................................
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Błędy, jeśli działają na naszą korzyść, nie są błędami. :-)

Ja Reaper-a miałem kilka razy, ale jakoś mimo potężnej siły ognia nie mam przekonania do tego statku.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

El_Dar:
Ciekawe jaki ma tuning silnika – pewnie sporo poniżej zera. Tylko go nie zmieniaj, bo prędkość wróci do normalnej.
A jak masz ciężki palec to ustaw sobie jedną z konfiguracji na 2 x WMP beta i tylko z nich strzelaj. Tak do Sokoła włącznie wystarczy w zupełności...
A jeśli chodzi o statki, to wolę Vidara. Trochę wolniejszy od Rapera, za to zdecydowanie lepiej osłonięty, z potężnym generatorem. A jeszcze jak można do niego dokupić elektromagnetyki...
Ja swojemu ostatnio sprawiłem dwa dodatkowe zbiorniki z paliwem. :wink:
Po prostu podczepiłem pod niego dwa Sokoły Tragarze i mam ładownię większą o 700 jednostek...
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

WoyTass wrote:Ja swojemu ostatnio sprawiłem dwa dodatkowe zbiorniki z paliwem. :wink:Po prostu podczepiłem pod niego dwa Sokoły Tragarze i mam ładownię większą o 700 jednostek...
Dobry pomysł :-)
Ja teraz latam Seth-em i jestem bardzo zadowolony.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
gujos

Post by gujos »

Cześć, na której stacji można kupić to urządzenie?
Niby zainstalowało się, ale mam wrażenie że coś nie bardzo mi to działa :cry:
Pozdr
El_Dar

Post by El_Dar »

nigdzie to poprostu jest takie cuś tylko musisz przypisać klawisz do tego np. Shift+F5 i odpalić wtedy dostaniesz wiadomość w której będzie zawarty interface którym ustawisz wszystko co chcesz ustawić
gujos

Post by gujos »

A nie jest tak że po zainstalowaniu skryptu, pojawia się możliwość zakupu za 6 baniek na Teladiańskiej stacji?
Pozdr
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie. Za 6 mln kr. kupujesz Salvage Claim Software. To jest osobny skrypt. I tamten system odpowiada za przejmowanie statków bez pilotów, to jest takie rozszerzenie Wirusa włamań systemowych. Wirus działa na odległość 5km, a Salvage na 10km.
[ external image ]
gujos

Post by gujos »

Fajnie dzięki, jednak mam mózg w gorszym stanie niż przypuszczałem.
Pozdr
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Yacek wrote:Wirus działa na odległość 5km, a Salvage na 10km.
A oprócz tego SCS jest jeszcze legalne :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

A u mnie wirus działa na odległość... poniżej 40 m - czyli jest podobny do samodzielnego przejmowania tyle tylko, że nie trzeba opuszczać statku. A SCS działa na odległość poniżej 5 km.
Przed zakupem wirusa warto się zaopatrzyć w osłonę ładowni. Znacznie to ułatwia życie...
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ups, sorry, troche mnie poniosło z tymi odległościami, SCS faktycznie działa na odległość poniżej 5 km, a wirus pewnie na takiej jak podajesz. Już nie pamiętam, dawno nie używałem. Nawet nie mam w ładowni w aktualnym statku, zostawiłem go gdzieś, w którymś z poprzednich :-)
[ external image ]
El_Dar

Post by El_Dar »

Zauważyliście że OTAS HCF stracił całkowicie rację bytu po wprowadzeniu BSE i SCS
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Dokładnie. A jeśli jeszcze sprzedasz zbyt dużo smoczych skorup...
tomrs
x3tc

Post by tomrs »

A propos bse, jak zmienić częstotliwość opuszczania statków, bo w paczce którą ściągnąłem jest 487420.xml i tam coś pisze ale nie wiem jak to zrobić. :oops:
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

jest w ustawieniach BSE... poszperaj trochę a znajdziesz... nie powiem ci gdzie dokładnie bo sam nie pamiętam, ale na pewno jest w ustawieniach BSE... (chyba się już powtarzam... powtarzam) :D
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja też nie chcę się powtarzać, pisałem o tym na forum już, poszukaj, a znajdziesz opis konfiguracji i to jak dostać się do konfiguracji.
[ external image ]
tomrs
x3tc

Post by tomrs »

Znalazłem wasze posty na temat BSE, ale gdy próbuje wejść do menu(bse) to dostaje wiadomość Readtext-i jakiś numer. O co chodzi jestem lekko poirytowany :evil: nie na was oczywiście.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

A nie zapomniałeś wrzucić spolszczenia... bardzo często dzieje się coś takiego ponieważ skrypt nie posiada plików tekstowych dla polskiej wersji gry... jakby co to spolszczenie jest w topicu o skryptach na pierwszej stronie... sam topic masz powyżej tego w którym piszemy... :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A instalowałeś spolszczenie dostępne w temacie o modach/skryptach Tutaj ?
A może sam przerabiałeś pliki 44****.xml na 48****.xml ? A włąśnie nic nie zrobiłeś i dlatego tak masz?
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”