[X3] Jaką fabryke

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Stacja Handlowa w Herron Nebula skupuje wódzię...

Zresztą na początku można ta tym fajnie zarobić - w tym samym sektorze jest destylarnia :) U mnie jeden TP ciągle lata w tym sektorze - kupuje nim GW jak cena spadnie do około 700 i sprzedaje w stacji obok po 1200 :) Potem trochę przerwy aż się zapasy uzupełnią i od nowa :)
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Handlowanie samodzielne GW według mnie nie ma sensu ... za mały rynek zbytu... Jak odpowiednio ustawisz cenę to cały towar sam schodzi, a że taniej to co za problem. Ty na tym zarabiasz całkiem nieźle, a co z tym dalej to już zmartwienie kupca :D

Czytałem, że dobrze wychodzi się na kwiatuszkach .... Osobiście nie sprawdzałem ... ale już niedługo :D Jest 20 mln do inwestycji :D
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Ale ja pisze o sytuacji w której cię jeszcze nie stać na własna destylarnię... Wystarczy wtedy kupić (lub znaleźć) jeden statek (TP lub TS) w najprostszej wersji i zadokować go do destylarni GW - zaglądamy co jakiś czas i gdy cena spadnie do około 700 - kupujemy wszystko i wysyłamy nasz stateczek do stacji handlowej w tym samym sektorze i sprzedajmy w 2 turach (trzeba troszkę niestety poczekać). Po jednym takim kursie zarabiamy na czysto 150 tys. także kupiony TS czy TP szybciutko się zwraca - a w tym czasie samemu można tez zarabiać :).
Uważam że na początek gry to całkiem niezły patent jest...

Co do kwiatków - moja pierwsza fabryka to właśnie szklarnia u Teladich (bodajże w Blue Profit - tam gdzie są elektrownie). Zysk nie jest jakiś olbrzymi ale stały. Pamiętajmy że szklarnia kwiatowa kosztuje tylko trochę ponad 400 tys. - także można ja dość szybko postawić.
Poza tym lepiej mi zarabia niż farma u Boronów w Queen Space...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”