[X3] jaki statek - do latania , walki - opinie

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Balbinka
x3tc

Post by Balbinka »

Powiedzcie mi tylko jak przechwycicic tego LX`a

jest prosty sposub na upolowanie LXa jest taki scrypt co pogania troche pilotow do spacerkow w przeszczeni nie pamietam jak sie nazywa ale panowie napewna wiedza , bylo zreszta niedawno w jakis postach , ja ten mod uzywam , Djabelnbie uzyteczy , i wydaje mi sie ze nawet troche urealnia gre , ( moze mnie sie tylko zdaje ? )

Corke zarazilam ta gra i ona na samym poczatku zdobyla LXa znalazla go wiszacego ,pozyconego w przeszczeni i lata teraz nim . zreszta wielce zadowolona .

tak ze polecam ten Scrypt .

z pozdrowieniami Joanna
w odleglych zakatkach galaktyki jest moj dom tam mnie szukaj .
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

po co tobie skrypt , gram na XTM i przy misjach z rozwalaniem stacji xenońskich w różnych sektorach mam 5 LX , pilot sam opuścił statek , kadłub poniżej 50 % ale na lotniskowcu zawsze miejsce będzie :wink:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Dokładnie, do zdobycia LX-a nie potrzeba, od razu skryptu, tylko wytrwałości i cierpliwości. Mnie w dwóch grach poddały się dopiero 19 LX-y, to znaczy musiałem wcześniej rozwalić 18 i dopiero z 19 wyskakiwał pilot. Oczywiście nie sugeruję tu że jest to reguła, tylko zwracam uwagę na to że trzeba byc konsekwentnym w dążeniu, a na pewno za którym razem się uda.

Co do tematu postu zaś, to w czystym X3 LX rządzi do czasu zdobycia Jachtu i chyba się wszyscy ze mną zgodzą.
Natomiast w XTM-ie pojawia się tyle nowych statków różnych klas (M3+, MM6, M7) że wybór jest duży i to raczej upodobania gracza i potrzeba konkretnych parametrów preferuje dany statek do miana ulubionego. Każdy gracz ma inne upodobania, inne sposoby walki, więc będzie szukał inne statku spełniającego te wymagania. Np. Rafakus pisał o Marauderze i Jastrzębiu, ja tez je miałem i nie przypadły mi do gustu. Preferowałem raczej Centaura MkIII i Tygrysa. Teraz latam Seth-em Soneńskim i powiem jedno, to jest maszyna do zabijania (Piratów i Xenków w szczególności). Mam 3 Mantisy, ale to czołg na grubego zwierza i nie sprawdza się na drobnicy.
Natomiast jeśli chodzi o klasę M3+ to na LX- długo polowałem, ale latać nim nie polatałem, przesiadłem się szybko z niego do Centaura MkIII. Wcześniej miałem Piracką Elite, Piracka Eclipse, OTAS Elite i Piracka Keę i to stej ostatniej byłem najbardziej zadowolony, powiem nawet że bardziej niż LX-a.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Yacek wrote:Dokładnie, do zdobycia LX-a nie potrzeba, od razu skryptu, tylko wytrwałości i cierpliwości ...
Dokładnie tak.

Co do misji Ksenońskich to latam po stacjach tak jak piszecie i nic :evil:
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Szukaj w stacjach handlowych...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Balbinka
x3tc

Post by Balbinka »

kurka ??? cza sprubowac tej kei pirackiej ?? stoi kilka w roznych miejscach i rdzewieja hihihihi nawet nie pamietam kiedy i jak to nalapalam , ale chyba w misjach najemniczych tak na marginesie to mam juz 4 lvl jako najemnik super sie walczy a i lupow jest sporo
polecam spora i szybka kasa oraz multum statkow pozostaje po takiej walce .

ale keia polatam troche zobaczae co to za cudo .

Joanna
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

euzebiusz3:
Wykombinuj sobie mapę X i znajdź na niej wszystkie sektory graniczące z Xenonami. W XTM jest tego coś z 11. I co jakiś czas zrób sobie po nich rundkę...
Balbinka
x3tc

Post by Balbinka »

witam ponownie :)
zadnych mam juz nie cza kombinowac bo zrobilam post o mapie i tam jest bardzo skuteczny odzew .
ale do rzeczy - bardzo mnie ciesza wasze opinie na temat statkow bo moge sie wiele zeczy odwas dowiedziec , jakie statki i do czego .
ale jeszcze mnie nurtuje takie pytanko zainstalowalam wszystkie statki jakie byly dostepne na stronce do XTM i nie widze ich narazie ????
ciekawe gdzie sie ukrywaja , moze ktos z was wie ??????

z powarzaniem Joanna

Return to “Polskie / Polish X-Forum”