[X3] X3 Terran Conflict - zapowiedź nowej gry Egosoftu :D

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Deady wrote:I tym ladnym belkotem - juz wiemy ze wersja polska ukaze sie z rocznym opoznieniem. Kto sie zalozy ? :)
Ja. Stawiam więcej niż rok. :-)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
DYoda
x2

Post by DYoda »

Po roku moze XTM bedzie kompatybilny z TC
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Witamy ghoulas :).

Odnośnie opisu w Gryonline, to (nawiasem mówiąc text jakby bazował jedynie na info z serwisu Egosoft, nie na jakimś oficjalnym info od Ego) znów pojawia się ten sam marketingowy chwyt Egosoftu, który firma stosuje od czasu X2, cyt:
Jak głosi oficjalna notka, będzie to kulminacyjna część trylogii z wielkim finałem rozgrywającym się w Układzie Słonecznym. Ścieżka fabularna ma ponoć zawierać więcej misji i atrakcji niż jakakolwiek inna odsłona cyklu.
To zdanie "więcej misji i atrakcji niż jakakolwiek inna odsłona cyklu" pojawia się bodaj w każdej zapowiedzi nowego produktu Ego ;). Rzeczywistość jednak weryfikuje zwykle te przechwałki bardzo brutalnie :).

Druga sprawa, w komentarzach tego artykułu na Gryonline ciepło o X3 wypowiada się niejaki Indoctrine; ciekawe czy to nie nasz człowiek, który już tutaj niestety aktywnie się nie udziela...

Sprawa trzecia, ja stawiam na TopWare i datę premiery zgodną z datą światową. Nie ma potrzeby sądzić, że tym razem będzie równie duże opóźnienie jak przy X3. Wydaje mi się, że firma potrafi uczyć się na błędach i - jeśli dostanie prawa do TC - szansy drugiej nie zmarnuje. Tym bardziej, że będzie miała nie dwóch tłumaczy-amatorów, ale cały zespół profesjonalistów. Dlatego sądzę, że wersja polska nie będzie miała opóźnienia :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:(nawiasem mówiąc text jakby bazował jedynie na info z serwisu Egosoft, nie na jakimś oficjalnym info od Ego)
Wydaje mi się, że info ze strony egosoft jest oficjalnym info od egosoftu ;) (bo egosoft.com chyba nie jest serwisem fanowskim ;))
Deady
x2

Post by Deady »

Dlatego sądzę, że wersja polska nie będzie miała opóźnienia :).
TW zawali rozmowy, TW zbyt pozno ustali terminy (wspolpraca z firmami tlumaczacymi), dostanie material zbyt pozno, problem z tloczeniem plyt z wersja pl i wieeele wiele innych spotkamy tlumaczen... w imie: Wielkie bledy tlumaczy sie zawsze bardzo uczenie :P
Rozumiem Sau ze przez moze "zyczliwosc" dumasz inaczej - ale poki co do tej pory pokazywali na co ich "stac".
W sumie.. dlaczego nie..w koncu gracze i tak kupia ... czy to dzien po wydaniu wersji ENG czy rok ;)
Dobra, koncze ten OT. Jakby co kazdy moze swoje 3 grosze dolozyc.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
sonen
x2

Post by sonen »

eehhh..lubicie gdybać i tyle, poczekamy zobaczymy ;)
stud3nt

Post by stud3nt »

Byłoby fajnie, gdyby Ego włączyło XTM do nowego X. Mogliby go przy okazji maksymalnie dopracować, poprawić błędy, dodać jeszcze parę nowych rzeczy... W końcu mają takie możliwości, a nie wymaga to pracy takiej jak przy tworzeniu wszystkiego od nowa, a XTM jest wyrazem tego, co się ludziom w X podoba i czego im brakowało.

Rzecz jasna trzeba by było się dogadać z autorami moda, którzy z pewnością chcieliby mieć w tym swój udział, a raczej działkę.
Deady
x2

Post by Deady »

Hm, a moze by tak dociec - czy podesla same pliki T? Bysmy sie od razu za to wzieli. Nie czekajac na widzimisie TW czy innej stonki ? :)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ciekawa kwestia, sprzedać to samo, tylko "trochę" ładniej i trochę "więcej", za większą cenę, to niezły marketing... Przecież, to coś, nie pokaże nam na pewno więcej zmian (SIC!), aniżeli X3 w porównaniu do X2 :x

Nie to, że źle życzę, ale jak pisał Deady, weźcie całokształt historii wydawnictwa tej gry (czyli producent -> deweloper -> dystrybutor), ich współprace między sobą i wyciągnijcie wnioski...

Kwestia jeszcze tłumaczenia, proszę cię Sauron, mam nadzieje, że w imieniu tu wszystkich, wetknij swój nosek w proces tłumaczenia, jeżeli takowy nadejdzie i postaraj się wcisnąć w kącik zaufania, jako pomocnik, korektor, nie wiem, byle byś miał nad tym oko i byś mógł reprezentować nas, z forum, jako wiernych i najlepszych fanów tej gry w Polsce!.
Oby ta gra nie ucierpiała na tym, że jacyś ludzie, zupełnie niezwiązani wcześniej z tą gra, ze spoleszczeniami tej gry itp. nie popsuli czegoś, co było naprawdę dobre w tej grze (mówię oczywiście o spolszczeniu :P).

Dzięki
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Mani_: Za wcześnie by się zastanawiać nad udziałem w lokalizacji, choć nie przeczę, jestem nadal zainteresowany aby X3 zachowało swój pierwotny klimat :). Jeśli weźmie się za to oficjalny przedstawiciel, jak TopWare i zechce zrobić to sam przez firmę tłumaczącą - pewnie nie odmówię, jeśli poproszą o wsparcie. Ale sam się nie będę wyrywał :).

Deady malkontent :wink: . Poczekaj lepiej na rozwój wypadków. Możliwe, że wydawca sam poprosi o pomoc w tłumaczeniu.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Ładny roczek się zapowiada , heee. Jestem z tych cierpliwych i poczekam. Zapomniałem , oczywiście pozdrawiam wszystkie MAMUTY I DINOZAURY.
Przydały by się jakieś zdjęcia , wiedzieli byśmy co oni tam kombinują.
:)
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

"The X series has always been one of our top quality brands, and an integral part of the Deep Silver portfolio,"
A oni zrobili coś innego niż serie X?
:)
DYoda
x2

Post by DYoda »

sonen
x2

Post by sonen »

sztuczne życie, a o lądowaniu na planetach ani słowa :cry:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

General Tatarin wrote:A oni zrobili coś innego niż serie X?
Ten fragment tyczy się wypowiedzi ze strony Koch Media - oni nie robią gier, tylko pośredniczą w ich sprzedaży. Koordynują licencje i przepływ zysków pomiędzy producentem (Egosoft) i wydawcą/dystrybutorem (w tym przyp. TopWare) :).

Myślę, że gdyby był realny temat lądowania na planetach w TC, ES nie przepuściłoby okazji by to odpowiednio wyolbrzymić już w pierwszym newsie. Więc wątpię, że w TC to będzie :).
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Wydaje się że historia zatoczy koło :)

Na początku zaczynaliśmy jako ziemski pilot Xperymentalny, i w X3:TC fabuła ma podobno startować od ziemskiego pilota myśliwca...
Ciekawe jak przedstawią świat X z punktu widzenia właściwie obcej rasy.
Pozdrawiam. Wszystkich. Nawet robale (bzzzz).
Resheph

Post by Resheph »

może będzie możliwe lądowanie nie na samej planecie, ale na tym pierscieniu wokół Ziemi?
The glory of the gods
Is put out
Like a reed torch
In the water
The roof of the house of Amun is fallen
Even the gods must die
Dine

Post by Dine »

Myślę, że sprzedaż X3 spadła i robią coś nowego. Ciężko ją znaleźć w sklepie na allegro też stu aukcji niema... Poza tym egosoft sprzedał X3 do Clicka, prenumeraty dla graczy, co oznacza, że sprzedaż spada.
Oczywiście mogę się mylić zobaczymy co powie sau.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Bo ja wiem czy sprzedaż spadła. Jakiś czas temu, gdy Sau rozpytywał się o dostępność gry X3 w sklepach widziałem nowe wydanie zarówno w Empiku jak i Saturnie. dwa dni temu znów byłem w tych sklepach i po grze ani śladu. Chyba ją ktoś kupił, bo nie sądzę by zdjęli z półek i schowali na zapleczu. A w jednym i w drugim sklepie było po kilka pudełek gry.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Poza tym wątpię aby Egosoft martwił się sprzedażą w Polsce. Bardziej zainteresowane tym powinno być Topware.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”